Megváltható a világ fehér mágiával? | Önmegvalósítás.hu

Megváltható a világ fehér mágiával?

2008. július 03. csütörtök, 10:42 | Huszti Sándor -...

Két kérdésem van:

  1. Van-e olyan működő módszer, amivel véglegesen meg lehet változtatni az emberek hozzáállását, beállítottságát, személyiségét, az Ő tudtukon kívül?
  2. Vajon erkölcsileg megengedett-e fehér mágiát használni a világ megváltoztatására?

A mágia használói - rajongói szerint vannak olyan mágikus tettek, amelyeket szabad használnunk, ha az a jót szolgálja. Mások megkérdőjelezik ezt az álláspontot, és van aki szerint minden beavatkozás káros, így nincs számukra fehér mágia sem!

Neked mi a meglátásod erről?

naphold képe
"Világosság"
2008. július 29. kedd, 16:37 | naphold

A „világ” bennünk van. Ha mi belül egyensúlyban vagyunk, akkor jöhet nagy változás, nagy vihar, mi akkor is gyorsan vissza tudunk állni az egyensúlyba. Ha én egyensúlyban vagyok, akkor a környezetemben élőket is helyre tudom hozni, hogy ők is megtalálják a saját egyensúlyi állapotukat. Ha velük megtaláltattam, akkor ők is tovább tudják vinni a saját környezetükbe, ami nem biztos, hogy számomra is ismert. Ez úgy működik, mint egy láncreakció.

Képzeljünk el egy hatalmas termet, melyben vannak ugyan 25-ös égők – mindegyikhez egy-egy kapcsoló, de nem találjuk a kapcsolókat a sötétségben. Elkezdjük tapogatni a falat és a hozzánk legközelebb álló kapcsolót felkapcsoljuk. Ekkor lesz egy pici világosság, mely a hodály megvilágításához kevés, de arra elég, hogy meglássuk a következő kapcsolót. Ha így szépen végigjárjuk a termet, egyszercsak fényárban fog úszni. Nos, ha a terem a „világ”, az égők az emberek, a kapcsoló pedig az emberhez tartozó egyensúly, akkor vajon mitől lesz a teremben világosság? Mágiától biztos nem, hisz az olyan, mintha bedobnék egy bombát – hirtelen nagy világosság – utána a romok.

Amíg az emberek nagy része nem tudja ezt az egyensúlyt önmagában létrehozni, addig hiába bármilyen mágia – a világ marad olyan, amilyen – vagy inkább egyre rosszabb.

Eta

fehercsongor képe
Ha tudnám, nem mondanám. Ha tudnám, és mégis mondani akarnám
2008. szeptember 11. csütörtök, 23:02 | fehercsongor

