Korrupció, hálapénz, kenőpénz | Önmegvalósítás.hu

Korrupció, hálapénz, kenőpénz

Egy önkormányzati hivatalnok pénzt fogad el, hogy szemet hunyjon egy szabálytalanság felett. Az orvos és a nővérek akkor figyelnek oda tisztességgel a Nagymamámra, ha megkapták a zsebpénzüket. A vasutas jegyellenőr addig csűri-csavarja a bírságolást, amíg végül az Ő zsebébe vándorol a pár száz forint.
Ezek csak az elmúlt pár hét korrupciós történetei, amelyekkel személyesen, vagy elmesélés útján találkoztam.

Engem mélységesen felháborít, hogy miért ilyen korrupt ez a társadalom, miért ilyen becstelenek az emberek! Nem csak azok, akik kérik és elfogadják a megvesztegetést, hanem azok is, akik adják. Mi, akik hálapénzt adunk, akik belemegyünk a hivatalnokok, ellenőrök korrupt ajánlataiba, mi tartjuk fenn ezt a rendszert, miattunk tudnak élősködni a tetvek!
Ha nem adnánk nekik kenőpénzt, ha feljelentenénk, kiközösítenénk Őket, akkor bebukna a korrupt rendszer, viszont akkor mi is elveszítenénk a lehetőséget, hogy pénzért előnyt szerezzünk, vagy éppen megússzunk egy jogos büntetést.

"Nem éri meg becsületesnek lenni!" - mondják az öreg rókák.
"Miért pont én legyek a hülye becsületes, miközben mindenki más megelőz?" - vélekedik a tapasztalt vállalkozó.

Tényleg így van jól? Tényleg ilyen hazug világban kell élnünk?

Beküldte: | 2010. júl. 26. hétfő - 10:59

Hozzászólások

12 hozzászólás
Ez a jelenség engem is felháborít, és küzdeni
2010. július 26. hétfő, 11:42 | KatiPotter

Ez a jelenség engem is felháborít, és küzdeni próbáltam/próbálok ellene, segítettem egy olyan csoportnak, ami ez ellen küzd, akkor kaptam olyan véleményt, hogy nincs bennem lelki béke, ha harcolok valami ellen.
Pedig nekem pont hogy az adta a békét, hogy elfogadtam egy állapot el nem fogadását. Nem szabad elfogadni a csalás, hazugságok, kettős mércék és az önzés rendszerét. Merthogy most ez uralkodik valóban. Nekünk meg azt a leckét adja, hogy ennek ellenére is meg kell őrizni azt az értékrendet, amiért a "Nem éri meg becsületesnek lenni!" típusú öreg rókák lehülyeidalistázzák az embert. Pedig szerintem ez a "Nem éri meg becsületesnek lenni!" felfogás, természetellenes, önmagunk meg akkor vagyunk, akkor vagyunk boldogok, ha a kívülről jövő pofonok ellenére megőrizzük a becsületet."Legyél te a változás, amit a világban látni szeretnél", mondta Gandhi, mert csak így lehet fejlődés az egész világban is. Szerintem akár életünk árán is (az úgyis folytatódik, és jobb tisztább lélekkel folytatni, nekem mintha ez lenne előző életes lecke meg a kettős mércés dolog, de ebben még nem vagyok biztos, most szeretném majd rendesen visszautaztatni).
Hibás az is, aki a kenőpénzt adja: igen sajnos... Sajnos a családomban tapasztalom e jelenséget, és rossz látni. De ahogy elnézem összességében a társadalmat, már egyre többen vágynak a normális, természetes értékrendre, és próbálnak aszerint élni. Ez pedig spirituálisan szép lassan hat a világra, vagyis remélem. :)

Drága Sanyi!
2010. július 26. hétfő, 11:59 | csaesz

Igen, már többször észrevettem, hogy Téged mélységesen felháborít a becstelenség.
Talán emiatt lépett be olyan sokszor az életedbe mostanság mások becstelensége...
Én is inkább a saját lelkiismeretem alapján élek, mint kinti törvények, szabályok alapján. Általában a kettő egyezik, de nem mindig. Olyankor én is szoktam véteni a szabályok ellen. Persze nem tudom megítélni, hogy felülről kinek van igaza: a szabályoknak vagy nekem... de így vagyok hű önmagamhoz, és ezért vállalom a lelkiismeretem szerinti élést.
Aki pedig azt vállalta, hogy a lelkiismerete ellen, becstelenül él, az pedig tudat alatt vállalta azt is, hogy ezzel egyszer majd szembe kell néznie. Ők most ezt tanulják, hogy ezzel nekik is a helyére kerüljön az értékítéletük. Mások vagyunk, mások a tanulnivalóink.
Amit nekem is nehéz elfogadni: amikor mások becstelenségének a kiszolgáltatottja leszek. Na, az engem is felháborít még.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szerintem nem többször
2010. július 27. kedd, 23:12 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Talán emiatt lépett be olyan sokszor az életedbe mostanság mások becstelensége..."
Szerintem nem többször, mint mások életébe, talán csak én jobban felfigyelek ezekre az esetekre.

