Álomfejtés | Önmegvalósítás.hu

Álomfejtés

2008. március 28. péntek, 8:42 | Huszti Sándor -...

Álmaink közvetítik mindazt, amit éber tudatállapotban nem tudunk vagy nem akarunk észrevenni. Ezért fontos üzeneteket hozhatnak az önmegismerésünkhöz, ha meg tudjuk őket fejteni.
Analógiás gondolkodás, kreativitás, a szimbólumok, archetípusok ismerete és megérzés kell egy pontos álomértelmezéshez. Gyakoroljuk egymás álmainak a megfejtését, hogy önmegismerésben tovább mélyüljünk!
Írd meg mit álmodtál és mi megpróbáljuk megfejteni!

Ezt álmodtam
2008. augusztus 13. szerda, 16:37 | joli_joli (útkereső)

A helyszín: Köves domboldal, vagy hegyoldal.

Egy ismeretlen férfival beszélgettem,aki azt mutatta meg nekem, hogyan kell követ nyúzni.
Felvett egy kisebb követ,és egy favésővel egyszerűen letolta a kő oldalát.
A kő belül tele tele volt apró rubintpiros csillogó pöttyel.

Ennyi volt az álom.

Próbáltam megfejteni, (Krúdy Álmoskönyv) de még a különös álmoknál sem találtam semmit.
Valamiért azt érzem, hogy ennek az álomnak üzenete van.
Tudnátok segíteni?

Köszönöm: joli_joli

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az élni akarás megtalálása
2008. augusztus 13. szerda, 16:45 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Talán a benned lévő kincset leled meg, ha önként lenyúzod magadról kőfalat! Ez a kincs valami tüzes dolog lehet, én az életenergiára, életkedvre, az élni akarásra tippelnék.

Köszönöm:)
2008. augusztus 13. szerda, 17:46 | joli_joli (útkereső)   Előzmény

Köszönöm a gyors választ.:)

Én hiszek az álmok üzenetében.
Talán éppen ezért örömmel,és reménnyel tölt el ez a megfejtés.:)

Nagyon köszönöm.:))

Üdvözlettel : joli_jolil

naphold képe
Itt az idő
2008. augusztus 13. szerda, 17:01 | naphold   Előzmény

Kedves Joli!
Valószínűleg itt az ideje, hogy átértékeld azokat a tanításokat, követelményeket, melyeket az apukádtól kaptál - vagy nemkaptál -, és átalakítsd a saját testedre és lelkedre. Nem vagyunk egyformák, így ami az egyik embernek játszva teljesíthető az a másiknak hatalmas kínkeserveket okoz. Ha megtalálod azokat a tulajdonságaidat, melyeket nagyon jól tudsz használni a mindennapi életedben és elkezdesz hinni abban, hogy ezeket a képességeket, tulajdonságokat valóban azért kaptad (még, ha másnak nem is tetszik), hogy használd és fejleszd, akkor megtalálod a belső energia-bázisodhoz vezető utat és bármennyire lemerít is egy-egy feladat, mindig fel fogsz tudni töltődni.
Eta

fehercsongor képe
A saját álmaimmal is
2008. augusztus 17. vasárnap, 15:25 | fehercsongor   Előzmény

A saját álmaimmal is gondba vagyok,ha szavakban értelmeznem kell őket,de ha ezt én álmodtam volna,akkor nekem azt üzenné,hogy;"Meg kell próbálni,sikerülni fog."Üdvözlettel:felacso

julcsi Ezt álmodtam: Három szemétkupacot láttam egy kietlen
2009. április 14. kedd, 11:41 | okosén   Előzmény

julcsi
Ezt álmodtam:
Három szemétkupacot láttam egy kietlen helyen. A kezemben tartottam egy vitaminos dobozt, amit szinte kitépett a kezemből valami erő, és a középső kupachoz repült. De én nem azután mentem, pedig nagyon drága volt ez a vitamin, hanem a szélső kupachoz mentem, lehajoltam, és felvettem egy fehér borítékot. Kinyitottam, és láttam, hogy Szűz Mária képek vannak benne. Nem számoltam meg, de tudtam, hogy 12 Mária kép van a borítékban. Nem vettem ki a borítékból, de éreztem, hogy sértetlenek, hibátlanok, nem rongálódtak meg. Hazaviszem, gondoltam, és csak arra emlékszem, hogy már nem is tettem le a kezemből többé. Aztán felébredtem. Álmomban is azon gondolkodtam, hogy került oda a boríték és tartalma erre a kietlen helyre a szemét közé, és hogyan maradt épen. Sokat jut az eszembe. Vajon mit jelent ez az álom?

