Az intuíció varázslatos ékszere. | Önmegvalósítás.hu

Az intuíció varázslatos ékszere.

2023. július 05. szerda, 17:46 | NagyAM

A dualitás és a szenvedés mindaddig folytatódik, amíg az alany (tudat) bármely jelenséges objektumra összpontosít, legyen az fizikai vagy nem fizikai, és azonosul ezzel az objektummal.
Az önmegvalósítás fő célja a valósággal és az Én valódi természetével kapcsolatos illúziók eloszlatása a szenvedés csökkentése érdekében.
A legtöbb Advaita tanítás ébrenléti világközpontú, és ez problémákat okoz, és megnehezíti a békét és a bölcsességet.
Ez azért történik, hogy hangsúlyozzák, hogy a benne bemutatott ötletek nyitottak az olvasó felülvizsgálatára. Tanúskodj róla saját magad. A hagyományos advaita nem vallás, nem tudományos vagy filozófiai rendszer. Ez egy módja annak, hogy közvetlen tapasztalattal és introspekcióval megismerjük önmagunkat. Sokat tartozom a Tri-Basic megközelítésnek és annak új ötleteinek, amiért segített az Igaz Valóság megvalósításában és a nyugalom megtalálásában.
A Tri-Basic módszer Sri Sri Sachidanandendra Saraswathi Swamiji AdhyatmaPrakash a Karyalaya kanadai könyvének „Paramartha Chinthamani” nyomtatott fordításából származik. Az intuíció varázslatos ékszere.
Az eredeti fordítás megtalálható az interneten, körülbelül 500 oldalas, és több olvasást igényel. Ez a könyv azzal a szándékkal jelent meg, hogy eljusson egy szélesebb olvasóhoz, és foglalkozzon az Advaita néhány más finomabb pontjával, és elmagyarázza a Tri-Basic módszert a modern olvasók számára.
Kinek lehet kárt okozni? Csak az objektum hajlamos a születésről, a halálról és a kapcsolatokról alkotott hamis fogalmakra az idő múlása és az öregedés következtében.