Egyszer mikor egy Volvo s40-esre vágytam, feltűnt, hogy hirtelen mennyi van belőle az utakon! Eddig hol voltak? Miért nem vettem őket észre?
Mert nem kerestem, nem figyeltem.

Most az igazságtalansággal, becstelenséggel vagyok így. Keresem, üldözöm magamban, ezért jobban észreveszem kívül is.
Hál'Istennek még nem vonzottam be többet, mint mások, akkor lenne csak nagy a baj!!

beatrixalyssa képe
Korrupció-törvénysértő cselekedet. Vajon Mindenki fizeti a
2010. július 26. hétfő, 12:09 | beatrixalyssa

Korrupció-törvénysértő cselekedet.
Vajon Mindenki fizeti a vállalkozói adót?
Én csak annyit tudok, hogy ezek a dolgok aprócskák ahhoz képest, hogy máshol emberek százai és ezrei vesztik életüket a korrupció, a csalás, a kenőpénzek hatására.
Azok, akik illigálisan dolgoznak és a rendőrség drog, pénz vagy esetleg más fizetőeszköz ellenében behúnyja a szemecskéjét...
Tibetben is nem tudom hányan halnak meg naponta és az iszlám földeken?
Nem tudom, azt hiszem, Csaesznek igaza van.

Domoszlai Katalin képe
Engem valaki
2010. július 26. hétfő, 19:48 | Domoszlai Katalin

...arra tanított, hogy semmit ne zárjak ki magamból :-)
Ha valamilyen jelenséget nem fogadunk el, a tiltakozó figyelmünk energiája által még tovább növekszik...
Tudok adni hálapénzt és tudom milyen elfogadni...Mondjuk már elég régen volt, nem pénz, kisebb "ajándékok", bennem a helyén van.
Sanyi, talán csinálj egy meditációt arra, hogy kicsi csavar vagy a gépezetben... Aki nagyon vágyik a pénzért megvehető dolgokra, része a rendszernek mert most még erre képes...Álmodni sem nagyon mert másról...Fut a program és nem léphetsz ki belőle...

Miután kétszer kaptak el a cseh rendőrök és 15 perces színjáték után leperkáltam a 20 eurót a zsebükbe, csináltam programot, engem nem állítanak meg, mondhatom, működik, és ráadásul kevesebb lett belőlük az utakon :-))

Programoztam már önkormányzati tisztviselőt, pénz adása helyett megemeltem az egész épület rezgését, amíg vártam... Elintézték a cuccost pedig elküldhetett volna...És még mosolyogtak is!!!
Szeretet, emberek...

A rendszer szétbontása a spirituális, magasabb erkölcs elterjedésével fog létrejönni szerintem, és ez nem idealizmus. Mert egyre kevesebb ember követ el bűncselekményt...Ha a traumáit segítünk feldolgozni, ha megtanulhatja, a belső rend kialakítása a jóléthez vezető út...

Orvosok, hát az öngyógyítás elterjedésével, szülészekre azért még szükség lesz... :-))

szerintem a kulcs abban van, ha orvos és energia-gyógyász
2010. július 26. hétfő, 19:53 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

szerintem a kulcs abban van, ha orvos és energia-gyógyász karöltve dolgozik.

Nem hiszem, hogy elegendő lenne, mondjuk egy baleset során levágott kar felett Reikiznem.

Bár, ha elég tudatos vagyok ;)

inkább nem próbálom ezt még ki

Domoszlai Katalin képe
A baleseti
2010. július 26. hétfő, 20:02 | Domoszlai Katalin   Előzmény

ellátás még sokáig fent fog maradni a palettán. Viszont nem vonzza be az ember a baleseteket, ha megtanul figyelni a jelzésekre. Mert a "pofonok" erőssége az ici pici fuvallat szerű legyintéssel kezdődik és a kar elvesztéses balesettel zárul...

Ha az utamon vagyok, egyre jobban megtanulok figyelni befelé - felfelé...
Betegség nélkül élni, ez megvalósítható. Sőt,kevesebbet nem érdemes célul kitűzni.

Nagy igazság.
2010. július 26. hétfő, 20:05 | izidor (útkereső)   Előzmény

Nagy igazság.

Claryssza képe
A „mit tehetek én?” konkrét kérdés lenne a lényegesebb ...
2010. július 26. hétfő, 23:45 | Claryssza

+CSAK a tettet lehetne megítélni is, az EMBERT nem!!! - Megoldási alapnak erre a startkőre lépnék vissza...
Hisz fejlődése szempontjából mindenki más szinten van. Ha mások számunkra nem tetszően viselkednek, az azért van úgy, mert adott körülmények között az a legjobb, legtöbb, amit tehet. -itt tart, ennyire fussssa éppen:)
+A békéért sem lehet harcolni. Nem a hazugság, a korrupció, a megvesztegethetőség ellen kellene harcolni és általánosítanunk,hogy ilyen a világ(mint rajtunk kívűl álló valami?) hanem a becsület, a tisztaság ...stb mellett kellene levoksolnunk...

