Választás előtt állsz | Önmegvalósítás.hu

Választás előtt állsz

Mindig Választás előtt állsz.
Holnap egy ország fog választani, vagy legalábbis a választásra jogosultak egy része. De igazából mindenki választhat holnap ebben vagy abban, hiszen mindenki életében vannak olyan választási, döntési helyzetek, amelyekben döntenie kellene, amelyekben már rég le kellett volna tennie a voksát.

Gondold át, Neked vajon miben kellene választanod ma és holnap és tedd meg azt! Ne foglalkozz azzal, hogy a többiek mit választanak, hogy egybe vág-e a Te döntésed a többiek választásával. Csak arra figyelj, hogy mi a Te utad, Mi a legmélyebb vágyad, Lelked vágya és válaszd azt!

Beküldte: | 2010. okt. 02. szombat - 22:21

Hozzászólások

11 hozzászólás
Köszi! Ez jól jött "valamiben" egy megerősítésnek... :)
2010. október 02. szombat, 23:12 | szabox (útkereső)

Köszi! Ez jól jött "valamiben" egy megerősítésnek... :)

szeges képe
Nekem néha még nehezen megy a választás
2010. október 04. hétfő, 10:15 | szeges

Szerintem minden választási lehetőség, helyzet, egy-egy vizsga az életünkben. Két- vagy több felé ágazó utak között kell döntenünk szinte folyamatosan kis- és nagy dolgokban egyaránt.
Azt hiszem, minél jobban megismerjük önmagunkat, annál könnyebb és tisztább a döntés. Amíg nem vagyunk tisztában a saját belső értékeinkkel, addig csak csapongunk a lehetőségek között és az aktuális döntésünk lehet jó vagy rossz egyaránt.

Nekem mostanában bőven kijutott a döntési helyzetekből, döntöttem jól és rosszul is, de érzem, hogy mindent összevetve most, egy döntési sorozat végén jól vizsgáztam magam és az Élet előtt.

Érdekes, ha az emberfia jól dönt, akkor annak szinte azonnal látszik az eredménye belül és kívül egyaránt. Persze a rossz döntésé is, csak fordított előjellel.

Ez a sorozat rávett arra is, hogy vegyem végre komolyabban magam és az Életet, nem is szólva a körülöttem élők érzelmi világáról...

szeges képe
Még annyit...
2010. október 04. hétfő, 10:50 | szeges   Előzmény

...hogy nem szabad félnünk a döntésünkkel járó felelősségtől.

Néha ez nagyon nagy terhet róhat az emberre, hiszen úgy érezzük, és bizonyos mértékig igaz is, hogy más emberek életét, életútját is befolyásolhatja az éppen meghozott döntésünk.
De becsapjuk, félrevezetjük önmagunkat, ha mások érzelmeit, vágyait a magunké elé helyezzük, mert a következő kanyarban már bánhatjuk, csalódhatunk magunkban, az elvárásainkban.

Teljesen egyetértek a blognyitóban megfogalmazott gondolattal:

"Ne foglalkozz azzal, hogy a többiek mit választanak, hogy egybe vág-e a Te döntésed a többiek választásával. Csak arra figyelj, hogy mi a Te utad, Mi a legmélyebb vágyad, Lelked vágya és válaszd azt!"

És ha így választ, dönt az ember, az csak jó lehet. Persze előbb el kell jutnunk addig, hogy tisztán, egyértelműen láthassuk, megélhessük saját legbelső, legmélyebb vágyainkat.

És bizony ez is egy kőkemény feladat, de ha eljutunk idáig, akkor már nagy baj nem érhet minket az életben.

Szerintem...:)

Sanyi,most hálás vagyok neked ezért a blogért,mert megmentetél
2010. október 04. hétfő, 17:20 | Éva.

Sanyi,most hálás vagyok neked ezért a blogért,mert megmentetél attól,hogy utólag szemrehányást tegyek magamnak a figyelmetlenségemért.

Én tudatos választó vagyok,mindig voksolok a lelkiismeretemnek és legjobb belátásomnak megfelelően.
Tegnap viszont itt úgy elragadott a filozofálgatás,hogy egy kattintásnál majd fél hétkor láttam meg az
üzenetedet,hogy ,,választás előtt állsz''.
Hát még pont az utolsó pillanatban le tudtam adni a voksomat,és komolyan hálás vagyok neked ezért,mert ha nem írod ezt a blogot,és nem kapom ezt a figyelmeztetést,hát tovább irkálok,és nem szavazok,ami miatt aztán utólag szidtam volna magamat rendesen.
Itt kb.6000 ember él,és nagyon nem mindegy milyen emberek kezébe kerül a város vezetése.
Ilyen módon minden szavazat /vagyis az enyém/ is számít.
Szóval,köszi: Éva

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem a végeredmény számít!
2010. október 04. hétfő, 18:03 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Mint írtam, szerintem nem a végeredmény miatt fontos, hogy szavazzunk, hanem magunk miatt.

