Ki álmodik valójában és miért? | Önmegvalósítás.hu

Ki álmodik valójában és miért?

Hozzászólások

30 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Vajon, nem csak újabb leckéket kapunk álmainkon keresztül?
2009. augusztus 30. vasárnap, 11:47 | Huszti Sándor -...

A történet betetőzése az volt, hogy reggel olvastam egy álomleírást, amit valaki emailben küldött nekem és ennek is az volt a lényege, hogy amikor megtalálta álmában a megoldást, akkor felébredhetett.

Vajon, nem csak újabb leckéket kapunk álmainkon keresztül, hogy szembesüljünk magunkkal újabb, különleges helyzetekben?

Aki érett rá
2009. augusztus 30. vasárnap, 12:14 | Nagy Edit2   Előzmény

Pont ez volt az érzésem, ahogy olvastam az írásodat, hogy csak újabb leckéket kapsz......

Én nem emlékszek ilyen álmomra, mert a félelmeim nem is engedik őket felszínre törni.:)

Viszont mostanában minden este álmodok valamit, amire emlékszek reggel. És ezek az álmok azt tükrözik vissza, hogy a napközbeni meditációm hatására hogyan változna az életem, ha minden nap "újra tervezné" a sors az életemet. Vagyis ha kérném, hogy kívül nyilvánuljon meg az a változás, amennyi picikét belül változtam. Hát nekem ez is érdekes.:)

A Te írásod hatására meg azt érzem, mintha ezen az életen belül lenne még életed, vagyis hogy az "életidőd" teljesen ki van használva, mert nem csak napközben "tanulhatsz", hanem éjszaka is.

jaguar képe
és mi a helyzet az álom az álomban szituációval?
2009. augusztus 30. vasárnap, 16:30 | jaguar   Előzmény

és mi a helyzet az álom az álomban szituációval?

Álom az álomban
2010. február 09. kedd, 13:35 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kettő ilyenre emlékszem............kitörölhetetlenül.Mert annyira furcsa és egyben természetes volt.
Az egyikben épp az anyámmal beszélgettem, amikor szabályosan belépett az álmomba a rég meghalt nagyapám.Én intettem az anyámnak, hogy most nem tudok ráfigyelni, mert jöttek hozzám.Akkor a nagyapám beszélt hozzám és egy autó balesetet mutatott egy hirtelen ott termő filmvásznon.De nem ez most a téma, szóval mikor végzett, eltűnt nagyapám és fölébredtem.

A másik esetben is álmodtam valamiről, amikor a képbe becsusszant az épp meghalt apukám, aki elég sokáig beszélgetett velem, aztán mint amikor a Tv-ben kásássá válik az adás, olyan lett a kép róla (mondta, h most mennie kell) és én tovább aludtam, de reggel élénken emlékeztem erre.

A már nem testben élők kapcsolatba tudnak lépni velünk, az álmainkba mintegy belelépve, de ehhez elég magas lelki szint és ügyesség szükségeltetik tőlük. Legalábbis ezt irja a Domján Laci által forditott "Lelkünk útja 1" c. könyv.

Jánoska képe
Visszatérő álmom mit jelenthet? Tudja vlki?:)
2009. szeptember 16. szerda, 1:06 | Jánoska   Előzmény

Sziasztok!

Szeretném megtudni h mit jelent két visszatérö álmom és gondoltam h itt ezen a fórumon megtudhatom,mert sok okos emberke lehet itt:)

Az egyik h a fogaim kipotyognak és mikor ébredek"boldog vok"h még MEGVANNAK!!!!:)

A másik h a hatalmas szélvihar van a családi házunknál ami akkora h néha megrongálja a házat vagy romba dönti..........(Édesanyám 13 éve él ott egyedül mert én Pesten,majd külföldön éltem/élek csak ritkán járok haza de mindig ott érzem igazán otthon magam)

Hálás lennék ha vlki megfejtené az álmaimat!!!!

