Megélhetés vagy gazdagság? | Önmegvalósítás.hu

Megélhetés vagy gazdagság?

Hozzászólások

9 hozzászólás
Óh a pénz
2008. szeptember 11. csütörtök, 13:46 | Margo DRC

Sanyi! Ez a pénz körüli mizéria. Nekem hol több, hol kevesebb pénz jutott. A végletek között hányódtam. Mindig volt a közelemben egy aranytojást tojó tyúk aki segített Rajtam. Igazán pedig egy masszív csörgedező pénzfolyóra vágyom ahol Én vagyok a hajóskapitány, de gondolom a régi beidegződéseim miatt kis akadályokba ütközöm.
Valójában még abban sem vagyok biztos, hogy amit szeretnék ahhoz kellőképpen felkészült vagyok, és azzal ezt az áhított célt elérhetném-e?
Tehát nincs rendben minden ezen a téren sem. Persze nincstelenségemben 1000-rel programozom a gazdagságot, és olyankor sikerül is átlendülni. És a bőséget is megtapasztalom, de valahogyan nem kerek a dolog. Mit nem csinálok jól? Mit számoljak fel? Nagyon fontos, hogy legyen egy pénzmágnes tanfolyam.....

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Pénzmágnes tanfolyam egyelőre nem lesz, de a pénzhez fűződő
2008. szeptember 12. péntek, 10:58 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Pénzmágnes tanfolyam egyelőre nem lesz, de a pénzhez fűződő viszonyodat addig is tudod tisztítani!

Ha csak akkor áramlik feléd a pénz, amikor koncentrálsz rá..

Domoszlai Katalin képe
Haszon
2009. október 13. kedd, 9:09 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Az önismeret útján keményen belefutunk a gazdagság-szegénység problémájába. A mostani technika szintjén ha minden ember az átlag nyugati életszínvonalon élne, még egy Földre lenne szükség, hogy eltartson bennünket. Leszülethet hat milliárd lélek, de a többség a szegénységet éli meg, a gazdag "csak a másik bőrén hízhat", MOST. A szocializmusban felnőtt generáció tudatallatijába jó mélyen be lett vésve a szöveg. Mert ha tízen vagyunk tíz almára, nekem akkor juthat öt, ha a többieknek egy egész sem jut...Az a dolgunk, hogy a Földet védve a szeméttől, tönkretételtől úgy gazdálkodjunk hogy ne a szerzés öröme legyen a meghatározó, ne attól tudjam értékesebbnek tartani magam, mert gazdag vagyok. A gazdagság alacsony tudatosság szintjén együtt jár a pazarlással. Minden embernek azon a helyen, ahol most van, és ahová most tart, van dolga ezzel. A vágy, az életút vágya, az hogy hasznos legyek, a többi emberen keresztül mérem ezt, anyagilag hogy honorálják azt, amit teszek. Az igazi hasznosság megélése az, hogy jólétben élek, tehát elfogadom, befogadom a boldogságot ami az anyagi világhoz fűz, de harmóniát teremtek az anyag, a lélek és a szellemi szint között. Na, most ahogy ezt leírtam, csak átengedtem magamon egy üzenetet, a belső bölcsességemtől. Ez egy cél, ami felé haladunk, elbukva és újra felállva, a tökéletlen világban, tökéletlenül. Mert amit már megszereztünk, nem nyújt akkora örömet, mint a szerzés maga. És elveszítjük, hogy újra megélhessük megszereztük. Gondoljatok csak egy pohár vízre, kinek jut eszébe amikor megissza, megköszönje, hogy az életet veszi magához és őselemi energiát. De ha a sivatagban egy napig nem ihatsz, akkor már tudod az a pohár víz, maga az élet...
A megélhetés a gazdálkodás megtanulását jelenti, meg kell szereznem a pénzt ami az életemhez kell, nem magától jön, és ki kell adnom, hogy a körforgás meglegyen. Minél intenzívebben tudom megélni az örömet és hálát, azért ami most van nekem, annál kevesebbet kell ahhoz megszereznem, hogy boldog legyek. A testemnek örömet okoz az evés, hát figyeljek arra hogy örüljek, amikor eszem, ha az anyaggal foglalkozom, arra figyeljek. A testi, lelki, szellemi szint harmóniája sérül például a kövér embereknél, akik szeretetet és örömet lelki szinten nem kapnak meg, és ezt az anyag szintjén pótolják.
A kisebbrendűséget hatalmas házakban és autókban rejtegetik, a félelem rakéták és fegyverek mögé bújik. A legfontosabb, hogy azon a helyen, ahol most vagyunk tudjuk, felismerjük mit tehetünk. Akinek a gyógyítás a feladata és a tanítás, közvetve, az embereken keresztül hat a világra, az egyes embereket, kisebb csoportokat segít, hogy ne ragadjanak bele a százszor körbefutott kényszerekbe és végre elmozdulhassanak a harmónia irányába.

