Kulturális romok | Önmegvalósítás.hu

Kulturális romok

antialföldi.jpg

Furcsa dolgok figyelhetők meg mostanság a kulturális életünkben... Én lényegesnek tartom, hogy például milyen művészeti alkotásokat fogad be az ember, főleg a gyerekek, de egyébként mindenki. Ha megnézi az ember a mai tv-műsort úgy általában, mit lát? Egy csomó horror, meg mindenféle negatív energiával töltött cucc. Nem mondom, hogy be kellene tiltani, de az általános csatornáknak szerintem úgy kellene sugározniuk a műsorokat, annak tudatában, hogy esetleg egy egész család szeretné nézni. De már sokan nem is teszik, épp ezért. És ott a Nemzeti Színház műsortára! Ahol simán lejátsszák a János vitéz átformált változatát úgy, hogy Iluska prostituáltat játszik, meg ilyenek. Vigye el na az ember a családot egy ilyen műsorra. Nem mondom, hogy tiltsák be ezeket, de nem ártana ezeknek külön hely, és nem mondjuk az a színház, aminek a nemzet művelődését kellene szolgálnia. Ezért tettem be ide képnek Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház mostani igazgatójának képét, aki azt is megengedte majdnem, hogy a románok ott ünnepeljék azt, ami nekünk a trianoni diktátumot jelenti, emellett folyamatosan megy a deviancia a műsorokban. Szerintem ez a botrány, ami most is forog körülötte, ez felhívhatja a figyelmünket arra, hogy micsoda igazságtalanságok figyelhetők meg mostanában a kulturális életünkben. Ő most ennek egyfajta jelképe, jelzi, hogy nem ártana ezen elgondolkodni, és tényleg tudatosan válogatni az alkotások között, mi a lélekemelő, és mi az, ami számunkra szemét. Hangsúlyozom, én nem mondom, hogy itt most legyen kemény cenzúra.... de egyfajta szabályozottság, rendszerezés tényleg kellene.
A másik meg, hogy ezeken a központi helyeken, mint a Nemzeti Színház, vagy a tv-csatornák, rádiók, mennyire hallhatunk bennük pl nemzeti rockot? Pedig azt sokan szeretik, de szépen kicenzúrázzák. Szabadság ez, igazság ez? A deviáns pornó-jelenetek, horror mehet, ez nem.
Vagy az iskolában miért nem tanulunk Wass Albertről? Miért van, hogy hamarabb tudtam, hogy ki Alföldi Róbert, mint hogy ki Wass Albert? Ez nem kulturális szabadság... Ez valami furcsa anomália, ami arra figyelmeztet, hogy válogassunk nagyon tudatosan, és biztassuk erre utódainkat is.
Itt egy szép zene, ami nem nagyon fog elhangozni mondjuk a Nemzeti Színházban, ameddig ez a helyzet áll fenn. Ez a dal kezdett ma valamiért a fülemben csengeni:
http://www.youtube.com/watch?v=aAge9cbQSxY


Beküldte: | 2010. dec. 01. szerda - 21:47

Hozzászólások

123 hozzászólás
Jó lenne, ha nem a Nemzeti Színházban szerepelnének ezek
2010. december 03. péntek, 0:41 | KatiPotter   Előzmény

Jó lenne, ha nem a Nemzeti Színházban szerepelnének ezek tömegesen. Merthogy ez csak egy ilyen, nagyon sok még ennél durvább mű van. Ami szerintem sok felnőtt lelkének is gyomorforgató. Ha tudni szeretnéd, mik ezek, olvass bele a cikkekbe, amiket linkeltünk (ha már egyszer mégis linkeltünk). Ezek némelyike szerintem már annyira nélkülözi a tisztelet fogalmát, hogy még elképzelni is rossz, nem még látni. Legalábbis sokunk számára. És a nemzet színházának műsorkínálatába hagy szólhassanak már bele a nemzet tagjai, ezért követeljük többen a leváltását. Egyszerűen a nemzet színházába nem mehet be egy színvonalas műre vágyó család. Milyen már ez?

jó lenne
2010. december 03. péntek, 0:57 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

.. persze, neked.
De annak, aki meg ezt szereti és a nemzetit is szereti, kifejezetten jó!

Hogyan döntsük el ezt a kérdést? Ec-pecc kimehetsz?

Nem hiszem el, hogy csak kizárólag ilyen "mocsok" megy műsoron a nemzetiben! Akinek ez nem tetszik, bemegy más előadásra. Sok embernek ez sem gond ;). De miért nem beszélünk a "jó, minőségi" műsorokról? Érdekes, arról semmi link, semmi cikk, semmi ajánló! Vajon miért? Mégis mi érdekel jobban? Mert, ha jobban mozgatna a minőségibb műsor, arra fektetnél energiát, nem de?

