Elengedett ablakpucolás | Önmegvalósítás.hu

Elengedett ablakpucolás

Szombaton a létra tetején állva énekeltem, fülemben fejhallgatóval, és vadul sikáltam az ablakot. A szomszédok nem nagyon értették, hogy hogyan jön az Om Namo Narayana után Highway to hell (ala Ruzsa Magdi), legfeljebb a nagyon keresztények bólogattak jóváhagyólag a dologra. Mire a megasztáros cdvel eljutottam az I want to break free-ig a fejemen körbe ért a szám teljesen. Beugrott a Queen klip, és takarító mozdulataimhoz elképzeltem, hogy mit szólnának a szomszédok, ha én is női ruhában nyomulnék!?! http://www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg

Ami nekem fura volt az egészben az, hogy élveztem a takarítást. Ez valahogy nem így szokott lenni! Sőt! Némileg vánszorgós, meg kell csinálni nyammogás az egész!

Sokan félreértik a vonzás törvényét, és elképzelik a dzsinnjüket, aki majd kimenti őket a nemszeretem dolgok kényszere alól. És abból van bőven! Varázslónak lenni nem azt jelenti, hogy csak azt csinálom, ami tetszik, a többit meg hagyom a fenébe, hanem azt, hogy amit csinálni kell, azt megtanulom szeretni! Óriási a különbség, de innen kezdődik a Tudatos Teremtés. (Amit nem azért nevezek így, mert mostantól elkezdek tudatosan teremteni, hanem tudatossá teszem, hogy eddig is teremtettem!)
Szóval kezdetnek talán vedd észre, hogy mi mindennel állsz szemben a napjaid során! Hihetetlenül lököttek tudunk lenni. Ha egy kicsit is olyan vagy mint én, akkor pillanatonként megfigyelheted, hogy min akarsz változtatni. Ha nem most, hát a jövőben, vagy a múltban. Én másképp fejezném be ezt a filmet, nem vennék fel olyan ruhát, és a szomszéd miért a fidemszpszjobbgazdákra szavaz? Nem kéne negatívan gondolkodnia a Gizikének, miért nem mosolyognak többet az emberek, és ha már itt tartunk, több pénzem kéne, hogy legyen! Arról nem is szólva, ha olyan okos vagyok, nem kéne hogy fájjon a lábam! Annyi energiát viszünk bele a szembenállásainkba, hogy csoda, hogy marad valamennyi, hogy éljünk! És most ráadásul, ha tudatosítod a dolgot magadban, elkezdesz szembenállni azzal, hogy szembenállsz! Ne ítélj, mert megítéltetsz!-hallod, és a következő pillanatban megítéled az ítélkezésed. Brrrrr!
Mit lehet tenni? Vedd észre, aztán ereszd szélnek az elutasításaidat! Úgy sem visznek sehova! Persze ezek kapaszkodnának, mert azt sugallják, nélkülük rosszul mennének a dolgok! Negyven éve szembenállsz azzal, hogy az apád kritizál. Változott ez egy cseppet is? Legfeljebb meghalt már az öreg, de a hangja még mindig ott van a fejedben, és tovább kritizál! Mi lenne, ha nem utasítanád el? Ez nem jelentené azt automatikusan, hogy igaza lenne! Csak azt tapasztalnád meg, hogy amit elfogadsz, azzal kapcsolatban szabadabban döntesz!
Hogyan tudod szélnek ereszteni az ellenállásokat? Elfogadva őket, aztán pedig ahogy a kezedből eldobod az addig szorongatott tárgyat, hagyod, hadd menjen! A pozitivitás magától bukkan elő ezek után!
Az egyik legfontosabb dolog, amit megtanultam az Elengedés. Ez egy viszonylag új dolog itt Magyarországon, ha jól tudom ,más nem oktatja. Eddig egy tanfolyamot tartottam mindössze, de sorra jönnek az eredmények. Az hagyján, hogy vidáman pucolom az ablakot, de tegnap hívott az egyik résztvevő. Az üzletében 28%ot nőtt a forgalom, vidáman dolgozik, egy csomó új lehetőséget kapott, és elkezdett elengedéseket csinálni arra, hogy szeretne albérletből sajátba költözni. Erre úgy tűnt semmi esély jelenleg. Tegnap vették kézbe a házuk kulcsát, egy hét elengedés után, Persze ez még nem teljesen saját tulajdon, csak egy szolgálati lakás, de ez is távol volt mindattól,amit el mertek előtte képzelni! Valaki más lazán megtalálta az elhagyott pénztárcáját. Megint másnak megállítottuk a testében a rák fejlődését!
A vágyaid nagy erőt adnak, de ha megtartod az elutasításod, szembenállásod, akkor egyre durvábbakat ütközöl, és fájdalmas lesz minden. Ha elengeded őket, akkor visz sz élet magával spontán, és még az ablakpucolás is örömet okozhat!
Ha lehetőséged van rá, akkor szívből ajánlom az Elengedés kurzus, vagy ha tényleg nagyot akarsz lépni a „Nincs több kifogás” tábort, ahol a Tudatos Teremtés, az Elengedés, és még több dolog is előkerül, alapos mélységig!
http://tudatosteremto.hu/index.html

