Tibeti szerzetesek tesztje - szimbólum értelmezés | Önmegvalósítás.hu

Tibeti szerzetesek tesztje - szimbólum értelmezés

2008. november 28. péntek, 6:17 | Huszti Sándor -...

tibetii szerzetes ifjak.png

Ha nem tudtad megfejteni, hogy mit jelentettek a képek, amit láttál, akkor írd meg ide és közösen megpróbáljuk kitalálni!
Ez a szimbólum fejtés a Tibeti szerzetesek tesztjéhez tartozik. Ha nem töltötted még ki, akkor inkább ne olvass bele ebbe az oldalba, hanem gyorsan csináld meg! Meglátod, nagyon jó szórakozást és önismereti magadba-látást ad ez a tibeti önismereti teszt!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Amilyen a fal, olyan a hozzáállásod a halálhoz.
2008. december 17. szerda, 10:11 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Amilyen a fal, olyan a hozzáállásod a halálhoz. Például ha nagy, magas, átláthatatlan falad van, akkor elzárkózol a halállal való foglalkozástól.
Ha egy barátságos kis zöldsövény, akkor belelátsz, foglalkozol vele, barátságban élsz a halálodig.   ; )

Kedves Sanyi! egy sima nagyobb méretű fehér lapostányért hogy
2009. január 19. hétfő, 17:46 | Bochecha   Előzmény

Kedves Sanyi!

egy sima nagyobb méretű fehér lapostányért hogy értelmeznél?

köszönöm szépen a válaszodat!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szimbólumok jelentése a következő:
2008. december 16. kedd, 13:57 | Huszti Sándor -...
Erdő

A lelki világodat jelenti, annak tartalmát, gazdagságát, rendezettségét.

Tányér

A gyerekkorodat jelenti. Milyen volt a gyermekkorod?

Kulcscsomó

Azt mutatja, hogy mennyi dologhoz értesz, mennyire értesz hozzájuk, hány képességed van.

Ház

A családhoz fűződő kapcsolatodat mutatja.

A tó, a vágyaid megtestesítője, szimbóluma.

Fal

A halálhoz fűződő viszonyodat, érzelmeidet és gondolataidat mutatja.

nagyon meglepődtem a jelentések megtekintése után
2009. január 04. vasárnap, 18:33 | zrakosred

kedves sanyi és többiek. nagyon-nagyon meglepődtem a képek jelentéseinek megtekintése után, mert mintha teljesen telibe trafált volna engem, a magamról alkotott képet a "megfejtés".
mégis két képnél a kulcsnál és a háznál számomra bizonytalan a jelentés, nem mintha a többinél biztos lenne. :-)
segítséget szeretnék kérni, gondolatokat, inspirációt. köszönöm szépen. :-)

erdő:
vízparti erdő, folyóparti. a fák a víz fölé hajolnak, hódok dolgoznak a vízben, a parton, halak ugrálnak. napsütötte erdő. a parton fűzek, akácok, távolodva, magas tölgyek, bükkök, erdeifenyők. a fák között bokrok, gombák, hangyaboly. madárfütty. fölnézve a fák koronája kissé hajladozik a szélben, a háttérben kék az ég. suttog, susog az erdő. tobozok potyognak néha az avarra. széles kitaposott erdészút, az út mentén összerakott farakások. három felé válik az út. a középső a mező felé vezet. a jobb oldaliról nem tudom. a bal odalin indulok el. keskeny ösvény. az erdő sűrű, illatos. a föld nedves, a fák között átszűrődik a a fény. mókusok. az út emelkedik, barlanghoz érek. a barlang sötét, titokzatos, vonzó és nyirkosan hideg. fölötte hegy, emelkedve lassan ritkuló növényzet, virágok. a hegytető sziklás. körbenézve róla látszik a táj. kék ég, nap, mező, víz, erdő. a mező fényes, az erdő fölött napsütés. hívogató erdő. valahol benne kis erdészház bújik.

kulcs:
egy kulcs karikával. régi, nagy, sötét színű öntött vas kulcs. kicsit díszes, fogazott a tolla, s kissé lapított elipszis alakú a feje, de a fej belső záródó íve enyhén hullámos, azaz díszesre van öntve. egyébként minden oldalról gömbölyded, a szára is. egyedül a toll szögletes, de ott is tompítottak a sarkok. szép kulcs. még szaga is van, olyan régi vas szaga, de nem rozsdás egyáltalán, s nem is képes rozsdásodni. jó kézbe venni a kulcsot, soha nem hideg a tapintása, pedig fémből van, vagy oly gyorsan átveszi a kéz melegét, hogy nem marad meg a vas hidegsége az emlékezetben. a kulcs régi, fontos kulcs, olyan, ami nem veszik el, mert nem tud elveszni. valahogy mindig van. a karika más. új karikán van. egyszerű, mai, alumíniumszerű dupla karikán, amire a kulcsot úgy kell felfűzni, hogy szétfeszíti az ember egy kicsit egymástól a két ívet. idegen a két tárgy egymástól, mégis összetartozó. teljesen természetes, hogy ez a régi szép kulcs, egy mindennapi fémkarikán van és fordítva. a képzeletemben a kulcs az erdőben van. a levegőben látom, de nem lebeg, csak van. kb. egy méter magasságban. a képhez fűződő érzet, amit látok: az öröm.