Mit szeretsz valójában? Dühösnek lenni, felháborodni, tüntetni? Vagy arról beszélgetni, milyen jó műsort láttál, és milyen jó ezt mással megosztani!

Era, én ugyan nem tüntettem, e érvelni is egyféleképp tudtam: bevertem az orrát, szétrugdostam az "ellenségem"! Ez komoly! Na, ha innen nézzük, sokat szelídültem ;). (vagy csak a monitoron át nem tudom megtenni? bár voltak már, akik túlélték velem a szembesülést :DDD )

Legtöbbször arról írok, ami tetszik, nem egy műalkotásra
2010. december 03. péntek, 1:09 | KatiPotter   Előzmény

Legtöbbször arról írok, ami tetszik, nem egy műalkotásra szoktam hivatkozni, telepakolom idézetekkel a mondanivalóm sokszor. Mondom Anita, a kísérleted hiába. Nekem így van meg a lelki békém, tudom, mit csinálok és miért. Nem dühből, hazaszeretetből. Nem mindegy, honnan indul a dolog, abban igazad van. Nekem a szeretet az alap. Ebből kiindulva is úgy gondolom, jogunk van beleszólni a műsorba. Bele is szólunk. :)

Ademon képe
Én megértem Katit. Nem háborít fel annyira a dolog, mint őt, de
2010. december 03. péntek, 15:58 | Ademon   Előzmény

Én megértem Katit. Nem háborít fel annyira a dolog, mint őt, de hajlok az ő igazságára. Mindent a maga helyén, és lehet, hogy a Nemzeti Színház pont nem megfelelő hely ezekre a darabokra.

Látod Anita ,szorgalmas voltam.Önként és dalolva:),ahogy
2010. december 03. péntek, 1:40 | Éva.   Előzmény

Látod Anita ,szorgalmas voltam.Önként és dalolva:),ahogy hozzászóltam a bloghoz,azonnal megnéztem,miért is.

Amiket felvonultatsz kérdéseket nagyon jók,én is ilyeneket kérdeznék.
Hát szerető ügyben nem volt senki ,aki elárult volna,vagy bármit vétett volna ellenem.
Hacsak nem?, egyszer valaki pozitívan diszkriminált ez ügyben:D
Nem lehet esetleg árulás hiányában is együtt érezni egy emberrel?

Ez akkor nem egyszerű hálószoba titkok leleplezése volt,hanem akkoriban még nem volt ennyire publikus a másság,és itt ugye ország világ megtudta a férfi szeretőjét.
Ezért sajnáltam őt,ez a másik részéről gusztustalan volt ,akármennyit fizettek is érte.
Tudom,hogy ők sokkal nehezebben viselik az ilyen dolgot.Volt egyszer egy meleg jó barátom,aki beszélt
erről nekem.
Lehet ezért együtt érezni vele,anélkül,hogy nekem is lett volna ilyen élményem?Lehetek e nélkül is empatikus?
Ahogy az énekes nővel is,mert tudtam /szakmailag/,mit kínlódott végig az előadás alatt,bár ehhez nem kellett szakembernek lenni. Lehet ,hogy rossz kifejezés volt,hogy sajnálom,ez egyszerű empátia.
Ami a megalázást illeti,szerencséd van ,hogy nem vagy járatos ebben a világban:)
Szóval az nem úgy megy ,hogy te nem vállalsz el egy szerepet.Nem hogy nem vállalod el,hanem még te adsz érte hogy megkapd./ Ki ezt ,ki azt./
Ezért dolgoztam én külföldön,ott bizony nem volt ez szokás. Ebből kifolyólag ,hál Istennek ezt sem kellett elszenvednem./mármint ezen a téren a megaláztatást/
Persze tetten érhetek nálam is apró sérelmeket de végül is a reakcióm a darabnál,az sem volt erős,csak néztem és nem értettem./mondjuk a homokos Jézusnál biztos ,hogy felálltam volna és elmegyek, akármilyen drága is a jegy/

Szexualítás,nemiség:hát itt inkább cinkos lennék,bevallom,de nem a perverzióban,ami nála felfokozott és szinte csak erről szólnak a darabjai.
Ugye most ,hogy ezen is gondolkodtam/eddig erről nem akartam írni/,de homokos Jézus!
Most ezzel kapcsolatban mit tanácsolnál,milyen kérdéseket tennél fel?
Aztán feltétlenül szükséges volt katolikus papoknak a színpadon kisgyerekeket megerőszakolni?
Kukorica Jancsi is Tündérországban a prostikat hajtja./Petőfi után szabadon:)/
A Szentiván éji álomban egy méteres falloszon fuvoláznak,és érdekes módon csupa ilyen darab.
Csak ez az aberrált perverz téma,állandóan visszatérően.
Te Anita,nem lehet ,hogy mégiscsak az Alföldivel van a baj?

