Gyuri1 blogja | Önmegvalósítás.hu

Még tavaly nyáron újra elkezdtem az argentin tangó alapjait. Olyan emberek tanítottak ezúttal, akik hagytak bőségesen időt az összehangolódásra, és a vezetés „lélektanára”.

Tegnap nemzeti ünnep volt.

Gondolkodtam, mit jelent nekem ez a nap. Hogyan ünnepeljem meg? Tavaly tánctáborban voltam. Akkor csak örültem a szabadság napnak, de "nem érdekelt" a miértje. Idén akartam valamit... Állami megemlékezésről megint lemaradtam, Akkor lehetne helyette valami...

Végül jött a youtube barátom, és zenét hallgattam. Honfoglalás, Bánk bán, stb... Meg egy kicsit doboltam. Ennyit a megemlékezésről. Jövőre talán jobban átérzem a lényegét...

Emellett sok kósza gondolatom volt.
Ezek jutottak eszembe:

Egy kérdésem van az olvasókhoz. Felvezetném az előzményeket, és utána remélhetőleg érthető lesz a kérdésem.

onbizalom.jpg

Tegnap este egy kis "meditációs klubban" voltam. Megint bebizonyosodott, hogy sokkal könnyebb csoporttal együtt meditálni.

Aztán egyszer csak jött egy gondolat. Gondoltam leírom ide, és majd megvizsgálom, ha aktuális lesz. Meg talán jönnek majd mejegyzések is? Talán valaki már vizsgálta. A lusta formámat...

Azt már több helyről hallottam, hogy a hiány azért van, hogy feltöltsük. Csak talán soha nem értettem, mit jelent. (Most meg lehet, hogy félre értem?)

paff.jpg

Most este olyan videókat böngésztem a Youtubon, amik élményeket idéztek fel. Aztán a Micimackó (Micimackónak mintha férfi lenne a hangja, de nő lenne a neve. vajon miért?) videója mellett megjelent a Paff, a bűvös sárkány. Mivel a csak a dal refrénjére emlékeztem, gondoltam belenézek.
http://www.youtube.com/watch?v=OTvPzJ0Rj4Q&feature=related

Hááát. Igen lelombozott. Szegény sárkány...

Aztán amiért végül blogbejegyzés írásra szántam az időt, hogy megkérdezzem:

100821_m2suzuki_14.jpg

Lehet, hogy tavasszal kell vennem autót munkába járáshoz. Így eljátszottam a gondolattal, milyen autót vennék... Aztán elkalandoztam, összegyűlt csomó kérdésem. Gondoltam leírom őket.

Ki mi alapján választ autót?

paragliding2.jpg

A megvilágosodott embernek van hobbija? Vagy "nincs szüksége" ilyen élményekre?

Milyen hobbit választunk? Mi alapján választunk hobbit? Elvárás? Belső kényszer? Szülői programozás? Ego befolyása, hogy milyen menő lenne?

Mit szimbolizál a hobbi? Mit tudhatunk meg valakiről, ha ismerjük milyen hobija van?

Pl.: Miért jó horgászni? Miért jó olvasni?
Mi a helyzet az "adrenalin-pumpa" sportokkal?

Miért vágyunk arra, hogy repüljünk?

Miért szeretne valaki búvárkodni?

Hogy lehet hobbi az olvasás?

A hétvégén rengeteget sétáltam. Közben egyszer csak eszembe jutoot, hogy megfigyelem, mit csinálok, mikor monoton - odafigyelést nem igénylő tevékenységet végzek. (Ilyesmi lehet a hosszú séta egyedül, a motorozás egyhangú útszakaszon, kerékpározás, kocogás, stb..
És vajon mások mit csinálnak ilyenkor?

Fogmosás közben én pl. programozom magam, hogyminden sikerüljön. (agykontrol könyv hatása sok-sok év után is)
Bukósisak alatt vagy magányos séta esetén, ha várok valakit, akkor van, hogy dúdolok, éneklek. (Igazán pocsék hangom van.)

ugras.jpg

Régebben olvastam a Dale Carnegie: Sikerkalauz mindhárom kötetét. Szerintem érdemes elolvasni, bár sok olyan gondolat is van benne, amit nem osztok. A Stressz kezelési része szerintem nagyon érdekes és jó. (2. kötet).

arc.jpg

Tegnap olyan jó napom volt. Olyan széles jókedvvel indultam neki a napnak. Aztán a munkahelyemen rájöttem, hogy nem spontán jókedv. Csak azért lett jó a kedvem, mert az előtte való este nagyon jól sikerült és pozitív álvárásaim voltak tegnap estére. Tehát lelombozódtam. Egy kicsit.
Ráadásul a tegnapi este szörnyen alulmúlta "elvárásaimat". Akkor ma vacak kedvem kell legyen? Nincs - kacagok magamon, milyen baromságokon töprengek. Úgy érzem ezt mélyebben meg kell vizsgálnom. Egyszer.

Hogy lehet több szabadidőt bevonzani?

Tartalom átvétel