tányér:
fatányér, asztalon. a tányér vastag falú, mély, inkább tál szerű, sárgás fából faragott. tapintása meleg, barátságos érzést kelt. ha üresen az asztalhoz koccan, tompán kissé kongó hangot hallatt. ebből a tányérból jó enni. leginkább gabona ételt, vagy aprított zöldség-ételt eszem belőle. azt hiszem, igen, én eszem belőle. a tányér falán, belül és kívül is látszik a kézi faragás nyoma, és a fa belső világa: az erezet, a csomók, az árnyalatok. s látszik az ételek nyoma is, a tisztításé. a tányér nem új. szép.

ház:
nagyon nehezen láttam házat, illetve nem is láttam. házakat láttam. vízparti faházat az erdőben. a folyón úszó lakóhajót fából. nagy, kúriaszerű házat az erdő és a mező találkozásánál. és egy falut a mezőn túl a völgyben. gyönyörű, fehér falú kis házak és templomtorony. én a mezőn ültem, a közepén. mögöttem az erdő, jobbra tőlem a távolban a kis falul a templomtoronnyal. magasabban vagyok, mint a falu. valahol az erdőben egy kis ház, az erdő mélyén. a templomban lakom, a toronyban. egy toronyszobát látok, amiből kinézve minden, az egész táj előttem: a falu, a mező, az erdő, a vizek. a toronyszoba egyszerű, kőasztalon írok. a falubéli házakat szeretem, közöm van a bennük lakókhoz. mintha az egész vidék az én házam lenne, ahol lakom. láttam még egy nagy épületbelsőt. kicsi vagyok benne. oszlopok, folyosók, derengő fény-árnyék világ. kalandvágy van bennem. ez nem az otthonom, érzem, de be kell járnom.

tó:
a falu mögött van egy tó. valójában egy földuzzasztott patak. a patak a folyóba tart. a tó elég nagy. több féle partja van. az egyik part tiszta, szabad, füves. bele lehet sétálni a lassan mélyülő sekély vízbe. hivagató. a másik part nádassal szegélyezett, s széle zsombékos. nyüzsög az élet benne. a nádcsoportok benyúlnak vízbe, közöttük csónakban emberek. a tó vízén barátságos hullámok. fúj a szél, süt a nap. víz illat terjeng. itt frissebb a levegő, mint máshol. a szél nem áll meg. ring a csónakom a tó közepén. hallom a tavat. a víz csilingelését, csacsogását, a nádak suhogását, madarak szárnycsattogását. a riadtan fölszálló vadkacsákat, a fölugró halak csobbanását. vizicsibe kiscsibéivel úszik. csipog. mindennek hangját hallom, mégis csönd van. csönd-zene.

fal:
mesélő öreg falat látok. kerítésféle. az alja, úgy hetven cm magasan vastagon rakott terméskőből, de vakolt. följebb tégla, vagy szintén kő. a kerítés kb. két méter magas. a vakolat málik, potyog. az alján a vakolat sötét szürkés-kék. fönt sárgás, narancsos. ahogy pereg a durva vakolat fehér, s előbukkan barnán a kő, amiből rakták. gyíkok szaladgálnak rajta. sok helyütt a vakolat nem potyog, hanem hullámosra duzzadt a nedvességtől, esőtől, ködtől, hótól. de most a fal napsütötte, lélegző, szinte él. tövében, s néhol följebb is, a vastagabb lábazat és a vékonyabb fal talákozásánál, zöld, virágos gyom él. bogarak bújnak a repedésekben, vagy sütkéreznek a napon. megérintve a falat, a vakolat könnyen potyog nagy, morzsálódó darabokban. barátságosan sercen ilyenkor a kéz alatt az anyag. a fal nem csábít megmászásra, inkább óvni kell, bízni benne. szeretni. nem kerít el semmit, nem választ el semmit. a két tér, fal két oldala összetartozik, szabadon bejárható. olyan a fal, mint egy bölcs része a térnek, ahová melegedni jár az ember.

Kedves Sanyi! Bevallom nem tudtam értelmezni a saját
2009. április 23. csütörtök, 15:37 | Fridacska

Kedves Sanyi!
Bevallom nem tudtam értelmezni a saját elképzeleseimet a Tibeti szerzetesek tesztjére.
Szeretnék segítséget kérni, az elemzéshez.

köszönettel

Hellóbelló, Az én falam ilyesmiség lenne. Színes fal,
2009. április 27. hétfő, 15:51 | louiweg

Hellóbelló,

Az én falam ilyesmiség lenne.
Színes fal, mindenféle rárajzolt tarkabarka képekkel, azaz egy nagyon személyes fal. Rajta álomszerűen kusza képek, témájuk is szürrealistás, több is egymásra van rajzolva, nem strukturált az elrendezés. Olyan, mintha emlékképek lennének.
Mi lehet ennek a mélyértelme?
Köszönöm a segítséget, bárkinek az értelmezésére nyitott vagyok.

Üdv

Feliratkozás Hírlevélre