1/1.Ha tudnám , nem mondanám . Ha tudnám , és mégis mondani akarnám , akkor nem tudhatnám . Megvalósítása elképzelhető , de sohasem tudnák utána megszabadulni a gyanútól , hogy engem is manipulál valami még fortélyosabb . Egy rendszert csak abból kilépve , azon felülemelkedve egy magasabb szintről lehet valóban átlátni . A benne létezésből fakadó érdekek válnak számomra érdektelenné ha már nem kölcsönható részként érzékelem belülről azt . (Aki teljes élet után hal meg , az ritkán kopogtat vissza . ) Ha látom már a fától az erdőt , akkor a falét nyers erőteljessége , a hajtóerő a magam érdekében való beavatkozásra tompul el . Minden beavatkozás önmagából fakadó következményeket hordoz a méhében . Mindenért "fizetünk" , legföljebb nem mindenért rögtön . Minél szűkkeblűbben , és csak a pillanatot látva vagyok én ,annál ragyogóbb lehetőségek tárulnak fel a pillanatnyi haszonszerzésre , annál több nemkívánt dolgot háríthatok át másokra , amit majd/valaha/most mégiscsak a tágabb "én"em szenved meg bennük . Azt próbálom tehát cifrázni , hogy ha van is , akkor sem érdemes használni , mert túl nagy az ár , amit érte adnánk . Amíg meg még nem tűnik túl nagynak ez az ár , addig többnyire csak felsőnek tűnő segítséggel lehetünk mások bábként mozgatói .
1/2.Van : a szeretet . Az az energia amit küldve azt sugallom nekik ,hogy a saját sebességükkel , és a saját változásuk irányába teljesedjenek tovább a belső önmaguk megjelenésévé , függetlenül attól , hogy személyesen nekem milyen vágyaim és rejtett elképzeléseim vannak velünk kapcsolatban . Mellékhatásként úgyis létrejön egy lelki egymásrahangolódás , ami az idegen lény meghódításának szenvedélyes vágyát elcsitítja , amely vágy eredetileg az illetőkre való felfigyelés hajtóereje volt , aztán a segítőszándékká alakult át , noha létével kizárta azt , hogy ezt a segítőszándékot nekem valaha is jóvá írják , így maga a folyamat megélése lett a jutalmam .
1/3.Időlegesen a hipnózissal , de ez nem saját tapasztalat .
2.A világ megváltoztatása ábrándkép , csak helyileg lehet időlegesen az ellentétes erők megjelenését befolyásolni ,hoszzabb távon kiegyenlítődik a hatásunk . (Pl. egy másik ,ellentétes helyzetű megjelenésünk , ennek megfelelő irányú tevékenysége által . De most is maga ellen harcol a küzdő , magát öleli a szerető ...)Ezt tudva megéri-e vajon ?

kardoklovagja2 képe
Olyan hopgy fehermagia.nincs.
2009. április 05. vasárnap, 17:16 | kardoklovagja2   Előzmény

az ero hasznalata.az magia.az ero,energia,isten.egy van.ezert lehetetlen feher ,vagy fekete magiarol beszelni.csupa magia az eletunk,mert teremtunk.tudatosan is,es tudattalanul is.a teremtes unk elsul igy,vagyugy.de megvalosul.hogy az pozitiv nak,vagy negativnak vesszuk.az mar nem helyes.ha mar vilagot akarunk megvaltani.itt mar osszehozni,vagy kozosnevezore hozni,kene.ezutan ,mar nem nevezne senki meg fehermagianak sem.hiaba olyan szep es magasztos szo is a fehermagia.

Szerintem a fehér és a fekete mágia között az a különbség,
2009. április 05. vasárnap, 22:01 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szerintem a fehér és a fekete mágia között az a különbség, hogy a fehér mágiát jó célra használják míg a fekete mágiát , negatív energiák mozgatására.

hogy mi a jó és mi a rossz az csak a te értékrended szerinti.
2009. április 07. kedd, 12:15 | zúgolódó   Előzmény

hogy mi a jó és mi a rossz az csak a te értékrended szerinti.

Hogy mi a jó és mi a rossz azt csak az egyén dönti el? Lenne egy
2009. április 28. kedd, 0:27 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Hogy mi a jó és mi a rossz azt csak az egyén dönti el? Lenne egy kedvenc kutyád és én megölném, nem utálnál érte? És én most csak egy kutyáról írtam...

Nincs általános rossz? Biztos?

meg hát
2009. április 05. vasárnap, 23:33 | jaguare te (útkereső)

"Mások megkérdőjelezik ezt az álláspontot, és van aki szerint minden beavatkozás káros, így nincs számukra fehér mágia sem!"
minden beavatkozás káros lenne? akkor Jézus (vagy "társai", rengetegen voltak évezredek alatt) csak balgaságból tévedt le ide közénk anno? szerintem ezt azok hangoztatják, akik... hát na, sokan vannak.. látszat-ezoterikusok... hadd ne soroljam, tudják kikre gondolok, jelen vannak, itt is...
szóval kizárásos alapon az előbbit választanám. bár állnék olyan szinten hogy ez legyen a problémám.

