Mindenféle | Önmegvalósítás.hu

Mindenféle

Úgy érzem, baj van a tükrözéssel… Amikor nem a saját hibánkat vesszük észre a tükörképben, hanem kölcsönösen egymást vádolva, azt mondjuk a másikra, hogy az ő saját hibája idegesíti bennem, vagy abban amit írtam - s ezzel védekezve visszatükrözünk neki.

Szív-csobbanás-300x262.jpg

Figyelj a szívedre.

Ahogy figyelmed a szívedre irányítod, észreveszed, egyre jobban melegszik. Egyre nagyobb helyen érzékeled. Ott lapul a szeretet. Semmi és senki nem kell hozzá, csak van.

Ha másokkal beszélgetsz, akkor is figyeld meg. Figyeld, ahogy zárul, vagy nyitódik, annak megfelelően, hogyan tudod elfogadni a másik lényét, megnyílvánulását. Ha zárul, nyisd ki mégjobban :)

Szeretném veletek megosztani, hogy Forrai Ildikó több mint 40 éve praktizáló jós, beszélgetett velem a GENERÁCIÓS GYÁSZ oldás kapcsán. Fő kérdése: Miért fontos a gyász feloldása, különösen az őseinké?

Csak egy rövid idézet, melyet Polcz Alaine, GYÁSZBAN LENNI c. nagy sikerű könyvéből idéztem én is!

"Ha a bennünket ért súlyos veszteség után, nem gyászolunk, nem végezzük el a gyász munkát, a tragikus veszteség nem csak egész életutunkat, további sorsunkat, de több generáció sorsát is befolyásolhatja!

Esetleg még erre a kirakásra is adjatok választ: "Mit tehetek a spirituális fejlődésemért?"

Kártyák:

szellemutazás.jpg

Van, hogy az ember elindul egy úton, és út közben tetszik meg neki az utazás. A cél bár láthatatlan, s az utazás lényege sem a célba érés, hiszen a céllal, véget ér, lezárul mind az, ami addig mozgatott. Jó-e meghatározni előre az utazás célját, ha tudjuk, hogy véget ér akkor. Életutunk célja sem annak a vége. Az élet értelme hát, az élet megélése, a tudás megszerzése, és a megszerzett tudás gyarapítása. Minden növekszik gyarapszik, Ha célt határozunk meg, annak a dolognak a halála pillanatát jelöltük hát ki.

Már gyermekkorukban sokan elképzelik, hogy az ő házasságuk milyen tartalmas és romantikus lesz. Aztán eljön a pillanat, megérkezik az igazi, elhangzik az igen, és elkezdődnek a hétköznapok.

paff.jpg

Most este olyan videókat böngésztem a Youtubon, amik élményeket idéztek fel. Aztán a Micimackó (Micimackónak mintha férfi lenne a hangja, de nő lenne a neve. vajon miért?) videója mellett megjelent a Paff, a bűvös sárkány. Mivel a csak a dal refrénjére emlékeztem, gondoltam belenézek.
http://www.youtube.com/watch?v=OTvPzJ0Rj4Q&feature=related

Hááát. Igen lelombozott. Szegény sárkány...

Aztán amiért végül blogbejegyzés írásra szántam az időt, hogy megkérdezzem:

UlIqmHJn-SK.gif

Tegnap egy beszélgetés során nyakon vágott ez a kérdés.
Miért kell, hogy azt érezzük ismerjük a másikat?
Bizalom. Biztonságérzet.
Ha nem ismerjük, instabil a helyzet... kiszámíthatatlan, megszületik a félelem: fájni fog.

Kép1.jpg

Téli, csendes, vasárnap reggel volt. Jó volt csak úgy lenni, nem sietni, bár az unokabátyához ígérkezett, de úgy gondolta ebben a nagy hóesésben nem utazik.
Lánya lebeszélte, kitudja milyen hófúvás jöhet, maradjon otthon. Szót fogadott neki, az igazság az volt, hogy semmi kedve nem volt utazni.
Így maradt otthon. Megbeszélte a testvérével, együtt ebédelnek, a lány, a kutya, a teso, meg ő.
Az öccse jó szakács volt, a város másik szélén lakott, de örült, hogy legalább jót sétálnak a hóesésben.

Pár éve egyszer nagyon ráértem és elkezdtem kiszámolni fejben, hogy hányadik napja élek már?! Tizen-valahány ezredik napomnál jártam, így érdekesség képen azt is kiszámoltam, hogy melyik napon voltam pont tízezredik napos az életemben?! Kijött a dátum, valamikor 27 évesen voltam annyi. (23-at írtam először, de javítottam!)
Rá két napra, ahogy erről beszélgettem a barátaimmal, kiderült, hogy egy egészen fontos, sorsforduló esemény esett arra a napra az életemben!

Ez a nyaralás más volt, mint a többi!
A szokásos napozás - városnézés - kirándulás programhoz képest rengeteget meditáltam és csak úgy magammal voltam. Jó pár témát még a nyaralás megkezdése előtt összeszedtem, hogy majd önismereti meditációkkal rendezem azokat, valamint érett már bennem a vágy, hogy tíz év kihagyás után spirituális meditációkat is gyakoroljak végre.

imagesCAOCEICW.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy halász. Szegényes viskóban lakott feleségével és két gyermekével a tengerparton, a halászat volt az egyetlen megélhetési forrásuk. Szerető felesége és két gyermeke minden este izgatottan várták őt haza a tengerről az aznapi zsákmánnyal.

Az elmúlt időszakban nagyon sok rossz dolog történt velem. Előtte sose volt olyan, hogy ennyi rossz szakadjon a nyakamba. Fura volt, ezért elmentem valakihez, akit többen is ajánlottak. Ő azt mondta, hogy nem véletlen, mert valakinek a negatív gondolatai hosszú időn keresztül irányultak felém, és egy baljós átok formájában lecsapódott. Látta rajtam, és azt mondta, ameddig nem szabadulok meg tőle, addig nem ér véget a negatív periódus.

Meditációban pucolgatom le magamról, remélem ez megoldja a gondom.

Kedves Mindenki!

Nagy bajban vagyok. Megpróbálok rövid és tömör lenni,na és persze érthetően leírni,mi is a problémám. Életbeli-anyagi gondjaim vannak.Nem pénzt kérek,ötleteket a következőkhöz,amit itt most nyilvánosság elé tárok.

Albérletben lakom édesanyámmal,aki rokkantnyugdíjas,az ő nyugdíjából (51600.-HUF) és az én ápolási díjamból (20015.-HUF) élünk,+amit gyógyítóként kapok másoktól,itt ne gondoljatok különleges összegekre,ezek inkább másféle segítségek.
A probléma: