Álomfejtés | Önmegvalósítás.hu

Álomfejtés

2008. március 28. péntek, 8:42 | Huszti Sándor -...

Álmaink közvetítik mindazt, amit éber tudatállapotban nem tudunk vagy nem akarunk észrevenni. Ezért fontos üzeneteket hozhatnak az önmegismerésünkhöz, ha meg tudjuk őket fejteni.
Analógiás gondolkodás, kreativitás, a szimbólumok, archetípusok ismerete és megérzés kell egy pontos álomértelmezéshez. Gyakoroljuk egymás álmainak a megfejtését, hogy önmegismerésben tovább mélyüljünk!
Írd meg mit álmodtál és mi megpróbáljuk megfejteni!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az élni akarás megtalálása
2008. augusztus 13. szerda, 16:45 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Talán a benned lévő kincset leled meg, ha önként lenyúzod magadról kőfalat! Ez a kincs valami tüzes dolog lehet, én az életenergiára, életkedvre, az élni akarásra tippelnék.

naphold képe
Itt az idő
2008. augusztus 13. szerda, 17:01 | naphold   Előzmény

Kedves Joli!
Valószínűleg itt az ideje, hogy átértékeld azokat a tanításokat, követelményeket, melyeket az apukádtól kaptál - vagy nemkaptál -, és átalakítsd a saját testedre és lelkedre. Nem vagyunk egyformák, így ami az egyik embernek játszva teljesíthető az a másiknak hatalmas kínkeserveket okoz. Ha megtalálod azokat a tulajdonságaidat, melyeket nagyon jól tudsz használni a mindennapi életedben és elkezdesz hinni abban, hogy ezeket a képességeket, tulajdonságokat valóban azért kaptad (még, ha másnak nem is tetszik), hogy használd és fejleszd, akkor megtalálod a belső energia-bázisodhoz vezető utat és bármennyire lemerít is egy-egy feladat, mindig fel fogsz tudni töltődni.
Eta

fehercsongor képe
A saját álmaimmal is
2008. augusztus 17. vasárnap, 15:25 | fehercsongor   Előzmény

A saját álmaimmal is gondba vagyok,ha szavakban értelmeznem kell őket,de ha ezt én álmodtam volna,akkor nekem azt üzenné,hogy;"Meg kell próbálni,sikerülni fog."Üdvözlettel:felacso

julcsi Ezt álmodtam: Három szemétkupacot láttam egy kietlen
2009. április 14. kedd, 11:41 | okosén   Előzmény

julcsi
Ezt álmodtam:
Három szemétkupacot láttam egy kietlen helyen. A kezemben tartottam egy vitaminos dobozt, amit szinte kitépett a kezemből valami erő, és a középső kupachoz repült. De én nem azután mentem, pedig nagyon drága volt ez a vitamin, hanem a szélső kupachoz mentem, lehajoltam, és felvettem egy fehér borítékot. Kinyitottam, és láttam, hogy Szűz Mária képek vannak benne. Nem számoltam meg, de tudtam, hogy 12 Mária kép van a borítékban. Nem vettem ki a borítékból, de éreztem, hogy sértetlenek, hibátlanok, nem rongálódtak meg. Hazaviszem, gondoltam, és csak arra emlékszem, hogy már nem is tettem le a kezemből többé. Aztán felébredtem. Álmomban is azon gondolkodtam, hogy került oda a boríték és tartalma erre a kietlen helyre a szemét közé, és hogyan maradt épen. Sokat jut az eszembe. Vajon mit jelent ez az álom?

Pár nap múlva arra ébredtem, hogy valaki azt mondja nekem, hogy a Fidélió főpróbája junius 12-én lesz. Ez azért furcsa, mert a Fidélió történetét egyáltalán nem ismertem eddig. Úgy gondolom, ennek bizony van valami jelentősége. Vajon mi az?

okosén utkereső

Felfelé a hegyen:
2012. augusztus 31. péntek, 19:44 | olahcsaba   Előzmény

Felfelé a hegyen: nehézségekkel kell dacolni. A rubintvörös a szerelem színe. Favésővel követ aprítani, azt jelenti, hogy a lehetetlen is sikerülhet. A kettő együtt meg azt, hogy megtalálod álmaid szerelmét, vagy hogyha már megtaláltad, akkor gyermekáldás várható, akit tehetség és jószerencse kísér.

pelgrim képe
Ezt álmodtam
2016. április 19. kedd, 14:20 | pelgrim   Előzmény

Saját álmaimat már többször sikerült helyesen értelmeznem, de másokéval még nem próbálkoztam.
Ezennel azonban mintha eléggé egyszerű lenne a megfejtés.

Egy követ nem lehet megnyúzni, de álmodban neked megmutatta valaki, hogyan kell, méghozzá egy fa vésővel, ami ha lehetne is követ nyúzni, nem a legalkalmasabb eszköz lenne.
Ez szerintem azt jelenti, hogy a tudat megfelelő állapotában végbe lehet vinni dolgokat melyek a természeti törvények mai ismerete szerint lehetetlenek.
Az ismeretlen férfi a te saját isteni kiléted, aki ezt közölni szándékozta veled, a helyszín a te saját fizikai és szellemi környezeted.

Egy Elveszített Szerettem...
2008. augusztus 15. péntek, 16:06 | fiore01

Tiszteletem!
Én arra szeretnék választ kapni, ha tudnak segíteni hogy,tavaly elveszítettem az Édesapámat(28évesen),
kegyetlen módon!!!:(((Én annyira vártam hogy kapcsolatba lépjen velem, de vagy nem láttam a szememtől vagy a belső félelmemtől, nem tudom!
De álmomban mindig találkozunk, és általában akkor mondjuk egymásnak, hogy Szeretlek, átölelés közepette,(és akkor, tényleg úgy érzem, mint ahogyan az, a halála előtt a valóságban volt)és aztán eltűnik, de én közben és utána is, nagyon sírok álmomban!!!!
Kérem segítsen!
Köszönöm.
Adrienn

naphold képe
Címem
2008. augusztus 16. szombat, 9:19 | naphold   Előzmény

Ha gondolod, írj a naphold@invitel.hu címre.

Eta

Meg tudjátok fejteni?
2008. szeptember 15. hétfő, 6:57 | joli_joli

Sziasztok!

Valódi rémálmom volt az éjszaka.Segítenétek meg fejteni?

Szóval: Egy számomra ismeretlen helyen voltam,ismeretlen emberekkel,de lakott területen.
Disznót vágtak,de nem úgy,ahogyan azt ilyenkor tenni szokták.
Az élő disznónak láncfűrésszel akartak levágni egy szeletet a hátsó combjából.De a
disznó nem visított,hanem fintorgott.A pofáján látszott,hogy fáj neki és én nagyon sajnáltam őt.
Azután,hogy ne fájjon neki,derékban kettévágták a láncfűrésszel a disznót,ő meg vagy 2-3 lépést
előre kocogott,míg a dereka a földre nem esett.Utána ott álldogált a két melső lábán,és úgy
nézett ki,mintha ülne.

Ennyi az álom,mert felébredtem.Valódi rémálom.:(

Köszönöm : joli_joli

naphold képe
Önbüntetés
2008. szeptember 16. kedd, 9:21 | naphold   Előzmény

Mindannyiunkban van "önbüntető" hajlam. Ez nem a legkellemesebb. Ha valaki másnál vesszük ezt észre, az viszont elborzaszt mindaddig, amíg nem vizsgáljuk meg önmagunkat, hogy vajon miért is büntetjük magunkat olyan dolgokért, amikhez valójában semmi közünk.
Talán kezdd el összeírni, hogy mik azok a tulajdonságok, amelyeket nem szeretsz magadban. Utána állítsd olyan sorrendbe őket, hogy legfölül legyen az amin gyorsan tudsz változtatni (pl. frizura, öltözködés stb.), a legvégén pedig az, amely sok időt és energiát kíván. Ezt a papírt függeszd egy olyan helyre, ahová gyakran téved a tekinteted. Amikor valamin sikeresen változtattál, akkor egy rikítós filctollal tegyél mellé egy pipát. Rá fogsz jönni, hogy képes vagy változni, változtatni és rá fogsz jönni ennek az örömnek az "ízére" is, mely doppingolni fog a további változtatásokra.
Eta

kardoklovagja2 képe
disznovagas.
2009. április 05. vasárnap, 11:43 | kardoklovagja2   Előzmény

ez az almod nagyon azt mutatja,hiaba ismeretlen helyen ,ismeretlen emberek.ez te vagy sajat magd.valahogy igy eled az eletedet.merits az almodbol.helyesen vagjak azt a disznot?na ne igy kezeld azt az eletet ami a tied.

Nekem is mágikus képességem van?
2012. június 10. vasárnap, 21:28 | Éva73   Előzmény

73-ban születtem, dec.14-én, 23 órakor. A 73-as szám állandóan megjelenik az életemben. A telefonszámomban, a bankszámlaszámomban, az exem autórenndszámában, a másik exem telefonszámában, a volt munkahelyem nevében és telefonszámában. Éltem Izraelben, 7.éve jöttem vissza Magyarországra. Aztán nyomozni kezdtem. 73-ban volt az izraeli-arab háború, a Dávid csillaguk 7 részből áll, aminek a közepén az én születési évem szerepel. Álmodtam az elpusztult kutyámmal 2 év után és egyszer arra riadtam, hogy fehér fény jön a szívemhez és kiabálva, zilálva ébredtem.
Soha nem féltem semmitől, nincs félelemérzetem, csak 1 valami miatt és az nem a halál. Láttam haldokló embert, sok olyan ember kerül az utamba akik betegek és nekem kell őket lelkileg támogatnom. Sok energiával rendelkezem, az érzékenyekkel nagyon együtt tudok érezni.
Mit jelentenek ezek a dolgok?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Egyrészt, hogy érzékeny vagy a világra, főképp mások szenvedése,
2012. június 12. kedd, 0:13 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Egyrészt, hogy érzékeny vagy a világra, főképp mások szenvedése, esendősége érint meg, ezért szeretnél mindenkinek segíteni, aki nem utasítja el.
Másrészt, hogy elég nagy kuszaság van benned, rendezetlenség a gondolataidban és feldolgozatlan érzelmek tömege, amit jó lenne kitisztítanod, elengedned. Főleg magad miatt, de akiknek segíteni szeretnél, azok is többet kaphatnak, ha nem érzik belőled a zavart!

kardoklovagja2 képe
Sarkanyoles.
2009. április 05. vasárnap, 11:47 | kardoklovagja2   Előzmény

igen is ertelme van az almodnak.a legszebb ertelme.nekem jelenti az almod.ha az egonkbol atnovunk az Enunkbe akkor ember lessz belolunk.emelkedett ember aki mar elhet a szive bol.

RedÁgifox képe
Sanyi én a párom álmára vagyok kiváncsi
2008. október 15. szerda, 13:05 | RedÁgifox

Mit jelenthet? Napokban álmodta: ping-pongozott a húgával. Nem látta, hogy ott van csak tudta, hogy vele játszik. Aztán valami evésről volt szó amiből a párom evett egy falatot, de azt mondta a húga, menjél haza és egyél otthon! Nekem van sejtésem mi lehet, de szeretném tőled megtudni. (nem tudom el kell e mondani a tényeket vagy nem kell) A húga 2007/03/13-án meghalt.
Várom a Te értelmezésedet. Köszi előre is.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ideje elengedni a halottakat!
2008. október 16. csütörtök, 15:33 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A "menjél haza és egyél otthon!"-ból arra gondolnék, hogy ideje lenne elengednie a húgát, hagyni, hogy az Ő lelke is járhassa a saját útját!

Ha valakihez nagyon kötődünk, akkor akár képesek lehetünk akadályozni is Őt abban, hogy elengedje a mi világunkat és újra leszülethessen egy új életbe. Szerintem erre utalt az álom:

Ideje elengedni a halottakat!
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szerelem köztetek a mély érzelmi kötődésre utalhat.
2008. október 16. csütörtök, 15:28 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A szerelem köztetek a mély érzelmi kötődésre utalhat.
Egy vak embert vezetni pedig elég nagy felelősséggel jár, törődést, folyamatos odafigyelést igényel, ami egy áldozatvállalás, Önmagad feladása is lehet.

Talán ezekkel van dolgod mostanában, és azt kellene letisztáznod magaddal, hogy ha szeretsz valakit, akkor mennyit áldozol fel érte a saját szabadságodból?! Mennyit ér meg Neked egy szereteten alapuló kapcsolat?

Eskuvo
2008. október 19. vasárnap, 13:38 | Enci

A sajat eskuvomet almodtam meg!Elmseselem remelem tudtok segiteni mit is jelenthet1
Noverem segitett elkeszulni,autan hirtelen egy teremben voltunk ahol kellett talalkozzunk mindannyian!A volegeny nem jott(jelenlegi baratom,akit nagyon nagyon szeretek).mindenki kerdezett hol van a volegeny..nem tudtam en sem..annyira ideges lettem h meg a gyomriom is belefajdult,azutan kellett menjek a wc re .noverem segitett nekem de veletlenul beejtette a ruham szelet a wc cseszebe.Akkor lettem a legidegesebb:koszos menyasszonyi ruha es meg a volegeny sincs sehol. azutan visszamentunk abba aterembe,amikor visszaertunk megerkezett a volegeny is... sajnos itt felebredtem:( pedig nagyon kivancsi vagyok mi tortent utanna!
Remelem tudtok segiteni!
Udv Enci

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mivel a jelenlegi barátod nem érkezett meg időben az esküvőre,
2008. október 21. kedd, 0:25 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Mivel a jelenlegi barátod nem érkezett meg időben az esküvőre, ezért arra gondolok, hogy nem vagy abban biztos, hogy Ő szeret-e Téged teljes odaadással.

A nővéredről pedig azt feltételezném, hogy Ő volt mindig az erősebb, talpraesettebb a családban, a család szemében, míg Te a szerencsétlen, pátyolgatásra szoruló.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A kérdésedre, hogy ki lenne a tökéletes, elkezdtél emelkedni.
2008. október 29. szerda, 22:42 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A kérdésedre, hogy ki lenne a tökéletes, elkezdtél emelkedni. Ez azt jelenti, hogy egy magasabb szinten levő partner lenne megfelelő számodra.

Viszont utána úgy kezdtél el zuhanni, hogy nem találkoztál Vele, amiből arra következtetnék, hogy még csak a vágy van meg benned, a konkrét elképzelés még nincs meg!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szerintem a futás az intenzív haladást jelentheti
2008. november 06. csütörtök, 8:59 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Régen nekem is volt ilyen álmom, de akkoriban múlt el, amikor elkezdtem a lelki dolgaim rendberakását.

Szerintem a futás az intenzív haladást jelentheti, az meg hogy nem haladsz mégsem, csak olyan lelassítva, az azt, hogy nem haladsz az életedben sem úgy, ahogyan azt szeretnéd, vagy ahogyan kellene!

A "kellene" arra utal, hogy talán vannak dolgok, amiket el kellene érned az életfeladatod szerint, de érzed, hogy le vagy maradva és jobban kellene igyekezned! Az akadály pedig valószínűleg pontosan benned van, Te gátolod magadat.

Konkrétabban arra tippelnék, hogy valamilyen belső változáson, - talán régi ideák elengedésén - kellene átmenned, de Te még ragaszkodsz a régi, bevált sémákhoz, és nem hitből, hanem félelemből vagy konzervatív!
Ha oldanál a félelmeiden és megengednéd magadnak a változás gyenge szellőit, akkor megtapasztalhatnád, hogy nem fáj az annyira, meg hogy elviselhető a kényelmetlenség, amivel együtt jár, hogy fokozatosan megváltozol Te és az egész életed.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Légy résen, de ne légy féltékeny!
2008. december 01. hétfő, 15:28 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Azt gondolom, hogy az általad megélt féltékenységen túl, nincs más rejtett üzenete ennek az álomnak.
A végén a bezáródó barlang talán csak azt jelzi, hogy ha így folytatod tovább a féltékenykedést, akkor elveszítheted őket, legfőképpen a barátodat.