Kirsikka képe
ahogy van
2009. április 06. hétfő, 14:57 | Kirsikka

Szükség van tanulásra, ahogy ehhez segítőkre, segítségre is. Azoknak az embereknek változik meg a hozzáállásuk, akik nyitnak. Az hallja meg akinek "füle van" (hozzá). Pl Jézus azt gyógyította meg akinek Hite volt (hozzá!). Aki nyitott volt rá. A többieknek még tanulniuk kell és ez így van jól. Tudtán kívül... hát nemis tudom... dugjuk be egy zsákba és vigyük fel a hegytetőre megmutatni, milyen messze el lehet onnan látni, lehet hogy tériszonyos az illető és nem képes élvezni, sőt felfogni sem ezt!...
A módszer számomra egyértelműen a szeretet.

Persze, én itt tartok:) Most:)

Fehér a netről...
2009. április 06. hétfő, 15:10 | Almás (útkereső)

"A mágia nem fehér, vagy fekete, saját célja mindig függő a mögötte álló egyén céljaitól. Fehér-nek hívja a szakirodalom a segítő, pozitív indíttatású mágikus praktikákat, míg az öncélú, sokszor komoly anyagi hátterű, eröszakos és negatív mágiát feketé-nek. Maga a világ is mágia, sokunknak még a fizika és a matematika eredményei is ebbe a kategóriába tartoznak. A mai ember azonban a mágiát automatikusan a varázslattal, sőt a negatív töltésű használatával azonosítja csupán. Hajlamosabbak vagyunk tehát a fekete praktikákra? A jövő átláthatalansága és az ember alapvető félelmeinek megnyilvánulásai megnövelték a fekete mágia iránti keresletet. Úgy tűnik, a félelem energiái erősebbek, mint a szeretetéi. Köszönhetjük ezt a tendenciát elsősorban a médiáknak, a filmgyártásnak, a felgyorsult életnek. A fehér mágia húrjai finomabban, légiesebben szólnak, érzékelésükhöz határozottan át kell lépnünk a mindennapi élet vastag szűrőit, lelki szemeink előtt a szeretet vízióját fenntartva. "

http://magia.szeretni.hu/fehermagia/fehermagia_lenyege.php

Hm... agykontroll ?
2009. április 06. hétfő, 15:16 | Almás (útkereső)

Nem ismerem testközelből, de van egy olyan vélemény az agykontrollról is, hogy jó, jó, de ha az ember önérdekében másokat kihasznál, vajon erkölcsileg elfogadható-e ? Ha a másiknak nem ártok... ez elég ? Ha a másiknak valami nem rossz, akkor az jó ?
S ha a másik kéri, hogy segítsen neki egy pl. fehérmágiát űző? Akkor a mmmáguss beleszól ezzel a karmájába, vagy épp ezzel teljesíti ki azt ?
Minél tovább gabalyítom ezt a gondolatmenetlenségemet, annál kuszább... :-)

Inkább társulok egyik hozzászólóhoz, aki a szeretettel hozakodott elő. Mert hisz van is egy mondás: szeress, s tégy amit akarsz... Most már CSAK azt kéne megtanulnom, hogy hogy kell TÖKÉLETESEN szeretni ? :-)

Ez elég is egy életre feladatnak... :-)

Csak nem tényleg megváltoztatnánk?
2009. április 06. hétfő, 17:40 | Névtelen (útkereső)

Most tényleg belegondoltam, ami szerintem nem jó, és meg kéne változtatnom, az biztosan MINDENKINEK ugyanolyan jó lenne? Nézőpont kérdése minden.

