A tudatos álmodás módszere | Önmegvalósítás.hu

A tudatos álmodás módszere

Hozzászólások

40 hozzászólás
Álom és ébrenlét között
2008. szeptember 12. péntek, 18:21 | Névtelen (útkereső)

Én rendkívül ritkán álmodom, és akkor is főleg értelmetlenül kavargó, elmosódott kép és hang kavalkádot, amit hamar elfelejtek, el se nagyon tudok mesélni, de volt néhány furcsa élményem egy fél éve:
Egy időben többször éreztem azt, hogy éber vagyok, de nem tudom kinyitni a szemem, a testem mintha ólomból lenne, és rendkívül erős szinte elviselhetetlen nyomást éreztem a hasamon. Legelőször ezt egy olyan álom előzte meg, hogy rám vetette magát egy sötét árnyék. Én, bár nagyon féltem, minden erőmmel arra koncentráltam, hogy ne ébredjek fel. Leállítottam a szavakban való gondolkodást, és csak a nyomásra koncentráltam a hasamon, próbáltam ellazítani és egyre mélyebbre kerülni, de ettől jobban fájt. Olyan, mintha egy szakadék szélén állnék és én azt akarom, hogy belezuhanjak, de az életösztön a fájdalom által megpróbál visszarántani. Azért féltem nagyon, mert eszembe jutott az Ördögűzés Emily Rose üdvéért című film, amelyben ő is hasonló élményről ír, és attól féltem, hogy talán olyat látok, amitől elborul az elmém, de mégis menni akartam egyre mélyebbre. Ehhez intenzív koncentráció és önuralom kellett, és először nem is bírtam sokáig, végül fölébredtem.
Másodjára, néhány hónappal később, már sokkal kisebb nyomást éreztem, és nem emlékszem álomelőzményre sem, de nem-gondolkodni elég nehéz volt (ma már jobban megy), ezért akkor sem jártam sikerrel.
Harmadjára nem éreztem nyomást, csak nem tudtam megmozdulni. Ekkor azt sikerült elérnem, hogy azt éreztem mintha a lelkem "lekerekedne" a testemen belül, mint egy 10cm-es léggömb és mintha lebegnék. Úgy éreztem, valahogy elsodródom a testem bal oldala felé a szívem tájékán, és attól féltem, hogy "lefolyok" az ágyról. Egy intenzív, világító zöld gyűrűt láttam magam előtt, és megpróbáltam beletalálni, de mivel elsodródtam bal irányba, csak belepillantani tudtam felébredés előtt. Arra emlékszem, hogy a kép meglepően jó felbontásúnak tűnt, de visszaemlékezni már nem tudtam a részletekre. Egy sakktáblát láttam.
Egy másik alkalommal az egész éjszakám elég furcsa volt. Először valami erős hangra riadtam fel a fülem mellett, de megint nem tudtam mozogni. Azt hittem betörtek a lakásba, mert azt éreztem, hogy van ott valaki. Figyeltem de nem történt semmi, végül sikerült megmozdulni. Visszaaludtam, de az alvás inkább erős fizikai igénybevételnek tűnt, mintha a két világ közé szorultam volna. Egyszer azt éreztem, hogy a testem fölött lebegek, arccal fölfelé. Amikor ez tudatosult, megpróbáltam megfordulni, ránézni önmagamra és kinyitni a szemem, de ettől fölébredtem. Hajnalban nagyon fáradtan azt hittem, hogy fölébredtem és kimentem a tükör elé. Belenéztem, de az arcom el volt torzulva, a szám természetellenesen le volt görbülve. Néztem magam egy kis ideig, majd tényleg fölébredtem.
Egyszer, amikor szintén csak félig ébredtem föl, a homlokomra koncentráltam, vagy inkább koncentrálódtam, mert valahogy tudtam, hogy ezt kell csinálni, és egy táguló lyukon át lángok csaptak az arcomba. Ez a kép is meglepően éles volt, és amikor fölébredtem erősen bizsergett a homlokom.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ekkor életem eddigi legmélyebb pontján voltam, és meditációban is szörnyű dolgokat hoztam felszínre. Halál, szörnyek, démonok, káromkodás. Egyszer megpróbáltam elképzelni és mélyen átélni, hogy én vagyok Jézus, akit keresztre feszítenek. Egyszer például elalvás előtt egyszer csak egy levágott véres gyerekfej képe jelent meg (Bár engem ez pont nem ijesztett meg.). Megpróbáltam szembenézni a bennem lévő gonosszal, de nem kizártam magamból, hanem magamba olvasztottam, eggyé váltam vele.
Ezek hülyén hangzanak, de valamiért akkor szükségem volt ezekre. (Az óvodáskori rajzaim is tocsogtak a vértől.), Rengeteget nőtt az önuralmam, és ma már nem érzek motivációt ilyenekre. Az egóm sokkal engedékenyebb. Amúgy rendkívül békés természetű ember vagyok, ma már azt is tudom, hogy nagyon mélyen tudok szeretni, és hamar megbocsátok. Amúgy ezt nem ajánlom senkinek. Ez életemben egy olyan tévút, önmagamra irányuló kegyetlenség volt, ami azáltal oldódott föl, hogy mindez mélyen tudatosodott bennem, de amely titokban már régóta bennem dolgozott.
Üdv:
Balage

