Álomfejtés | Önmegvalósítás.hu

Álomfejtés

2008. március 28. péntek, 8:42 | Huszti Sándor -...

Álmaink közvetítik mindazt, amit éber tudatállapotban nem tudunk vagy nem akarunk észrevenni. Ezért fontos üzeneteket hozhatnak az önmegismerésünkhöz, ha meg tudjuk őket fejteni.
Analógiás gondolkodás, kreativitás, a szimbólumok, archetípusok ismerete és megérzés kell egy pontos álomértelmezéshez. Gyakoroljuk egymás álmainak a megfejtését, hogy önmegismerésben tovább mélyüljünk!
Írd meg mit álmodtál és mi megpróbáljuk megfejteni!

Egy rossz álom
2010. október 14. csütörtök, 9:17 | Névtelen (útkereső)

Sziasztok!Álmomban eladtam a cipőimet,de aztán elmentem a boltba és láttam milyen kis összeg van ráírva,de nem voltam biztos benne hogy az-az ára.azért reméltem.Ahogy ültem ott a cipővel már ott volt anyum,és kiderült,hogy nincs pénzem visszavásárolni a cipőimet.Erre elkezdtem zokogni és összevesztem anyummal.Aztán csak arra emlékszem hogy egy lejtős úton odamegyek hozzá,ő ott állt,ahol az út a járdához kannyarodik,és én odamentem hozzá.
Nem tudom mit jelenhet ez az álom

Gondold végig, hogy mit jelképez számodra a cipő. Ez a nyitja
2010. október 14. csütörtök, 10:21 | szildiko1   Előzmény

Gondold végig, hogy mit jelképez számodra a cipő. Ez a nyitja mindennek.Talán védelmet, vagy bármi mást?
Ezt először eladtad, de aztán vissza akartad venni, mert többet ért neked, mint másnak. És zokogtál, amikor kiderült, hogy már nem lehet a tied. Mi lehet ez?
Anyukáddal összevesztél. Tőle vártad, hogy segítsen visszavenni, amin te túladtál?
Valamiről le kell mondanod - már egyszer megtetted - mert már szükségtelen.

Az én álmom a következő:Valakinek a születésnapját
2010. október 15. péntek, 21:04 | Névtelen (útkereső)

Az én álmom a következő:Valakinek a születésnapját ünnepeltük konkrétan nem tudom kijét....és....az egész álmom során sok-sok rendőrrel találkoztam....és én középsuliban a rendész szakra járok és egysze csak megtámadtak minket és elkezdtek lövöldözni ilyen...üvegszilánkokkal....és nagyon súlyos sebem lett a hasamon és mindenkinek azt mutogattam....nem tudom mit jelenthet annyit érzek csak h valami jelentése van! kérlek segítsetek!

álomfejtés
2010. október 25. hétfő, 14:41 | zsuzsa78 (útkereső)

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Álmodtam egy nagyon érdekes dolgot napokkal ezelött és még
azóta is emlékszem rá, valamint foglalkoztat!

Ezt álmodtam:
Egy nagyon szép elegáns-estélyi ruhába öltözök, aminek szine halványzöld és rózsaszin. Hosszú, a földig ér
és amikor veszem föl, elszakad. Nagyon megijedek, hogy most mi lesz és - a szomszédasszonyom jött megvarrni. Sikerült a varrás és nagyon boldogan mentem benne valahova...

Tudja valaki, hogy ez mit jelenthet?
Előre is köszönettel:
Zsuzsa

tetszhalál
2010. november 23. kedd, 20:44 | ikrek1968 (útkereső)

Sziasztok!
Nekem volt legutóbb egy eléggé plasztikus(színes, szélesvásznú) álmom. Bár szerintem tudom mit jelent és azt is, hogy ki "küldte", de szeretném veletek megosztani. Ha tudtok más értelmezést, azt is szívesen veszem.
Szóval! Volt(van?) egy rettentő erős kötődésekkel teli karmikus párkapcsolatom. Meg próbáltam vele megszakítani a kapcsolatot végleg ez év március végével. Tudatosan. Az érzelmeim hozzá kapcsoltak(tudtam, éreztem ott legbelül is), de "letiltottam" magam Róla. Nos augusztus környékén(, amikor mindenképp,eléggé görcsösen-, de másik kapcsolatot akartam), akkor próbált egy-két erőtlen sms-t írni(I'm still loving You!). Leépítettem. Majd jött az álom: A volt párom nővéreivel beszélgetek egy hideg(fém szekrények), rideg(rusztikus kőpadló) helyiségben. (Velük nem vagyok/voltam haragban a szakítás miatt.) Látok-de csak az én látószögemben van benne-egy fém asztalt. A nővérek nem látják. Egyszer csak odanézek és látom, hogy Ő fekszik rajta. Halott. Tudtam- bár olyan békés volt-, hogy akár alhatott is volna. De nem! Nem lepődtem meg egyáltalán. Nem fájt nem volt rossz érzésem. Majd beszélgettünk a lányokkal tovább. Ők ebből mit sem láttak, nem is szóltam nekik. A következő odapillantásomkor megpróbálta fölemelni a fejét. Az erek-inak kidagadtak a nyakán, a szemét meresztette, azzal próbált segítséget kérni tőlem, mert szólni nem tudott. Ugyanis az alsó ajka most már rá volt húzva a felső ajkára és látható, óriási öltésekkel oda is volt varrva. Csak én láttam mindezt, nem szóltam a történtekről ott az álomban. Nem éreztem lelkifurdalást, hogy nem mentem oda, de ott, akkor úgy éreztem az álomban, hogy nincs rá módom. Valamiért nem tudok. Itt vége lett.
Nos szerintem Ő üzent az álmaimban, hogy segítsek neki "megszólalni". Szerintem!
Azóta beszéltünk, találkoztunk néhányszor. Nem tudta soha jól elmondani a lelke üzenetét. Most sem tudja-meri. De szeretett volna tisztába jönni a dolgokkal, illetve szeretne továbbra is, mert nincs minden megfejtve a kettőnk viszonylatában.
Változást érzek!
Az első talákozásunkkor megnyugtatóan ismertem föl, hogy nem tudom/tudtam kiirtani a szívemből. De már nélküle is tudok élni. Megoldottam a félév alatt. Nehéz dió ez! Megbocsájtottam neki. El is tudnám engedni fájó szívvel, de semmiképp haraggal(Balogh Béla 10 parancsolata megy).
Érdekes!
Várom, hogy Ti mit "láttok" ebből?!
Köszi előre is!
Üdv Mindenkinek!