Pár nap múlva arra ébredtem, hogy valaki azt mondja nekem, hogy a Fidélió főpróbája junius 12-én lesz. Ez azért furcsa, mert a Fidélió történetét egyáltalán nem ismertem eddig. Úgy gondolom, ennek bizony van valami jelentősége. Vajon mi az?

okosén utkereső

Felfelé a hegyen:
2012. augusztus 31. péntek, 19:44 | olahcsaba   Előzmény

Felfelé a hegyen: nehézségekkel kell dacolni. A rubintvörös a szerelem színe. Favésővel követ aprítani, azt jelenti, hogy a lehetetlen is sikerülhet. A kettő együtt meg azt, hogy megtalálod álmaid szerelmét, vagy hogyha már megtaláltad, akkor gyermekáldás várható, akit tehetség és jószerencse kísér.

pelgrim képe
Ezt álmodtam
2016. április 19. kedd, 14:20 | pelgrim   Előzmény

Saját álmaimat már többször sikerült helyesen értelmeznem, de másokéval még nem próbálkoztam.
Ezennel azonban mintha eléggé egyszerű lenne a megfejtés.

Egy követ nem lehet megnyúzni, de álmodban neked megmutatta valaki, hogyan kell, méghozzá egy fa vésővel, ami ha lehetne is követ nyúzni, nem a legalkalmasabb eszköz lenne.
Ez szerintem azt jelenti, hogy a tudat megfelelő állapotában végbe lehet vinni dolgokat melyek a természeti törvények mai ismerete szerint lehetetlenek.
Az ismeretlen férfi a te saját isteni kiléted, aki ezt közölni szándékozta veled, a helyszín a te saját fizikai és szellemi környezeted.

Egy Elveszített Szerettem...
2008. augusztus 15. péntek, 16:06 | fiore01

Tiszteletem!
Én arra szeretnék választ kapni, ha tudnak segíteni hogy,tavaly elveszítettem az Édesapámat(28évesen),
kegyetlen módon!!!:(((Én annyira vártam hogy kapcsolatba lépjen velem, de vagy nem láttam a szememtől vagy a belső félelmemtől, nem tudom!
De álmomban mindig találkozunk, és általában akkor mondjuk egymásnak, hogy Szeretlek, átölelés közepette,(és akkor, tényleg úgy érzem, mint ahogyan az, a halála előtt a valóságban volt)és aztán eltűnik, de én közben és utána is, nagyon sírok álmomban!!!!
Kérem segítsen!
Köszönöm.
Adrienn

naphold képe
Címem
2008. augusztus 16. szombat, 9:19 | naphold   Előzmény

Ha gondolod, írj a naphold@invitel.hu címre.

Eta

engedd el
2009. április 10. péntek, 20:07 | Angijo (útkereső)   Előzmény

Adrienn, az édesapád tudatja veled, hogy ő jó helyen van már és búcsúzik tőled. De újra és újra eljön, hogy a szeretetéről biztosítson mert érzi, hogy mennyire magad alatt vagy az elvesztése miatt. Mivel ez kegyetlen volt - ahogy írod- nehezebb a feldolgozási folyamat. Ennek ellenére el kell engedned őt az útjára! Amikor kétségbeesetten gondolsz rá: imádkozz, hogy segítsen a Jó Isten enyhiteni a fájdalmaidat és édesapádat is segítse az útján. (jó ha egy rövid fohász megfogalmazol amit azonnal tudsz mondani magadban a felbukkanó gondolatra, érzésre úgy mint egy mantrát) Hidd el, hamarosan könnyebb lesz. Amikor majd túl leszel ezen és ő is a helyén lesz, még sok - sok segítséget fogsz kapni tőle amikor majd jelentős élethelyzetedben kérni fogod őt erre. De most el kell engedni.
Üdv
Anita

Nehéz ....
2010. május 30. vasárnap, 22:50 | Laura06 (útkereső)   Előzmény

Hogy tudná elengedni ? mindenki mondja h idővel enyhül az érzés hát én nem így érzem már 4 éve hogy a mamám meghalt még mindíg elfog a sírás h meghallom a kedvenc számunkat vagy valami olyat teszek amit régen közösen csinátunk... nagyon sokszor állmodom vele még a mai napig h átölel vagy jön felém integetve és utána eltünik a semmibe :( ilyenkor rettenetesen utálok felébredni és az egész napom szomorúvá teszi ...