Beküldte: | 2010. ápr. 02. péntek - 17:20

Hozzászólások

25 hozzászólás
"Varázslónak lenni nem azt jelenti, hogy csak azt csinálom, ami
2010. április 03. szombat, 22:32 | csaesz

"Varázslónak lenni nem azt jelenti, hogy csak azt csinálom, ami tetszik, a többit meg hagyom a fenébe, hanem azt, hogy amit csinálni kell, azt megtanulom szeretni!" -fúúú, ezt a felismerést én egy OSHO-könyvtől kaptam annakidején, és már akkor is nagyon tetszett! Azelőtt nem túl sok dolgot csináltam, amit valójában szerettem is, inkább igyekeztem turbóra kapcsolva minél hamarabb túl lenni minden tevékenységen. Persze, azért a minőség is számított: nehogy már a végén kiderüljön, hogy újra kell kezdenem!

A könyv hatására elkezdtem tudatosan jelen lenni a tevékenységeimben. Azt vettem észre, hogy magától lelassultak a mozdulataim, gyorshajtásban képtelen voltam igazán jelen lenni. És attól, hogy nem azt néztem, mikor lesz már vége, hanem igyekeztem mindig a jelenlegi mozdulatra koncentrálni, tényleg elkezdtem élvezni, amit csinálok!

A te példádról egyik barátnőm jutott eszembe, aki már akkor is imádott takarítani, amikor én még utáltam, de csakis úgy, hogy csutkán hallgatta közben a kedvenc zenéjét. Egyszer -vele együtt takarítva- módom is volt kipróbálni az ő módszerét, és rájöttem a különbségre: ő azért szeret csak zenére takarítani, mert a zene elviszi a figyelmét a tevékenységről egy kicsit, valamint hatalmas lendületet ad a munkához. Amikor klassz zene dübörgött a fülembe, nem magát a cselekedetet élveztem, hanem azt a lendületet, amit a zene adott hozzá a munkámhoz.

Tehát a zenével nem feltétlenül egy belső folyamattal teremtettem meg a nemszeretem munka élvezetét, hanem egy külső, javító körülmény hozzáadásával.

 

hermess képe
H: Zannya!
2010. április 03. szombat, 23:52 | hermess   Előzmény

Eszti, te nem hiába jársz abba a mágusképzőbe...:))

Csont
2010. április 04. vasárnap, 11:40 | Hiteles06   Előzmény

Nem szeretem, mikor dobtok egy ilyen csontot a szegény, alsóbb szinten vergődő népségnek, és aztán tovább vitorláztok.
Megkérhetnélek benneteket, hogy legyetek szívesek kifejteni, hogy hogyan lehet jelen lenni tudatosan a tevékenységeimben. Ugye nem leplek meg Eszter, ha azt mondom, hogy pont ott tartok, hogy mindenen túl akarok lenni...
Lehetne konkrét példával???
Igazán nem akarok erőszakos lenni... :)

Hiteles06
2010. április 04. vasárnap, 14:03 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Zolit ismerve, csak és kizárólag poénnak gondolhatta, nem megbántónak a bejegyzést, ebben biztos vagyok.

Tudatos figyelem: nekem az a tapasztalatom, hogy nem mágia, inkább önkontroll.

Ha csak arra gondolok, hogy hányszor elkalandoznak a gondolataink, miközben a megszokott úton megyünk a közértbe, csodálom, hogy az emberek elég kevés %-a téved el. Először azt kell észrevenni, hogyha új úton jársz, akkor mi történik: maximálisan Figyelsz. Nézed az utat, a házakat, keresed az utcaneveket hol kell lefordulni. Nem teszel mást, csak odafigyelsz arra, amit teszel. Ez a Figyelem. Számtalan gyakorlatot végezhetsz a nap bármelyik részében. Egyszerűen, ha elkalandozik a gondolatod, és ha észreveszed, azonnal tereld vissza arra, amit éppen csinálsz. De figyelhetsz akár az érzelmeidre, a testedre bármire.

