Politikai tudatosság | Önmegvalósítás.hu

Politikai tudatosság

2009. október 26. hétfő, 14:00 | Huszti Sándor -...

Nem csak a magyar társadalomban, hanem a világon máshol is sok lelki probléma okozója az emberek felett uralkodó, élősködő politika, pénzrendszer, globalizáció, kizsákmányolás.
De ezek csak ugyanolyan kivetített problémák, mint amikor a szomszédra haragszunk, vagy a párunkat hibáztatjuk a saját félelmeink, gátlásaink, önértékelés és szeretet hiányunk miatt.
Írd meg, hogy Téged mi zavar a politikai rendszerben és találjuk meg rá közösen az önismereti alapokon nyugvó megoldást!

Politika zűr-zavar
2009. október 27. kedd, 9:06 | pajkos

A politika kifejezés az ókori görög városállamok (poliszok) nevéből ered. A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, politizál. A politika a csoporton belüli döntéshozási folyamat.

No ez a folyamat ma nem működik, akadozik, mivel a MINDENKI fogalmát megváltoztatták, vagyis az eredeti jó értelem szerint ma nincs politika.
Terroritikának nevezném. Ezért okozza ma a lélak torzulást, mert ugye ami nem szeretetből jön, torzít.És MINDENKIT kérdés milyen szinten vagyunk benne, mint egyének!
No itt tehetsz sokat másért és ezen keresztül önmagadért.

Hatar Beatrix képe
Semmi
2009. október 28. szerda, 17:43 | Hatar Beatrix

A politika, mint ilyen teljesen hidegen hagy, nem szokott érzelmeket bennem megmozgatni.
Egyszerűen, úgy ahogy van, nem érdekel, és nem érint meg.
Még nem húztam fel magam ilyen jellegű témán.

hermess képe
Ott a gubanc
2009. október 28. szerda, 19:14 | hermess   Előzmény

... hogy ha nem érdekel, akkor ugyan megkíméled magadat a hergelődéstől, de szavazni mégis el kell menni, és valamilyen erőt támogatni fogunk a hatalomra jutásban. Akkor is, ha nem megyünk el szavazni.

Ahhoz meg, hogy jól döntsünk, folyamatosan tájékozódni szükséges, belelátni a mögöttes dolgokba, így hát ki vagyunk téve a hergelődésnek. Ámbátor talán elérem egyszer, hogy tájékozódjak is, meg ne is bosszantsam fel magamat...

jaguar képe
Elsőkörben kb ezek zavarnak a politikában
2009. október 28. szerda, 22:03 | jaguar   Előzmény

Így látom én is. Nem struccpolitika az, amikor valaki azt mondja, hogy nem érdekli a politika? Nem érdekli az ország sorsa, jövője? Sok itteni önmegvalósító így van a politikával azt hiszem.

Értem én, hogy mindenkinek legbelül saját magában és akkor majd kívül is satöbbi-satöbbi, de hogyan vágjunk jópofát közben ahhoz ami zajlik, hogy két nagy, feketemágusokból(Hermess nevezte így talán?) álló csőcseléksereg kilopja még a talajt is a lábunk alól, a vizet is a szánkból és mindezt felváltva gyakorolják, olyan szintű gátlástalansággal és pofátlansággal hogy az elképzelhetetlen.

Miközben persze illúzióban tartják az ország lakosságát és semmi mással nem foglalkoznak, csak hogy a legpontosabban ki tudják találni mit akar az emberek többsége hallani és pontosan azokat hangoztatják kampányaik során. Aztán ezekből a négy évük alatt gyakorlatilag semmit nem valósítanak meg, de valahogy az adott tábor szavazói mindig elnézőek maradnak, mert mondván a másik oldal mégrosszabb lenne. De miért maradnak elfogultak??

