Fórumszabályzat | Önmegvalósítás.hu

Fórumszabályzat

Az Önmegvalósítás.hu weboldal célja, hogy az önismeret és spiritualitás iránt érdeklődőknek információt, segítséget és kommunikációjukhoz fórumot biztosítson.

A weboldalra bárki tölthet fel tartalmakat és azokhoz hozzászólhat, viszont a minőségi megtartása érdekében, köteles betartani az alábbi szabályokat. Ez az Ő és az összes olvasó érdeke is.

Tilos beküldeni olyan fórumtémákat, blogokat és hozzászólást, amelyek:

 1. Mások személyiségi jogait sérti, stílusa vagy hangneme személyeskedő, alpári, becsmérlő, becsületsértő, gyűlölködő, gyűlöletkeltő, fenyegető, a jó ízlést durván sértő, nem ide illő.
 2. Törvénysértő, a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.
 3. Bármely felhasználó valós személyes adatait tartalmazza. Ilyenek például a valós név, lakhely, munkahely, beosztás, stb. Kivételt jelent, ha az érintett felhasználó saját maga hozta nyilvánosságra a személyére vonatkozó valós adatokat.
 4. A weboldal tartalmához szorosan nem kapcsolódó terméket, szolgáltatást, MLM rendszert a szövegben vagy akár linkeken keresztül is reklámoz.

Tartalmi követelmény

A weboldalra csak olyan tartalmakat és hozzászólásokat küldj be, amelyek önismeretről, spritualitásról szólnak, vagy ezen témákhoz szorosan kapcsolódnak.
Például politikai, a magyarságról szóló, vagy ezoterikus tartalmakat csak akkor fogadunk el, ha az oldalon folyó kommunikáció ezeknek az önismereti, spirituális vetületét vizsgálja.

Minőség

A beküldött tartalmaknak nem csak a tartalmi, hanem a minőségi elvárásoknak is meg kell felelniük! A tartalom mennyisége nem szoríthatja háttérbe a minőséget.

 1. A tartalom ne legyen felszínes, semmit mondó, értelmetlen, vagy zavaros. Igyekezz összeszedetten, tartalmasan írni, ha nem megy, akkor inkább a többiekét olvasd!
 2. Fejtsd ki mások számára is érthetően, amit érzel és fogalmazd meg pontosan, amire gondolsz! Gondolj arra, hogy néha még szóban sem értjük meg egymást, hát még írásban úgy, hogy nem ismerjük a másik személyiségét, gondolatvilágát!
 3. Ne írj többszörösen összetett mondatot, inkább bontsd rövidebb, érthetőbb részekre a mondandódat!
 4. A kevesebb, néha több! Feleslegesen ne ragozz tovább egy gondolatot, ne magyarázkodj állandóan és ne kérj mindenért bocsánatot! Ezek ugyanis többnyire olyan szócséplések, amelyek valamely játszmádból, félelmeidből fakadnak, ne terheld vele az oldalt!
 5. Ne OFF-olj! Ha egy téma megvitatása közben egy új téma merül fel, akkor annak folytatására nyiss új fórumot vagy keress meg egy korábban megnyitottat és ott folytasd!
 6. Ha egy OFF-hozzászólásra válaszolsz, akkor előfordulhat, hogy a Te hozzászólásod is törlésre kerül.
 7. Ne Flood-olj! A több helyre beírt, feleslegesen ismételt tartalmak, reklámok, mind Flood-nak számítanak, azokat biztosan kitöröljük.
 8. A weboldal nem Chat szoba! A smileykkal tűzdelt, formális-üres hozzászólások, poénos beszólások felszínessé teszik a beszélgetést, ezért ezeket mindenképpen kerüld!
 9. Mivel az írott kommunikációban az érzelmek nem úgy mennek át, mint a szóbeliben, ezért a hangulatjelek használata a "szükséges mértékben" megengedett:
  :-)   mosoly
  :)     mosoly
  :(     szomorúság, esetleg együttérzés
  :/     felemás érzésekkel küszködő
  :|     semleges vagy bizonytalan
  ;)     kacsintás
  :D    széles vigyor, nevetés
 10. Azonban tilos a smileyk feleslegesen sok és túlzó használata:
      : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 11. Szöveg idézéshez "idézőjeleket" használj! A <kacsacsőr> jelek szétbonthatják az oldal megjelenését.
 12. Ne írj csupa nagy betűvel, mert az ordítást jelent, és mi ezen a weboldalon nem ordibálunk!
 13. A tartalmak és hozzászólások címe legyen értelmes és beszédes! A címben ne használj Smileyt, köszikéket, köszönést és megszólítást! Akinek írod, az úgyis megnézi majd, mit válaszoltál. Ha nincs jobb ötleted, akkor hagyd üresen a hozzászólás cím mezőjét, így az első mondatodat másolja oda a rendszer.
 14. A leírt szöveg legyen átlátható, szépen tagolt, ehhez használj bekezdéseket és sorkihagyásokat!
 15. Igyekezz betartani a helyesírás szabályait, de az alapvetőeket mindenképpen: A mondatot nagy betűvel kezdd, vesszővel tagold és legyen a végén mondatvégi írásjel!