A barátodnak valószínűleg természetes, hogy a volt barátnője, vagy más Nők kedvesek hozzá, nem tekinti ezt közeledésnek. Te viszont kiszúrod, ha egy Nő többet akar!

Az álmod alapján azt üzenném Neked, hogy:

Légy résen, de ne légy féltékeny!
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kirekesztés, elkülönítés, érzelmi elzárkózás
2008. december 01. hétfő, 15:51 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A domb a távoli házakkal és Anyukád frusztráltságával a kirekesztés, elkülönítés, érzelmi elzárkózás minőségekre utalhatnak.

Vizsgáld meg, hogy az Anyukád vagy a Te életedben megjelennek-e ezek a minőségek, vagy az ezektől való rejtett félelem?

Ha igen, akkor ehhez van-e közük a testvéredéknek, lehetnek-e ennek az okozói?
Ha nem okozói, akkor érzel-e feléjük valamilyen elnyomott vádaskodást, hibáztatást?

kardoklovagja2 képe
konfliktusok haza.
2009. április 05. vasárnap, 11:59 | kardoklovagja2   Előzmény

edesanyad akarhany eves.meg nem valallalta be onmagat.azert mast hibaztat.mindenki a sajat donteseinek a felelose.ha az ember nem vallalja be a felelosseget magaert.igy jar.elkulonultnek erzi magat.

Kirsikka képe
Konkrét álomtörténet
2008. november 30. vasárnap, 21:20 | Kirsikka

A héten valamelyik nap elég valóságos álmot láttam: a kedvenc rokonomnál voltam, aki nagyon szomorú volt -az életben is az mostanában-, bánatában sok sütit sütött, azt ettük nála, és közben mondta nekem, hogy várni kell, várni kell, ami szintén jellemző a jelenlegi élethelyzetére. Ezt megírtam neki rögtön reggel, ma pedig jött a válasz: most tényleg nagyon szomorú és tényleg süt bánatában! Az a fajta süti amit álmomban ettünk (kandírozott narancsos) pedig a kedvenc fajta süteménye!!!
(Másrészt általában tudom álmodás közben hogy álmodom, és fel is ébresztem magam, ha nem tetszik... de ez az álom elég valószerű volt, mert teljesen stimmelt az életre!)
Jelent valamit hogy még ezek az apróságok is ennyire stimmelnek? Jövő-kép vagy előző élet-kép??

Előre is köszi!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ha ennyire az életet álmodod meg egy álomban, akkor az az álom
2008. december 01. hétfő, 15:45 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ha ennyire az életet álmodod meg egy álomban, akkor az az álom nem olyan hagyományos, üzengetős, megfejtendő álom, hanem egyszerűen csak a valóságról szól.
Ilyenkor álmodhatunk a jelenről, jövőről vagy múltról, amelyek közül a jövőről szóló jósálmok szoktak nagyobb jelentőséggel bírni az embereknek.

Viszont ha elvonatkoztatunk a jövő megismerése iránti (túl)buzgóságunkról, akkor észrevehetjük, hogy amikor a valós életről álmodunk, akkor a saját figyelmünket szeretnénk felhívni arra a történetre, szereplőkre és a következményekre! Olyan, mintha odatennénk egy jelzőbólyát, mert ébrenlétünk alatt már elfelejtettük a jelentőségét.

Egyszerűen tulajdoníts nagyobb figyelmet az ilyen megálmodott élethelyzeteidnek, tudj róla, tudatosítsd, amit kell!

