Hurrá, nyaralunk! ...vagy mégsem? | Önmegvalósítás.hu

Hurrá, nyaralunk! ...vagy mégsem?

Hozzászólások

20 hozzászólás
Más stilus
2013. július 04. csütörtök, 11:50 | Látogató (útkereső)

Megváltozott a stítusod Sanyi.
Lágyabb lett, finomabb.

Segítség kérés
2013. július 21. vasárnap, 10:53 | medvebocs

Sziaszok!

"Belenéz magába és meglátja, megoldja a gubancokat."

Hogyan lehet ehhez hozzákezdeni? Sajnos én is ezekkel a problémákkal küzdök. Olyan helyzetbe került az életem, hogy el fogjuk veszíteni a házunkat. Előről kell kezdeni mindent, de egyenlőre sajnos csak a problémát látom. Szeretnék én is kikeveredni a nehézségekből. Mint kezdő útkereső, szívesen fogadom a tanácsokat : )

segítség
2013. július 21. vasárnap, 12:58 | linus12   Előzmény

Nekem hirtelen ez szúrt szemet: "a házunkat". Tehát nem vagy egyedül. Így a probléma is közös. A ház a biztonság, a család jelképe, de le is köt. A te gondod elég sokrétű lehet. Mert gondolom, itt nem csupán rólad van szó. Ha már itt vagy, biztosan fogsz kapni segítséget is. Ez nem lehet könnyű, kitartást neked!
Ha nem haragszol, annyit hadd tegyek hozzá, én szörnyű környezetben éltem, és csak azért imádkoztam, csak egy kis hely legyen, ahol nyugodtan élhetek, azzal, akit szeretek. És az isten megadta. Tényleg apró lakásunk volt, de én örültem neki.

Angel62 képe
A legnehezebb..
2013. július 21. vasárnap, 13:49 | Angel62   Előzmény

Kedves Medvebocs.!.

Olykor az élet kényszerpályára állít bennünket, hogy megmérettessünk. Bár ez nagyon fájdalmas és nehéz tud lenni, mégis sok változást hozhat bennünk. Összeköthet mindennel és mindenkivel vagy elválaszthat mindentől és mindenkitől, ami addig fontos volt.
Ragaszkodásunk és szorongásunk a tárgyi dolgokért béklyóba köt. S meg sem látjuk olyankor az igazán lényeges dolgokat. A számunkra kedves és fontos emberek az érzelmeink, amelyek összekötnek hatalmas értékek. S hatalmas erő is egyben. Ha nem vagy egyedül a problémádban, már jobb a helyzeted.
Nem hiszek a véletlenekben..
Az előről kezdeni mindent egy új lehetőség, de ezt majd csak visszatekintve fogod belátni. Most borzalmas gondolat és nagyon nehéz. Ezt megértem. Jobban mint gondolnád. Már átéltem.
A nehézségekből kikeveredni : Hittel lehet, ha hiszel abban, hogy semmi sem történik oktalanul, s hogy a végén a Te javadat szolgálja mindez. Ha hiszel Önmagadban, hogy képes vagy rá. S hogy görcsösen nem akarsz semmit. Az élethez kell egy kis alázat, ezt tanultam én belőle. Mert nem mindig alakulhatnak úgy az események, ahogyan elképzeltük. Bármit is teszünk. Ezt a legnehezebb talán elfogadni. De ha megtesszük, oldódik sok minden bennünk. S ettől máris sokkal könnyebb lehet. Szívből kívánom ezt Neked.

Szeretettel : Angel

Köszönöm.
2013. július 23. kedd, 7:12 | medvebocs   Előzmény

Köszönöm a bíztató soraid. Probálom én is így felfogni a dolgokat. Csak olyan nehéz elfogadni a változást és belemenni a bizonytalanba. Az ember szivesen üldögél még a kakiban is, csak ne kelljen változtatnia. Szerencsére a férjemmel és a gyerekeimmel közösen támogatjuk egymást. A férjem próbálkozik külföldi álláskereséssel, de eddig még nem sok sikerrel járt. Pedig ez a ház elvesztés is mintha azt mutatná, hogy lépjetek már, menjetek, most már muszáj valamerre mozdulnotok.
Köszönöm neked is linus 12.

medvebocs
2013. július 23. kedd, 9:07 | linus12   Előzmény

Szia!
Mihez ért a párod? Van-e szakmája? Tudsz erről bővebben írni? Csak mert mi is külföldön élünk.

Szia
2013. július 23. kedd, 10:16 | medvebocs   Előzmény

Szia!

Építőmérnök végzettségű, jelenleg az egyetemen oktat.

-
2013. július 23. kedd, 17:19 | linus12   Előzmény

Szia!
Arra gondoltam, ha esetleg kétkezi munkához ért. Itt az kincset ér.