És mi van, ha a jó szándékommal - tudtomon kívül - belenyúlnék valamibe, aztán kibillenne az egyensúly? Mert ugyebár eredetileg a jin-jangról szól az egész, És ha már nem lesz sehol rossz, csak jó, az tuti jó?
Mi vagyok én, hogy eldöntsem?
A pokol felé vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Jézusatyaúristen, mi lesz itt, ha a világ megváltozik!!!

a) sokkal jobb lesz mindenkinek
b) valahogy az az érzésem, hogy csak pár embernek.

Azért csak próbálkozzunk. hátha bejön, de ne tegyük mindenáron...

zsuzsanya

Így munkálkodhat mindenki a saját üdvösségén
2009. április 10. péntek, 9:41 | vilagkozepe (útkereső)

B.D. Nr.7781 1960. december 25.

Jézus Krisztus Megváltó Műve

Megváltó munkám lehetővé tette a visszatéréseteket. Egyszer majd nálam tartózkodhat minden szellem, egyszer majd minden tőlem kiindult lényt ismét átsugároz szeretetem - amint kezdetben volt. Mert áldozati halálom a kereszten hidat épített a világosság és boldogság honába. Kereszthalálommal eltörlődött a nagy bűn-adósság, amely elválasztotta tőlem azokat, akik ellenfelemet követték a mélybe. Földre jövetelem előtt áthidalhatatlan szakadék állt köztem és az emberek között. A szakadékot maguk teremtették, de áthidalni már nem tudták, mert gyengék voltak, a bűn terhe a földre nyomta őket, és ellenfelem megakadályozta, hogy bármit is kezdeményezzenek.

Ezért én építettem meg a hidat azáltal, hogy leszálltam a Földre, és adósságukat eltöröltem. Vállaimra vettem a bűnök terhét, és ezzel tettem meg az utat a keresztig. És ami eddig lehetetlen volt - most lehetővé vált: hogy hozzám csatlakozzanak a jóindulatú emberek, és megjárják a keresztutat, hogy csak hozzám igazodjanak, és már soha el ne engedjenek, hogy azokhoz akarjanak tartozni akikért meghaltam a kereszten - és akik most megkapják minden bűnük bocsánatát, és újból visszatérhetnek hozzám a Világosság Birodalmába.

Szükségükben az embereket nem hagytam magukra, segítségükre siettem. Emberi burokba takaróztam, és az ember Jézusban végbevittem a Megváltás munkáját - megmutatva az utat amely a mélyből a magasba vezet. Földi utam egészen halálomig a szeretetben való élés példája volt - mert az emberekből hiányzott a szeretet, és ezért éltem így előttük. Mert egyedül a szeretet tud megváltást létrehozni. A szeretet az örök Rend törvénye, és aki vissza akar térni hozzám, annak lényét visszavonhatatlanul át kell változtatnia szeretetté, hogy velem egyesülni tudjon, aki magam vagyok a szeretet. Tehát amikor leszálltam az emberekhez, felépült a Világosság Birodalmából a híd a Földre, és minden embernek ezen az úton kell járni, hogy hozzám jusson. Eddig bűnötök miatt elérhetetlen voltam. De szeretetem nagyobb a bűnötöknél.

Szeretetem kiutat keresett. Szeretetem igyekezett visszaállítani a megszakított kapcsolatot köztem és köztetek. És megtaláltam a kiutat: Maga a szeretetem törölte el a bűnt, és tette szabaddá hozzám az utat. Létrejött a kapcsolat a Világosság Birodalmából a Földre, mert a világosságból egy lélek leszállt a Földre, és benne testet ölthettem. Ez a lélek izom-testet öltött, megszületett az ember Jézus, aki megjárta azt az utat, amelyen járva ti is eléritek a Világosság Birodalmát, és ezzel végbemegy a visszatérésetek. Szeretetem építette ezt a hidat, szeretetem vette magára az emberi burkot, és járta végig értetek az utat a keresztig. Azaz eltörölte a mérhetetlen bűnt, amit a tőlem való elpártolásotok okozott, és amely áthidalhatatlan szakadékot képezett a fény-birodalom és a sötétség között.