Csak ennyi semmi több.

Ami még fontos, ne zavarjon, ha kezdetben nagyon nem akar menni. Ne erőszakold, csak tudd, szoktató üzemmódban vagy. Kezdetben nagyon fárasztó tud lenni, de a végén egyre többet bírsz, mígnem magad lesz a Tudatosság, a Jelen.

Onnan tudod, hogy jól csinálod, hogy egyszerűen nem tudod rosszul csinálni.

Mellékhatás: egyre erősödnek a megérzések, csak mellékesen. :)

Szeretettel: Anita

Így van.
2010. április 04. vasárnap, 14:44 | csaesz   Előzmény

Míg addig arra tudott kiterjedni csak a figyelmem munkavégzés közben, hogy "jajj, már megint valami utálék (vagy csak uncsi) dolgot kell csinálnom, csak legyek már túl rajta", azután egy döntéssel ezt a mogorva mérgemet tudatosan elengedtem. Érdekes volt, mert nem kellett azt hazudnom magamnak, hogy szeretem, amit csinálok, csak kiüríteni a negatívságokat a buksimból, és magára a tevékenységre, a mozdulataimra figyelni teljesen. Ezután a jókedv és derű jött magától.

jaguar képe
ez a Zen, nem?
2010. április 04. vasárnap, 14:54 | jaguar   Előzmény

ez a Zen, nem?

jaguar képe
idézet
2010. április 04. vasárnap, 14:59 | jaguar   Előzmény

"Ha nincs öröm, nyugalom és könnyűség abban, amit teszel, az még nem feltétlenül jelenti, hogy mást kéne tenned. Elegendő lehet csak máshogyan tenni. A "hogyan" mindig fontosabb, mint a mit. Nézd meg, képes vagy-e sokkal több figyelmet szentelni a tevékenységnek, mint az eredménynek."
Na ki tudja ki írta?
Én pókerhez használtam egy időben ezeket a szavakat.

.... hívhatod akár Zennek is :) én inkább Tudatos Figyelemnek
2010. április 04. vasárnap, 15:06 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

.... hívhatod akár Zennek is :)

én inkább Tudatos Figyelemnek hívom, így nem szaladnak el megrémülve többen, nehogy Buddhista szektást csináljak belőlük. Többen betudják fogadni. ;)

jaguar képe
furcsán gondolkodsz
2010. április 04. vasárnap, 15:11 | jaguar   Előzmény

Márhogy: többen be tudják fogadni?? A mennyiség tehát fontosabb a minőségnél? Hmm...
De miért?

jaj, Jaguár!
2010. április 04. vasárnap, 15:28 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Nézz a szemembe. Nézz mélyen a szemembe!

Lazulj el...

1

2

3

upsz, a tested ellazult

most a szellemed is ellazult

tudsz a vizen is járni, hát járj....

 

Na félre a tréfával: ki milyen utat választ, a saját döntése, nem nagyon érdekel. Minden út .....

Ne legyél ilyen merev. Ne tekerd ki a mondandónkat, Baby.

Minőség, kontra mennyiség: ha valaki segítséget, tudást kér tőlem, a neki megfelelő tudatossági szinten kell megadni. Ha nem Buddhista, tiszteletben tartom, nem is kell annak lenni ahhoz, hogy ezeket megtapasztalja. Buddhizmus, kereszténység, mágia, csak egy-egy cimke- kit érdekel? A közös az, hogy keresi az utat, túl akar lépni a dolgokon. Minek jöjjek Buddhista elnevezésekkel, amik számára idegenek, félelmet, gátat építhetnek. Nem ez a cél. Hanem az, hogy be tudja fogadni, meg tudja élni. Ráadásul nem csak a Buddhisták kiváltsága a Figyelem gyakorlat. Minden vallásban van rá gyakorlat: keresztényeknél a rózsafüzér, (Buddhistáknál Mala), indiánok csak Figyelemnek hívják mesealakokkal: figyeld a Sast, a szelet( analógiák, a lényeg itt is, ne agyalj már annyit feleslegesen).

Furcsán gondolkodom erre: én furcsálkodom rád, most.