Például hiába szavazunk egy jobban kormányzó pártra, akinek az van a "programjában", hogy a szenvedést kell megtapasztalnia, az úgyis megtalálja erre az utat.
Aki viszont helyén van, az egy diktatúrában is jól érzi magát, az elnyomás pont Őt elkerüli.

wmiki képe
...vagyis akkor teljesen mind1, hogy mit választasz
2010. október 04. hétfő, 21:20 | wmiki   Előzmény

...vagyis akkor teljesen mind1, hogy mit választasz

Szerintem nem mindegy, a lényeg: ha önmagunkat nézzük: a szíved
2010. október 04. hétfő, 22:03 | KatiPotter   Előzmény

Szerintem nem mindegy, a lényeg: ha önmagunkat nézzük: a szíved szerint, és a szívednek nem mindegy... :) Szíved szerint, vagyis a közösségért, a hazáért, ez ezért jó érzés. Mármint ha tényleg így választasz. Ha nem, akkor inkább ne is szavazna az ember... Van, aki azt se tudja, miért szavaz arra, akire. Akkor minek szavaz?

Nem a politikai hovatartozásra gondoltam,hanem olyan
2010. október 04. hétfő, 22:24 | Éva.   Előzmény

Nem a politikai hovatartozásra gondoltam,hanem olyan megfontolásra,hogy polgármesterként,és képviselőkként,kik azok a jelöltek,akik a település közös érdekeit szolgálnák leginkább.
Ilyen megfontolásból is úgy gondolod,hogy nem számít?
Alakult ki ugyanis holtverseny is,és annál a két embernél sem mindegy,hogy az újraszámlálás után esetleg melyikük jut be. /mert az egyik tipikusan a saját zsebeit tömögeti,a másik pedig inkább a közösség érdekeit tartja szem előtt.
Szóval így gondoltam.
Egyébként írtam Katinak ,hogy még meg sem néztem az eredményt,fogalmam sincs,mert én is úgy vagyok vele ezek szerint,hogy a részvételem a fontos,nem az eredmény.
Jelenleg sem tudom,hogy mi az eredmény,pedig hívogattak telefonon ,hogy ,,mit szólsz?'',de mondtam ,hogy nem tudom,mert most mással vagyok elfoglalva,és így is volt.

Tudod a választás szerencse, vagy szerencsétlenség, még nem
2010. október 12. kedd, 14:04 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Tudod a választás szerencse, vagy szerencsétlenség, még nem tudhatod. A cselekedetek majd bizonyítják
az eredmény kimenetelét.

váasztás
2010. december 26. vasárnap, 23:13 | Névtelen (útkereső)

Mélyen megérintett a téma, mert hónapok óta küzdöm vele. Tudom mi lenne helyes, mégis megbéklyózva érzem magam. Mi a helyes, amikor megőrülsz a párodtól, de szabadulni nincs hova? Szívem vágya hogy azokkal az emberekkel beszélgethessek, akik magányosak, vagy nehezen nyílnak meg még a szakembernek is. Nagyon szeretem az embereket és csodálatos módon ismeretlenek is elmondják örömüket, bánatukat, ami boldoggá tesz engem. Kérlek segíts nekem, mondd, mi lenne a helyes úgy, hogy senki ne sérüljön meg?
Hálásan köszönöm válaszod

Domoszlai Katalin képe
Nincs hova?
2010. december 27. hétfő, 7:51 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Ez egy korlát, amit Te teremtettél magadnak. Ilyenkor van az, hogy az Isteni vagy akinek ez jobban tetszik Univerzumból érkező csodálatos lehetőségek nem tudnak megnyilvánulni az életedben.

Oka legtöbbször a gyerekkori minta, ami a mostani párkapcsolatodat is meghatározza.

Ha az életutad folytatása az, hogy emberekkel foglalkozz, minden segítséget meg fogsz kapni a Szellemi Síkról. Ha meg tudsz nyílni a befogadásra, lebontva az egó kishitű blokkjait.
De ezt felejtsd el, hogy senki se sérüljön meg! El kell fogadni azt, hogy a sérülésnek karmikus oka van, azért sérülünk mert változnunk kell. Minden lehetőséget megkapunk a gyógyulásra, a lelki harmónia eléréséhez is!

Van egy hasonlat a karma okozta sérülésekre, ami nagyon találó. Vannak szakaszok az életünkben, amin mindenképpen végig kell menni. Ha bevállalod, elfogadod, hogy végig mész rajta, megoldod a feladatokat nem sérülsz.
Ha ellenállsz, a hajadnál fogva húznak végig rajta. Te nem tudsz a férjednek tudatosságot adni, ez az ő dolga, Te a saját fejlődésedért születtél le.

Ha a válás elkerülhetetlen, akkor ha vannak gyerekek felmerül, ők mennyire sérülnek. Nekem az a véleményem, mivel ők választottak bennünket szülőnek, jobb ha olyan példát mutatunk, hogy minden helyzetből van kiút.

Vannak módszerek, amivel javítani is lehet a kapcsolatot, ha még időre van szükséged. Az egyik, hogy megnézed, mit hárítasz, mit utasítasz el magadból --------> ez pontosan az, amivel a társad meg tud őrjíteni. Ha befogadod ezeket a dolgokat, nem fog már hatni rád. Érdemes még megcsinálni ezt a gyakorlatot

http://www.sziakademia.eoldal.hu/oldal/egymasra-rakodott-nehezteles-oldasa

meg fogod találni, kit képvisel a férjed aki a múltban szintén börtönbe zárt téged.

Ha van kérdésed, szívesen válaszolok privát emailban is.