Rémes reggel, de nem álom...Mi ez? Segítsetek | Önmegvalósítás.hu

Rémes reggel, de nem álom...Mi ez? Segítsetek

2009. január 20. kedd, 14:37 | LEONA

Sziasztok!
Azt hiszem körülbelül két hónapja meditálok, Sanyi által rendelt anyagokat használok, sokat, nagyon sokat segít. Én mindig a szeretetre, elengedésre, lelki fejlődésre, önmegvalósításra és egyéb építő, pozitív hullámhosszon meditálok.
Ma reggel azonban valami furcsa történt. Nem meditáltam, de voltak szörnyű rémálmaim hatalmas fekete kutyával...stb... mikor már nem aludtam, csak olyan volt mintha, de tudtam hogy nem alszom és mintha valami furcsa fájdalmat éreztem a fejemnél, a nyakam vége felől, mintha fekete ujjak kaparnák vagy másznának bele...nem tudom ez iszonyúan hülyeségnek hangzik, de nagyon fájt, vagyis eléggé fájt és nem bírtam megmozdulni, le voltam bénulva, megmerevedtem hiába próbáltam megfogni és letépni...aztán amikor már nem próbáltam ellenállni valahogy elmúlt vagy elaludtam, aztán láttam kijönni bagy bejönni a résen valami fekete kis nyúlványt... Fáradt is vagyok ma....pedig pont újra erőteljessé váltam és megnyílnak a lehetőségeim, érzem, hogy nagyon jó úton haladok az életemben...újra rátalálok önmagamra, tehát jól érzem magam... de ezektől félek már gyerekkorom óta...én nem akarom ezt, félek tőle és nem tudom mi ez...
De ahogy rátaláltam az oldalon a spiritualitásra, imádom, szükség van mindarra a békére és szeretetre amit nyerhetek és adhatok általa....de mit csináljak, ilyesmibe nem szeretnék belekeveredni. Hagyjam abba? Kérem segítsetek!

Nézz vele farkasszemet
2009. január 20. kedd, 15:27 | Tóth Roland (útkereső)

A soraid ólvasása régi sebeket tépett fel és átérzem,mert magam is átmentem rajta és meg is oldottam,nem kis erőfeszítés árán.Minden ugyanígy tőrtént,csak maga az élmény volt más köntösben.
A mególdás kulcsát a gyermekkori félelmekben keresd!Ebben a két hónapban,amióta az ezoteriával foglalkozol nagyon sokat fejlődtél,a magasabb rezgésű energia napról-napra kapukat nyit,melyek mögött ujjab ajtok várakoznak megnyitásra.Most egy ilyen ajtó mögé nyertél bepillantást,itt valamilyen félelemmel kell szembenézned.Ez nem kellemes,de szügséges rossz,ha megint előbukkan,ne menekülj előle,mert erősited és táplálod a meghátrálással!Nézz vele szembe,bátran és szemléld végig,értsd meg mit is szeretne tőled.Ne kezeld idegenként,hozzád tartozik,valamilyen üzenete van számodra!
Azért került most felszínre,mert a rezgésed pontossan megfelő rá,hogy megold és megértsd!!!!
A spirituáli fejlődés olykor nem "leányálom",ciklikusan hullámzó,mint minden az életben.Igy tudunk belőle tanulni,ezért születtünk le,ezekkel a karmikus feladatokkal.
A félelmeinkel való szembesülés,egyfajta biztonság érzet feladásával jár,a spirituális fejlődés egy nagyon stabil mankó,de meg kell tanulni rátámaszkodni és bizni benne-magunkban!