Létezik, ha valaki közelebb megy hozzád, Te inkább hárítasz, gyanakodva szemlélve őt? Valami ilyesmit érzek, bár lehet, puszta hülyeség is részemről. Enged tágulni a tudatod, oké?

Befogadás jó dolog ;)

jaguar képe
félreértesz, de nem baj így is jó amúgy. :) de miért akarsz
2010. április 04. vasárnap, 15:33 | jaguar   Előzmény

félreértesz, de nem baj így is jó amúgy. :)
de miért akarsz mindenáron embereket tanítani?

akar a franc!
2010. április 04. vasárnap, 15:43 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Önvizsgálatok voltak/vannak nálam mostanában. Volt idő (nem is olyan régen), mikor akartam. Nem jött össze. Nem bánom, túlértékeltem magam (másban meg jócskán alul), szerintem most helyemen vagyok. Valószínűleg, bár ez is állandóan változik, ahogy én is.

 

Mióta viszont nem akarok, kérdeznek, én meg nem teszek mást, felelek, a tudásomnak (tapasztalataimnak) megfelelően. Ennyi az egész. De már nem parázom, mi lesz, ha tévedek. Most ez van.

jaguar képe
ok, kérdeznek és csak akkor válaszolsz. ez eddig ok, mik a
2010. április 04. vasárnap, 15:46 | jaguar   Előzmény

ok, kérdeznek és csak akkor válaszolsz. ez eddig ok, mik a reakciók, hogyan változtak a hozzáállások mások részéről, ilyesmi..?

hamis illúzió
2010. április 04. vasárnap, 16:03 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Az, hogy ki hogy reagál, az a másiktól függ.

Ha én változom, nem biztos, hogy a világom is átváltozik egy varázsütésre :).

Nem tőlem függ, ki, hogyan dolgozza fel. Tőlem csak annyi függ, hogy hogyan tudom átadni, amit tudok. Mit kezd vele? Az az ő "baja".

Volt évekkel ezelőtt egy látomásom, sehogy sem tudtam megérteni, mostanáig.

Fehér fényoszlopban repültem volna felfelé, valami rendkívüli erővel húzott felfelé. Fekete csuhások, meg kapaszkodtak bele mindenembe, húztak visszafelé.

Most így látom: minél jobban kilépsz az Egós játékokból, annál furább manónak hisznek, annál jobban probálnak visszacibálni a játékokba. Ez azért jó, mert meglátod, hol van még fogás rajtad, hol nem fejlődtél még fel. Hol kell még magadon dolgoznod. Ez viszont nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag magadat kell felemelni, ha fordul hozzád valaki bármivel, akkor segíthetsz neki. Csak ne szállj el, mekkora vagyok, meg jó fej, meg kutya kötelessége hálásnak lennie nekem, mert mi mindent tettem érte.

Hamis illúzió azt hinni, hogy rögtön mindenki olyan tudatos lesz körülöttem, mint amilyen én vagyok. Fejlődünk, ki-ki a maga útján, ennyi.

jaguar képe
fura manó
2010. április 04. vasárnap, 16:09 | jaguar   Előzmény

Ez tetszik!
"minél jobban kilépsz az Egós játékokból, annál furább manónak hisznek, annál jobban probálnak visszacibálni a játékokba. Ez azért jó, mert meglátod, hol van még fogás rajtad, hol nem fejlődtél még fel. Hol kell még magadon dolgoznod"
Erről a manóról eszembe jutott, hogy épp most töltöttem ki egy fészbúkos alkalmazást, ez lett az eredménye:
Milyen varázslatos lény vagy? - Kobold
Result: Kobold
Csintalan félénk,de vicces kis lények. Bárkit megnevettetnek,aki szomorú.Furfangosak.

önértékelésileg mindenképpen hasznos eredmény :)

hermess képe
H: Hogy senki semmit
2010. április 04. vasárnap, 15:00 | hermess   Előzmény

... ne érthessen félre, nem Eszti iskoláját frikáltam, hanem Petyus kíváncsiskodását, és szerintem Hiteles se nekem szólt a csont miatt, mert mi Petivel együtt éppen hogy "elvittük"....:) Hozzuk vissza?