Köszönettel: Jánoska

naphold képe
Bárhová megyünk, a probléma jön velünk
2009. október 07. szerda, 14:04 | naphold   Előzmény

A fogak a Szaturnusz (feladat, karma, nem szó kimondás és elfogadása stb.) felségterületéhez tartoznak. A fogainkkal harapunk, rágunk (Mars=akarat, teremtő erő, harciasság). Ha nincsenek fogaink, akkor nem tudjuk a gyomor számára előkészíteni a megfelelő emésztést, vagyis átvitt értelemben, ha menekülünk a probléma elől, akkor nem tudjuk előkészíteni magunkat arra, hogy "megemésszük" a szüleink által okozott - vélt vagy valós - sérelmeinket, az általuk, felénk támasztott elvárásokat, így nem igazán tudunk "ledolgozni" a karmánkból. Fel kell nőni a feladathoz, Jánoska helyett végre Jánossá kell válni.

A szélvihar arra utal, hogy a szülői házból hozott alap-gondolatok, tiltások nem igazán felelnek meg a Te testednek - lelkednek. Amik megfelelnek, azokat tartsd meg, a többit pedig szerettel mosolyogva anyukádra - visza kell adni neki, hisz azok az ő gondolatai, tiltásai, nem a tieid.
Eta

Szia Jánoska
2010. február 10. szerda, 0:54 | kobold   Előzmény

A fogak elfojtott agresszió, akaratosság, kimondatlan szavak. stb.
Az otthoni viharfelleg, a feszültség, a családban. a rombadöntő okok otthon keresendő, és ki kéne javítani. Amúgy mindkettő egymással összefügg. Ebben neked is részt kéne venned, és nem elmenekülni. Majd utána, ha minden rendben van. Betegség, és válsáa előjele lehet. A sokból 1 esemény, de elég dúrva, ezért lehet több is egyidejúleg.
Csak tőszavakban írtam, bocsánat. Ha szükséges, akkor kifejtem.

SziaSzia Kobold

naphold képe
Még nem voltunk olyan kényszerítő körülmények közt
2009. október 07. szerda, 13:48 | naphold   Előzmény

Ha valamiről úgy gondoljuk, hogy soha nem tennénk meg, az nem azt jelenti, hogy valóban úgy van, csak azt, hogy nem voltunk még olyan "kényszerítő körülmények között", hogy megtegyük.
Eta

Mi?Akkor ha én sosem akarok gyilkolni,csak azért nem gyilkoltam
2009. december 18. péntek, 0:17 | Zizi07   Előzmény

Mi?Akkor ha én sosem akarok gyilkolni,csak azért nem gyilkoltam eddig,mert nem voltam olyan "kényszerítő helyzetben"??
Én eddig úgy tudtam,h minden gyilkosnak és áldozatának karmikus kapcsolata van,így ha nekem előző életemben nem volt gyilkosság,akkor ebben az életemben sem lesz.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ez azért eléggé leegyszerűsített oksági viszony!
2010. február 12. péntek, 19:53 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ez azért eléggé leegyszerűsített oksági viszony!

Gondolj csak bele, akkor hogyan kezdődött a gyilkos és áldozatának karmikus kapcsolata? Ki gyilkolt először?

Nyilván, kapcsolat nélkül is lehet gyilkosnak lenni és áldozatnak is, ráadásul aki tett ellened, az nem biztos, hogy tőled fogja visszakapni!
Ugyanis a karmikus hatásban nem a szemet-szemért elv érvényesül, hanem az, hogy meg kell tapasztalnia az ellenkező pólust is az érdekből cselekvőnek.

Vagyis ha Te adsz, akkor majd kapsz is valakitől, de ez a valaki lehet bárki, aki éppen akkor arra járt és volt benne késztetés, hogy adjon neked. Így vonzod be a helyzetet, de a lehetőség az benned van!

álmok
2009. augusztus 30. vasárnap, 21:07 | pajkos

Az álom működésünk természetes velejárója, miénk, hozzánk tartozik. Ébrenlétünk sem minden pillanatában tudatos, így álmunk sem, tehát semmi különlegeset nem kell látni benne. MÁSHOGY MŰKÖDÜNK A NAP 24 ÓRJÁNAK EZEN RÉSZEIBEN, EZT AZ AGYHULLÁMOK FREKVENCIÁI IS JELZIK.

Mindent felhasználhatunk életünk megismerésére, fejlesztésére, így tudatosságunkat és álmodásainkat. Ébren is irányíthatjuk, gondolatainkat, feladatokat adunk elménknek. Ébren is jönnek őrültnek hitt gondolataink, megoldásaink, így álmunkban is.