Hexe képe
két napja álmodtam
2011. január 08. szombat, 11:53 | Hexe

Üdvözlet mindenkinek!

Németországban Bambergben jártam (ahol 3 évig laktam) és ott volt velem a volt férjem is. (Elváltunk, de azóta sem tudom lezárni teljesen a kapcsolatunkat.) Pár nőből álló társasággal beszélgettem, akik felettünk laktak. Egy idő után már a belváros felé tartottunk, és úgy éreztem mintha egy lelki nyomás tünt volna el rólam. Felszabadultam és rettenetes örültem hogy ismét ott lehettem.

Egyébként általában akkor álmodom hogy németországban vagyok és a volt férjemmel amikor neki valamilyen problémája van. A múltkorában szintén vele álmodtam és nem hagyott nyugodni a dolog felhívtam. Akkor tudtam meg hogy kórházban volt pár napig. Előtt szintén volt egy hasonló eset. A legutóbb is írtam neki hogy vigyázzon nagyon az úton, amikor felhívott és megkérdezte hogy honnan tudom hogy most indul haza magyarországra. Nem tudtam, csak éreztem.

Tudna nekem valaki segíteni mit jelentenek ezek a dolgok?

Köszönettel Erika

Michaelita képe
Hexe ügyes vagy
2011. január 19. szerda, 18:46 | Michaelita   Előzmény

Nagyon ügyes vagy, hogy rájöttél az összefüggésekre és ezzel értelmezni tudtad az álom helyszínek lényegét.

Végül is mindannyian a saját álmaink legjobb megfejtői lehetünk, tehát Nálad többet és ennél szélesebb összefüggést aligha tudnánk Neked adni.

Csak így tovább, mert az értelmezés próbálkozásaival tudsz leginkább fejlődni!

Álom
2011. január 08. szombat, 6:30 | Diamond Girl

Sziasztok!!!!

Nekem van egy kapcsolatom 1-éve

és 5-honapja de a héten nem találkoztunk sajnos de álmodtam egy sráccal, akit nem ismerek, de álmomban beleestem, és nagyon szerettük egymást, pedig még a nevét sem tudtam! De megölelt, és meg csókolt ...És elakartam hagyni a páromat mert bele estem!! Valaki érti ezt? Ha igen, akkor légyszi írjon egy e-mailt (xx_cutegirlxx@hotmail.com) vagy válaszoljon itt!! Kérlek segítsetek fontoss lenne nagyon szépen köszönöm előreis a válaszotokat!!

szia!azt álmodtam,hogy megerőszakolják a kisbabámat,a másik
2011. január 08. szombat, 21:58 | szép

szia!azt álmodtam,hogy megerőszakolják a kisbabámat,a másik álmomban pedig eltűnt,ezek mit jelentenek?szeretném tudni,mert ez a két rossz álom nem hagy nyugodni engem.várom a választ és előreköszönöm.

Aditi képe
Önmagunkhoz való viszonyulásunk az álmok szimbolikájában
2011. március 26. szombat, 15:24 | Aditi   Előzmény

A kisbabád a te gyermeki, tiszta, védtelen éned. Egy olyan állapot a tudatodban, amiben önmagad vagy, jól érzed magad, de még fejletlen. A másik, tanult éned kínozza, bekebelezi, megerőszakolja ezt.

vagyis úgy viszonyulsz magadhoz, mint az álmodban az erőszakoló a kisbabádhoz.

Megoldás: figyeld meg magad, mikor hogy bánsz magaddal Megengeded magadnak, hogy szabadon érezz? hogy jól érezd magad? Sugározz, "csak" mert jó?

Kiteszed magad mások bántalmazásának? Szóban, érzelmileg? Rosszul esik, ha nem szeretnek? Bünteted magad?

Rá akarod venni magad, hogy mást csinálj, mint amit a szíved diktál, akár diktátorként, meggyőződve róla, hogy azt "kell" tenned, mert az a "helyes"? Hajlamos vagy mások akaratának engedelmeskedni a szíved hangja helyett?

Ki volt az életedben, aki így működött gyerekkorodban veled? (Rád kényszerítette az akaratát, még ha neked nem is volt jó.)

Válaszd el ezeket a mintákat magadban, és fedezd fel, milyen érzés olyannak lenni, amilyen vagy, és jól érezni magad a bőrödben. :)

Kérdezd meg magad: kinek az életét élem? Kit szolgálok az akaratommal?