Melyik országban?
2013. július 24. szerda, 2:26 | Panka2011   Előzmény

Hol és milyen kétkezi munka ér kincset?

munka
2013. július 24. szerda, 8:53 | linus12   Előzmény

Franciaország, szigetelés például. Külső, állványos munka.

nyelvtudás
2013. július 24. szerda, 11:02 | medvebocs   Előzmény

Sajnos franciául nem beszél egyikünk sem.

nyelv
2013. július 24. szerda, 13:48 | linus12   Előzmény

A férfiaknak nem is szükséges. Több olyan cég van, ami magyar emberekre szakosodott. Mi is úgy érkeztünk annak idején. Minden kezdet nehéz.
Egy nő viszont nyelv nélkül nem kap munkát. Esetleg, ha van ismerőse. Ez nem Anglia.

külföld
2013. július 25. csütörtök, 8:58 | medvebocs   Előzmény

Mióta élsz kint és hogy sikerült az elején beilleszkednetek?Szeretnék én is nem görcsölni a dolgokon. Igyekszem figyelni a jeleket, lehetőségeket amit az élet elénk hoz. Meg kell tanulni ezeket is észrevenni.

beilleszkedés
2013. július 25. csütörtök, 9:31 | linus12   Előzmény

Szia!
Mi már 4 éve itt vagyunk. Nem volt könnyű. Én nem is akartam kijönni, kezdett rendeződni az életem, karriert akartam. Önálló albérletünk volt.
Itt hirtelen egy kisvárosba kerültünk, ami gyönyörű, de nagyon csendes. Egy házban éltünk heten. A párommal egy ágyban aludtunk egy darabig, sajnos olyan pici volt a szoba, hogy nem fért el kettő. Az angolt ott általában nem beszélték. Mondjuk, én nem is terveztem hosszú távra. Néhány hónap - gondoltuk. Ismerkedtem a hellyel, a szokásokkal. Folyton azt akartam bizonyítani, mi mennyivel jobbak vagyunk. Ezt nem érdemes. Egy hónap után találtam egy könyvet, és elkezdtem tanulni a nyelvet. Egyedül. A párom dolgozott, én viszont nem kaptam munkát.
Majd hazamentünk néhány hétre. Mikor visszajöttünk, nekiálltam a nyelvnek gőzerővel. Közben találtam egy kedves nőt is, akivel összebarátkoztunk. Az életünket azért volt, aki megkeserítse. De mindegy. Néhány hónap után olyan szintre jutottam, hogy alapvető dolgokat megértettem, és el is tudtam mondani. Kaptam egy részmunkaidős állást. Utána otthon megszereztem a nyelvvizsgát is.
Az életünk akkor lett jobb, mikor nagyobb városba költöztünk. Itt már találtam teljes munkaidős melót, önálló albérletben lakhattunk, és stb, stb. Röviden ennyi.
Lényeg a lényeg, nekünk sem volt könnyű, viszont elfogadtuk, amit az élet kínált. Most már szeretünk itt élni, és nem akarunk hazamenni.

Nem lehetett könnyű
2013. július 31. szerda, 7:37 | medvebocs   Előzmény

Szia!

Hát nektek sem lehetett könnyű. Én is most keresgélem az utam. Miért van az, ha változás elé áll az ember, idegenkedik tőle? Én is egyből a nehézségeket látom meg először és nem a lehetőségeket. Át kéne állítanom az agyamat egy másik szemszögre.

út
2013. július 31. szerda, 15:45 | linus12   Előzmény

Hát nem volt az, valóban. Az utamat meg még én is csak keresgélem. Ne aggódj. Hogy a változástól félsz, az teljesen normális. Az ember ilyen alapvetően. Évek alatt ez változhat, de ahhoz tényleg sok erő kell. Egy a lényeg: ne add fel. Ha az ember segítséget kér, előbb-utóbb kap is. Sok szerencsét!

Miért vettetek házat?
2013. július 21. vasárnap, 17:19 | Panka2011   Előzmény

Szia! Miért vettetek házat?

Nem kényszer
2013. július 21. vasárnap, 17:16 | Panka2011

Mit lehet tenni, Sanyi? Mentesülni a kényszeresség alól, hogy márpedig most muszáj jól lenni, örülni. Elég nyomasztó a gondolat, hogy ezt muszáj lenne.
És élni azt az életet, ahol a lelkivilágunk tart.

Szerencsére én alapállapotban nem találkozom már ilyen elvárásokkal úgy 5-6 éve, így meg is lepődöm, nem tudom hova tenni, ha beszédül néha az életembe néhány elvetemült, aki képes elvárásokat támasztani "ellenem".:) Most is fura volt olvasni ezt a mondatot, hogy kötelező örülni nyáron. A természet is hozzám idomult már, ő sem tart nyarat a naptár szerint! :D Nem volt kedve az idén.

El is hagytak azok az emberek, akiknek megsértettem kötelezőség-meggyőződéseiket, amikor nem volt kedvem a kötelező örülésre, és nem kérdezték meg, miért nincs kedvem - mert nem én érdekeltem őket.
Elég fura így, hogy mégis jön néha olyan, aki pont engem szeret (nem mellesleg a fentiekért is), és aztán mégis orrom alá dörgöli ezeket a kötelezőségeket, amiket őszerinte vagy érdemes betartani, vagy nem mer betartani.

jav.
2013. július 21. vasárnap, 17:16 | Panka2011   Előzmény

... vagy nem mer NEM betartani.

Érdekes ez a kötelező dolog
2013. szeptember 14. szombat, 14:51 | medvebocs   Előzmény

Érdekes ez a kötelező dolog. Szilveszterkor van a szülinapom. Világ életemben utáltam. Mindig irigyeltem azokat, akiknek nyáron van. Szilveszterkor is általában kötelező bulizni, jókedvűnek lenni. Talán azért is nem kedveltem, mert ahogy visszagondolok, sosem voltam olyan oltári jó hangulatú buliban. Kb. jó fél évvel ezelőtt jött egy bevillanás, hogy igazából milyen szerencsés is vagyok, hogy szilveszterkor születtem, mert én az év utolsó napján leszek öregebb, míg mások már hamarabb. Eddig ez sose jutott az eszembe. Minden csak felfogás kérdése : )