Olvasgattam kísérletezgettem, és arra jöttem rá, hogy sok a hasonlóság, ezért írok most.

Gondolataidat (álmodat) is befolyásolják dolgok, pl. gyerekkorod, társadalmi és egyéb hagyományok, neveltetésed, lelkiállapotod, múltad, jelened, egészséged érzelmeid stb. Ezek is hasonlóságok.

Szóval, ha akarod álmodat is szolgálatodba állíthatod (pl. problémamegoldás, önmegismerés, tervezések, gyógyítások-gyógyulások).
Ehhez elhatározás, döntés és hit kell.

Nekem a köviképpen működik, kb 15 éve:
1. este kérd álmod szolgálatát, és azt, hogy reggelig " helyetted" gürizzen.
2. ezután emlékeztesd ,magad, hogy ez valóban megtörténik, tehát reggel (másnap időre) tudni fogod a teendőd
3. reggel megköszönöm munkáját, még akkor is, ha nem emlékszem azonnal a megoldásokra
4. amikor kell, mindig beugrik a munka gyümölcse, és ezeket csodaként élem meg, hiszen "semmit " sem tettem.

Nálam tuti jól működik. Van hogy elfelejtem este emlékeztetni magam arra, hogy éjjel már ki lesz találva, akkor bizony hallgat az egész, és megértően tudomásul veszem, hogy nem adtam megfelelő utasítást.

Gyakoroljátok, de ne görcsösen, játék az egész, mint az életünk. Alapja a hit, és utasítások.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Gyakorlás és önmegvalósítás az álomban
2010. február 12. péntek, 19:58 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nagyon jól összefoglaltad ezt a technikát, tényleg így érdemes csinálni!
Nem kell görcsölni, ha az első napokban nem érzi az ember az átütő csodát! Próbálgatni kell és inkább csak kevésre vagy semmire sem számítani, aztán nagyon meglepődni, amikor beindul!

Én évekig használtam eredményesen, aztán leálltam, mert elég volt a nappali gyakorlás is, sokszor az is túlterhelt.
De aki bírja, az használja bátran és írja meg ide a tapasztalatát! Köszi!

Alexander képe
álmok
2010. július 20. kedd, 10:20 | Alexander   Előzmény

Üdv.

Tökéletesen működik!

Ezt én probléma megoldásra és gyógyításra használtam régebben.Leírom hátha valakinek a segítségére tud lenni.A problémám ami miatt használtam az volt, hogy pánikbeteg lettem, és onnantól kezdve minden betegséget beképzeltem magamnak, és ami a legrosszabb volt, hogy éreztem is.Mindig más testrészeim, szerveim fájtak, feszítettek, zsibbadtak, stb.Ami miatt használni kezdet ezt a módszert az azért volt mert már kibírhatatlanok voltak ezek a hamis fájdalmak.Orvosi vizsgálatok sem tudtak meggyőzni, hogy semmi bajom !
Leírom, hogy működött nálam.

A legemlékezetesebbet az összes közül az volt amikor azt hittem, hogy szívbeteg vagyok.Az orvosi vizsgálatok után sem hittem el, hogy semmi bajom, és ezért nem is szűntek meg a hamis tünetek.
Az álmomban a segítség olyan formában érkezett, hogy a testvérem odasétált hozzám egy kötőtűvel a kezében, rám nézett és a szívembe szúrta, majd közölte velem, hogy fogjam fel nincs semmi baja a szívemnek!

Ilyen álmok után azonnal felébredek és nagyon jó érzések kíséretében megszűnnek a problémák!

Kavics22 képe
"Irányított" álmodás ?!
2010. július 20. kedd, 10:30 | Kavics22   Előzmény

Na de Kedves Alexander, azt hogyan valósítottad meg, hogy tudatosan álmodj ? Nem írnál erről egy kicsit bővebben ? Köszi !