Meg tudjátok fejteni?
2008. szeptember 15. hétfő, 6:57 | joli_joli

Sziasztok!

Valódi rémálmom volt az éjszaka.Segítenétek meg fejteni?

Szóval: Egy számomra ismeretlen helyen voltam,ismeretlen emberekkel,de lakott területen.
Disznót vágtak,de nem úgy,ahogyan azt ilyenkor tenni szokták.
Az élő disznónak láncfűrésszel akartak levágni egy szeletet a hátsó combjából.De a
disznó nem visított,hanem fintorgott.A pofáján látszott,hogy fáj neki és én nagyon sajnáltam őt.
Azután,hogy ne fájjon neki,derékban kettévágták a láncfűrésszel a disznót,ő meg vagy 2-3 lépést
előre kocogott,míg a dereka a földre nem esett.Utána ott álldogált a két melső lábán,és úgy
nézett ki,mintha ülne.

Ennyi az álom,mert felébredtem.Valódi rémálom.:(

Köszönöm : joli_joli

naphold képe
Önbüntetés
2008. szeptember 16. kedd, 9:21 | naphold   Előzmény

Mindannyiunkban van "önbüntető" hajlam. Ez nem a legkellemesebb. Ha valaki másnál vesszük ezt észre, az viszont elborzaszt mindaddig, amíg nem vizsgáljuk meg önmagunkat, hogy vajon miért is büntetjük magunkat olyan dolgokért, amikhez valójában semmi közünk.
Talán kezdd el összeírni, hogy mik azok a tulajdonságok, amelyeket nem szeretsz magadban. Utána állítsd olyan sorrendbe őket, hogy legfölül legyen az amin gyorsan tudsz változtatni (pl. frizura, öltözködés stb.), a legvégén pedig az, amely sok időt és energiát kíván. Ezt a papírt függeszd egy olyan helyre, ahová gyakran téved a tekinteted. Amikor valamin sikeresen változtattál, akkor egy rikítós filctollal tegyél mellé egy pipát. Rá fogsz jönni, hogy képes vagy változni, változtatni és rá fogsz jönni ennek az örömnek az "ízére" is, mely doppingolni fog a további változtatásokra.
Eta

kardoklovagja2 képe
disznovagas.
2009. április 05. vasárnap, 11:43 | kardoklovagja2   Előzmény

ez az almod nagyon azt mutatja,hiaba ismeretlen helyen ,ismeretlen emberek.ez te vagy sajat magd.valahogy igy eled az eletedet.merits az almodbol.helyesen vagjak azt a disznot?na ne igy kezeld azt az eletet ami a tied.

Talán ti értitek
2008. október 13. hétfő, 18:58 | Dani (útkereső)

Még a múlt héten furcsa álmom volt, egy sárkánnyal küzdöttem egy nagy teremben,amit amikor megöltem egy nagy pentagramma lett belőle. Hát ennek aztán sok értelme van mi?
Ha tudtok, segítsetek!
:)

Mindenképpen mágikus álom, illetve a mágikus képességeid
2008. október 15. szerda, 20:18 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Mindenképpen mágikus álom, illetve a mágikus képességeid előhívása(pentagramm), a sárkány: saját démonaid legyőzése, mely által a rejtett képességeidet uralhatod anélkül hogy ellened fordulnának.

Nekem ez jutott rögtön eszembe, ahogy olvastam, de mindenképpen számít hogy te mit éreztél közben ill. utána milyen érzéseid voltak.
Nyomasztó volt? vagy inkább felszabadultál tőle?