A leírt álmod alapján én például azzal kezdeném, hogy megvizsgálnám:

  • Foglalkozok-e annyit a kedvenc rokonommal, amennyire azt a szívemből vágyom?
  • Kifejezem-e felé a szeretetemet?
  • Töltök-e Vele (számomra) elég időt? 
  • Tudok-e segíteni Neki, vagy csak elég, ha tudomásul veszem, hogy szenved és szomorú?
Inyó képe
Fogas kérdés álmomban
2008. december 02. kedd, 21:37 | Inyó   Előzmény

Szia Saci!

Nekem évek óta visszatérő félelemmel teli a "fogas" álmaim!

Nekem egyébként is a fóbiám a fog, mert elől 4 fogamon korona van és a foglalkozásom is erősen kötődik a beszédhez, így számomra nagyon fontos a fogaim esztétikai megjelenése.

Szóval, én az utóbbi napokban azt álmodtam, hogy mozog elől a fogam, ami hamarosan ki is esik, majd belenézek a tükörbe és látom, hogy a mellette lévő fogam is hiányzik és amellett lévő meg le van törve. Rémülten konstatálom a dolgot és hívom a fogorvosom, majd telefonnal a kezemben felébredek álmomból.

Ezt az álmomat követően, pedig azt álmodtam, hogy anyukámmal vagyok és leesik az egyik fogamról a korona, a tükörbe nézek és látom, hogy egy ronda csonk van a fogam helyén.

Mindezen álmaim rémisztően hatnak rám, szorongásokkal teliek.

Az álmoskönyv a fogakkal való álmodásról még azt is írja, hogy betegséget jelent.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem igazán szeretem az álmoskönyvek értelmezéseit, mert bár a
2008. december 09. kedd, 18:42 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nem igazán szeretem az álmoskönyvek értelmezéseit, mert bár a népi megfigyelés sok esetben ad bölcs tanácsot, de azért gyakori a félreértelmezés is! Pláne akkor, amikor az álmodónak a szimbólumai valami egyedi, csak rá jellemző dolgot jelentenek.

Emiatt persze nekünk sem lehetne megfejtésekkel előállnunk, viszont a megérzés sokszor így a távolból is működik, ezért tudjuk eltalálni az adott álomszimbólum jelentését. - no meg persze az önismereti szimbólum-rendszer ismerete is sokat segít!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A fogak analógiás jelentése leggyakrabban az agresszióval függ ö
2008. december 09. kedd, 18:47 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A fogak analógiás jelentése leggyakrabban az agresszióval függ össze, mivel állati énünkben még mindig a fogunkkal és a körmünkkel harcolnánk az életünkért.

Nálad egy finomabb értelmezést éreznék igaznak: A fogak, mint az életképesség, életben maradás, élni akarás szimbólumai.
Mintha azt mondaná az álmod, hogy bárhogy alakuljon is, Te végül megúszod, túléled, mert belülről vagy életképes! Vagyis, nem kell aggódnod, hogyan lesznek a dolgok az életedben, megélhetésedben, a nehézségekben, Te mindig felül maradsz végül.

Ez azt hiszem olyan jó hír, mint ahogy az álmodban tapasztaltad, hogy végül is csak kinőttek a fogaid!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Azt hiszem, krónikus férfi hiányod van! 
2008. december 09. kedd, 18:59 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Azt hiszem, krónikus férfi hiányod van!  ; ))

Mivel nem a lányod volt a főszereplő ebben az álomban, így kizárhatjuk, hogy róla hozott volna üzenetet.
Azt sem tartom valószínűnek, hogy egy jós álom lenne, de lehet benne hinni.

Hogy állsz a férfiakkal? Van melletted, Veled férfi? Kapsz ilyen kellemes benyomásokat férfitól? Szerintem egyszerűen a férfi minőségére, közeledésére vágysz, ezért ez egy vágyálom.

Viszont az, hogy a férfi elutasított, arra utal, hogy Te sem hiszed el, hogy kellesz annak a férfinak, akire vágynál! Ez lehet egy benned tudatalatt élő negatív gondolat, negatív program.
Érdemes lenne ezt feldolgoznod, nehogy álmaid hercege az életben is visszautasítson!  ; )

Feliratkozás Hírlevélre