Nagyjából ötven éve tanuljuk...
2010. november 15. hétfő, 5:39 | Specht József (útkereső)   Előzmény

Ma már sikeresen alkalmazzuk is, de további folyamatos képzések nem ártanak senkinek.

Történetünket itt találod: http://www.spc777.com

A közelmúltban készült egy riport is: http://www.mszii.hu/letoltes/201011.pdf

SZABÓ GABRIELLA képe
Nem a gazdagságra vágyom
2008. szeptember 16. kedd, 18:38 | SZABÓ GABRIELLA

Rájöttem valamire, mert mostanában nagyon figyeltem a pénzhez való viszonyomra és arra a megállapításra jutottam, hogy mindig csak annyi pénzt szeretnék a mi éppen arra elég a mi nagyon fontos.
De költeni nem csak annyit költök, vagyis a kiadási igényeim nagyobbak, mint a bevételi igényeim.
Hogy ezt miért így gondoltam, mikor a fordítottja a normális.
Itt az ideje rendet raknom a fejemben.

Haszon másképp
2009. október 13. kedd, 10:13 | Nagy Edit2   Előzmény

A haszon szót nem csak feltétlenül anyagi értelemben lehet alkalmazni. Kétségtelenül a legtöbben erre gondolunk, és a közgazdaságtan is ilyen értelemben használja ezt a fogalmat.

Azonban egy cselekedetünknek, mint például a megélhetésért tett "fáradozásunknak" lehet pszichikai haszna, ha azt nem gyötrelemnek éljük meg.

A minap hallgattam egy kedves ismerősömet amint a munkájáról beszélt. És hirtelen elhakultak a szavai, csak azt az energiát éreztem pár pillanat erejéig, ami kísérője az igazán átélt munkának. Amikor nem azért dolgozok, mert valamiből meg kell élni, stb., hanem amikor részese vagyok egy nagy egésznek, mint egy sejtje a szervezetemnek, és a létemből fakad a "munkám". Ami nem teher, hanem természetes és magától értetődő, belőlem fakad, áramlik természetesen, és könnyeden.
Nem is tudom igazán megfogalmazni, mert ezekre az érzésekre talán nincsenek is szavak.

De ha így jutok a megélhetésemhez szükséges javakhoz, akkor az mindenképpen többszörös haszon lesz a számomra.
Szóval szerintem a megélhetés így kapcsolódhat a haszonhoz, ha nem csak anyagi értelemben nézzük.

A normális, mikor a pénz segíti az életedet és mindent
2010. október 22. péntek, 10:03 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A normális, mikor a pénz segíti az életedet és mindent alapvetően megkapsz, amiből enni, élni, ruházkodni, utazni, nyaralni...stb tudsz. Amikor a pénz miatt megszorításokra kényszerülsz, akkor tudható, hogy más emberek a pénz hatalma miatt elveszik tőled az emberhez való életet és belekényszerítenek egy számodra rossz és elfogadhatatlan világba, ami számodra kényszer. A pénz csak akkor tölti be igazán a funkcióját, ha minden embernek bőségesen van belőle és az életre, a fejlődésre tud figyelni.

Na, akkor most megkönnyebbültem... Tehát más emberek a hibásak
2010. október 22. péntek, 11:14 | szildiko1   Előzmény

Na, akkor most megkönnyebbültem... Tehát más emberek a hibásak ha megszorításokra kényszerülök. Már azt hittem, én vagyok a hibás. De ebben az esetben hátra dőlhetek a karosszékemben, és mutogathatok a többiekre: hé, csináljatok valamit, mert rosszul élek!

:))

Ami a világban kialakult a pénzzel kapcsolatosan, az egy kisebbs
2010. október 22. péntek, 13:04 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Ami a világban kialakult a pénzzel kapcsolatosan, az egy kisebbség hatalmi vetélkedése. Valójában a legtöbb ember élni szeretne és nem pénzt halmozni. Ez így van rendben, hiszen az életben mindenki számára bőségesen van minden. Hiszen ekkor tudunk ténylegesen fejlődni és alkotni. Valójában minden belőlünk indul ki és mi teremtjük meg az életet. A környezetünk, embertársaink mind hatással van ránk és mi is őrájuk. Az élet tevékenységekből áll és ezek megvalósulásából.