Namaszte

rossz álmok
2011. január 08. szombat, 21:59 | szép

szia!azt álmodtam,hogy megerőszakolják a kisbabámat,a másik álmomban pedig eltűnt,ezek mit jelentenek?szeretném tudni,mert ez a két rossz álom nem hagy nyugodni engem.várom a választ és előreköszönöm.

u.erika képe
Szia Szép!
2011. január 08. szombat, 22:22 | u.erika   Előzmény

Mit éreztél közben?

Mert tudd meg hogy pontosan ezt az érzést nyomod el magadban valami oknál fogva,és az érzés egy történetet kreált önmagának,ami ráillik úgymond.
Ez a legmélyebb félelmeid egyike.

Azt teheted hogy menj bele tudatosan ebbe az érzelembe,és fogadd el mint lehetöséget.
S próbáld meg elfogadni.
Gondold azt hogy ez van,de nem áll meg az élet.
Gondold végig hogyan tovább,a következö lépéseket.
S éld meg azt is hogy már ,,újra süt a nap",éld meg a békét a szívedben.

Csak íly módon tudod hatástalanítani az idözített bombát ami nem akarlak riogatni de ketyeg.
Nem konkrétan azt a szituáció fog valósággá válni amit álmodtál,hanem bármilyen más szituáció
szóba jöhet ami passzol ehhez az érzéshez.
Olyan helyzet amitöl pontosan ezt az érzést váltja ki Belöled.

Hogy ezt álmodtad,ez óriási kegy számodra,mert van esélyed hogy elejét vedd a folyamatnak aminek egyébként Te Magad Vagy a teremtöje.
S Te is Vagy az aki megszüntetheti amikor csak akarja,csak kérlek ne fuss elöle,attól nö az ereje.
Te Magad táplálod a félelmeddel.

Remélem segíthettem!
Ha nem voltam eléggé érthetö bátran kérdezhettek.

Üdv!Erika

még ébren is..
2011. január 24. hétfő, 18:25 | Brigitta77

Nagyon fontos lenne tudnom,mit jelentett ez az álom:

Én kívülről figyelem végig az eseményeket.Látom,ahogy egy gyermekét szorító,félve néző Nő
siet kifelé a rendőrségről.Én az ajtón kívül állok,onnan látom.Este vagy éjszaka van.
Tudom,hogy a férjét jelentette fel,aki maffiózó,és most a Nő fél a bosszútól.Félti gyermekét is.
Következő kép,nappal kikötőben áll egy nagy hajó,a vízből felfelé úszik nagyon gyorsan a Nő a férje
után,aki viszont a kisgyermeket akarja utolérni,aki legelől úszik.Pelenka van rajta,vagy valami olyan formájú kisnadrág,fekete színű.Tudom,hogy a férfi meg akarja ölni a gyereket,a Nő pedig ezt próbálja megakadályozni,azzal,hogy visszatartja a férfit,aki viszont feltartóztathatatlan.
Következő kép:egy nyomozó áll háttal nekem,meg akarja fejteni az ügyet.Előtte egy papír hever,próbálok beleolvasni,egy rárajzolt szempár van rajta,ami fehér.Ekkor besiet egy Nő,egy levéllel a kezében,a nyomozó felbontja.Ez áll benne:ha ezt a levelet olvassa,akkor én halott vagyok.A nyomozó elsiet,de már tudja a megoldást.
A köv.kép:újra a kikötőben,ezúttal fenn a hajón vagyok,csak én.Két teljesen egyforma nyakuknál fogva felakasztott fabábut látok,akiknek az orrukat is beragasztották,hogy biztosan megfulladjanak.Akkor tudtam,meghalt a Nő is és a gyerek is.

Ennyi volt az álom,még a liftben utazva a munkahelyem felé is olyan erősen fájt a mellkasomban ez az érzés,amit az álom hagyott.Tudom,hogy fontos,amit magamnak üzentem ezzel az álommal.

Köszönöm a segítséget

Brigi

humoros:álom és magyarázata
2011. január 24. hétfő, 18:54 | szeti87

Volt egy különös álmom. Olyan, mintha fregmentált fények borítanák el elmémet, és jött a szöveg: a mi Hajnalkánk szeme örökre lecsukódik. Intenzív érzéseket éltem át. Napokig törtem rajta a fejem, aztán rájöttem. Talán nem kellett volna a Csipkerózsika című Disney- horrort:) néznem a gyerekkel együtt, mert ott hívták Hajnalnak a hercegnőt, akire először a boszorkány a halálos álom átkát mondta ki, és a Jótündér mérsékelte az átkot, hogy a halálos álom helyett olyan álomba szenderüljön, amelyből csak a szerelmese csókja ébresztheti fel. Azért álmodok ilyeneket, mert ilyeneket néztem a DVD-n. Valami archetipikus képet elevenített meg bennem a szem örökre lecsukódásának folyamatáról. Na most, ez félig vicc, félig komoly. Szerintem a mesék is tele vannak archetipikus elemekkel, szimbólumokkal.