Alexander képe
Biztos rosszul írtam le de nem úgy értem, hogy tudatosan
2010. július 20. kedd, 23:53 | Alexander   Előzmény

Biztos rosszul írtam le de nem úgy értem, hogy tudatosan álmodok.Egyszerű volt a módszer amit használtam.Lefekvés előtt megkértem magamat, hogy segítsek álmomba magamnak, és valahogy tudassam magammal, hogy semmi bajom sincs.Már nem tudom hol olvastam ezt a módszert, de talán valamelyik AGYKONTROLL könyvben.Viszont soha nem működött úgy, hogy már készültem rá nappal, hogy majd lefekvés előtt jöhet a kérés.Mindig akkor működött, amikor spontán jutott eszembe, elalvás előtt.
Azóta viszont rátaláltam egy gyógyító meditációra, amit sokat használtam, és nagyon sok hasonló feszültséget, fájdalmat tudtam megszüntetni vele.OSHO-nak van egy könyve a TEST ÉS ELME KIEGYENSÚLYOZÁSA címmel, és ahhoz van mellékelve egy vezetett meditatív terápia.

Nagyon jó és hasznos!

Nagyon sok megközelítését olvastam az álmoknak , mind
2009. augusztus 30. vasárnap, 21:14 | Névtelen útonálló (útkereső)

Nagyon sok megközelítését olvastam az álmoknak , mind keresztény
megközelítésből , mind a homeopátia szemszögéből , ott fontos
szempont a sok közül ahhoz ,hogy jó szert találjunk.

Érdekes volt megtapasztalnom ,hogy van akik nem álmodnak.
Azok az emberek, rendszerint elnyomásokat hoznak
a múltjukból,legtöbbször még a születésük körülményei
között vannak igen súlyos sérülések...

Általánosságban 40 éves korunkig inkább a napi feladatok
jelennek meg az álmokban.
Amikor elindul a "spirituális fejlődés " akkor érdekes,
hogy állítólag minden szereplő az álmunkban mi vagyunk,
jelezve minden aspektusát lelki elindulásunknak.

A gyermek születése pl a mi újjászületésünket vezeti fel...
Az ellentétes nem pedig,a mi animánk vagy animuszunk...

Sok nő pl azt jelenti én hová helyezem magam mint nő a többihez
képest..pl egy betegem álma az volt , hogy ő egy autóban ülve
több nő közt mindíg csak a hátsó ülésen "lehetett ",egyszer aztán
eltűnt a sok nő és végre elöl ült-nemsokára helyére került az életben is
mint nő...
Visszatérő álmok ,pl. hogy neki nem szabad főzni v olyan dolgoktól
van elzárva amit csak másik nő tehetett itt ,árva volt elűzték otthonról
majd férfi munkákat csinált csak , nagyon megalázó körülmények
közt.Amikor elkezdődött a homeopátiás gyógyulása akkor voltak a fent
említett álmai...Hosszú évekig visszatérő álma volt, hogy ő nem tehetett
női dolgokat...
Az álmok segítenek önmagunk megértésében.
A homeopátiában lehet követni a gyógyulás útját az álmok
figyelembevételével.
Sok olyan emberrel beszéltem akik előre megkapták álmukban azt ami
történt velük..

nagyon érdekes terület.

ÚÁ

Ilyen még nem volt
2009. szeptember 14. hétfő, 7:38 | gervanusz

Sokszor álmodom ugyan azt, pl. pincében mászkálok, utazom, stb.
Most viszont olyan álmondtam, amit még soha, és nagyon, de nagyon izgat. Mit jelenthet: Fiamat láttam megfolytva!! A munkahelyén volt, és tudtam, hogy ott már egyszer valakit megfolytottak.

naphold képe
Belé fojtod a szót
2009. október 07. szerda, 14:08 | naphold   Előzmény

Valószínűleg hamarosan teljesen meg fog változni a kommunikáció a fiad és Te közötted - végre sikerül felnőnie - ha hagyod.
Eta

Programfeltöltés
2009. szeptember 14. hétfő, 10:48 | Névtelen (útkereső)

Jó amit Edit ír! Nekem is az volt az érzésem, ahogy olvastalak, hogy olyan lehetett ez mint a Mátrixban, amikor az új programot feltöltötték. Úgy látszik most már nem patch-elnek meg többé, hanem megérettél egy új upgrade-re. :):) Biztos régen gyakoroltad már az új képesség-letöltést, így beszóltak álmodban :)

Ez nagyon izgi! Kiváncsi vagyok milyen lesz a következő előadásod! Vajon milyen az új "program"?

Rajtam még a születéskori verzió fut, soha nem volt ilyen álmom. Mindig veszteségeket kell feldolgozzak álmomban, pedig teszem azt eleget nappal is.