Fentiek;csak egy vélemény!Csak azt fogadd magadévá,ami a Tiéd és Neked szól!Mikór meditálsz vagy alszól ,égjen egy gyertya!
Nagyon sok sikert kívánok a fejlődésedhez,jó úton haladsz:)
T.Roland

LEONA képe
köszi...
2009. január 20. kedd, 17:19 | LEONA   Előzmény

Köszönöm, jól esik, hogy megoszthatom ezeket a dolgokat... lehet, hogy van benne valami, abban amit mondassz... szóval nem leányálom? ... kár, eddig olyan jó dolgok történtek többségével, meg kellemetlen érzések is, de ezek feloldódtak, ugyanakkor. Ez a valami meg honnan bukkant elő, inkább olyan volt mintha valami külső dolog lenne, nem belső és akarna valamit... elvileg tudom, hogy minden dolog belülről fakad, de ez olyan külsőnek tűnt...nem tudom... Pont tegnap éreztem, hogy oké vagyok én is meg a világ is... és most azért félek...köszönöm még egyszer hozzászólásod, segítséged!

Kedves LEONA! Ha rálépsz erre az Útra (önismeret,
2009. január 22. csütörtök, 23:55 | Bochecha   Előzmény

Kedves LEONA!

Ha rálépsz erre az Útra (önismeret, spiritualitás), az csodálatos. És néha kemény, és van, amikor ijesztő. De ezeken a tapasztalásokon át kell mennie szerintem mindenkinek ahhoz, hogy megszülethessen Benne a bábból a PILLANGÓ! :)

Napszikra Stúdió Bp. képe
Időbe telik...
2009. január 20. kedd, 21:53 | Napszikra Stúdió Bp.

Szia, egyetértek azzal, amiket Roland ír, bár én nem annyira az ezo, mint a pszichikum felől próbálok némileg segíteni. Igen, valószínű, hogy az életed pont most érett meg egy korábbi "mumus" feldolgozására, ileltve lehet, hogy pont a jelenlegi nyugalmad, jó állapotod biztosít ehhez a lelki munkához stabil alapot, tehát a "félelem" is attól nyílhatott meg, mert talán most van hozzá erőd.

Ahogy írod is, gyermekkori a félelmed gyökere, tehát ott kell keresni magát a kiváltó élményt. Az álmod/állapotod szimbolikájában a testi érintés élménye, a közvetlen "érintettséget" is jelenti, tehát hogy nem áttételes, hanem valószínű közvetlen rossz élményt cipelsz. Nem tartom kizártnak, ha a gyermekkori , egyelőre ismeretlen rossz élményedben is van esetleg valami konkrét testi konfliktus, bántalmazás, bezárás, megijsztés, ami azonnal a testi síkbal is érintett volt.
A "fekete szín" ami egyébként nem szín, hanem a teljes fényhiány is azt erősíti, hogy ismeretlen, "bevilágítatlan" a terület, legalábbis egyelőre. Ez maga szimbolizálja még a saját félelmed jelenlegi állapotát is, mert éjszaka sötét van, és akkor jön elő, tehát még csak tudatalatti közegben mozog, amit az szintén megerősít, hogy nem veled szemben láttad a valamit.. inkább érezted, ahogy írtad is... - a "kutya" élménye akár lehet valóságos, akár áttételes, gyermekkorodban volt bármilyen kutyás negatív élményed? A gyerekek sokszor félnek a kutyáktól, mert akkor ők még néha kisebbek, mint a kutyák, vagy velük egy szinten vannak, tehát nem nagyobbak náluk. Szimbolikusan: a mai félelmed is lehet, hogy nem nagyobb, mint egy gyermek félelme - de az álmodban sem szemben volt veled, mert nem a fogairól írsz, hogy pl. vicsorított, kaffogott volna, hanem a köröm, a kaparás - ami egyféle fegyver is szintén, de az akaratot is jelenti. (beletörik a karma, körmeszakadtáig stb..) ez lehet, hogy a te saját akaratod is egyben, persze fontos az is, hogy számodra mit jelent ma a kutya, mint fogalom..
Tehát lassan, óvatosan, ne azonnal és ne kétségbeesve próbálj azonnali választ keresni, hanem tényleg, engedd át magadon, figyelemmel, ha lehet, amikor ijesztő érzések jönnek. Próbálj meg esetleg a családodtól segítséget kérni, hogy tudnak-e olyan gyermekkori traumádról, ami erős volt. De ne félj, mert nem ellened, hanem érted dolgozik a tudatalattid, szabadulni akar egy élménytől, amit lehet, hogy régóta cipelsz úgy, hogy nem is tudtál róla. Csak lassan, a magad tempójában.. - és jól teszed, ha kiírod magadból, vagy rajzold le, fesd le az élményt, lehet, hogy pár nap múlva ha ránézel, előjön egy újabb érzet... - ami tovább vihet... - és így, akár szembenézhetsz "vele", ami sok erőt szokott adni..

