Mudrák | Önmegvalósítás.hu

Mudrák

2010. október 11. hétfő, 11:02 | Domoszlai Katalin

apan-mudra_resize.jpg

Beleszerettem a mudrákba, mint probléma megoldó eszközökbe. Megpróbálom nagyon röviden összefoglalni, mik is ezek és mire jók. A mudra egy kéztartás, amely szimbólumot jelent, kéréssel fordulunk Istenhez, megfogalmazzuk, hogy mit szeretnénk és egy meghatározott kéztartással pecsételjük meg.

Olyan ez, mintha minden nap lehetne három kívánságod, használhatod a fizikai test betegségeire, a lelki problémákra és a spirituális elakadásoknál is. Három, mert ennél több mudra használata már egymás hatását gyengíti. Ha megfogalmaztad a kérésed, csak öt percet kell rászánnod, hogy tartsd a mudrát és picit csendesedj el. A nyugati ember életében azért fontos, mind módszer, mert a rohanó világban ezt nagyon könnyű megtanulni és használni, a várakozás idejét ki lehet tölteni vele. Nagyon beteg embereknek is alapvető segítség, mert még a tartósan ágyhoz kötött ember is meg tudja csinálni, és ki kell emelnem a népbetegségnek számító depressziót, ahol nagyon gyorsan jó eredményeket lehet elérni a mudrákkal.

Eredete nem ismert, egyidős az emberiséggel. Működési elve az öt őselem energiáinak harmonizálása, testi, lelki, szellemi szinten. Minden ujj egy őselemnek felel meg, ez az ajurvédikus megközelítés. Az öt ujjhoz öt csakra is hozzá van rendelve és még öt bolygó energiája, ezen kívül rengeteg reflex zóna és meridián aktivizálódik a mudra használatakor.

A képen látható apan-mudra energia felvételt jelent. Bámulatos a hatása, ha az energia felvétele célzottan történik, pl. nem szeretem feladatok elvégzéséhez. Vagy olyan dologhoz, amikor erős kétségünk van a sikert illetően.

Az agykontroll 3 ujj technikája talán az egyik legismertebb mudra.

A mudrák, amiket rendszeresen használok:
- ősbizalom mudrája, hatás: ősbizalom mint állapot megtapasztalása
- az idő mudrája, hatás: a stressz ellen, az idő a szolgálatomra van és nem ellenem dolgozik
- gyász, lehívja a fizikai világba a Vigasz Angyalait
- Be Cool mudra a szorongások ellen
- bölcsesség mudrája, Felsőbb Éntől a tudás lehívására.

Szeretnék meghívni minden érdeklődőt most csütörtökön a Hermess által tartott klubba. Kaptam egy órát Hermesstől, hogy megmutassam mudrák csodáját.
Megkeresném és megmutatnám azokat a mudrákat is, abból a kb. 200-ból amit ismerek, amik a Te
konkrét élethelyzetedben segíthetnek.

Szóval akit érdekel és tud jönni jöjjön, az alábbi linken kell bejelentkezni

http://www.akivagyok.hu/category/events/

Szeretettel várunk benneteket!

hermess képe
H: A mudrák hatalma
2010. október 11. hétfő, 16:59 | hermess

Előre is köszönöm, Kati, hogy "színesíted a kínálatot", és megosztod velünk a mudra-titkokat!

Én ez irányba nem kutakodtam még, így magam is nagyon kíváncsi vagyok a működésükre és a hatásokra. Csak érdekességként írom ide, egyébként semmi közük egymáshoz, hogy oroszul a bölcs férfit úgy mondják, hogy "Mudr", "mudryj". Kijev város fejedelme valamikor a XIII. században Mudryj Jaroslav volt, aki ha jól tudom, a mi Endre királyunk lányát vette feleségül (csak úgy eszembe jutott..:)

Gyertek hát, és ismerkedjünk meg együtt ezzel a nagyszerű lehetőséggel. Tudomásom szerint hasonló tanfolyamot nem igazán lehet találni a programok között, így igazi kuriózumnak számít.

Szeretettel várunk!

Domoszlai Katalin képe
Gyakorlati tapasztalatok
2010. október 14. csütörtök, 8:48 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Felsorolnék néhány konkrét segítséget, ami azonnal megtapasztalható a mudrák segítségével
- az idő mudra alkalmazásával, lehetetlen elkésni :-) külön ajánlott a nagy eltévedősőknek mint jómagam
- az idő mudrával ha valamit sürgősen el akarunk adni vagy meg akarunk találni, napra pontosan lehet programozni az esemény bevonzását
- vizsga előtti lámpaláz leküzdésére
- meditációk hatékonyságának fokozására és még sok ezernyi lehetőség.

Igazi kincs ez, bár az egó nem szereti használni egyszerűsége miatt, viszont a Felsőbb Énünk támogat ebben bennünket. Időt, energiát nyerünk a spiritutális fejlődésre ha a mudrákat a napi problémák megoldására vetjük be.

Még valami eszembe jutott éjszaka. A Sanyi említette egyik blogjában, hogy egy-egy nagy életterület, mint párkapcsolat vagy anyagi helyzet átalakítása, tudattartamok felszínre hozása öt évet is igénybe vehet, mire teljesen tisztába van rakva.
A mudrák használatával sok erőt és sikerélményt kaphatunk a legnehezebb szakaszokban. Segít élhetővé tenni ezeket az időszakokat.

szia! votl már ez a mudrás előadás? köszi
2010. november 12. péntek, 20:03 | Névtelen (útkereső)

szia! votl már ez a mudrás előadás? köszi

Igen, már volt. Ha lesz megfelelő létszámban érdeklődés,
2010. november 13. szombat, 7:02 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Igen, már volt. Ha lesz megfelelő létszámban érdeklődés, esetleg megismételjük. Írj a Hermessnek, hogy érdekelne.

mudrák a táncban
2010. november 12. péntek, 20:57 | Mészáros Adrien (útkereső)

Sziasztok!

A jóga mudrák mellett, Indiának egy másik csodája is van: a klasszikus táncok által használt kézjelek, melyekkel hétköznapitól a szakrális dolgokig bármit meg tudunk jeleníteni.

Ha érdekel valakit szívesen adok útmutatást,
Üdv, Adrien
indiaitanc.hu