Szóval a legfontosabb hogy neked mit jelent. Bár a sárkány és a pentagramm archetípus, de mindenkinek vannak saját szimbólumai.
Ha semmit ez nem mond neked, akkor felejtsd el amit írtam.
Esetleg félálomban legközelebb idézd fel az egészet és figyeld az érzéseid! akkor biztosan beugrik!
Üdv: tibicsek

Nekem is mágikus képességem van?
2012. június 10. vasárnap, 21:28 | Éva73   Előzmény

73-ban születtem, dec.14-én, 23 órakor. A 73-as szám állandóan megjelenik az életemben. A telefonszámomban, a bankszámlaszámomban, az exem autórenndszámában, a másik exem telefonszámában, a volt munkahelyem nevében és telefonszámában. Éltem Izraelben, 7.éve jöttem vissza Magyarországra. Aztán nyomozni kezdtem. 73-ban volt az izraeli-arab háború, a Dávid csillaguk 7 részből áll, aminek a közepén az én születési évem szerepel. Álmodtam az elpusztult kutyámmal 2 év után és egyszer arra riadtam, hogy fehér fény jön a szívemhez és kiabálva, zilálva ébredtem.
Soha nem féltem semmitől, nincs félelemérzetem, csak 1 valami miatt és az nem a halál. Láttam haldokló embert, sok olyan ember kerül az utamba akik betegek és nekem kell őket lelkileg támogatnom. Sok energiával rendelkezem, az érzékenyekkel nagyon együtt tudok érezni.
Mit jelentenek ezek a dolgok?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Egyrészt, hogy érzékeny vagy a világra, főképp mások szenvedése,
2012. június 12. kedd, 0:13 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Egyrészt, hogy érzékeny vagy a világra, főképp mások szenvedése, esendősége érint meg, ezért szeretnél mindenkinek segíteni, aki nem utasítja el.
Másrészt, hogy elég nagy kuszaság van benned, rendezetlenség a gondolataidban és feldolgozatlan érzelmek tömege, amit jó lenne kitisztítanod, elengedned. Főleg magad miatt, de akiknek segíteni szeretnél, azok is többet kaphatnak, ha nem érzik belőled a zavart!

kardoklovagja2 képe
Sarkanyoles.
2009. április 05. vasárnap, 11:47 | kardoklovagja2   Előzmény

igen is ertelme van az almodnak.a legszebb ertelme.nekem jelenti az almod.ha az egonkbol atnovunk az Enunkbe akkor ember lessz belolunk.emelkedett ember aki mar elhet a szive bol.

RedÁgifox képe
Sanyi én a párom álmára vagyok kiváncsi
2008. október 15. szerda, 13:05 | RedÁgifox

Mit jelenthet? Napokban álmodta: ping-pongozott a húgával. Nem látta, hogy ott van csak tudta, hogy vele játszik. Aztán valami evésről volt szó amiből a párom evett egy falatot, de azt mondta a húga, menjél haza és egyél otthon! Nekem van sejtésem mi lehet, de szeretném tőled megtudni. (nem tudom el kell e mondani a tényeket vagy nem kell) A húga 2007/03/13-án meghalt.
Várom a Te értelmezésedet. Köszi előre is.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ideje elengedni a halottakat!
2008. október 16. csütörtök, 15:33 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A "menjél haza és egyél otthon!"-ból arra gondolnék, hogy ideje lenne elengednie a húgát, hagyni, hogy az Ő lelke is járhassa a saját útját!

Ha valakihez nagyon kötődünk, akkor akár képesek lehetünk akadályozni is Őt abban, hogy elengedje a mi világunkat és újra leszülethessen egy új életbe. Szerintem erre utalt az álom:

Ideje elengedni a halottakat!
Egy nagyon régi jó ismerősömmel álmodtam, aki fiatalon hunyt el.
2008. október 16. csütörtök, 12:38 | P.J. (útkereső)

Egy nagyon régi jó ismerősömmel álmodtam, aki fiatalon hunyt el. Álmomban ő vak volt, szerelmesek voltunk egymásba és én vezettem mindenhova.

Várom válaszod hogy mit jelenthet ez.
Köszönöm

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szerelem köztetek a mély érzelmi kötődésre utalhat.
2008. október 16. csütörtök, 15:28 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A szerelem köztetek a mély érzelmi kötődésre utalhat.
Egy vak embert vezetni pedig elég nagy felelősséggel jár, törődést, folyamatos odafigyelést igényel, ami egy áldozatvállalás, Önmagad feladása is lehet.

Talán ezekkel van dolgod mostanában, és azt kellene letisztáznod magaddal, hogy ha szeretsz valakit, akkor mennyit áldozol fel érte a saját szabadságodból?! Mennyit ér meg Neked egy szereteten alapuló kapcsolat?