Légy szives álmodj nekünk is valami jót!

Üdv!
Hédi

Kutya álom
2009. október 08. csütörtök, 13:24 | Névtelen (útkereső)

Vajon minek a szimbóluma lehet a kutya. Az utóbbi napokban rendre kutyákkal álmondom, leginkább a jelenlegi sajátommal, de ma éjjel egy 20 évvel ezelőtt átmenetileg nálam tartozkodó ír szetterrel.
Mindegyik álomnak az volt a lényege, hogy úgy viselkedtek mint az igaz rossz kiskutyák. Elszöktek, utcán rohangáltak és majdnem elütötték őket, ill. életükre veszélyes helyzetben sem voltak hajladóak szótfogadni. Sőt a jelenlegim el is veszett egyszer, de teljesen. Én meg állandóan rettegtem, féltettem őket, ill. borzasztóan a padlón voltam a vélhető elpusztulása miatt.

Mi lehet ez?

Kösz!
Hédi

kutyák
2009. október 08. csütörtök, 16:23 | Bochecha   Előzmény

szia Hédi!

nem lehet, hogy a hűség-téma körül lehet a kutya elásva? :)

szeretettel:Bochecha

hajni840203 képe
Rémálmok elkerülésére egy módszer
2009. október 09. péntek, 0:16 | hajni840203

(Dittynek is, aki egy másik fórumon írta, hogy sokszor álmodik rosszat. Ez a blog az álmokról szól, gondoltam ide teszem)

Elalvás előtt képzeld magad körül az aurádat (kb. 60-90 cm kiterjedésű legyen, ha úgy érzed a tiéd itt-ott kisebb vagy nagyobb, akkor képzeletben egyengesd ki) majd képzeletben vond be egy kb 5cm vastag ibolya színű fény-védőburokkal.
Ezután kérd meg az őrangyalodat, hogy amíg alszol vigyázzon rád, őrködjön tested biztonsága felett. (a legjobb, ha magadtól írsz egy rövidke imát :)
Végül mondd ezt:"A Vagyok Aki Vagyok nevében elhatározom, hogy amíg testem alszik, lelkemmel csak és kizárólag az Isteni Fény birodalmát fogom beutazni. Úgy legyen!"

Továbbá nem árt, ha egy héten kétszer megtisztítod az otthonodat, leírom röviden hogyan kell: 1.Képzelj el gondolatban egy földelő szalagot házad vagy lakásod alapjaihoz, és vezesd le azt a Föld középpontjáig. 2.Otthonod középpontjába vizualizálj egy kb 60 cm átmérőjű napot. 3.A képzeletbeli nap arany sugarait fokozatosan terjeszd ki akkorára, hogy azok megtöltsék otthonod minden zugát és körberagyogják lakásodat. 4.Az aranyló napfényes rész köré építs egy 1,2-2 méteres burkot ibolyaszínű fényből. 5.Gondolatban erősítsd meg:"Ez az ibolya színű fénygömb mindaddig sértetlen marad, amíg újra el nem végzem ezt a gyakorlatot. Úgy legyen!" 6.Végül mondd ki hangosan:"A Vagyok Aki Vagyok nevében kérem, hogy ez az otthon és környezete töltődjön fel a Felemelkedett Mesterek lakhelyének, a Fény Városának aranyfényével. Csak ami Isteni eredetű, az léphet be, minden annál alacsonyabb energia távozzon! Állandósuljon ez az állapot. Úgy legyen."

a módszert ebben a könyvben olvastam: http://www.libri.hu/konyv/a-plejadok-fenykuldottei.html
aki úgy érzi próbálja ki :)
további szép estét mindenkinek :)

jaguar képe
egy másik módszer
2009. október 09. péntek, 0:22 | jaguar   Előzmény

Én is tudok egy módszert gyakori rémálmok ellen, nálam bevált:

1. ne együnk sokat és nehéz kaját lefekvés előtt
2. készítsünk be egy pohár vizet az ágy mellé - az alvás közbeni szomjúság és a teli gyomor a rémálmok legjobb táptalaja.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Durva ez a technika!
2010. február 12. péntek, 20:09 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Durva ez a technika! Nem is tudom, hogy kipróbáljam-e?!! : D

De lehet, hogy a rémálmok felét tényleg ennyivel meg lehet előzni. A többiben pedig kövessük az alábbi túlélő tippeket!