Az irántatok érzett szeretetem nem ismer határt, és újra vissza akar nyerni benneteket, teremtményeimet. De igazságosságom nem engedi, hogy a bűnök eltörlése nélkül visszafogadjalak, ezért magamra vettem a bűnök eltörlését. Az engesztelő áldozat egy "ember" volt, és ebben az emberben ÉN MAGAM éltem. Ami lehetetlen volt kereszthalálom előtt - az most lehetővé vált. Ti újból közeledhettek, és visszatérhettek eredeti hazátokba, a Világosság honába. Ott újból fényben, erőben és szabadságban munkálkodhattok - úgy ahogyan kezdetben volt. Szabad lett az út felém, bűneiteket visszahagyhatjátok a kereszt alatt. Átadhatjátok magatokat Jézus szeretetének és kegyelmének. Ő a Megváltótok, mert a boldogság kapuját ő nyitja meg nektek, hogy bemehessetek Birodalmamba.

De ez a megváltás is függ a szabad akaratotoktól. Ha nem így lenne, már minden szellemi ismét a Világosságban lehetne. Ugyanakkor viszont nem éretem volna el célomat, hogy kiképezzelek GYERMEKEIMMÉ. Szabad akaratból kell a kereszt felé venni az utat, szabad akaratból kell bűneitek bocsánatát kérni, szabad akaratból kell a megváltásra vágyódnotok, és Jézus Krisztusban hozzám fordulnotok. Ekkor megkapjátok megváltásotokat, visszatértek, és én örömmel fogadlak - én, az Atyátok, aki maga ment le a Földre, hogy megváltson.

Amen.
http://kozlesek.vilagkozepe.hu/

fircsi képe
Az az egésznek a buktatója, hogy mit akarsz? Semmit. Azt hogy én
2009. április 10. péntek, 14:40 | fircsi

Az az egésznek a buktatója, hogy mit akarsz?

Semmit.
Azt hogy én jól legyek.

Akkor?
Miről beszélünk?

Szubjektív megítélésről van szó.
Minden amivel teremteni próbálunk (szeretet, gondolkodás, érzelmi programozás, stb...)

Csak eszköze annak amit ÉN akarok az életemben.
Még a másik ember is.

Tehát mágiát gyakorlok.

Ez van.
Ezen nincs mit szépíteni.

A kommunikáció minden formája, tehát a metakommunikáció is mágia.
Ami befolyással bír az minden mágikus erejű.

Ez az emberi rendeltetés sajátja.

Szeretettel: Fircsi

fircsi képe
Ja. Az iskolában kellene,sőt az oviban megtanítani a gyerekeknek
2009. április 10. péntek, 21:11 | fircsi

Ja.
Az iskolában kellene,sőt az oviban megtanítani a gyerekeknek a pozitív gondolkodást.
Szerintem.

igazad van fircsi, de igazából minden azanyaméhben kezdődik...
2009. május 01. péntek, 10:56 | csaba2 (útkereső)   Előzmény

igazad van fircsi, de igazából minden azanyaméhben kezdődik... sőt még korábban.

Igazából nincs fehér és fekete mágia. Amitől félek vagy nem
2009. május 01. péntek, 7:04 | Névtelen (útkereső)

Igazából nincs fehér és fekete mágia.
Amitől félek vagy nem tetszik az fekete,
ami tetszik és vonz az a fehér.

Sok embernél viszont fordídtva van - a feketében van az energia és a fehéret lenézi. Nem is csoda hiszen a Star Wars-ban a Birodalom már a Death Planet előállítására is képesvolt, ami egyetlen sugárnyalábbal megsemmisített egy normál bolygót.

Aki viszont a fekete mágia híve annak a logikája felfordul, amit viszont maga se vesz észre!!!
Tehát a psziché megszűri és eltorzitja az atma (önvaló) eredeti energiáját.