Ébresztő! Ébren vagy? Volna pár kérdésem... II.rész | Önmegvalósítás.hu

Ébresztő! Ébren vagy? Volna pár kérdésem... II.rész

2018. március 22. csütörtök, 19:19 | Látogató

Gyorsan közeledik a 2018-as országgyűlési képviselő választás... Természetesen itt nem politizálunk, sokkal inkább arról van szó, hogy saját gondolat- és hitrendszerünket feszegetjük. Amolyan tükörkép magunknak, vajon tényleg úgy vannak-e a dolgok, ahogy hisszük?! Sose késő újragondolni...

1. Választó-jog: Kit illet meg? Kinek áll jogában adni? És kinek?

2. Attól visszhangzanak az aluljárók is, hogy menj el szavazni, válassz. Ugye Te is érzed, hogy valami sántít, valamit nem mondanak el? Miről kell lemondanunk cserébe azért, hogy 'élhessünk' a választó-joggal? Hol a csapda?

3. A nevében is benne van 'képviselő' választás. Utánanéztél már, mit jelent az, hogy 'képviselő', képviselet? Mit tehetsz akkor, ha a képviseleteddel megbízott ember visszaél jóhiszeműségeddel?

4. Emlékezz, hogy a választás joga nemcsak abban áll, hogy egy eléd rakott listáról válassz. A döntés lehetősége, hogy visszautasítsd a választást, is fennáll. Tisztában vagy ezzel az opcióval?

5. Aki érvényes választói szavazat leadásával lemondott az önrendelkezés jogáról, és ezáltal egy általa ismeretlen személyre bízta sorsát, és esetleg csalódik, ne panaszkodjon a következő 4 évben! Elovastad az ide vonatkozó választási törvényt és elgondolkodtál rajta, ez mit is jelent?

6. Adót fizetsz azoknak, akiket legszívesebben rács mögött látnál. Régen a rabszolgák láncra verve dolgoztak; ennek mai modern változata a ráerőszakolt adófizetés, ahol az adóterheket már azelőtt levonják, mielőtt megkapnád a fizetésedet, függetlenül attól, hogy jóváhagytad-e, mire is költsék az adódat. Szabad világban élünk?

7. A barátodat vagy kollégádat próbálod meggyőzni arról, miért az általad választott párt vagy politikus a nyerő? Már megint belesétáltál a klasszikus 'oszd meg és uralkodj' csapdába.. Amíg te megosztod a társadalmat önként és ingyé', addig azok, akik szívják a te véredet (adó forintjaidat) is, röhögnek a markukba.. Tényleg így akarsz pozitív változást elérni?

8. Ha nincs rejtegetni valód a teljes megfigyelés elől, ha cseppet sem zavar, hogy valaki, valahol, valaki megbízásából téged figyel, lehallgatja a beszélgetéseidet, akkor egy jó rabszolga vagy a rendszer számára. Ezzel a hozzáállással önkéntelenül elismered, hogy van egy 'földi főnököd', és te nem egy független, szuverén lény vagy.

9. Einstein szerint: "Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." Értem, hogy optimista vagy, de mégis miért gondolod, hogy ezúttal bármi jobbra fog változni? Ha te nem állsz a sarkadra, akkor más fog...

10. Gandhi azt mondta: “Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban”. Mit tanultál az elmúlt évtizedekben? Szerinted egy négyzetbe behúzott X-szel, miféle jelentőségteljes változást érhetsz el a világban, az országban, a településen, ahol élsz? Szerinted ennyit tudsz csak tenni? Szerinted ennyi elég?

11. Sokféle politikai rendszert kipróbáltunk már de valahogy egyik sem vált be. Mi lenne, ha azt próbálnánk ki végre, milyen lenne szeretetben, békességben, jószomszédi viszonyban élni? Lássuk be, hogy ez nem pénz kérdése! Akkor mégis mi tart vissza attól, hogy jók legyünk, kedvesek és segítőkészek egymással?

Neked mi erről a véleményed?