Sziasztok! Azt hiszem én is képes vagyok a tudatos álmodásra. A
2010. július 16. péntek, 12:39 | Alexander (útkereső)   Előzmény

Sziasztok!

Azt hiszem én is képes vagyok a tudatos álmodásra. A fent felsorolt pontok közül mindet tapasztalom, szinte majdnem minden álmodás közben. Egyedül talán a legutsól nem. De talán azért mert az még nem próbáltam:) Nekem fantasztikusan bejön ez. Talán egy kicsit az írás közbeni érzésekre hasonlít. Még komolyabban nem foglalkoztam azzal, hogy esetleg megtörtént feldolgozatlan dolgokat éljek át újra. Egyenlőre még "játszok" egy kicsit az álmaimmal:)
Szerencsésnek érzem magam e téren, mert azt hiszem minden hasonló dolgora nyitott vagyok. Így például az angyalokkal és a szellemekkel is legelsőnek fel tudtam venni a kapcsolatot. Az angyalokkal most is tortam, a szellemekkel már nem.

álmok
2010. november 13. szombat, 21:14 | Skarle (útkereső)   Előzmény

Tudod ezt hívják álom csapdájának. Ha az álmodban fel akarsz kelni és nem bírsz mozdulni, sem kiabálni, ordítani, felébredni. Amúgy ha nem kerülsz be ebbe a csapdába akkor mindent meg tudsz csinálni. Nekem is volt egy párszor. Olyan rossz, kellemetlen érzés. Emlékszem, feküdtem, fel akartam kelni, de egyszerűen nem bírtam megmozdulni. Na akkor én is beleestem ebbea csapdába.

és még az a legrosszabb ebben hogy ha fel is ébredsz az álomban
2010. december 27. hétfő, 23:57 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

és még az a legrosszabb ebben hogy ha fel is ébredsz az álomban ébredsz fel .van ugy ordítok hogy ébregy már fel ,és az álomban ébredek .ettől rosszabb nincs .és ez már volt velem egy álomban háromszor is.

"álomcsapda"
2011. március 10. csütörtök, 20:44 | Látogató   Előzmény

Lehet, hogy én vagyok hülye ehhez, de amit leírt, az szerintem inkább hasonlít alvásparalízishez, nem pedig valami álomcsapdához.

Ez az alvásparalízis
2015. április 02. csütörtök, 15:53 | Látogató   Előzmény

Ez az alvásparalízis :)

alexander
2011. január 05. szerda, 23:12 | assassina (útkereső)   Előzmény

Alexander, felkeltetted az érdeklődésem a szellemekről írt részről. én még új vagyok ebben. tudom, hogy tudatosan álmodom, viszont nem kellemeseket, hanem rosszakat, üldöznek stb. és csak menekülni tudok. továbbmenni nem merek, félek a következményektől.

álmodás
2010. szeptember 16. csütörtök, 20:33 | Adam995 (útkereső)   Előzmény

Nekem is volt pár furcsa álmom pl: nagyon "idegesítő" volt, hogy egyszer nem tudtam kinyittni a szemem és csak mentem de nem tudom hova, és ha észrevettétek az álmokban nem lehet futni se ordítani.

jaguar képe
Waking Life
2008. szeptember 13. szombat, 2:57 | jaguar

Engem kb. másfél éve foglalkoztat a téma, és eddig nagyon kevés infót találtam hozzá, nem is haladtam semmit. Nagyon ritkán, akkor is csak felébredés után szoktam emlékezni némi álomfoszlányra sajnos. (bár most jut eszembe, mintha néhány éve elértem volna egy olyan szintre valahogy magamtól hogy a nagyon rémálmokban feltettem magamnak a kérdést hogy ez biztos csak egy álom és fel tudtam ébredni.. de ettől függetlenül nagyon ritkán emlékszem bármire azóta is)

Szóval Oshotól amit olvastam a tudatos álmodás eléréséről az csak az első pontra terjedt ki, nálam nem vált be.
Castanedát úgy kezdte erre tanítani Don Juan hogy koncentráljon a saját tenyerére, majd álmában is nézzen rá ismét. Hát eddig még nemigen alakult úgy a szitu..