Megrázott
2011. január 31. hétfő, 13:11 | Látogató

Egyik este a halott édesanyámmal álmodtam, aki élt az álmomban, de beteg lett. Rákövetkező este pedig a halott nagymamámmal álmodtam, aki szintén beteg lett álmomban. Rémisztőek voltak az álmok, főleg, hogy 5 éve haltak meg. Vajon mit jelenthetnek? Tud valaki segíteni?
Köszönöm, Boszy

Idegesítő...
2011. február 07. hétfő, 19:45 | Látogató

Nekem van egy ex barátnőm akivel jártam másfél évet, de már vagy féléve szakítottunk...
Mostanában(egy héten belül 2x) azt álmodtam mind a 2x hogy vissza akart jönni hozzám...
És azért nem értem, mert én már bő 3 hónapja nem is foglalkozok vele nem is hiányzik meg semmi ilyesmi... Nem is kommunikálunk meg semmi azóta neki is van egy barátja(akit az egyik álmomban megnevezett és azt mondta ott hogy nincsen vele baja csak nem szereti...) nekem is van egy barátnőm azóta akivel alakulnak a dolgok.
Csak amikor jönnek ezek az álmok mindig egyrészt olyan valóságosak hogy ébredés után legalább 1 percre szükségem van hogy felfogjam hogy álmodtam, másrészt a valóságtartalma miatt előfordult hogy elbizonytalanodtam... De nem durva szinten csak ezzel visszajönnek emlékek stb...
És azért fordulok ide segítségért mert már mindenhol próbáltam rá választ találni de sehol nem tudtam... Szeretném ha valaki elmondaná hogy ez így mit jelent... Köszönöm: dREzdA.

Michaelita képe
Kedves dREzdA!
2011. február 07. hétfő, 20:26 | Michaelita   Előzmény

Számomra az álmod azt mondja, hogy a tudatalattidban őrzöl még olyan emlékeket, érzelmeket (v. akár bűntudatot), ami próbál az álmokon keresztül felszínre jönni.
Egy csendes időszakban próbálj nagyon őszintén és nagyon mélyen önmagadba nézni, hogy mit őrízhet a tudatalattid vele kapcsolatban.
Ha én hasonlót álmodom, az nálam sajnos igaz szokott lenni, s olyankor az álmom értelmezése után mélyen önmagamba tekintek és minden szinten elengedem az adott személyhez kötődő elvárásaimat, csalódásaimat, megbántottságomat, dühömet, szeretetemet,... bármit ami még bennem van és megbocsátok neki is meg legfőképp magamnak is (vele kapcsolatban).
Ha tudatos szinten nem látszott is a kapcsolódás, a tudatalattimban ilyenkor még mindig őríztem valamit, tehát az álom egyfajta segítőm volt, hogy még dolgozzam tovább a teljes elengedésért.

Azután még azt is el tudom képzelni, hogyha jól működnek a megérzéseid, akkor még akár az is lehetséges, hogy a volt barátnőd érzéseiből képes vagy bármit fogni, amik megjelennek az álmaidban. Lehet, hogy ő visszavágyódik hozzád és ebből érzékelsz valamit. Gondold végig, hogy ez az erős megérzés/érzékenység igaz lehet-e Rád?

Próbálj meg rájönni arra is, hogy számodra miért idegesítők ezek az álmok. ...??
Mi az ami ennyire tiltakozik Benned és miért?
Azért írom ezt, mert az álmainkat lelki és szellemi szinten kell értelmeznünk és a lélek meg a szellem szempontjából az átélés teljesen valóságos és nincs időkorlát. Neki nem számít a múlt vagy a jövő, hanem csak az érzésekben, érzelmekben, történésben benne élés a fontos/valóságos.
Ezért is érzed ébredés után annyira valóságosnak, mert a lélek számára az tényleg maga a valóság.
S azért bizonytalanodtál el kicsit, mert a lelked még nem tudott teljesen elszakadni (megőrzött valamit a meghittségből, az intimitásból, ezért még továbbra is képes ott elidőzni).

Bármennyire furcsa és érthetetlen ez a hétköznapi tudatunk számára, mégis van abban valamiféle nagy-nagy kegyelmi ajándék, hogy ez így van.
Értem ez alatt pl. azt, hogy akit igazán és mélyen megszerettem, azt később sem tudom nem szeretni már, bármit is tesz, vagy nem tesz. Vagy akinek megtanultam megbocsátani, annak mindig könnyedén megbocsátok később is, ha már nincs kapcsolat, érzelmileg eltávolodtunk egymástól, de valahogy mégis vétett ellenem valamiben.
Hmmm, érdekes dolgok ezek a lélek és a szellem szemszögéből vizsgálva.

Ezeket tudom írni az álmod értelmezésével kapcsolatban. Szerintem engedd át a saját szűrődön, hogy mi az amit a fentiekből igaznak érzel önmagadra, s azzal dolgozz tovább (ugyanis egyénenként eltérő lehet kicsit az álomszimbolikánk)

Köszönöm Szépen !!
2011. február 07. hétfő, 21:08 | Látogató   Előzmény

Köszönöm a segítséget, mindenképpen átfogok értékelni ezzel kapcsolatban mindent, tényleg sokat segitett köszönöm még1x =) dREzdA.

álomfejtés
2011. február 13. vasárnap, 9:48 | Látogató

Jó Napot!