Széthúzás, tudatos(?) szétszakítás folyik az országban és lassan már lehet hogy nem kettő hanem 3 részre, de volt is erre példa már a magyar történelemben, lehet hogy tanulni kéne a múltból.
A napokban láttam a Jobbik a parlamentben című felvételeket. (http://www.youtube.com/watch?v=wuLOHEdv9go)
Ez nagyon szép, már-már hízelgő, bíztató hogy ilyenekről egyáltalán a parlamentben végre szó esik. De mi van, ha ez is csak egy zseniális húzás, hogy zúgolódnak az emberek és ma már ezeket akarják hallani, ergó ezeket kell mondani ha sikeres akar lenni egy párt? Tényleg jobb lenne, ha majd ők csinálják, vagy a Fidesszel mégiscsak koalícióra lépnek majd vajon és akkor szép lassan hozzásimulnak a rendszerhez?
Mert a rendszerrel van itt a baj alapjaiban és oké hogy 2012-ig úgyis mindegy mi lesz már, de mivan ha ez az egész kihúzodik 20-30 évvel? Vagy 200-300 évvel? Akkor meg majd szépen megtanulunk rabszolgaként élni a rendszerben a Mátrix vagy az 1984 című filmben/könyvben látottakhoz hasonlóan? Hogy látjátok?

Így hirtelen ennyi, nem is fontos megfejteni a fentieket, nekem már az is elég, ha elmondjátok a titkot:
hogy csináljátok, hogy érdektelenek tudtok maradni a fenti dolgok irányában?

hermess képe
Szívemből szóltál...
2009. október 29. csütörtök, 11:16 | hermess   Előzmény

...ami az energetikát illeti: "mert még az ellene való küzdés, az amikor felhergeled magad is energiát juttat abba az irányba amit valahol el/megítélsz." Itt jöhetne a szenvtelenség - úgy könyvelek el egy információt, hogy közben nem hergelődök fel, ha már ott tartanánk.

Ami a tájékozódást illeti, a folyamatos alatt inkább a "mögé nézést" értettem, nem annyira a tévézést. Pontosan ebbe a csapdába esik az, akit nem érdekel a politika, igyekszik nem tévézni, nem hergelődni, de ha mégis elmegy szavazni, akkor biztosan felületesen tájékozódott csak és csak véletlenül hozhat jó döntést, ami jobb irányba hatna... Úgy lenne fair, ha az ilyen nem menne el szavazni sem, de mint megegyeztünk, lehet, hogy pontosan ezzel juttat hatalomra olyan erőt, amelyik rossz irányba viszi a dolgokat.

Aki benyit egy kocsmába és ott verekednek éppen, törik e berendezést - számára egyformán rossz fiúnak tűnik minden résztvevő. Nem volt ott, nem követte az eseményeket, nem tudja ki mit akar, nem tudja ki kezdte a verekedést... és lehet hogy a szebb arcúakat, vagy jobban öltözötteket fogja szimpatikusabbnak találni.

hermess képe
Mögé nézés és magunkba nézés
2009. október 29. csütörtök, 21:56 | hermess   Előzmény

Mögé nézés nálam az, amikor a valódi szándékot megpróbálom a megvezető, beetető kommunikáció mögött tetten érni. Mindig van különbség abban, hogy ki milyen eszközöket használ a hatalom elérésben.

Ugye, megváltoztatni kívülről senkit nem lehet, csak ha leigázzuk, rákényszerítjük a változásra, de az tartós csak akkor lesz, ha belülről elfogadja. Mi is csak önmagunk belső változásán keresztül tudunk változni.

A ember, ugyanúgy, mint a nemzet, vagy a társadalom - egy élő rendszernek tekinthető, amelyik a saját védelmére, fenntartására komoly energiákat fordít, akár a kis ego vagyis kívülről csak erőszakkal változtatható meg, pl. forradalommal, ellehetetlenítéssel, stb. Belülről sokkal könnyebb változást elindítani.

Ha most lemondunk a közéletben való részvételünknek, például a szavazásnak a gyakorlásáról - akkor lemondunk a belső változtatás lehetőségéről. Lehet úgy tenni, hogy én nem veszek részt a rendszer működésében, de ez egyrészt illúzió, másrészt megszűnik a lehetőségem a belülről való ráhatásra.