Anita, gratula a 12-höz! De azért ugye maradt valami kapaszkodó? :)

(Bocsi, de ilyenem van, nézzétek el nekem, itt a Tavasz...:-))

jaguar képe
miért kérsz elnézést? :)
2010. április 04. vasárnap, 15:03 | jaguar   Előzmény

miért kérsz elnézést? :)

Zoli, hahahaha
2010. április 04. vasárnap, 15:13 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Nagy bánatomra a légzsákjaim is eltűnőben vannak, a karosszériám sem úgy alakul, mint ahogy elvárnám, de kapaszkodni még mindig tudsz!

Felajánlom a hasam ;).

Zoli csak az incselkedésre értette velem kapcsolatban az elnézést (gondolom).

Nekem mondod, hogy tavasz van?? Ó, ha tudnád!!!

 

puszi, ölelek mindenkit!

jaguar képe
Arról nem is beszélve, hogy olyan is van, akit meg kifejezetten
2010. április 04. vasárnap, 14:52 | jaguar   Előzmény

"Nem szeretem, mikor dobtok egy ilyen csontot a szegény, alsóbb szinten vergődő népségnek, és aztán tovább vitorláztok."
Arról nem is beszélve, hogy olyan is van, akit meg kifejezetten a Mágusképző elérési útvonala érdekelne, szóval akkor már légyszíves ha belekezdtetek, kösziii! :)

Azért is köszi!
2010. április 04. vasárnap, 15:52 | Hiteles06   Előzmény

Megkaptam a választ!!! Köszi! Az iskola címe nem érdekel. (De egyébként nem a Móni keresztnevű hölgy iskolájába jársz, ahol Sanyi tanít? Csak egy tipp.)
Hogy folyton bólogatok? És ez képmutatás? Még csak törekszem a tudatosság felé... had ne mentegetőzzek. De ezzel a képmutatással vagy az önsajnálattal átmehetnénk az ezoterikus frázisok blogba. Folyton ezzel b...tok bennünket onnan fentről. Ha majd ott tartok, biztosan megértem én is, de most még zavaró, sőt idegesítő.

jaguar képe
képletes volt, nem érdekelnek címek
2010. április 04. vasárnap, 15:57 | jaguar   Előzmény

Fentről?? Nem vagyok én vertikálisan sehol tudtommal.. :) bocs ha így jött le, nem tudtam..
Ja? nem járok én sehova.. hacsak nem az Élet iskolájába. Ahol a napi beosztást meg magamnak készíthetem.. :)

Massza
2010. április 04. vasárnap, 16:36 | Hiteles06   Előzmény

Igazad van, olyanok a beírásaim, mintha egy masszához címezném őket, amiben valamennyiben benne vagytok. Bocs!
Anita, Eszter, köszi a választ, erre voltam kíváncsi. Az iskolás megjegyzést Eszternek címeztem. Zoli tényleg nem volt képben, bocsánat! Jaguár meg Jaguár... üde színfolt... mákvirág... :)

jaguar képe
egy kobold
2010. április 04. vasárnap, 16:43 | jaguar   Előzmény

egy kobold.. és a vicc az hogy ma még nem is "módosítottam".. csak ráittam két sört a tegnapra (ami szintén csak alkohol-jegyben telt)
na minden jót, viszlát holnap mindenkinek!

Hmm! Micsoda élet folyik itt! :-)
2010. április 04. vasárnap, 17:18 | Palacskó_András

Nem nagyon szoktam blogolni, most kezdtem a thesecret.hu-n onnan tettem át ezt az írást ide.
Legalább itt valami zajlik!

Nem pusztán a zenét használtam a takarításhoz, mint pörgetőt. Ennyi erővel speeden is pöröghetnék közben!

A tudatosságról pedig az a véleményem, hogy semmi esetre sem megfontoltság, ahogy sokan gondolják. Nekem inkább a zen verzió jön be.

Persze ahogy én próbálom tanítani, egyszerűen azt értem alatta, hogy vegyük már észre a hiedelmeinket, és hogy tulajdonképp mi az, amit rávetítünk a környezetre, és ez hogyan hat vissza ránk. Ezen keresztül hogyan zajlik a valóságteremtésünk. Az Elengedés módszere, amit voltam bátor ajánlani arra jó, hogy a hiedelmeink felfedezése után hogyan lépjünk túl rajtuk, és jussunk el a zen-féle tudatosságba.

András

http://tudatosteremto.hu

jaguar képe
Szia, tedd át ide a törzshelyedet szerintem. :D
2010. április 05. hétfő, 8:39 | jaguar   Előzmény

Szia, tedd át ide a törzshelyedet szerintem. :D