Az álmom az volt, hogy a exbarátomról álmodtam,akinek már van barátnője. A barátnőjét bemutatta nekem és együtt iszogattunk,beszélgettünk. Szeretném tudni,hogy ez mit jelent!
Előre is köszönöm

Michaelita képe
álomfejtéshez hozzászólás
2011. február 13. vasárnap, 10:06 | Michaelita   Előzmény

Az álmoknak van egyfajta belső dinamikája, egyfajta belső érzelmi/lelki feltöltöttsége.
Mivel csak tényszerű a leírásod, ebből nehéz bármiféle jelentést kihámozni (vagyis én nem tudnék:)

Az exbarátod azt jelenti, hogy már nem vagytok barátok?
Ez hogy érint Téged?
Lelkileg feldolgoztad-e, vagy lehet, hogy a lelked még ezt egy erős meglévő kötelékként éli meg?
Ami nagyon is lehetséges, mert a lelkünk és szellemünk teljesen más dimenziókban honos és teljesen más értékrendje van, más törvények szerint ítél meg dolgokat/személyeket/kapcsolatokat.

Amikor együtt iszogattatok beszélgettetek az Téged hogyan érintett? Boldog voltál tőle, vagy éppen ellenkezőleg, mert megjelent valami más nyomasztó érzelem?
Ha bármilyen érzelem megjelent, akkor azzal önmagadban belül dolgozz tovább, mert az (is lehet) az álmod igazi üzenete.

Ha a fentieket megválaszolod saját magadnak, akkor kiderülhet az álmod valódi üzenete: önmagadtól önmagadnak.

Tapasztalatomból azt mondanám, hogy az álmainknak lehet egyfajta kompenzációs képessége is.
Ez azt jelenti, hogy a lelkünk vágyik a kapcsolatra, a meghittségre, az egyensúly helyreállítására, ezért álomban megteremti magának ezt az egyensúlyt, ezt a harmóniát.
Ez a Te esetedben egészen konkrétan azt is jelentheti, hogy a lelked a beszélgetésre a kapcsolat táplálására (közös iszogatás) áhítozik.

Az általam leírtakat gondold át és értelmezd a saját életedre, s próbálj meg rájönni arra, hogy a fentiekből van-e bármi is, ami a Te életedben igaz lehet.

Az exbarátot arra értem, hogy jártunk 2 évet! Az álmomban nagyon
2011. február 13. vasárnap, 11:33 | Látogató   Előzmény

Az exbarátot arra értem, hogy jártunk 2 évet!
Az álmomban nagyon kedves volt velem ő is és a barátnője is. Úgy érzem,hogy le tudtam már zárni ezt a kapcsolatot, csak most felkavart hogy ezt álmodtam!

Válaszát nagyon szépen köszönöm :)

Michaelita képe
álomfejtés az exbaráttal kapcsolatban
2011. február 13. vasárnap, 11:59 | Michaelita   Előzmény

Azt tapasztalom a saját életemben, hogy amikor álomban visszajön valami régi - általam lezártnak, feldolgozottnak hitt dolog/emlék -, akkor az azért történik, mert valamit mégis őrzök a lelkem mélyén ami még elengedésre/megbocsátásra/megértésre/feldolgozásra szorul.
Csak ha ezen kicsit eltöprengek még, akkor lesz teljes a lezárás/elengedés/megbocsátás.

:)
2011. február 14. hétfő, 10:40 | Látogató   Előzmény

Nagyon szépen köszönöm! El fogok gondolkodni ezeken a szavakon! :)

Nem értem, hogy ilyenkor miért a smiley-t kell címnek tenni?
2011. február 14. hétfő, 11:13 | admin-onmegvalositas   Előzmény

Nem értem, hogy ilyenkor miért a smiley-t kell címnek tenni?
Nem szebb lenne a "Nagyon szépen köszönöm"-mel?

Álomfejtés...
2011. március 05. szombat, 16:36 | Éva.

Találkoztam egy honlappal,ahol egy pszichológus nő /Zágon Judit/,nagyon rég óta álomfejtéssel foglakozik.
A legjellemzőbb álmok értelmezése ,álomszótár,és egyebek ,rengeteg információ az álmainkról.
Idézném a legalapvetőbbeket,amiket valamikor mindannyian álmodtunk már valószínűleg,az életünk bizonyos szakaszaiban.
Tehát a tipikus álmok:

„Újra iskolába járok, pedig egyszer már befejeztem…”
Hiába van papírunk a tudásról, belső elégedetlenségünket (szebben: örök tudásvágyunkat) nem törli el semmilyen igazolás.

„Fogaim mozognak, morzsolódnak, kiesnek…”
A fogak az önérvényesítés látható formáját szimbolizálják: „kimutatjuk a fogunk fehérét”.
Törmelékes tönkremenése és kiköpködése a haragunk szétaprózódását jelenti: a dühöt nem ott és akkor fejezzük ki, ahol keletkezett, hanem, miután felőrölte nyugalmunkat, „találomra” szétköpködjük, többnyire ártatlan áldozatainkra. Egyben kieső fogak az agresszió teljes visszatartására, vagy a túlzott kieresztése miatti bűntudatunkra utal.

„Idegen anyag a számban…”
Kommunikációs gondok. A kavics jelenthet szavakat, amelyek kimondása vagy nem mondása „helyzetbe hozott” bennünket. A rágógumi vagy hasonló, amelytől sehogy se tudunk megszabadulni, meddő rágódást jelent egy problémán. Idegen, kellemetlen szutyok a szájban bűntudatra utal kimondott vagy ki nem mondott utálkozó szavaink (gondolataink) miatt.