Idézek prof László Ervintől, a Római Klub alapító tagjától, a Budapest Klub létrehozójától:

"Mint fogyasztók és ügyfelek, adófizetők és szavazók, továbbá a közvélemény alakítóiként mi magunk is hozhatunk létre - tettekkel és kezdeményezésekkel - olyan "eltéréseket", amelyek a béke és a fenntarthatóság felé billentik a rendszerünket. Ha tudatára ébredünk ennek a birtokunkban lévő hatalomnak, rendelkezünk kellő akarattal és tudással ahhoz, hogy megfelelően tudjuk használni, akkor uralni fogjuk jövőnket is." (Káoszpont)

"Napjaink világában minden ember felelős cselekedteiért, függetlenül attól, hogy hol él és mi a foglalkozása, mint
- magánember,
- állampolgár,
- üzleti és gazdasági résztvevő,
- az emberi közösség tagja,
- elmével és tudattal rendelkező személyiség" (Izgalmas idők)

Lemondjunk a saját közösségünk alakításának lehetőségéről?

Hatar Beatrix képe
Semmit sem kell...
2009. október 29. csütörtök, 12:40 | Hatar Beatrix   Előzmény

Hermess, másként látom mint te ami nem jelenti, hogy egyetemes igazságot írok, mindössze a saját véleményem. Ettől függetlenül tiszteletben tartom a te és más álláspontját is.

Az én életemben semmit sem kell és semmi sem kötelező.
Többnyire nem járok szavazni, de volt már rá példa, hogy elmentem, de nem, azért mert meg kellett felelni a társadalmi elvárásoknak. Hanem azért voltam ott mert épp volt hozzá kedvem, lelkesedésem érdeklődésem, és úgy éreztem akkor és ott ott a helyem. Igen igazad van, hogy akkor is döntök, ha nem megyek el, de ez esetben a legjobb tudásom szerint döntök így.
Nem tudom megváltoztatni sem, a világot sem a politikát, viszont saját magam hozzá állását a világhoz igen.
Nem érdekel, ki van hatalmon, és mit csinál az az ő felelőssége .
Amiért én felelek az a saját életem. Még nem jutott eszembe, hogy a problémáimért a politika lenne a hibás vagy felelős.
Egy tudatos ember rá néz egy másik ember társára pontosan le tudja olvasni a kisugárzásáról a szeméből mindazt az információt amire valójában szüksége van.
Minthogy a folyamatos kreált hírekből tájékozódna és döntene.
De ez mindössze csak az én véleményem.

hermess képe
Arra szerettem volna felhívni a figyelmet
2009. október 30. péntek, 10:45 | hermess   Előzmény

... hogy ebben a rendszerben, amit közösen akartunk és megvalósítottunk, s a mit demokráciának hívnak - a szavazás az egyik legfontosabb alakíthatósági eszközünk. A demokrácia játékszabályok betartása nélkül nem működik.

Ha leülünk kártyázni, s közben nem a játék szabályainak megfelelően viselkedünk - bedobjuk a leosztott lapot, mert nem tetszik, kihagyjuk a saját lépésünket, mert önmagunk elemzésével vagyunk elfoglalva (de ide tartozik a csalás is, meg a színtévesztés, vagy egymás cukkolása is, csak most nem erről van szó) - szerintetek lehet az ilyen játéknak megkérdőjelezhetetlen, egyértelmű nyertese, vagy vesztese?

Ha nem akarunk a kisebbik rosszra szavazni, lehet olyan reménytelennek tűnő alternatívákat megnyilvánultan erősíteni, amelyek hosszú távon mégis változást hozhatnak. A politika normális esetben a köz véleményének képviselete (azon a perverz torzulásán kívül, hogy nálunk csak a hatalomról szól) - tehát arra fog menni, amerre a vélemények eredőjéből kialakuló hajtóerő mutat.

A jelenleg kibontakozó őrületet csakis tudatos, mögé látó, és a közös emberi fejlődést támogató - nem csak hosszú távra érvényes gondolatokkal, de az ennek leginkább megfelelő hiteles cselekedetekkel lehet jobb irányba fordítani.

