Tapasztalatok az Önmegvalósítás táborból | Önmegvalósítás.hu

Tapasztalatok az Önmegvalósítás táborból

Megérkeztünk az Önmegvalósítás táborból. Jól éreztük magunkat, pihentünk is, meg gyakoroltunk is, épp amennyit kellett. Bár a kedvesem szerint lehetett volna több gyakorlás is, de én ezt nem éreztem, főleg azután, hogy Angster Mária családállító terapeuta csinált nekünk 8 erős állítást, ami bőven adott feldolgozni valót!

Családállítás

Bevezetésként elmesélte Mari a Hellinger féle családállítás elméletét, működését.
Saját szavaimmal megfogalmazva ez nagyjából arról szól, hogy a család nem csak a fizikai síkon él, hanem van neki egy információs-energetikai lenyomata is, amelyben benne van minden családtag, aki élt, meghalt vagy majdnem megszületett. De beletartoznak a családba azok is... Olvasd tovább >>

Ha érdekel a családállítás, szeretnél részt venni a jövőben ilyen foglalkozáson, akkor ezen az oldalon tudsz jelentkezni: Hellinger féle Családállítás

Sirály csomagok

Habár, jó ideje tanítom már az önismeretet, még bennem sem állt össze a teljes a kép a rendszeréről. Nem látok minden összefüggést, fontossági sorrendet, de most hétvégén egy rendkívül lényeges felismerésem volt arról, hogy melyik lehet az a gyakorlat, amelyik a legtöbb probléma megoldásához elvezethet.

Nevezzük ezt most MAG gyakorlatnak, mert jobb, hangzatosabb név még nem jutott eszembe.
Ahogy eddig átnéztem, hogy milyen problémákkal találkozhatunk életünk során, azt látom, hogy ez a MAG gyakorlat tökéletesen képes megoldani a következőket:

  • vágyak
  • félelmek
  • kötődések
  • hiányok
  • veszteség
  • fájdalom
  • változás
  • alul- és túl-értékelés

Ez azért egy elég széles skála ahhoz, hogy feltételezzem, talán ez lehet minden lelki probléma megoldása. De nem akarom még elkiabálni, kutatom, vizsgálom, tesztelem, és majd meglátom, hogy így van e?!
Ha megtaláltam a nagy kulcsot, akkor mindenképpen írok róla bővebben.

Ez a változás mindenesetre közelebb vitt ahhoz, hogy elkezdjem átdolgozni a Sirály csomagokat. Egy részüket átrendezem tartalmilag, valamint írok hozzájuk egy vázlatot is, hogy könnyebb legyen tanulni, átlátni a felépítésüket.
Ezzel a hetekben végzek, remélem nagy segítség lesz az önismeretet tanulóknak!

Akik korábban már vásároltak Sirály csomagot, azoknak természetesen elküldöm a frissítéseket, mihelyst elkészültem velük.

Politikai tudatosság

A tábor egyik napján szóba került, hogy hogyan állunk hozzá a politikához, hatalomhoz, kizsákmányoláshoz.
Természetesen előjöttek az indulatok is, de arra intettem a résztvevőket, hogy ezen az életterületen se másban keressük a hibát, hanem saját magunkban oldjuk meg azt, ami zavar.

Ehhez először is fel kell tárni, hogy a felszínen tapasztalt problémának mi a mélyebb gyökere, azt utána már önismereti gyakorlatokkal fel lehet oldani.
Ha érdekel ez a téma, akkor gyere és írd meg, hogy Téged mi zavar a politikában, találjuk meg rá közösen az önismereti megoldást! Politikai tudatosság

Önmegvalósítók 

Van egy kis csapat, akiket a legtudatosabb önmegvalósítóknak tartok, Ők kaptak meghívást erre a táborra.
Jó volt látni Őket, ahogy a felmerülő problémákat éretten, kreatívan, az önismereti megoldásra nyitottan kezelték.
Életüknek, gondolkodásuknak annyira részévé vált már az önismeret és spiritualitás, hogy teljesen másképpen látnak egy adott problémát, mint az átlag emberek. Emiatt jóval bölcsebb, tudatosabb módszerekkel kezdenek neki a megoldásnak és az eredmény önmagáért beszél.

Számtalanszor érzik magukat felszabadultnak, örömtelinek, nem roskadnak össze az élet kihívásai alatt, jó a társaságukban lenni, mert érződik a szeretet és elfogadás, megnyilvánul belőlük a bölcsesség.

Remélem, egyre több ilyen tudatos, önmagát értő, megvalósító emberrel fogok találkozni a jövőben!

Beküldte: | 2009. okt. 26. hétfő - 13:48

Hozzászólások

0 hozzászólás