Ettől függetlenül a gondolatmeneted,és a kérdéseid nagyon jók,és használhatóak.
Kutakodom még,hogy tiszta legyen a lelkiismeretem:),de szerintem ebben a blogban -nagyon arra hajlok- ,hogy az Alföldinek kellene elvinni a balhét:)

Még a Jézus dolgot megvizsgálom,mert az szúrja a leginkább a csőrömet: a homokos Jézus.
/Meg Jézust egyébként is mindig védtem,a korábbi blogokban is. Emlékszem Erikával is ezen ,,tűztünk össze'' először:D

És az a legszebb ,hogy én egyáltalán nem is foglalkoztam az Alföldivel. Most néztem utána a ,,viselt dolgainak''a blog miatt. Csak az a két tapasztalatom volt,amit vizsgáltam magamban:)
Két együttérzés.Az egyik mellette,a másik miatta.Valamint az őszinteséghez tartozik ,hogy a kinevezésével sem értettem egyet.Nem előítélet miatt,hanem tudtam több ,alkalmasabb embert erre a posztra.
Most viszont vége a finomkodásomnak és megmondom kerek perec,hogy ezt sok okádékot mégsem a
Nemzeti színházba kéne csinálnia.
Ebbe az emberbe egyedül annyi hasznosat találtam,hogy most átgondoltam miatta megint pár dolgot.
Hát ezért nem kap tőlem Kossuth díjat ,az biztos:)
Puszi neked.

nana, huncutka!!!
2010. december 03. péntek, 2:28 | Budhanita (útkereső)   Előzmény

Te szelíden provokálsz, nem de?

Empátia=együttérzés. Valóban azt gondolod lehetséges, együtt egyet (!!!) érezned az illetővel, ha hasonló érzést még nem éltél át? Vagy csak egy szó röppent itt, mint temetéskor, mikor csak illemből rebegik: részvétem? Ami találó, mert csak részt vesz a temetésben :).

Nos, az árulás vagy bármi más, nem csak kizárólag egy területen lehet. Csak a kapcsolatokat nézted ;).

Megalázás. Volt bőven tapasztalatom, ezért tudom neked azt mondani, ha belemész, kitárod a szíved és befogadod (egyévállsz vele) rájössz, semmi sem tud megalázni!

sorolhatnék még mindent, amiket írtál, de felesleges! Csak Alföldi a hunyó, nem magadban keresed a választ!

Ha ez volt, mi a csudáért nézted végig? Ha már annyira szar volt, vagy érdektelen,hiszen te már ezeken túl vagy, akkor miért nem álltál fel, és mentél el, h máshol jobban érezd magad?

Szóval, kár ezen tovább lovagolni, meg szétszedni az előadást, ha önmagatokba nem keresitek meg, mi a francért ültem végig egy ilyen előadást? Vagy mi a túróért sajnálok én mindig valakit egyáltalán? Vagy szidok, köpködök, mikor éppen másra is sok energiám elmehetne, és még jobban is érezném magam? :DDD

További sok sikert, a tárogatásban ;). Meg lesz az! Már ha akarjátok :)

Anita,a szelid provokálás :) ,azért jó,/-ha tudatos- /,mert
2010. december 03. péntek, 10:37 | Éva.   Előzmény

Anita,a szelíd provokálás :) ,azért jó,/-ha tudatos- /,mert mindig jön valami új infó.

Teljesen rendben vannak számomra ,amiket írsz /nekem !/.Azt gondolom az igazság valahol fél úton van köztünk.
Én nem mentem bele ebbe a dologba annyira,nem is idegesített az úr. Ha szóba jön ...megmondom ,amit gondolok,ennyi.
Tehát egyáltalán nem váltott ki belőlem heves reakciókat,csak amolyan langyosakat,ennek megfelelően vizsgáltam az okokat is,és persze az ember tetten is ér mindig valamit,de szerintem csak olyan intenzitásút
amennyit az adott dolog kiváltott belőle.
Részemről az obszcén darabjainak megtekintésére nem éreztem késztetést.Az operát is inkább hallgattam,mint néztem.
A másik dolog,hogy egy előadó művész/szerénységem:D/,azért lehet az,mert akár megélések nélkül is át tud valamit élni,vagy igazán minimális megélést is képes felturbózni./erre mondtam,hogy félúton az igazság:)/
Nálam rendben van ez a dolog,isten igazából eszembe sem jut ez az ember,ha nincs ez a blog.