(A hitéleted jelenleg milyen? Kiben, miben hiszel? Ez is számíthat... valamint az is, hogy annak ellenére, hogy mostanában jól vagy, nem volt közöd bármilyen látott, hallott, testi traumához valaki kapcsán?)

Ha rosszabbbodna az állapotod, szerintem mindenképp kérj szakembertől személyes segítséget - ne cipeld egyedül, ha úgy érzed, túlnő rajtad... - persze ez csak egy vélemény és tipp - a saját érzésed ami igazán a tiéd..

Jóéjt és szép, szebb álmokat..

Üdv: P.Ildikó (MST)

LEONA képe
mumus? lehet...
2009. január 20. kedd, 22:45 | LEONA   Előzmény

Kedves Ildikó!

Köszönöm a hozzászólást, olyan jó érzés, hogy ezt megoszthatom itt ezen az oldalon... Igen, lehet, hogy ez valami mumus :) nem tudom, nem, testi bántalmazásról szól nincs, csak lelki dolgok a gyerekkorból, az lehet... de ez a kaparó karmoló valami már nem a kutya volt, igazából lehet hogy a kutyás álom utána volt, nem emlékszem... ami nekem furcsa, hogy éber, féléber szinte meditatív állapotban voltam és nem tudtam cselekedni, nem tudtam mozogni!!! Hát én szívesen kivárom mi lesz ebből... épp lezárulni látszik egy fejezet az életemben, lehet hogy ez valami félelem az újtól...bármi lehet, jó lenne megérteni, mert nem szeretnék ezzel sokat találkozni...

Köszönöm a segítséged!!!

Napszikra Stúdió Bp. képe
Benned lakik a megoldás is...
2009. január 20. kedd, 23:15 | Napszikra Stúdió Bp.   Előzmény

Szia, örülök, ha már ettől is nyugodtabb vagy némileg, hiszen nem vagy egyedül.. Szinte mindenkinek vannak ilyen, vagy hasonló élményei - de azt csak Te tudhatod, hogy a jelenlegi életdben van-e most olyan dolog, ami várakozással tölt el, aminek kimenetele számodra még kétséges. MErt ez az elsődleges, hiszen a "mumus" most jött elő.. - ez amiatt fontos, mert ahogy írod, gyermekkorodban is volt már hasonló élményed, lehet, hogy az akkori érzet hasonlít a mostanihoz, viszont akkor a gyökér nem gyermekkori, csupán az érzet ezzel üzen, mert azt már átélted..- ismered, vagyis a tudatalattid azt használja "képnek" - amivel már tud hatni rád...

Annak örülök, hogy nem testi korábbi trauma nyoma, de a közvetlen "érintettség", hogy érezted a testeden a valamit - jelen van. Lehet, hogy valaki, hozzád közelállóért aggódsz, vagy éppen miatta? - ebbe csak te látsz bele...