„Liftben vagyok, amely letér a pályájáról…”
A lift a zárt belső énünk, amelyből így vagy úgy minduntalan kilépünk a „nyilvánosság” elé. A lift és az emelet közti elcsúszás gyerekálomban még természetes: az értelmi fejlődés, az ösztönélet és a felnőttek elvárásai közti ingadozást jelenti. A ház tetején túlhaladó lift a valóságtól való elrugaszkodásra, irreális „felülemelkedésre”, hárításra utal. Oldalirányú eltérés egysíkúságot vagy a megszokotthoz való ragaszkodást jelenthet.

„Hiányos öltözékben megyek el otthonról…”
Ősi késztetésünk, hogy kendőzetlenül jelenhessünk meg a világban. Éppúgy meztelen lénynek születünk, mint az állatok és attól kezdve, hogy öltöztetnek minket, természetünk egy részének akaratlan megtagadására kényszerítenek, ami frusztrációt okoz. Sok gyerek évekig küzd a bugyolálás ellen, vetkőzik, amint lehet…, aztán feladja. (Talán a vágott fülű kutya is lobogó füllel sétafikál álmában.) A hiányos öltözék utalhat erotikus vágyakra is.

„Vécére vagy zuhanyozni mennék, de nincs hova…”
Az intimitás problémája. Ez nemcsak a szexet jelenti, hanem belső természetünk hétköznapi „titkait”. Koszos, trehány vécé arra utal, hogy az intimitást, az „emésztést”, az élet átáramlását rajtunk bűnös dolognak tartjuk. Ha csukhatatlan ajtó vagy hívatlan emberek akadályoznak, azt jelenti, hogy nem tudjuk megőrizni belső világunkat (magánszféránkat) a kéretlen beavatkozóktól.

„Pakolok és pakolok végeláthatatlanul…”
Olyan feladatokat illetve terheket vállalunk magunkra, amelyekhez nincs kedvünk, mégis félünk lerázni magunkról. Elveszünk a részletekben, hogy ne kelljen döntő és valódi változást jelentő lépéseket megtennünk. Pótcselekvést végzünk a valódi helyett. Mások elvárásainak akarunk megfelelni, ezért feláldozzuk saját vágyainkat.

„Úsznék, de sekély vagy koszos a víz...”
Vágyunk az érzelmi feloldódásra, mégsem vagyunk képesek átadni magunkat. Félünk a kudarctól, a visszautasítástól vagy az érzelmi zűrzavartól.

„Futnék, de nem visz a lábam…”
Erősen frusztrált állapotban vagyunk mostanában.

„Felemelkedek a földről, tudok repülni…”
Feszültségoldás, szabadságvágy kielégítése, belső lendület átélése, a hétköznapi terhek kiegyensúlyozása, egészséges felülemelkedési készség…

„Telefonálnék, de nem tudok…”
mert rossz a telefon, elveszett a telefonszám vagy a készülék stb.: kommunikációs problémánk van. Nem tudunk elmondani. kifejezni valamit, nem tudunk segítséget kérni vagy megértetni magunkat.

„Nem tudom kinyitni a szemem, hiába próbálom…”
Képtelenek vagyunk tisztán látni egy ügyben, pedig igazán szeretnénk. Esetleg félünk egy felismeréstől, amit már sejtünk, de még nem akarunk tudni róla.

„Nem tudok mozdulni, részben vagy egészben lebénultam…”
Fiataloknál természetes és gyakori, mikor már él bennük a vágy az önálló életre, de még nem érettek a leváláshoz, amit gyakran a szülő is nehezít. Felnőttnél tehetetlenséget jelent az adott helyzetben.

„Természeti katasztrófa fenyeget…”
…árvíz, tűzvész, tornádó, földrengés.
Aktuális létbizonytalanságtól szenvedünk, melyet okozhat érzelmi (árvíz), indulati (tűzvész), egzisztenciális vagy anyagi krízis (tornádó, földrengés). Elsősorban azokra jellemző, akik nem bízzák magukat másokra, nem tudnak sodródni, hanem folyton kontrollálják az életüket, ezért rettegnek a kontrollvesztéstől, ami hasonló a halálfélelemhez.

„Menekülnöm kell vadállat vagy gyilkos elől…”
Saját indulatainktól szeretnénk megszabadulni, mert a hétköznapi életben nem tudunk miattuk kiegyensúlyozottan élni. Gyerekeknél a menekülés a közeli felnőttektől való fenyegetettségre utal, ami nemcsak fizikai erőszakot jelezhet.

„Nem záródnak az ajtóim, bejönnek…”
Kapcsolatainkban vagy a dolgaink között nem tartjuk a szükséges határokat, életünk különböző területei összemosódnak, ez káoszt, diszharmóniát vagy bizonytalanságot okoz.

„Elhagy, megcsal a párom…”
Még gyerekkorunkban elbizonytalanodtunk abban, hogy lehet-e minket tényleg szeretni. Időről időre felébred bennünk a régi kétség, amit a párunk adott esettben fel is erősíthet.

„Autót vezetek, pedig nincs jogosítványom….”
Az autóvezetés az álmodó vezetői hajlamáról szól. Sok fiatal gond nélkül vezet álmában, pedig életében nem ült a volánnál, ez erősen domináns, nehezen irányítható hajlamra utal. Ha valaki álmában bajlódik a vezetéssel, életvezetési, önvezérlési gondjai lehetnek. A sebesség, a fék, a gáz, a kuplung, a sebváltó… utalnak az életvezetés egyes területeire – a túlhajszoltság, önkontroll, mértéktartás, váltás, változás témájában.