Ditty24 képe
rémgondolatok
2009. október 09. péntek, 9:18 | Ditty24   Előzmény

Kedves Hajni és jaguar!

Köszönöm szépen a hozzászólásotokat, ki fogom próbálni, remélem már tudok annyit, hogy meg tudjam csinálni a ház körüli tisztítást. Mostanában nem álmomban, hanem a valóságban félek a sötéttől. Mióta ez ilyen erővel előjött nem is álmodom szinte, pedig előtte folyamatosan álmodtam, egy este több mindent is. Szóval nem rémálmom, hanem rémgondolataim vannak, próbálom elhessegetni, de nem merek sötétben aludni, égnie kell a villanynak és mennie a TV-nek, hogy el tudjak aludni, de éjszaka többször is megébredek. Soha sem volt gondom az alvással eddig. Remélem nem fogok begolyózni. :) Már gondoltam rá, hogy megpróbálok oldást kérni egy szakavatott spiritmestertől, ha nem megy a magam erejéből. Úgy érzem ez a félelmem okozhatja azt is, hogy nem tudok vizualizálni.

Addig is ha eszébe jut bárkinek bármi tanács, módszer, stb. akkor azt szívesen fogadom, ki fogok próbálni mindent.

Köszönöm
Ditty

Dittynek
2009. október 09. péntek, 12:12 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

írtam arra is a "Kérdezz a meditációról" fórumba :)

bubuiszusz képe
Álmaink, többek között, két nagy lehetőséggel rendelkeznek. Az
2009. december 18. péntek, 17:33 | bubuiszusz

Álmaink, többek között, két nagy lehetőséggel rendelkeznek. Az egyik az, hogy nagyon mélyen és tartósan be tudja építeni és rendezni tudja lelkünkben az ébrenlétben kapott benyomásokat. A másik lehetőség az, hogy más dimenziók hatással tudnak lenni ránk, amennyiben ez szándékunkkal valamiképpen megegyezik, illetve amennyiben érdeklődést tud kiváltani belőlünk. Mi szinte mérhetetlenül több energiával rendelkezünk, mint amennyit általában ébrenlétben aktualizálunk. Ha szándékunk tiszta, akkor angyalai fel tudják használni az álmunknak e lehetőségét arra, hogy meglendítsék bennünk azokat az energiákat, amelyek előbbre tudnak vinni bennünket a szerető szolgálat kibontakoztatásának útján.

Az álom világa nagyon is valós világ, a maga nemében! Álomban olyan rétegek nyílnak ki bennünk, amelyeket ébrenlétben meg sem tudunk közelíteni. Álmában kaphat bárki olyan információkat, amelyeket ébrenlétben be sem tudna fogadni.

A legtöbb álom olyan, amely bizonyos rendező elv működtetését segíti elő bennünk, s így idegileg megerősödve láthatunk hozzá napi teendőink elvégzéséhez.

Az álmok kiváló lehetőségeket adnak az önismeret kibontakozására. Az álomképek sok olyan információt hordozhatnak, amelyek gazdagíthatnak bennünket, ha Vele együtt foglalkozunk ezekkel. De ne akarjuk megspórolni azt a szellemi munkát, amelyet nekünk kell elvégeznünk ennek érdekében.

Az álmokat sem kell misztifikálni! De mindenképpen nagyszerű segédeszközök az önismeret fejlesztésére, és így segítenek átalakítani gondolkodásunkat.
Álmaink egyike az, amikor a napi problémák, feszültségek, stresszek a tudatalattiban igyekszenek feloldódni. A másik az, ami a tudatba szimbólumok nyelvén juttat figyelmeztető, tanító élményeket. A szimbólum éppen azért szimbólum, mert mérhetetlenül több és tartalmasabb valóságot érzékeltet, mint amit szavakkal ki lehetne fejezni. Az ilyen visszatérő álmoknak élményanyaga feltétlenül nagy figyelmet érdemel!
A te álmod a te világod is! A te tudattalan világod. A saját bezártságod. A bezártságodhoz való ragaszkodásod. Sivár képek, sivár helyszínek, sivár kilátások.
Valójában ilyen a világunk Nélküle! Gondolkodjunk el gyakrabban azon, hogy miért is mondta el Magáról ezt: "Én vagyok a világ világossága" (János 8;12)!