Eskuvo
2008. október 19. vasárnap, 13:38 | Enci

A sajat eskuvomet almodtam meg!Elmseselem remelem tudtok segiteni mit is jelenthet1
Noverem segitett elkeszulni,autan hirtelen egy teremben voltunk ahol kellett talalkozzunk mindannyian!A volegeny nem jott(jelenlegi baratom,akit nagyon nagyon szeretek).mindenki kerdezett hol van a volegeny..nem tudtam en sem..annyira ideges lettem h meg a gyomriom is belefajdult,azutan kellett menjek a wc re .noverem segitett nekem de veletlenul beejtette a ruham szelet a wc cseszebe.Akkor lettem a legidegesebb:koszos menyasszonyi ruha es meg a volegeny sincs sehol. azutan visszamentunk abba aterembe,amikor visszaertunk megerkezett a volegeny is... sajnos itt felebredtem:( pedig nagyon kivancsi vagyok mi tortent utanna!
Remelem tudtok segiteni!
Udv Enci

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mivel a jelenlegi barátod nem érkezett meg időben az esküvőre,
2008. október 21. kedd, 0:25 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Mivel a jelenlegi barátod nem érkezett meg időben az esküvőre, ezért arra gondolok, hogy nem vagy abban biztos, hogy Ő szeret-e Téged teljes odaadással.

A nővéredről pedig azt feltételezném, hogy Ő volt mindig az erősebb, talpraesettebb a családban, a család szemében, míg Te a szerencsétlen, pátyolgatásra szoruló.

Sziasztok! Azt álmondtam, hogy repülök és repülés közben
2008. október 28. kedd, 11:36 | Anna1988 (útkereső)

Sziasztok!

Azt álmondtam, hogy repülök és repülés közben nagyon rossz érzésem volt az miatt, hogy egy olyan pasival vagyok együtt (a valóságban) akit nem is szeretek.Közben gondolkoztam ki lenne a tökéletes számomra.Ezután még magasabbra repültem, már kék volt minden és felhők voltak körülöttem, ekkor elkezdtem zuhanni.De csak addig zuhantam amíg eltűntek a felhők és a kékség.Ezután felkeltem.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A kérdésedre, hogy ki lenne a tökéletes, elkezdtél emelkedni.
2008. október 29. szerda, 22:42 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A kérdésedre, hogy ki lenne a tökéletes, elkezdtél emelkedni. Ez azt jelenti, hogy egy magasabb szinten levő partner lenne megfelelő számodra.

Viszont utána úgy kezdtél el zuhanni, hogy nem találkoztál Vele, amiből arra következtetnék, hogy még csak a vágy van meg benned, a konkrét elképzelés még nincs meg!

futok
2008. november 05. szerda, 23:32 | ji (útkereső)

Szia!Nem is tudom mióta(talán 1-2 éve),van egy visszatérő álmom!
Valami miatt futok,de mindig lelassitva,én küzdök h gyorsabban fussak de egyszerűen csak lelassítva megy!Kérlek segíts

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szerintem a futás az intenzív haladást jelentheti
2008. november 06. csütörtök, 8:59 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Régen nekem is volt ilyen álmom, de akkoriban múlt el, amikor elkezdtem a lelki dolgaim rendberakását.

Szerintem a futás az intenzív haladást jelentheti, az meg hogy nem haladsz mégsem, csak olyan lelassítva, az azt, hogy nem haladsz az életedben sem úgy, ahogyan azt szeretnéd, vagy ahogyan kellene!

A "kellene" arra utal, hogy talán vannak dolgok, amiket el kellene érned az életfeladatod szerint, de érzed, hogy le vagy maradva és jobban kellene igyekezned! Az akadály pedig valószínűleg pontosan benned van, Te gátolod magadat.

Konkrétabban arra tippelnék, hogy valamilyen belső változáson, - talán régi ideák elengedésén - kellene átmenned, de Te még ragaszkodsz a régi, bevált sémákhoz, és nem hitből, hanem félelemből vagy konzervatív!
Ha oldanál a félelmeiden és megengednéd magadnak a változás gyenge szellőit, akkor megtapasztalhatnád, hogy nem fáj az annyira, meg hogy elviselhető a kényelmetlenség, amivel együtt jár, hogy fokozatosan megváltozol Te és az egész életed.