„Lekésem a buszt, a vonatot...”
Versenyben állunk önmagunkkal, félünk, hogy a kitűzött céljainkat, vágyainkat nem tudjuk időben (be)teljesítni. Valószínűleg túlhajszoltak és szorongóak vagyunk mostanában.

„Nincs jegyem a buszon, villamoson, egyéb helyen.”
Önbizalomhiány. Létjogosultságunkban elbizonytalanodtunk. Esetleg arra vágyunk, hogy ellenszolgáltatás nélkül kapjunk elfogadást.

„Eltévedek, elveszek valahol…”
Nem találjuk a helyünket, nem érezzük magunkat a környezetünk szerves részének, nem értjük a világot s benne magunkat…

„Kismamás álmok: baj van a babával.”
A kismamák rémálmai úgy kísérik a terhességet és a szülés utáni időket, mint a hányinger a terhesség elejét – vagyis ugyanúgy hormonok kiváltotta reakció, a lélekben. Fájdalmasan készítenek fel a felelősségvállalásra, az odafigyelésre, az aggódás szükségére, az önfeladásra, a feltétel nélküli önátadásra, melyek egyáltalán nem olyan evidens ösztönök, mint hisszük, nem mindig jönnek automatikusan a terhességgel együtt. A modern világban talán egyre kevésbé.

„Lépcsőn rohanok, szinte repülök lefelé…”
Erős a vágyunk arra, hogy küzdelem, törekvés, gürizés és állandó „akarás” nélkül élvezhessük az életünket, s hogy ne kelljen állandóan „magas” elvárásoknak megfelelnünk.

„Csúszdán csúszok lefelé…”
A csúszda a születés élményét idézi.

„Kimarad egy lépcsőfok vagy nem érnek össze a fokok.”
Életpályánk nem töretlen, sőt mostanában kissé szétesett. Feladataink nem épülnek egymásra, hajlamosak vagyunk köztük szétforgácsolódni, megtorpanni.

„Nem tudok felébredni.”
Szorongásos időszak… Hajlamosak vagyunk a kontrollvesztéstől való félelemre. Szükségünk van arra, hogy uralkodjunk magunkon, irányítsuk az ösztöneinket olyan helyzetben is, amikor az nem lehetséges.

„Azonos neművel bújok össze, pedig heteroszexuális vagyok.”
Törekvés a nemi identitás erősítésére, a férfi-nő kapcsolat mélyebb megértésére vagy saját magunk elfogadására mint Nő, mint Férfi. Szeretnénk elkerülni a férfi-nő kapcsolattal óhatatlanul együtt járó feszültségeket és harcokat. Nem értjük a másik nemet, ezért félünk tőle, a magunkéval jobban kijövünk. Vágyunk a teljes és gyengéd elfogadásra, amit nem tudunk megkapni az „ellenpólustól”, akivel nemi harcban állunk.

„Nincs helyem, ágyam…”
Nem vagyunk képesek megpihenni, elégedetten ellazulni, mert valami folyton hajt, szinte űz előre.

„Nincsen cipőm, nem találom, másét veszem fel…”
Bizonytalanok vagyunk, vajon azt az életet éljük-e, ami a mienk, nem pedig egy mások által ránk szabottat.

„Nincsenek irataim, útlevelem, személyim, stb.”
Mintha azt mondanánk: „Én itt se vagyok, nem vagyok a társadalom része, rám ne számítsatok, mert én sem számíthatok rátok, kirekesztetek, nem fogadtok el, nincs itt létjogosultságom. Rettenetesen magányos, szinte nem-létező vagyok...”

"Zuhanok."
Gyerekálmokban a biztonság elvesztésétől való félelmet, szorongást jelenti.Kamasz- és fiatal felnőtt korban nemcsak lét-szorongásra utalhat, hanem attól való félelemre, hogy a kitűzött célt nem tudjuk elérni, mert túl magasan van a mérce.Felnőttkori visszatérő álomként a felépített létformánk összeomlásától való félelemre utal, mintha nem hinnénk el igazán, hogy jogosan és megérdemelten jutottunk olyan magasra, ahol vagyunk. Jelezheti azt a bűntudatot, amit szüleink lenézése miatt érzünk. (Pl. első generációs "értelmiségieknél".)''

Vannak un. jósálmok elemzései is,de ezt már inkább belinkelem:)

http://www.almainkjelentese.hu/page12.html

Mit jelent? Segítsetek.
2011. március 16. szerda, 11:30 | Látogató

Sziasztok!
Egyre gyakrabban álmodom azt, hogy terhes vagyok. Eleinte azt álmodtam, hogy kórházban vagyok és már megszülettek, ikrek, egy fiú és egy lány. De mostanában "csak" annyit, hogy terhes vagyok.
Nő a hasam és rettentő jól érzem magam a bőrömben. Reggel nagyon furcsa mikor felébredek.
Azóta álmodok ilyeneket, amióta megismertem az új páromat. December eleje. És álmaimban is mindig ő az apa. Ez mit jelent?

Aditi képe
Szülés - születés - önismeret
2011. március 26. szombat, 15:09 | Aditi   Előzmény

Egy részed arra vágyik, hogy ilyen módon egyesülj a pároddal. A szülés, mindig önmagunk szülésének is a szimbóluma. Amikor gyermek által, és őt tanulva szeretni vágyjuk látni magunkat, valójában magunkat tanuljuk szeretni, ismerni.