Ha azt mondom, hogy ez engem nem érdekel, akkor a sodródásba törődök bele, aminek állandó elégedetlenség lesz a következménye, mert hiába mondom azt, hogy én nem veszek részt a játékban, annak a mellékhatásai valahol mindig meg fognak találni.

hermess képe
De lehet, csak szerintem kimeríti a l'art pour l'art fogalmát
2009. október 30. péntek, 17:31 | hermess   Előzmény

Ha valaki tudatosabbá vált, azzal a "rendszerének" tudatosságát is illik minden szinten emelnie, amelyben azzá vált (rendszerelméletről van szó). Magyarabbul a kultúráját gyarapítania, az egész nemzet prosperitását segítenie. Én eddig a felismerésig jutottam.

Ahhoz, hogy hogyan alakul egy ország, vagy nemzet sorsa - mint annak részeseinek - bizony van közünk hozzá, sőt felelősségünk iránta. Hatást gyakorolunk a fejlődésére, akár tudunk róla, akár nem...
Pontosan azért mentek félre nálunk a dolgok, mert az értelmiség tudatosabb, józanabb része egyszerűen kivonult a közéletből, vagy kényelmesebbnek találta valamelyik oldalhoz csatlakozni.

Akik a leginkább átlátják a politikai játszmákat, azok szavazatára, józan véleményére, hangjára volna a leginkább szükség. Mert a legalacsonyabb tudatossági szinttel rendelkezők, a leginkább hergelhetők - mindig el fognak menni szavazni. És mindig a legrosszabb döntéseket fogják meghozni/meghozatni, mert ők az egósságukból ítélnek. Vajon általános a spirituális körökben ez a kivonulós hozzáállás? Lehet, hogy nincs igazam.

Azt hiszem, hogy ez a topic a közéleti felelősségről akart szólni, én elmondtam amit gondolok. Sanyi majd összegzi a véleményeket... és nagyon kíváncsi vagyok az övére is.:)

Üdv, Hermess

Hatar Beatrix képe
Közéleti felelősségre válasz
2009. október 31. szombat, 3:49 | Hatar Beatrix   Előzmény

Személy szerint nem szeretem a rendszereket így a rendszer elméleteket sem, az illik nem illikről már nem is beszélve.
Szerintem minden egyén elsődlegesen saját magáért felelős!!!
Én nem tudom és nem is akarom cipelni egy ország vagy nemzet terhét. Elég a saját magamé.
Azzal tudok a legtöbbet segíteni a közéletnek, ha magamon segítek.
Ha el kezdenék olyat tenni, amit valójában nem akarok csak, mert bele illik a rendszer elméletbe. Valójában el kezdenék hazudni. Hazudni önmagamnak. És ezzel talán a legtöbbet ártanék a közéletnek.
A te általad felvázolt rendszer elmélet nekem nem tetszik!!! És nem is akarok bele tartozni! Nem kötelességem olyat tenni, amit nem akarok.
Valószínű én egy önző ember vagyok, de inkább teszek keveset, őszintén, mint sokat de azt hazugságból.

hermess képe
Te magad is egy rendszer vagy
2009. október 31. szombat, 10:31 | hermess   Előzmény

... és számos alrendszer kapcsolódik alád, segíti a tested és a pszichéd működését.

Képzeld el, ha valamelyik rendszer - vérkeringés, emésztés, vagy kiválasztás - azt mondaná, hogy én nem akarom azt tenni, amit a magasabb rendszer kíván tőlem, nem is akarok abba tartozni...

Képzeld el, ha egy sejtcsoport jelenti ki ugyanezt a testben. Tudod mi történik ilyenkor? Vajon melyik az hazugság?

Mi emberek sejtek vagyunk a társadalom szövetében, részei vagyunk a kollektív tudatnak, ebből következik az, hogy ahogyan mi változunk mint rész, úgy változik tőlünk az Egész.

Kérlek, csak beszélgessünk, gondolkodjunk erről, ne hagyjuk, hogy indulatok keveredjenek hozzá. Az a jó, amit alább írsz - tájékozódni, de nem hergelődni általa, ugyanakkor mégis megtenni azt, amit meg lehet tenni a dolgok jobb irányba terelése érdekében.