HA tudsz önmagadhoz nagyon őszinte lenni és átvilágítod a jelened, lehet, hogy megtalálod benne a szorongató érzet alapját. (Megfelelés, elvárások, kapcsolatok, aggodalom... stb...) - vagyis mi generálhatja a jelenben az álmod.. - konkrétan, mi az a legrosszabb, ami veled mostanában történhet? Lehet, hogy a válaszban a megoldás is benne lesz.. :O))

Jóéjt! - angyalkásat, őzikéset... - (a kicsiknek mindig ezt mondom.. - szeretik.. ) Üdv Pi

Ez a Tiéd...
2009. január 21. szerda, 15:48 | Tóth Roland

Kedves Leona!
Már kiskorom óta rendelkezek empatikus képességgel,az elmúlt éjszaka ismét szembesűltem az érzéssel.Emlékszem,mint kiskoromban,most is hirtelen lecsapott a félelem és közben egyfajta megsemmisülést éreztem,valamit,amit képtelen vagyok irányítani.Előszőr küzdöttem,hogy elmúljon,de minél inkább erősödtem,annál jobban behálózott és csak zuhant az energiám,képtelen voltam megmozdúlni.Majd eszembe jutott,hogy kinyitom a szívemet és szeretettel gondolok rá,mert ez régen is bevált és azonnal elkezdett változni.
Megértettem,hogy az elutasítás,amit táplálok iránta erősíti magát a félelmet.Kezdtem egyre éberebb lenni és az érzés szünni kezedett,már végig tudtam gondolni,hogy most hol tartok és honnan indultam.Az az energia,ami a "küzdelem" folyamán elveszettnek bizonyúlt,sokszoros erővel kezdett feltőlteni és lasssan visszatértem.Mosoly fakadt az arcomra és csak néztem hosszú időn át a nyugodt éjszakát,fáradt voltam,de nem akartam aludni,csak úsztam a teljesség érzésében és hálát éreztem,hogy vagyok...
Ami a lényeg;amég erővel és akarattal küzdöttem,csak erősödött,amint tudatos kíváncsisággal ELENGEDTEM magam és átadtam az érzelmeimet,csenben elbúcsúzott ...mintha csak megakarta volna velem értetni,hogy nem ellenség,hozzám tartozik...
Remélem az élmény leírása Neked is segíteni fog és mint látod;nem Vagy egyedűl:)
T.Roland

LEONA képe
Azt hiszem megértettem, mi volt ez az egész, tegnap már jól is
2009. január 21. szerda, 20:48 | LEONA

Azt hiszem megértettem, mi volt ez az egész, tegnap már jól is aludtam. Csak úgy megijedtem, hogy mi ez, ezért gondoltam leírom ide... köszönöm a hozzászólásokat és a segítségeteket!!!

érdekes
2009. április 29. szerda, 9:45 | sorsfordított (útkereső)

Tegnap este belemerültem a fórumtémákba, legjobban az álommal kapcsolatos és entitásokkal foglalkozó topikok hatottak rám. Már 2 hónapja meditálok és ilyenek még nem fordultak elő velem...eddig. Ugyanis éjjel a szokványos álomtapasztalásból átkerültem egy olyanba, ami sokkal valóságosabbnak tűnt, tisztán emlékszem rá és arra is, hogy tudatában voltam annak, hogy álmodom. Először-szerencsére csak nagyon rövid ideig-fekete valami jelent meg mellettem, majd egy kis teremtmény ült a mellkasomra, kezét a fülemhez tette és mondott valamit. A hangok nagyon valóságosak voltak. Miután eltűnt, egy csecsemőt láttam, szinte teljesen átlátszót, mintha plazmából lett volna. Játszani akart velem, ez már mint pozitív élmény tudatosult bennem mindaddig, amíg bántani nem kezdték, próbáltam segíteni neki és felébredtem.
Ha csak egy sima álom lett volna egyszerű képzelgésnek vélném az esti olvasgatás után, de így, hogy ennyire valósághű volt...

Gyurkó Zsolt meditációit csinálom, csak ajánlani tudom
2009. április 29. szerda, 15:18 | sorsfordított (útkereső)   Előzmény

Gyurkó Zsolt meditációit csinálom, csak ajánlani tudom mindenkinek. Előadásaiban rámutat a jellegzetes meditációs problémákra. Amúgy csaba2, neked voltak negatív tapasztalataid az entitásokkal kapcsolatban? Mert az ezzel foglalkozó topicban erre utaltak a hozzászólásaid.