Az álmok világát bizonyos értelemben lehet manipulálni, de meg kell kérdezni magunktól, hogy érdemes-e. Senkinek nem lesz könnyebb az élete azáltal, ha manipulálja az álmait. Legfeljebb felelősségteljesebb lesz. Boldogságunk vagy boldogtalanságunk éber állapotodban dől el. Nem az a döntő, hogy mit tudtunk meg álomban, hanem az, hogy mekkora szeretettel tesszük azt, amit teszünk éber állapotunkban. A hangsúlyt mindenképpen erre kell tennünk!
Azok, akik késztetést kapnak arra, hogy álmaikkal átlagnál jobban, intenzívebben foglalkozzanak, álmaikat manipulálják, ám tegyék! De a hangsúly mindig azon kell legyen, hogy ébrenlétedben mit és hogyan gondolunk, mondunk és cselekszünk!

Vannak előre jelző álmok, és vannak benső kiegyensúlyozottságot előidéző álmok. Ezek az utóbbiak azok, amelyek felidézése nem lényeges. Semmi értelme annak, hogy az ilyen álmok felidézésén fáradozzunk! Arról legyünk meggyőződve, hogy olyan álmok, amelyek jelezni akarnak valamit nekünk, feltétlenül fel fognak merülni bennünk tudatosan is. Ilyenek főleg a gyakran megismétlődő álmok esetében fordulnak elő.

A másik, amely az álommal kapcsolatban megfontolandó, az, amely nem emlékek, vágyak hordozói (bár ezeket is igénybe veheti), hanem bizonyos üzeneteket hordoznak, amelyek hozzáértők segítségével az álomnyelvet ismerők előtt értelemszerűen kibonthatók.

E második ponthoz tartozó álmok valóban arra valók, hogy az alvás állapotát fel/kihasználó szellemi lények (jó angyalok, ártó erők) befolyásolják ébrenléti állapotunkat. Tudnunk kell, hogy ez számunkra előnyt jelenthet, de hátrányt soha! „Nem fog ártani nekünk semmi (Lukács 10;19)!” Ezt azért fontos tudnunk, hogy ne nyugtalankodjunk fölöslegesen, ha egy álmot nem tudtok megfejteni.

Elhunyt hozzátartozóink csak akkor jelenhetnek meg álmunkban érdemlegesen, ha erre engedélyt kapnak, s ilyenkor nem hagyhatnak kétséget afelől, hogy mire kaptak engedélyt.

Feltétlenül kaphatunk utasítást álmunkban. De ez elsősorban a égiek feladata, és nem a miénk. Nekünk számunkra az utasítást az evangéliumaiból és lelkiismeretünkből kell kiolvasnunk. Ha aztán szükségesnek látják, akkor álomban adnak utasításokat.
Olyan nincs, hogy valaki nem ismerve tanítását, pedig ismerhetné, aztán álomban kér és kap Tőle, Jézustól elirányítást. Ha valaki így fordulna hozzá, az nagy lelki, szellemi tunyaságról tenne bizonyosságot, s ezt az égiek semmiképpen sem tudnák díjazni!

fúrcsa álom...
2010. július 24. szombat, 7:36 | Máté (útkereső)

Üdvözlök mindenkit!