Tulajdonképpen a ,,támadások'' provokáltak,hogy beleszóljak,amit Kati kapott,nem is annyira Alföldi.
Úgyhogy gyűrűzik a dolog,mert most meg ezt kell megnéznem,hogy miért zavart azonnal a kuruc infó,meg a jobbikkal való visszavágás:DDD
Meg van a napi program,hála nektek:)))

Ne térítgessetek!!!!!
2010. december 03. péntek, 11:45 | KatiPotter   Előzmény

Összefoglalva a tegnapiakat, így friss aggyal, rájöttem: nagyon zavar, hogy felvetettem egy témát a kulturális életünk állapotáról, és tudatosan is kerülni akartam, hogy politikai vita legyen belőle. Erre miket kapok? Miért gondolkodok úgy, ahogy, vagy mert jobbikos vagyok, meg ez meg az. Továbbá az én lelkivilágom egyébként hamis elemzésébe merült ki a dolog. Beszéltek az elfogadásról, de mégiscsak az jön ki, hogy ott miért vagy ilyen, miért érzed ezt stb... Holott nem erről szól a blog. Nyithatnék erről is egy blogot, de mivel le is lenne törölve politikai tartalma, mivel nagy vitákat válthatna ki, nem teszem.
Ez az, ami zavar, hogy egyesek még mindig nem fogták fel, hogy hiába próbálkoznak bemesélni, hogy én ettől hiányosságokkal küzdő vagyok. Akinek fogalma sincs a politikáról, hogy mi jó, mi nem, miért meg stb, akkor legalább ne szóljon bele, főleg hogy ez a blog nem is arról szól.
Bocsánat a radikálisan kemény stílusért, de a tegnapiak után most már tényleg muszáj megmondanom határozottan, mert úgy látszik, máshogy nem lehet érteni. Nem kérek kioktatást az értékrendemmel vagy gondolkodásommal, esetleg pártszimpátiámmal kapcsolatban, főleg nem ebben a blogban. Köszönöm.

Szia Kati! Szeretnék én is mondani neked valamit,hogy kicsit
2010. december 03. péntek, 12:32 | Éva.   Előzmény

Szia Kati! Szeretnék én is mondani neked valamit,hogy kicsit lehiggadj,és remélem ,hogy nem lesz még olaj a tűzre.

Tudod ,hogy ezekben a dolgokban sok mindenben egyetértünk,de most úgymond én is félig meddig ,,tanító'' célzattal folytam a blogba.
Az az igazság,hogy lesz...om Alföldit nagy ívben,azért mentem ebbe bele hogy meg tudjak mutatni valamit.

Anita amiket írt,nagyon helyén való,minden esetben,általában is,bármilyen problémára vonatkoztatva,hogy az embernek hogyan érdemes ,megnézni bizonyos dolgokat magában
Ettől még nem kell megváltoztatni a meggyőződését,de jó ha az ember tudja,hogy mi mit vált ki benne és tulajdonképpen miért.

Ez egy nagyon érdekes dolog,mert belementem amit Anita mondott /helyetted:D/,és még ha az ember halál biztos magában ,akkor is talál dolgokat,ami bizony tetten érhető.
Na de mi van ilyenkor? Jobban megismertem magamat,én lettem több ezáltal.
Szóval én szétválasztanám az igazán kekeckedő ,provokatív megnyilvánulásokat/mert én is láttam ,amit Te /,és azt ami meg a javamat szolgálná. Nem az ,hogy ő mondja,hanem az ,hogy valaminek a kapcsán foglalkozom magammal,és esetleg olyan dolgokra jövök rá,amiről azt hittem ,nincs is.

Nem akarlak győzködni én is,de direkt azért írtam le,hogy megcsináltam amit Anita javasolt,és bizony,ha nem is nagy dolog,de apróságokra igen is rájöttem.Azért csináltam részben ,mert kíváncsi voltam,másrészt azért írtam le,hogy Te is lásd,hogy nem dől össze a világ.Ezt egy játéknak is fel lehet fogni önmagunkkal,ami akár hasznos is lehet.