Hatar Beatrix képe
Vélemény csere
2009. október 31. szombat, 11:23 | Hatar Beatrix   Előzmény

Nem tudom melyik mondatomban, éreztél bármilyen nemű indulatot vagy hergelődést, mert abszolút nem volt semmi ilyen jelen.
És továbbra sincs...
Te is leírtad és én is leírtam a véleményemet ennél több nem történt.
Nem zárom ki, hogy igazad lenne.
Én másként gondolkodok, és másként látok dolgokat, mint te.
Szerintem ez rendjén van így. Nem vagyunk egyformák, de pontosan ezért tiszteletben tudom tartani azt amit te gondolsz.

Azzal egyetértek, ahogy mi változunk, úgy változik az egész. Ezért foglalkozok magammal, mert ezzel megtettem a legtöbbet a közösségért is.

Persze lehet tévedek.

Ha egy sejtcsoportom lázadni kezdene, akkor figyelnék rá. Megvizsgálnám, mit akar üzenni. Megkeresném az okokat és megpróbálnám helyre tenni a dolgokat.
Amennyiben nem menne, elfogadnám a lázadását esetleg a vele együtt járó tehetetlenségemet.
És feldolgoznám azt.
Nem látok semmi félelmetes dolgot a lázadásban. Egy lehetőség a fejlődésre és, hogy jobban megismerjem magam.

hermess képe
Akkor engedj meg még egy kérdést
2009. október 31. szombat, 13:49 | hermess   Előzmény

És ha képtelen lennél megvizsgálni, megkeresni, orvosolni az okokat, mint rendszer? Ha pontosan azért lennél erre képtelen, mert a részeid felmondták az együttműködést egymással és veled is? (A test szintjén ez a betegség, társadalmi szinten nagyjából az, amit tapasztalhatunk)

Viszont maradt még néhány részed, akik önvédelemből (vagy önzésből) kivonultak a káoszból, mondván, engem nem érdekel. Pedig az egyedüli lehetőség az Egész működőképességek újrahangolására egy magasabb tudatossági fokon - csak ő általuk lehetséges, mert ezt a magasabb tudatosságot ők képviselik. A káoszponton csak ők adhatják ezt a tovább lendítő erőt a dolgok új egyensúlyba, együttműködésbe váltásához, mert ilyenkor fennáll az esély arra, hogy a rendszer szétesik, és egy alacsonyabb tudatossági szinten fog újrastabilizálódni.

Hatar Beatrix képe
Akkor Halál.....
2009. november 01. vasárnap, 20:35 | Hatar Beatrix   Előzmény

A példánál maradva...

Miért kéne görcsösen kapaszkodni a meglévőbe?
Bekövetkezik a káosz csúcspontja az összeomlás, avagy a HALÁL.
A lehető legjobb, ami történhet. Ezzel a rossz rendszer összeomlik. A lázadás is a hiba miatt tör ki.
A helytelen rossz működés miatt.
Házépítésnél az a legjobb, ha egy új házat lehet építeni a kezdetektől, és szabadon tervezni, alakítani, építeni, minthogy egy régi alig álló rosszat tákolgatni, foltozgatni.
A halállal, az összeomlással véget egy hibásan működő rendszer.
Nem tudom, miért születne belőle alacsonyabb tudatosság.
A halál önmagában véve fantasztikus dolog, bár mindent elpusztít utána ott az újra születés gyönyörűsége. Ha csak az ez életemben lévő kis halálokat nézem hatalmas dolgok, születtek belőle.
Az összeomlásokból szerintem hihetetlen nagy dolgok képesek megszületni, ha hagyjuk...

hermess képe
Mert minden rendszernek az a sajátja, hogy
2009. november 01. vasárnap, 22:40 | hermess   Előzmény

... egy alacsonyabb energiaszint felé törekszik, egy alacsonyabb szinten áll be az egyensúly újra a felbomlás után, ha magára hagyják. A házat, ha nem lakják, javítgatják, magára maradván lepusztul. Ha ezt tudatosan teszed, akkor nincs semmi hozzátennivalóm.