Egy jó barátom már régóta ajánlgatta ezt a honlapot, de olyan emberek vesznek körül nagy szerencsére, akik tudják sokszor a kiutat, vagy éppen a megfejtését dolgoknak.
Nos először is leírnék pár szót magamról, mert az gondolom segíteni fog. Nos, nemsokára 19 éves vagyok, a nemzeti oldalt képviselem, aki bármit képes megtenni egy nyugodtabb és jobb jövőért, ha tenni kell nem fogok félni semmitől, mert egyszerűen már nagyon rég óta érzem mire is születtem le, és mi a feladatom ebben az élet ciklusomban. Hagyományőrző is vagyok egyúttal lassan 8 éve, egyedüli a családban jó magam kezdtem el az egészet, azért mert úgy éreztem már akkor is, hogy nekem ezt csinálni kell. A horoszkópom nyilas és ha fogalmazhatok úgy rám szélsőségesen igaz ami sok jellemzésben megtalálható. Például gyakorlatban úgy jelenik meg.. Soha nem tudják rólam merre vagyok, mit csinálok, mit kezdek el csinálni vagy éppen hagyok abba, az óra számomra nem létezik, ahol éppen tartózkodom addig vagyok ott amíg jól érzem magam, vagy éppen úgy érzem maradnom kell. Nagyon gyorsan változik a kedvem és még lehetne ezeket sorolni.
Körül belül 3 éve kerültem olyan társaságba ahol segítenek abban is miként fejtsem meg az álmaimat, ez pedig rengeteget jelent számomra. A problémám körül belül két éve kezdődött. Igazából nem is probléma ez, hanem sajnos egy érdekes jövőkép számomra amire többször is kaptam egyértelmű visszaigazolásokat is. Az elmúlt 2 évben nagyrészt egy véres háború az álmom amiben sok rosszat teszek, emberség szempontjából, de rengeteg jót is. Egy éve van egy olyan visszatérő álmom amiben gyakorlatilag le tudom írni a saját halálom, hely nagyjából idő pontos helyrajz és a halálmikéntje. A társaságunkban van egy velem egyidős fiú, ő ritka nagy isteni ajándékkal született, és kiskorában nem foglalkozott magasabb értelmű dolgokkal, viszont az utóbbi két évben rengeteget olvas. régen is látott dolgokat előre megjósolt. Az érdekesség ebben az, hogy ezt a visszatérő álmomat elmondta teljesen olyan részletességgel mintha a gondolatomat(álmomat) kivetíteném egy vászonra.
körül belül 4 napja olyan esemény kezdődött el nálam amire nem tudok választ találni.. Ugyan úgy ez a háború van előttem, de olyan intenzitással gyakorlatilag nem tudom eldönteni mikor álmodok és mikor vagyok ébren, annyira valóságos minden kép, tényleg elhiszem azt amit látok majd egy pillanat múlva azt veszem észre, hogy az asztalnál ülök, esetleg akkor ébredek fel. éjszakánként nem tudom eldönteni alszok e vagy ébren vagyok. két napja megyek a városban látom ugyan úgy a sétáló utcát amint most kinéz de még is nem sétáló embereket hanem harcot és vérontást látok csak. Olyankor megállok és nézek. Pár pillanat múlva ismét magamhoz térek, zajlik az élet tovább, s számomra megmagyarázhatatlan események megmaradnak. Úgy gondolom ez nem valamiféle paranoia, hanem valami figyelmeztetés, de kérdem én mire, miért pont most, és miért ekkora intenzitással? Semmit nem értek annyira összezavarodtam az utóbbi 4 napban

u.erika képe
Szia Mäte!
2010. július 24. szombat, 8:32 | u.erika   Előzmény

Hihetsz a ,,szemednek"!
Häboru van.
Csakhogy Te az emberek verzö es sebesült testet lätod a finom vilägban.

Üdv!Erika

Alom az alomban...
2013. szeptember 19. csütörtök, 5:12 | Diana86 (útkereső)

Mi lehet az oka annak, ha rendszeresen alom az alomban tipusu almokat almodok? Nagyon erdekelne a hattere a dolognak, mivel ezek az almok rendszerint remalmok, es nagyon felzaklatnak..Alapbol is nagyon sok a remalmom, de ez a tipusu remalom kifejezetten nyomaszto..Akar tobb szintje is lehetseges..Felebredek almomban egy alombol, majd ismet felebredek, de ekkor meg mindig nem tortent meg a valosagos ebredes. Abszolut kioltja a biztonsagerzetemet, mivel nagyon valosagos, es becsap, ugy hiszem, hogy ebren vagyok, majd valami keptelen vagy nyomaszto dolog hatasara rajovok, hogy nem vagyok ebren..Idonkent csak a valosagos ebredest kovetoen fogom fel, hogy nem voltam meg ebren, es igy meg jobban megvisel az egesz...Fentebb volt szerencsem olvasni a kulonfele tippeket gondolatokat, ami kozel all hozzam, azt ki is fogom probalni..De errol a jelensegrol nem igazan talaltam semmit. Erdekesnek tunik, kivancsi lennek a hatterere.. Koszike elore is..:)