Csak azért mondtam most ezt el,hogy ne dühöngj.Senki nem akar megváltoztatni!!!.Itt tulajdonképpen minden eset kapcsán születnek hozzászólások,amire érdemes odafigyelni,mert az önismerettel kapcsolatban tanítást hordoz.Ezeket szépen külön lehet választani az egyértelműen ,,csak'' piszkálódósoktól.Bár azokat is érdemes megfigyelni,hogy milyen indulatokat vált ki az emberből,és miért.

Én emlékszem tavasz tájékán milyen ellenálló voltam,felkaptam a vizet ,mikor osztogatták a tanácsokat,
hogy foglalkozom én eleget magammal,egész életemben ezt tettem,nehogy már kis pisisek dumáljanak nekem itt:DDD
Aztán szép lassan belementem dolgokba,/mert azért nyitott vagyok majdnem mindenre:)/és nagyon érdekes tapasztalataim voltak,és rájöttem,hogy hülye voltam a fene nagy ellenállással,mert minden értem van ,onnantól,hogy ,,belemegyek a játékba''.
Mert onnantól én irányítom,és nem kell hogy rugdossanak ,mert azt veszem ki amit jónak látok.Nincs támadás,piszkálódás,mert csak én láttam azt úgy az ellenállásom miatt.

Szóval az a véleményem,hogy én bírlak téged,mert a huszonéves magamat is látom benned.Ugyanilyen harcos,makacs nőci voltam.Nekem ez nem idegen.
Viszont azt mondom,hogy nagyon érdemes mindenre odafigyelni ,ami a külvilág felől jön,ha az ember képes egy kicsit ,,alázattal'' venni,úgy értem,hogy odafordulva,hogy hátha értem van ez és nem támadás
ellenem.Szóval minél előbb leesik ez a tantusz az embernek,annál korábban tud haladni a tökéletesedése felé,és ugye mindannyiunknak ez a cél
Én is úgymond ,,későn érő típus vagyok,nagyon sokáig úgy éltem a z életet ,hogy minden vérre megy.Pedig nem szabad,mert egész másról van szó,olyan mint a színház,és valóban szerepeket játszunk,és azt nem lehet erőszakosan ,görcsösen,csak játékosan,lazán lehet,mert különben elrontjuk az egész darabot.
/Olyan lesz,mintha Alföldi rendezte volna:DDD/

Nem kell feladni az embernek azt amiben hisz,amiért tesz,csak egy idő után esetleg másképp csinálja.
Például,sokkal higgadtabban,átgondoltabban,és fele annyi energia befektetéssel.
És ez a lényeg,mert a hevesség,és ellenállás elhagyásából felszabaduló energiákat újra tudja majd hasznosítani más dolgokra,és szerintem ez a fejlődése egy személynek.
Nem kell kibújnia a bőréből,nem kell feladnia azt amiben hisz,csak nyitni kell kifelé is,és rugalmasnak elfogadóbbnak lenni.Ez nem azt jelenti,hogy bármit is más mondana meg,mert én teszek magamért mindent.

Szóval ne dühöngj:) Vedd észre ,hogy minden érted van ,még az is ami nem úgy látszik:)

Én ezt a blogot is egy jó kis játéknak fogtam fel,amiből közben mellesleg tanulni is lehet.
Ugye megírtad lelkesen a friss élményedet,felfűtötten,tele energiával.
Erre jönnek a reakciók.Mindenkinek megvan a szerepe.Klára provokál ,még jobban feldühít.
Én finoman melléd állok,ezzel további harcra sarkallak.Anita ,alászáll a felhőkről,és és szelíden ,türelmesen nyomja a tanítást.Megmutatja,hogy még ő is tanult közben:D Aztán a melléd álláson kívül én is szeretnék mutatni neked valamit,hogy nem történik semmi rossz,ha az ember kicsit enged,és elgondolkodik.De itt van a záróakkordod,kőszikla módjára állod a ,,sarat''.

Gondoltam ,összefoglalom,hogy mi is zajlik ilyenkor,és hátha így nem veszed támadásnak,és esetleg később kicsit lazábban állsz a dolgokhoz.

Egy dolgot ne felejts el soha.Minden érted van.Hiszen Te hozod létre a blogjaid. Azt kéne még észrevenni,hogy ott legbelül nem csak az az indíttatása ,hogy leírd a véleményedet,hanem sokkal ,sokkal több,ami érted lenne,nem ellened.Hiszen saját magadnak nem akarhatsz rosszat.Ezt elhiszed?