A tudat alatti gyermek utáni vágy lehet a manifesztációja a mélyebb önismeretnek, önszeretet tanulásának ilyen módon. De lehet a nem elengedés vágyából fakadó manifesztáció is,.

Mivel generációkon át a nők kiszolgáltatottá váltak a férfi-uralta társadalmakban, a biztonságnak egy formája volt egy családhoz tartozni, feleségnek lenni. Ennek egy biztosítéka volt, ha már nem működött a vágy,a szerelem, vagy a szeretet, a gyermek. Ezeket az emlékeket hordozzuk a tudatalattinkban.

Ismerek olyan nőt, aki minden egyes szakítása előtti utolsó együttlétkor gyermeket fogant.

Ha az ember terhességre vágyik (az álom általában ennek a tudatalatti részüknek a szimbóluma), meg kell vizsgálni, milyen okok rejtőzhetnek e mögött.

Vállalható e, jó-e, tartós-e a kapcsolat, szereteten és megbecsülésen alapszik e, vagy még csak a vágy, esetleg a szerelem dominál. reális e egy vagy több gyermek felvállalása és a közös felelősség vállalása értük.

ha igen, boldogan valóra lehet váltani a álmot.

ha más okok húzódnak meg mögötte, ki kell tisztítani, tisztázni kell magunkkal és a párunkkal, ki mit akar, mire vágyik, mit tud felvállalni. Lehet h ez az álom egy ok az elbeszélgetésre, ki mit vár a kapcsolattól.

A gyermek soha nem teszi jobbá egy kapcsolatot, legfeljebb kierősíti a hibákat, hogy észrevetessük.

És egy gyermek soha nem tesz jobbá minket. csak ha képesek vagyunk vállalni, amire tanít a léte.

remélem, segítettem valamelyt.

Namaszte

U.I. Az ikrek, a fiú és lány a benned élő női és férfi energiákat is manifesztálhatja. Mintha a lelked arra vágyna: hogy megszüljed, vagyis a felszínre hozd, tudatosítsd ezeket az erőket. Ezt sokféle módon meg lehet tenni. A gyermek vállalása és megszülése, az erre való tudatos készülés is hozhat fejlődést.

Álom
2011. március 26. szombat, 13:28 | Látogató

Sziasztok!

Volt egy nagyon különös álmom,amit egyszerűen nem bírok értelmezni,és a segítségeteket szeretném kérni benne.
Van egy fiú,aki tetszik és vele kapcsolatos volt.
Egy templom kertjében voltunk,zuhogott az eső,úgy,hogy alig lehetett rajta átlátni,mint valami vékony hálón. Ő pap volt,én pedig én. Egy piros esernyő alatt álltunk,fogtuk egymás kezét,de nem láttam az arcát,mivel elfordult előlem,nehogy belém szeressen.(kicsit fura tudom) Aztán lassan elment,de a kezemet még fogta,mert nem akartam elengedni,de végül lassan kicsúszott a kezemből.Az esernyőt nekem adta,ő pedig eltűnt a ködbe.Én pedig sírva a barátnőimmel és néhány ismeretlen emberrel elindultam a templom felé,mindenki ki volt öltözve.Végül felébredtem.Olyan volt az álmom,mint valami régi film,senki sem beszélt benne és alig voltak színek,minden fakó és szürke volt,de lehet,hogy csak a rossz idő és az eső miatt .Az emberek nem is foglalkoztak velem csak elmentek mellettem,még a barátaim is,őt pedig észre sem vették,mintha ott sem lett volna.
Előre is köszönöm!
Üdv.:Bernadett

U.I.: Az email címem:bbernadettl@citromail.hu Bernadett
2011. március 26. szombat, 13:37 | Látogató

U.I.:
Az email címem:bbernadettl@citromail.hu
Bernadett

Cinderela képe
költözés
2011. április 18. hétfő, 19:22 | Cinderela

Sziasztok!

Van egy érdekes álom-élményem, ami nem hagy nyugodni.

Nagyon nagy házba kötöztünk vidékre, egyik pillanatról a másikra. örültem a nagy térnek, de a hálószobám koszos volt, a ház romos volt kissé. A fürdőszoba úgy nézett ki mintha valaki lakott volna ott és elhagyta volna. Rozsdás volt a fürdőkád.
Vissza akartam a jelenlegi lakásunkba költözni. Felszálltam egy buszra, amin tömeg volt, visszamentem Budapestre. Kiderült nem is lakunk messze a lakásunktól. Amikor visszamentem, az előző lakók voltak ott akik kedvesek voltak, megvendégeltek. Kétségbe estem, hogy elveszett az otthonom. Utólag azzal is megelégedtem volna. Azután visszakerültem a legelső lakásunkba, ami nagyon pici volt. Az új bútoraim miatt nem lehetett elférni. Szüleim pedig állították hogy így lesz a legjobb.

Érdekes hogy a két végletet éltem át. Továbbá meditáltam később hogy megértsem, de végül a meditációm során az álomvilágomba kerültem. Kész őrület volt. Rengeteg régi álmot fel tudtam idézni, mivel a terek összefüggnek és az érzések, szimbólumok. Van egy álombeli városom ahol sokat utazgatok, sokat álmodok villamos-metró-buszról, hogy rajta utazok, de mindig a végtelenbe tartok. Szóval, ez az élmény, hogy rengeteg álmomat egybe megláttam, felzaklatott. Mi a véleményetek? Mit jelenthet?