Pénz, pénz, pénz... | Önmegvalósítás.hu

Pénz, pénz, pénz...

Hozzászólások

3 hozzászólás
A pénz a mozgásba hozott szeretet
2013. május 11. szombat, 21:44 | Kocsisné Marcsi. (útkereső)

Mióta így gondolok a pénzre és nem utálattal, azóta anyagi biztonságom nőtt. Mindennapi meditációmban megerősítem, elképzelem, hogy szeretettel vonzom a pénzt, a gazdagságot,és a sárga csekkeket örömmel fizetem, ki, mert tudom, hogy az a pénz többszörözve visszatér hozzám...Hálás vagyok a Mindenhatónak, hogy napról napra minden tekintetben jobban érzem magam.

A pénzzel kapcsolatban leírtam néhány célt és a legnagyobb célom néhány hónap leforgása alatt teljesült. Ez szinte a csodával határos...HIT-VÁGY -ELVÁRÁS, ahogy az agykontroll mondja.Tehát hidd el, hogy az teljesül,hisz te vagy a Teremtő Mágus.Vágyad erős legyen és várd el, hogy az máris ott van, mert megérdemled.

Az Univerzum ontja rád bőségét, ha hittel elfogadod és ha örömmel adsz...Vannak még leírt céljaim, többek között új ház a régi helyett, utazások, aztán JOGDÍJ, nyögdij helyett...Tudom, hogy az is itt van már a közelemben...minden nap egyre közelebb....Szeretem a pénzt....Szeretettel adom a pénzt...
Jó tanács! Sose mond, hogy NINCS pénzed, mert az úgy is lesz. Mond, hogy úton van hozzád....Legyen sok pénzed velem:http://penzesuzletem.blogspot.hu/?view=magazine

Probléma a pénzzel...
2013. május 12. vasárnap, 16:20 | Antal Judittt (útkereső)

Kedves Sanyi, (továbbra sem enged a saját nevemmel írni... :-( ) kérdésedre a hírlevélben: igen, csak neked van problémád a pénzzel. :-D Ja, nem! :-)

A pénz nem más, mint az emberek által kitalált közvetítőeszköz. Arra alkották meg, hogy megkönnyítse a javak áramlását. Ennyi és nem több, legalábbis szerintem. Bár mondanak róla mindenfélét, hogy pl energia, meg lelke van stb. Szerintem ennyi.
Ha szükséget szenvedünk, akkor -röviden- a jólét befogadásával vannak komoly problémáink.
Mindezekről eszembe jut az, amit EzVanZsac, a Suska közösség alapítója mondott nemrég egy interjúban, akit érdekel, olvassa el (Napi Elemózsia ingyenes magazin, 50. oldal).
Ugyanebben a cikkben szerepel ez is: "Bár valószínűleg önmagában a pénzzel nincs is semmi probléma. Egyre több iskola, kurzus, egyre több kiváló szakember áll rendelkezésünkre, hogy megtanuljunk a pénzzel bánni és – akár - csodákat művelni vele. Ez jó. Akkor mi a rossz?

Ha a pénz uralja az életünket és nem tudunk elszakadni tőle –ha, kell és ha eljött az ideje-, az baj. A rendszer, ami a pénzt áramoltatja és működteti, korrupt és hibás értékrenden alapszik - ha nagyon finoman fogalmazunk. Az alapelv ugyanis a következő: a pénz érték, az ember nem. Azaz: "ha nincs pénzed, légy hajléktalan és halj éhen". Holott minden emberi lénynek, aki megszületett erre a földre, joga van itt élni ugyanúgy, ahogy más élőlényeknek is. "

Ezeket a kérdéseket sem ért tisztázni, illetve ezek talán választ is jelentenek az egyik feltett kérdésre.

Köszönjük szépen a fenti jó kis írást.