Legfeljebb csak annyi, hogy miért kell megvárni, amíg a régi ház lepusztul? Lehet addig is építeni az újat kicsivel odébb, úgyis új anyagból, új tudatosságból szeretnénk. Addig lesz hol lakni a régiben...

Hatar Beatrix képe
Elengedés és bizalom
2009. november 02. hétfő, 12:40 | Hatar Beatrix   Előzmény

"Miért kell megvárni, amíg a régi ház lepusztul?"

Elfogadom az élet rendjét itt és most, aminek kezdete van annak vége is.

Az emberi elme görcsösen ragaszkodik, birtokol és kapaszkodik abba, amit megszerzett vagy megszokott. Fél az újtól, az ismeretlentől. Fél a megsemmisüléstől. Mindig lenni akar valaki, és lenni akar valahol.

Nekem nem kell," ház, "hogy mindenáron legyek valahol.

Nem félek attól,hogy nem lesz hol laknom, mert "ház" nélkül is vagyok.

Irányítani jól nem tudok, én sem a vesémnek sem a májamnak nem mondom reggel, hogy működjön, teszi a dolgát.

Rá bízom magam egy magasabb tudatosságra, ami tőlem független végzi a dolgát. Amit én tehetek az, hogy nem akadályozom.

Az Elengedéssel és a bizalommal segítem a munkáját.

Hatar Beatrix képe
Akkor én vagyok a kivétel..
2009. október 31. szombat, 2:58 | Hatar Beatrix   Előzmény

Úgy látszik nálam nem jelentkeztek a mellékhatások, mivel elégedetlenség nem jellemzi az életemet.

Még visszatérve kicsit a tévéhez, nem menekülök előle, van itthon egy kettő belőle, járok társaságba, netezek, rádiót hallgatok, tehát épp ér annyi impulzus ez ügyben, mint bárki mást és így sem mozgat a téma.
Meghallgatom, elolvasom és továbblépek.

Az én közérzetem nem igazán függ a politikai élettől.

hermess képe
Az ezotéria az Egységről szól
2009. november 12. csütörtök, 9:42 | hermess   Előzmény

Szerinted hogyan egyeztethető össze az ezotéria, vagyis az egység felé törekvés bármilyen kirekesztéssel?

hermess képe
Meglehetősen tudatos álláspont!
2009. november 08. vasárnap, 11:33 | hermess   Előzmény

Nő létedre és ifjú korod ellenére...:) Jó lépviselő lehetnél, és én szívesen szavaznék rád! :))

Ha elég gátlástalan tudnál lenni, hogy bekerülj... Mint ahogyan az ismerősöd sem volt eléggé az, hogy megmaradjon politikusnak. Létezik egy olyan állítás, miszerint azok a tulajdonságok, képességek, amelyek lehetővé teszik, hogy valaki beverekedje magát a képviselőségig, vagy netán miniszterségig - teljesen alkalmatlanok arra, hogy aztán szolgálják is a választóit.

Két hasonló képességű közül mindig a gátlástalanabb fog nyerni, éa ha véletlenül mégis valaki jószándékú kerülne oda véletlenül - a többiek kivetik maguk közül, mint idegen testet. Vagy belehúzzák a mocsokba.

Ugyanez igaz a pártokra. A manipuláció a választási kampányok során bomlik ki és virágzik teljes pompájában!!! De a másik blogra utalva, akit manipulálni lehet, azokat törvényszerűen manipulálni is fogják a hatalomra kerülés eszközeként. Minden nép megérdemli a saját vezetőit. Ez éppen olyan, minta önismeret folyamata, amit magamra húztam, az tanít, mert bennem van.

Szerintem, aki kivonul a politikából, és nem próbálja a szavazatával a lehetőségeit kihasználni és tudatosabb irányba terelni a folyamatokat - hallgatólagos tettestárs lesz a manipulációhoz. Megengedi, hogy legyen. Pláne, ha átlátja azt, ami történik!

Ha meg nem látja át, mert tájékozatlanná válik azzal, hogy nem követi, akkor majdnem ugyanolyan félrevezethető lesz mint a többi bárányka.

Feliratkozás Hírlevélre