Kommmunikáció

Tartsd tiszteletben, ha másoknak más a véleménye, ne akarj erővel meggyőzni senkit se! Ha még nem tart ott a felismeréseiben, úgysem fogja belátni és az is lehet, hogy Te tévedsz.

Mivel a weboldalon gyakran fájó problémáinkról, lelki sérüléseinkről is kommunikálunk, ezért igazán mély megnyílásoknak, önfeltárásoknak is tanúi lehetünk. Tisztelettel, alázattal és szeretettel kezeld ezeket a kitárulkozásokat!
Ha valaki nem kéri, ellenáll az őszinte megnyílásnak, akkor azt ne erőltesd! Nem a Te dolgod rákényszeríteni a tudatosságra, önismeretre.

Ne kötekedj, ne szíts feszültséget, szándékosan ne bánts meg a másokat! Amit adsz, az mind visszaszáll rád, ráadásul a weboldalról is kizárlak.

Ha konfliktusod van valakivel, ha szálkát látsz a másik szemében, azt ne a weboldalon fröcsögd ki, hanem írj neki privátban, illetve még jobb, ha magadba nézve megleled el nem fogadásod okát és feldolgozod azt!

Moderálás

A fentebbi szabályok betartatása érdekében a weboldal tartalmát moderáljuk, vagyis megbízott Moderátorok elbírálják és engedik a tartalmak megjelenését vagy törlik azokat. A Moderátorok igyekeznek szakszerűen és objektíven végezni munkájukat, azonban mivel Ők sem tévedhetetlenek, így előfordulhat, hogy olykor rosszul döntenek. Ezt sajnos kiküszöbölni nem tudjuk, azonban még így is biztosabban tudjuk fenntartani a minőséget, mint ha nem lenne moderálás.

Bejelentés

Ha mégis úgy véled, hogy valamelyik tartalom nem az oldalra való, vagy valamiért kifogásolható, akkor a tartalmak végén levő !felkiáltójelre! kattintva jelentsd be moderálásra. Bejelentésedet diszkréten kezeljük és mielőbb megvizsgáljuk.

Pontozás

A tartalmakról nem csak hozzászólásaidban fejtheted ki véleményedet, hanem egy pontozásos rendszeren keresztül is értékelheted azokat. A plusz pontokkal kifejezheted, hogy tetszik a tartalom, egyetértesz vele, a mínusz pontokkal pedig azt, hogy nem tetszik, nem értesz egyet vele.
Ha megfelelően használjuk a pontozást, akkor abból lemérhető, hogy az olvasók melyik tartalommal értenek egyet és melyiket gondolják másképpen. Azonban ez csak a többség véleményét mutatja meg, az igazságot nem!

A pontozás nem arra való, hogy olvasatlanul végig nyomkodd, vagy a tartalom beküldőjét minősítsd vele! Ez gyerekes hozzáállás, nézz utána, honnan fakad!

Ha Téged zavar a pontozás, feszültséget kelt benned, megalázónak érzed, vagy büszke vagy az elért pontszámaidra, akkor ezeknek a lelki gyökerét is érdemes feltárnod és feloldanod.
Más, nem önismereti weboldalakon is kiválóan működik a pontozás, ezért nekünk is érdemes használnunk!

Megosztás

Ha tetszik valamelyik tartalom, akkor azt a megosztás gombokra kattintva megoszthatod barátaiddal, ismerőseiddel. Kérlek, rendszeresen használd ezt a funkciót, hiszen így tudod a leghatékonyabban hírét vinni a weboldalon található önismereti tudásnak, spirituális igazságnak!

Remélem egyetértesz a fentebbi szabályokkal és ajánlásokkal, és Te magad is segíted a weboldal minőségének javítását!

Köszönöm!
Huszti Sándor

Beküldte: | 2011. szep. 27. kedd - 21:50

Hozzászólások

0 hozzászólás