Remélem közben túljutottál ezen a nehéz időszakon.Nos nekem is
2009. május 15. péntek, 10:14 | Látogató

Remélem közben túljutottál ezen a nehéz időszakon.Nos nekem is voltak rémálmaim ez hozzátartozik a tisztuláshoz.Ahhoz,hogy kinyíljanak a csakráink.Meg kell szabadulnunk a múlt félelmeitől akkor jutunk tovább a megkezdett magunk választotta úton.Semmi baj nincs!Azóta nyilván tudod mi az igazi boldogság!Ápold gazdagítsd és tanulj sokat én is azt teszem a tudás vágyam csillapíthatatlan.Teljesen új oldalról ismerem meg magam és ez elkápráztat.Szeretnélek megnyugtatni minden rendben van.Üdvözlettel:Éva

reggel
2010. január 21. csütörtök, 19:33 | Weeny

Sziasztok nemtudom igazából a megfelelő magyarázatot a dologra.Lehet csak túl lihegem.Bár történnek furcsa dolgok előre megérzek rossz dolgokat akár pillanatokkal elötte.pl hogy mindjárt jön egy rendőr vagy mentő vagy vmi ilyen. vagy autózás közbe ezt lehet nem kéne....igazából nem tudok rá magyarázatot.Ami a legérdekesebb régebben volt olyan hogy megálmodtam vmit és úgy emlékeztem rá az adott szituációban hogy még a megtörténte elött eszembe jutott és értetlenül álltam és tudtam hogy most ki fog jönni és mit fog mondani.Tehát vannak érdekes dolgok.Most viszont vannak gondok és sok negatív hatás ér majdhogy depresszióig jutottam legalábbis ezzel magyaráznám.Éjszaka álmodhattam vmit reggel arra keltem hogy iszonyatosan szédülök aznap el sem múlt ez mellé jött fejfájás.Másnapra elmúlt és most kezdem összeszedni magam.Amúgy nagyon érdekel a spirituális világ.Rengeteget olvastam de hasonlóval nem találkoztam.

u.erika képe
Szia Weeny!
2010. január 22. péntek, 0:09 | u.erika   Előzmény

Amit a harmadik mondatban írtál az ismerös,nálam is így kezdödött...! ;)

Csak hagyd magad! :)

De jó!Èbredezünk-ébredezünk! :))))

Örülök Neked!Erika

Köszönöm.Erika :)
2010. január 22. péntek, 9:57 | Weeny   Előzmény

Köszönöm.Erika :)

Sziasztok. Nemreg talaltam erre a forumra, es remelem ,hogy tudt
2010. április 12. hétfő, 22:20 | niki25

Sziasztok.

Nemreg talaltam erre a forumra, es remelem ,hogy tudtok nekem is tanaccsal szolgalni . Nagyon magam alatt vagyok, mar az segit ha megoszthatom masokkal.Nekem is hasonlo "elmenyeim" vannak korulbelul egy hete... Mar nagyon regota erdeklodom az ezoteria irant, a csaladomban a nagymam ilyen beallitottsagu . Regen is elofordult mar velem, avo allapotban ereztem en is kellemetlen erzest , foleg a fej korul, nehezen leirhato..De aztan abbamaradt. Regota kulfoldon elek, nemreg szuletett kislanyom is, eleg nehez a helyzetem, mert szinte egyedul vagyok, az elettarsamnak 2 munkaja van egyik nappal, a masik este, sajnos ettol meg nehezebb a problemam, rettegek szinte az egyedullettol. :((holott tudom ezzel nem segitek, hanem taplalom. Az megjobban megijeszt hogy szinte eber allapotban, annyira valosagosnak latom ,elem meg . ahogy elfekszem lehunyom a szemem, mar erzem, eros szivdobbanasok kisereteben. ez meg a kisebb baj lenne, de lefekves elott is nyugtalan vagyok,..valakinek volt ilyen elmenye maR? ejjel amosdoba nem megyek ki, mint egy gyerek :((