Csak arra gondolj ,hogy nem véletlenül indítod a blogokat.Ez oda -vissza játék.
Az ember elmondja az éppen aktuális mondandóját,és a visszahatásokkal lesz kerek az egész.
Különben semmi értelme nem lenne.Akkor magadban is beszélhetnél:)

Puszi: Éva

szeges képe
Igen Évi!
2010. december 03. péntek, 12:43 | szeges   Előzmény

Valahogy így kell(ene)...:)))

Igen Szeges.Imádlak.Nem azért amit mondtál,csak úgy
2010. december 03. péntek, 13:25 | Éva.   Előzmény

Igen Szeges.Imádlak.Nem azért amit mondtál,csak úgy magadért:)))

Puszi...

Éva, tudom, hogy jó szándékból írod. :) Először türelmesen
2010. december 03. péntek, 13:10 | KatiPotter   Előzmény

Éva, tudom, hogy jó szándékból írod. :) Először türelmesen is reagáltam a dolgokra, csak nem volt egyértelmű, amiket írtam, pedig a belső indíttatásos dologra is válaszoltam, csak azt nem vették úgy, hogy az a belső indíttatásom, mert valószínű nem ismerik ezt az érzést. Ez nem baj, csak nekem eleget lett, hogy sokadszorra is le kellene írnom ugyanazt. :) Ezért vagyok ilyen kemény. Ezekben nem látok tanítást, illetve csak azt, hogy még jobban látom magamban, mennyire szilárd az a talaj, amin állok most ezen a téren, hogy mennyire megtaláltam az utam, hogy ennyire nem tudnak hatni azok a kísérletek, amik valami másra próbálnak késztetni. Volt idő, mikor másra hagyatkoztam nagyon véleményalkotásban, nem voltam elég tudatos, és akkor eltévedtem. Onnantól, hogy önállóan kutattam, onnantól kerültem rá az utamra és vagyok ilyen szempontból kiegyensúlyozott. Ilyen vagyok, szabad, és ha túlzottan húznának másik irányba, akkor kicsit keményebbé válik a stílusom, ameddig nem hagynak békén, mert fárasztó ennyit magyarázni.
Ezt végül is ismételten és sokadszorra megláttam a beszélgetésből, hogy mennyire megtaláltam az utam :) Ilyen szempontból jó önismereti játék volt nekem, igaz, már sokadszorra lejátszott. :) Szokva vagyok már amúgy ehhez. :) Nem mindig volt ez így, nem mindig értettem a dolgokat, ameddig nem voltam elég tudatos, és nem tanították ezt a részét, magamtól kellett megtalálni, de megtanultam. És azért ilyen szilárd, mert belülről jön, és tanultam közben az eseményekből, és a kettő teljesen összekapcsolódott már, vagyis hogy mihez hogyan állok hozzá az alapján, ami bennem van.

Éva
2010. december 03. péntek, 13:34 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

..a lényeg: "Ezt egy játéknak is fel lehet fogni önmagunkkal,ami akár hasznos is lehet."

Itt a lényeg!!!

Csodálatos, nagyon mélyen örülök most!! Csak szeretném, ha te is tudnád ;).

Nagyon fontos ez a blog szerintem! Jó példája annak mit látunk önmagunkról.

A többieknek is feltehetném a kérdést: ki mit látott MÁSNÁL? Mennyi játszmát ismert fel és számolt össze, persze MÁSNÁL? Ki látta kinek mi az önhazugsága és ki nevetett, vagy szörnyülködött, hogy ennyire nem látja a MÁSIK önmagát ?

Szörnyülködni, véleményezni, nevetni, ítélni MÁS "hibáit" meglátni lehet! Igen, kell is. De ez csak a kezdett! Ki vitte tovább?

Ki eszmélt rá, ha Más saját magát nem látja, sőt, ekkora önhazugságokban él, akkor engem hogyan látnak? Mi az, amiben saját magamnak hazudok ekkorát?

Sokszor csak azt olvasom, Másnál nagyon lehet látni ezeket, de nem fordulunk önmagunk felé, nos ez nem az igazi önismeret! Ez nekem inkább sárdobálásnak tűnik, csúnya felhasználás, játszma, ki az okosabb, a szebb, nem de?

Továbbá, itt a válasz, arra a kérdésre is, meglátnánk-e ki a megvilágosodott, ha önmagunkat se látjuk??? Vagy ki a MÁSIK valójában? Ha önmagunkat se látjuk???

Éva, még hozzád annyit: ne emelj fel felhők fölé ;)! Én ha magam alá nézek, egy nagy halom sz.r kupacot látok, amit piszkosul vagy háritgatok, vagy sumákolok, vagy immel-ámmal megoldok, vagy megszülök. Én mindig így írtam: csak valahogy nem ment át neked? Létezik ez? Na a saját önhazugságaimról meg aztán ne is beszéljünk!!! :D

Köszönöm a blogot, én sokat tanultam tőletek ismét! Jó volt megint itt!!!