Jó azoknak, akik részt tudnak venni a tanfolyamodon, mert ott élnek a közelben. :-)

Szeretettel

Judit

Domoszlai Katalin képe
Pénz és újra pénz
2013. május 21. kedd, 9:34 | Domoszlai Katalin

Tudod-e mi a pénz, mi célt szolgál ebben a világban?

Az emberek megegyeztek abban, hogy amit cserélni szeretnének, azt először pénzre cserélik, tehát a pénz egy eszköz, ami megkönnyíti azt, hogy az emberek a munkájuk gyümölcsét eljuttassák a rendeltetési helyére és cserébe ők is hozzájussanak ahhoz, ami a szükségletük kielégítéséhez kell.
Tehát a pénz csereeszköz.

Milyen a kapcsolatod a pénzzel? Milyen gondolataid és érzelmeid vannak felé?

A pénzt szeretem. Eszköznek tekintem, ami jó ha van. Viszont az anyagi stabilitást még tanulnom kell, a legkomolyabb munka ezen az életterületen a szülői minták kioldása és oldanom kell még azokat az előző életből származó blokkokat, amik miatt nem jár, amik miatt vezekelnem kell.

Mennyi elfojtott indulat, fájdalom és szenvedés kapcsolódik benned a pénzhez?

Rengeteg. A megtartás képességének a hiánya, az önostorozás, a veszteségek... Nagyobb része már ki van oldva, de még van vele bőven tennivaló.

Milyen mintát hozol gyermekkorból, szüleidtől vagy akár előző életeidből a pénzzel kapcsolatban?

Az apámtól azt, hogy a 100 százalék is kevés, csak a kemény, a nehéz és piszkos munka adhat jólétet, anyámtól azt tanultam, hogy nem dolgozni, gyengének és tehetetlennek lenni az a saját belső korlátunk, feldolgozatlan traumánk következménye. Előző életeimben férfiként agresszív, egocentrikus és sikeres, nőként egyedül maradva jóformán életképtelen voltam. Nőként tanulom az elfogadás képességét, a férfi oldalam pedig a nyer/nyer megoldásokat keresi és tudatosítja.

Ismered a pénzkezelés, beosztás és költekezés arany-szabályait? Éled is ezeket?

A mintám szerint az első helyre került az, hogy jó sokat keresni, a beosztásnál és költekezésnél viszont nagyon könnyelmű és meggondolatlan voltam. Most arra nagyon odafigyelek, hogy amit megveszek, az tartós és nagyon jó minőségű legyen. Volt szakasza az életemnek, amikor nagyon komoly nélkülözésben éltem egyedül a gyerekeimmel, megtanultam hát a stil fűrészeléstől a krumpli termesztésig, a ruha varrástól a villanyszerelésig nagyon sok mindent. Ennek ellenére még mindig több bennem a tücsök, mint a hangya ;-) ma reggel pont arra a vágy beteljesítésre meditáltam, hogy maga a tél se jelentsen nehézséget és nélkülözést...

Hogyan szolgálja a pénz a spirituális fejlődésedet?

Többször felálltam a nulláról ebben az életemben, azt a tanítás tartom a legfontosabbnak, hogy a biztonság érzet nem a pénz függvénye, ha belül rendben vagyok, akkor van pénzem.

Milyen önismereti és lelki tanítások húzódnak meg a pénz mögött számodra?

Mivel teljesen önálló vagyok, ezért a döntéseim nagyon fontosak, egy egy üzleti megoldást milyen érzelmi állapotból indítok. De az anyagi terület alá van rendelve a lelki fejlődésemnek, ezért a bevonzott szituációk elsősorban a lelki megtisztulást, a tudatosítást szolgálják, megtart az utamon a belső bölcsesség, akinek a kezébe már átadtam ezt a két területet.

Megkaptam a szüleimtől azokat a tanításokat, amikre az alapvetően lusta, luxus imádó és egocentrikus személyiségemnek szüksége volt a fejlődéséhez, ez nagyon kemény volt, de mára beláttam tökéletesen a helyén van minden, azt a tanítást kapjuk, ami a fejlődésünkhöz alapvetően szükséges.