Mindenféle | Önmegvalósítás.hu

Mindenféle

Interneten folytatott hosszas keresgélés után úgy találtam, hogy alig áll rendelkezésre olyan közösségi felület, ahol OCD-s személyek oszthatnák meg a bennük felmerülő kérdéseket, problémákat sorstársaikkal.
Fontos, hogy ne higgyük azt, hogy egyedül vagyunk a világban problémáinkkal, s legyen kivel megosztani feszültségeinket, kérdéseinket, tapasztalatainkat.

Erre hoztam létre ezt a közösségi csoportot, hátha néhányunknak haszna származik belőle.

Kisebb műtéten estem át, az arcom egyik oldalát műtötték, így nem fordulhatok arra az oldalra... Ez eléggé megnehezíti az alvást, mivel (mások szavaival élve) egy ringlispir hozzám képest semmi:) Nagyjából másfél óránként felébredek, és nem nehezen, de lassan tudok visszaaludni. Pedig fizikailag fáradt vagyok, egész nap kerítést festünk, költözést tervezünk, telket nézünk.
Délután megint vonatozom három órát, már alig várom...:)

Az elmúlt héten végig a halál és az újjászületés gondolata volt bennem. Nap mint nap vártam azokat a fél órákat, amikor elvonulhatok a kisszobába, hogy a transzlégzés módszerével belemerülhessek a tudatom mélyebb rétegeibe. Ilyenkor mindig felhozok valami olyan tudattartalmat, amit jó megismerni, amitől jó megszabadulni!

sun&sea.JPG

“Tudnod kell,
melyik kikötő felé tartasz,
mielőtt be akarnád fogni a jó szelet,
mely odarepít.”

/Marcus Annaeus Seneca/

Az Élet Mosolya c. dvd-ről egy új videó a youtube-on: Hegyek Fölött
http://www.youtube.com/JonGeorgZENE#p/u/9/UbWJk-LjndE

Ott találkozunk : )

Jon

Escher-kezek.jpg

"Ez a mondat hamis!"

Akkor most igaz-e vagy hamis?

Vagy a következő történet:

art cinderella mrm.jpg

Rengeteg legenda kering arról, hogy a tündérek kis mágikus lények, akik csínytevésekkel hívják fel magukra a figyelmet, és jobb óvakodni tőlük. Nekem személy szerint teljesen más a véleményem róluk. Szoktam tündéreket és manókat látni, főleg a természet lágy ölén. Azt gondolom, tartani semmiképpen nem kell tőlük, nekem rengeteget segítenek apró- és egészen nagy dolgokban is. Csupán kérni kell őket. A manók valóban kis mókás lények, akik sokat viccelődnek, de gonosz manóval még nem találkoztam.

Nincsenek véletlenek!Sokszor kerestem a jelentését,összefüggését, de akkor még nem értettem és nem tudtam mit kezdeni ezzel a két szóval. Mint mindenki más próbáltam élni az életem ebben a rohanó világban a lelkemmel pedig nem is foglalkoztam. Abban az időben munkahely váltáson estem túl, a munkahelyemen a megfelelés akarás hajtott, a túlórák száma csak gyarapodott, családommal nemhogy kevés időt töltöttem, de még azt is amikor néha együtt voltunk sikerült, elrontanom.

Épp visszafelé repültem. Általában innivalót és valami kis nasit mindig adnak a gépen. Lehet választani édes és sós nasi között. Általában megkérdezik sósat vagy édeset kérek, és azt adják, amit kérek. Most a tálcán mindkettő rajta volt. Néztem egy darabig, melyiket is válasszam, aztán végülis a sós mellett döntöttem. A légiutaskísérő bizonyára látta rajtam a bizonytalanságot és felajánlotta, hogy vegyek az édesből is. Mondtam, köszönöm szépen nem kérek.

"Párbeszéd / Hallgatás / Elmerengés / Eltávolodás / Közeledés - Kapcsolat
Nézlek, veled vagyok / Csak maradni / Hallani minden rezdülésed, ami rólam árulkodik Út / Járható / Belelátok / Egyé válok / Feloldódok Elmozdulsz / Követsz / Találkozunk a tér időtlenségében Tükör vagy, visszaadod érthetetlen rezdüléseim hullámait Figyelem / Figyellek / Figyelnek / Figyelve - Figyelsz"

Nyári reggel volt, még hűvös, de érezhető volt, hogy ma is meleg lesz. Vasalt, nem szeretett vasalni, így aztán összegyűlt egy jókora adag és nem halogathatta tovább. Közben zenét hallgatott, mikor a Krisna völgyben jártak akkor vette a cd-t. Felidézte az emlékeket, a fantasztikus kisugárzású énekesnő azzal kezdte a koncertet, hogy az első dalát a tanítójának ajánlotta fel hálája jeléül. Megkérte a közönséget ők is küldjenek a hálájukból tanítójuknak.

Talán ez az egyik legnehezebb feladat, ami előttünk áll: a helyes énképünk felállítása, fejlődésünk "elszállás nélkül", észrevenni és megoldani saját hibáinkat, valamint folyamatosan a változást követve énképünket újra-meg újra a helyére tenni.

Ti hogy teszitek ezt?

Milyen módszert ismertek erre?

Mi segít vagy gátol a "szinten tartásában"?

Várom szeretettel a hozzászólásaitokat

Üdv,
Béke