Na már megint nem értjük egymást okos Anitám.Mindenkihez megvan
2010. december 03. péntek, 14:00 | Éva.   Előzmény

Na már megint nem értjük egymást okos Anitám.Mindenkihez megvan a kulcs.Katihoz is. Én azt használom.
Ezt most te nem értetted meg.Végig ugyanerről beszéltem,csak van akinek ezt nem lehet így az arcába vágni,mert pont az ellenkezőjét éred el vele.Még nagyobb ellenállást:)
Azt kéne megértetni Katival,hogy nem arról van szó,amit ő gondol.Nem veszteség fogja érni,hanem több lesz
ha mégis ez ügyben szóba állna magával.

Türelem rózsát terem.Persze csak ha szereted a rózsát:)))

Ezt most sikerült jól félreértened:D,és még fel is húztad magad kicsit.Ne tagadd:DDD
A felhős hasonlatom,nem gúnynak szántam.Van annak értelme,nem az amire gondoltál.
De türelem rózsát terem:)
/majd legközelebb:::D /

Szia Anita !
2010. december 03. péntek, 16:46 | Éva.   Előzmény

HAHAHA...én is félreértettelek ,ha igaz.:))) Elolvastalak másodszor is ,és most úgy látom,hogy az eleje ,meg a vége szól nekem /személy szerint/,a közepe ,,össznépi jellemzés''.
Ha most látom jól,akkor bocs,nem értettél félre,hanem én egy kalap alá vettem a 3-részre tagolt hozzászólásodat,és én értettelek félre ebben a nagy ,,felbolydulásban'':)
Van ez így:DDD

igen, most látod jól :), köszi, h újraolvastál, pedig időm sem
2010. december 03. péntek, 17:29 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

igen, most látod jól :), köszi, h újraolvastál, pedig időm sem volt még a "félreértést" elolvasni, akkor azt már semmisnek veszem!

Én is köszi,azért átfuthatod,van benne info is,csak tedd be a
2010. december 03. péntek, 17:33 | Éva.   Előzmény

Én is köszi,azért átfuthatod,van benne info is,csak tedd be a szűrőt,ami a félreértést illeti:DDD

Kati
2010. december 04. szombat, 18:42 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Ugye milyen rossz, mikor meg akarnak menteni, térítgetni, nem értik amit mondunk?

Valahányszor kimész tüntetni a "nemzet" nevében, ez jusson eszedbe, ez az érzés! Lásd meg annak a szemében is, aki ellen tűnttetsz, ő is ezt érzi! Én is, valahányszor ezt hallom, tűntetnek, kiáltanék: ne akarj engem megmenteni!!

Ugyanezt érzi mindenki, Anyukád, mikor vitáztok, a párod, mikor vitáztok, a zöldséges, mikor hülyének nézed, stb.

Minden tüntetőnek ezt üzenném, hogy lüktessen a kiáltásom az ereikben, még ha free Tibet jelvénnyel is megy ki tüntettni az utcára ;)

Hát ez a közös pont. Amíg elméletben beszéljük, azt hiheted, mennyire meg van a másik vezettve. Ha átéled, és eszedbe is jutt, hogy ő ugyanezt érzi, na az már valami. ;)

Anita, a két helyzet nagyon más. Mert egy kampánynál,
2010. december 04. szombat, 19:25 | KatiPotter   Előzmény

Anita, a két helyzet nagyon más. Mert egy kampánynál, tüntetésnél, ajánlasz, és kérsz valamit! Ajánlasz, kifejezed értékrended, kérésed, és ezt adod hozzá a közöshöz. Ezzel az erővel meg se szólalj, ne is figyelj a többiekre, ne is élj.. na hát nem. De nem fogom annak állandóan magyarázni, aki nem ért meg vagy nem akarja. Aki nyitott rá, annak igen, de ha valaki kifejezi, hogy nem érdekli, annak nem fogom tovább mondogatni. Érted? :) Bár ezt a nyilvánvaló különbséget az érti igazán, aki átélte, részt vett ilyenben.
A történelmet együtt formáljuk, úgy, hogy mindenki hozzáadja a magáét.