Szóval a kérdés az: mit tehetek én?

1. Beszállhatok a játékba, ( becsaphatom ugyan Magam, hogy csak élek a lehetőséggel,pl. hogy pénzért előnyt szerzek) de ezzel nem teszek mást, csak ugyanabban a vonatkoztatási rendszerben játszom, azaz el kell fogadnom az általa teremtett és kontrollált játékszabályokat is,ami:
-a „cél szentesíti az eszközt” elv elfogadása,
-morális devalváció.....stb
Akkor MINDEZ erre a szintre ránt, miért/min is csodálkozom?
VAN választásom.. akárcsak másképp oldom meg, pl. vállalom a felelősséget, tehát kifizetem a bírságot, vagy megbízom az orvosban, az allapellátásában, vagy külön magán-rendelésre megyek/viszem, ahol az adok-kapok tisztább játékszabályok között zajlik...Vagy csak ki kell nyitni a beszorított markunkat és elengedni a kapzsiságunkat, ami legtöbbször mozgat e témákban...stb...stb
A döntés mindig az enyém!

2. A probléma magasabb szintről oldható meg.
Akik nem látják be saját valódi, mélyebb érdekeiket, mert nincsenek a megfelelő tudatossági szinten ,náluk is a cél a lehetőség szerinti felemelésük. (nem a megsemisítésük)
Az emberekben azt a jót kell megszólítani, ami bennük van, amivel egymáshoz képesek kapcsolódni. /SZERETET
(Ez az egyén tudatossági foka, világnézete szerinti, embernél nagyobb idea felé való nyitást fogja mindenki esetében eredményezni. )

Domoszlai Katalin képe
Maximálisan
2010. július 27. kedd, 8:48 | Domoszlai Katalin   Előzmény

egyetértek, hogy a kapzsiság is nagy erő amikor a korrupció csípi a szemünket. Magamról tudom, hogy ha az anyagi helyzetem harmonikusabb, mert én is harmonikusan működöm belül, toleránsabb vagyok.

Ha azt választom, hogy a magamnak megteremtett jóléttel egyre kevésbé sodródok bele a rendszer korrupt részébe, akkor a figyelmem erejével a fejlődést erősítem.

Azoknak az embereknek, akik eljutottak oda, hogy a fejlődést be tudják fogadni, sőt erős késztetést éreznek, azoknak kell segítő kezet nyújtani.

És régi igazság, de a példa mutatás nevel igazán. Nekünk úgy kell viszonyulnunk ehhez a rendszerhez, hogy emeljük, amikor megtehetjük, és vonjuk ki magunkat, amikor nincs hatásunk az eseményekre.

És ha a spirituális emberek képesek lesznek összefogni és társteremtőként létrehozni egy olyan egregort, ami tiszta erőként kihúzza Magyarországot a kátyúból, akkor lesz itt jó-lét.
Ezt úgy képzelem el, hogy mondjuk minden spiri ember heti egy meditációt arra szán, hogy tiszta erkölcsiséggel, értékekkel tölti fel azt a jövőbeli társadalmi erőt, pártot vagy szakszervezetet, ami még az anyag síkján nem létezik. Ha megtanuljuk, ami a magyar nép karmája, az összefogást.
Gyakorlásnak nagyon jó kezdeményezés, amit Hermess elindított, ne felejtsétek, vasárnap este 10!

Ehhez a meditációhoz én is szeretnék csatlakozni, de nem igazán
2010. július 27. kedd, 22:54 | jessica73   Előzmény

Ehhez a meditációhoz én is szeretnék csatlakozni, de nem igazán tudom, miről is van szó. Megkérdezhetném priviben is, de leírnád esetleg, hogy más is tudjon róla, hátha másokat is érdekel azok közül, akik még nem tudnak róla.

hermess képe
H: Közös meditáció
2010. július 27. kedd, 23:49 | hermess   Előzmény

Kedves Kriszti, majd küldök Neked egy meghívót és tudnivalókat.

Egyelőre még nem nőtte ki magát ilyen magasztossá a dolog, mint Kati írja, de benne van a lehetőség. Akik Energiaérzékelő tanfolyamon vettek részt, gyakorolni járnak, vagy a kiránduláson találkoztunk már egymással - szoktuk egymást tölteni vasárnap esténként, mint azt a tanfolyam végén tettük. Az összekapcsolódás végén a csoporttudatra töltünk, ami fennmarad, és benne van az a szeretetteljes energia, amit Etalon Állapotban generáltunk. Innen kezdve olyan, mint egy energiabank, mi tartjuk fent, de mindenki vehet belőle energiát, ha megszorul hétközben... Egyelőre csak kísérletezünk.

Elvben csatlakozhat bárki, de előbb kell hozzá valami testközeli energiaélmény. Ezért is lenne a jó egy nagylétszámú kirándulás, ahol meditálunk is közösen, és nagyjából emlékezünk egymásra.