Fontos ünnep számodra a Karácsony? | Önmegvalósítás.hu

Fontos ünnep számodra a Karácsony?


Beküldte: | 2008. dec. 01. hétfő - 07:14

Hozzászólások

2 hozzászólás
Számomra ilyen a karácsony.
2008. december 01. hétfő, 20:45 | Margo DRC

Szerintem a karácsony a mi kultúránk legszebb ünnepe. Persze ha egy afrikai, vagy valamilyen természetközeli nép lennénk, azt sem tudnánk mi az a karácsony.

Eleinte, ill. amikor lelkileg nagyon lent voltam, Én is utáltam az egész karácsonyi históriát, vártam hogy teljen el az egész ünnep. Azután meg átalakult minden.

Valójában számomra a szív megnyitásának ünnepe, valahogy olyankor tudatosan nyitjuk szívünket a szeretet ki- és be áramoltatására. Olyankor mindig hálát adok az égnek a családomért, megköszönöm, hogy élnek a szüleim és együtt ülhetünk asztalhoz mindannyian. A gyerekeimben gyönyörködöm, és megköszönöm a teremtőnek, hogy egészségesek vagyunk, és vagyunk.

Olyankor a világért is szoktam imádkozni, meg az egész emberiségért. Megtisztítom a szívemet, és bocsánatot kérek gondolatban azoktól, akiket megbánthattam. Egyfajta megtisztulást is jelent, egyszerű, általam felállított módon.
Számomra ilyen a karácsony.

karácsony
2008. december 03. szerda, 8:20 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nekem talán nem sikerült volna ilyen szépen leírnom az érzéseimet, így nagyon örülök, hogy leírtad helyettem is. Ünneplőbe öltöztetjük és megnyitjuk a szívünket és hálát adunk a sorsnak, hogy együtt vagyunk a családunkkal a meleg kis otthonunkban. Bár azt hiszem, hogy nagyon sok család súlyos gondokkal küszködik, de a szeretet és az összetartozás érzése nem anyagiakon és ajándékokon múlik.