Anita, azt mondod szelíd provokátor, meg hogy Alföldiben keresi
2010. december 03. péntek, 2:38 | KatiPotter   Előzmény

Anita, azt mondod szelíd provokátor, meg hogy Alföldiben keresi a hibát, meg ugye én is. Te meg miért bennünk keresed a hibát, ha már itt tartunk? Miért írsz nekünk? Neked szabad rólunk véleményt írni, de ha mi írunk valamit Alföldi tevékenységéről, az már csak azt jelentheti, hogy magunkba meg nem nézünk? Hogy gondolod ezt? :)

:)
2010. december 03. péntek, 2:50 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Végig megírtam magamról mindent Kati, nem olvastál?

Én is magamról ebben a témakörben, csak nem értettél. :)
2010. december 03. péntek, 2:54 | KatiPotter   Előzmény

Én is magamról ebben a témakörben, csak nem értettél. :)

Valóban ? ;) U.i.: élveztem ezt a beszélgetést, köszönöm!
2010. december 03. péntek, 3:02 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Valóban ? ;)

U.i.: élveztem ezt a beszélgetést, köszönöm!

Majd legközelebb!

a szelíd prov---
2010. december 03. péntek, 2:58 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Évának ment, egyébként, nem neked, :)

u.erika képe
Szia Katipotter!
2010. december 02. csütörtök, 22:21 | u.erika   Előzmény

Te nem ismerted a régi Budhanitát!

Arról nem tudok hogy tömeges tüntetéseken részt vett-e.
De arról igen hogy képes volt egyszemélyes tüntetést csinálni
ha a jogait sértve érezte. ;)))
Komolyan mondom Xéna a hös amazon (már ha emlékszel a filmre)
kispályás volt hozzá képest. :)

Tényleg okosabb lenne ha elfogadnád a segítö kezet.

Erika Szeretettel!

Erika, kedves, ha valaki segíteni szeretne, de most ebben az ese
2010. december 02. csütörtök, 22:30 | KatiPotter   Előzmény

Erika, kedves, ha valaki segíteni szeretne, de most ebben az esetben nem értem, miben kellene nekem segíteni. :) Nem mondom, hogy nekem nincs gondom, de ebben az esetben tényleg nincs, tudom, hogy azt teszem, amit az érzéseim súgnak tisztán, magam adom. Nem értem, miben kell segíteni ezzel kapcsolatban akkor. :) Teljesen a helyemen vagyok a témában. :)

Era, LÁTLAK!!
2010. december 03. péntek, 0:40 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Te már megint arra "játszol", hogy bőgjek???

:DDDDDDD ;)

Puszi!!!

Ne rizsázz itt:),még hogy bőgés?:)) Nem is tudsz
2010. december 03. péntek, 14:38 | Éva.   Előzmény

Ne rizsázz itt:),még hogy bőgés?:)) Nem is tudsz bőgni:))))
Ildikó épp most mondta,hogy bele kellene menned az érzelmekbe.
Nem olvastad?:D

még nem olvastam, a fentit is tegnap éjjel írtam Erának ;)
2010. december 03. péntek, 18:04 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

... és igen, sok mindent nem tudsz te még rólam ;) /főleg én saját magamról :D/

ha ezt írta, jól látja, majd elolvasom azt is, biztosan van benne számomra új is! És igen, mostanában ezek mennek nálam, kérdezd meg Erát is, a privi leveleimről!

Legfőbb kérdés nálam: szeretni önmagam, ez most jelenleg nehezebbnek tűnik, mint 'megvilágosodni' :). Aztán ott a kiszolgáltatottság, meg a jó öreg női oldalam, még mindig! Nos, elmével idáig feltártam, amit lehetett, most jön az érzések világa, a belemerülés , a megélés!

Mit gondolsz miért írtam a nagy halom kakit alattam, viccből????

Hát nem ez van,ha kutakodunk?:D Nagy rakás...Kaki,yes:) Nálam
2010. december 03. péntek, 18:51 | Éva.   Előzmény

Hát nem ez van,ha kutakodunk?:D Nagy rakás...Kaki,yes:)

Nálam fontossági sorrend van.Szeretni és elfogadni magamat,és akkor akármit találok,nem gond.
Megvilágosodni meg még ráérünk:D
Pató Pál úr is mindig azt mondta:)

De tényleg,ha az ember a legalapvetőbb dologra nem képes ,hogy szeresse magát,akkor hogy szereti a többieket,vagy Istent,a világot?,hogy ismeri fel benne magát? De megvilágosodni akar:)))
Hát tán először szeressem magamat ,fogadjam el,aztán szép lassan mindent ami a más,az egész világot,és akkor már talán pislákol az a világosság.
Ezt nem neked mondom,csak úgy,erre a nagy divat megvilágosodás őrületre.:DDD