És most jön az ami a lényeg: egyik kedvenc filmem a Waking Life (Az élet nyomában) - nagyon ajánlom a téma iránt érdeklődőknek - ott az egyik álomszereplője a főhősnek azt ajánlotta arra a kérdésre hogy honnan tudja hogy ez egy álom-e vagy sem, hogy kezdje el kapcsolgatni a villanyt fel-le, nem fog történni semmi. Vagy pedig nézzen rá a karórájára és ha elmosódnak a számok, akkor szintén álmodik.
Na mondjuk emiatt nem kezdek el karórát hordani mert, úgy néz ki ez a cetlis megoldás hatásosabb lesz, és teljesen logikus is, holnaptól elkezdem, végre! :)
Rákeresve a filmre, találtam egy blogbejegyzést róla, ahonnan meg el lehet jutni egy egész részletes útmutató cikksorozathoz, belinkelem ha nem baj: http://jocohp.hu/?o=user_post&id=12&l=2

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Tudatos álmodás gyakorlata - még
2008. szeptember 13. szombat, 9:32 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A filmet nem láttam, de a tudatosan álmodó srácokkal leveleztem egy időben. Nagyon jó kis összeállítást készítettek a módszerről, örülök, hogy belinkelted!

Az egyik  írásomat ki is tették a tudatos álmodásról a Tapasztalataik rovatba.

Aki neki szeretne fogni a tudatos álmodás gyakorlásának, de a cikkben említett módszereket túl intenzívnek tartja, próbálja ki az alábbi hét napra bontott módszert:

"Indulásként olyan napi rutint kell kialakítanod, amely segít az álmodásban. A legfontosabb tényező most az álmodás iránti vágyad, valamint a bizalmad, hogy - mint bárki más - képes vagy az álmodásra és a visszaemlékezésre.

Kezdetben az első szintre összpontosítunk: az elalvás előtti időszakra. Itt létrehozunk egy egyszerű sablont (a napi rutin alapját), amelyet „pszichológiai eszköz"-nek hívok. Ez a sablon egyfajta „megismerési technika". A sablon úgy kezdődik, hogy az ágyad előtt állsz." >> Olvasd tovább!

Tudotos álmodás
2009. szeptember 25. péntek, 13:09 | Alexander (útkereső)   Előzmény

Sziasztok,,,

Szeretnék segítséget kérni ,,,,,

Valamelyk este különös dolog történt velem,,,

Feküttem az ágyban a párom mellettem alut. Egyszer csak hallotom és láttam hogy fellkelt és ment ki a WC-re. de viszont láttam hogy melletem álszik. Aszt hiszem hogy rájöttem hogy álmodom is aszt akartam hogy felébregyek. próbaltam felébreszteni a párom hogy kelcsen fel de nem tudtom megmözdülni nagyon néhez voltam, se hangot nem tudtom kiadni magambul..

Egyszóval lattam a párom ki menni a WC-re de láttam hogy melletem alut is.
Ha valaki tüdna ebben segíteni akor megköszönném,,,

vagy ha tudnna valaki adni egy linket ahol ezekrül van szö,,

Böcsi az irásért de nem vagyok magyar,,

Köszönö mindenkinek elöre is,,,,,

Alvási bénulás
2015. április 02. csütörtök, 15:55 | Látogató   Előzmény
cikk
2009. november 11. szerda, 22:27 | ATTilare (útkereső)   Előzmény

Hello!

Mivel még nincs ezzel foglalkozó oldal, én elkezdtem csinálni egyet, az alábbi ideiglenes címen: http://tudatos-alom.hu

A www.tudatos-alom.hu domain bejegyzés alatt van, amint aktv lesz, átrakom az oldalt.

Ha te írtad a fenti címet, szeretnék engedélyt kérni az oldalamon való közzétételhez.

üdv

Attila

Én soha nem gyakoroltam a tudatos álmodást de rengetegszer része
2008. október 12. vasárnap, 18:21 | Melia (útkereső)

Én soha nem gyakoroltam a tudatos álmodást de rengetegszer részem volt benne.Szerintem az ember mindennap álmodik csak sokszor nem emlékszünk rá.Én általába emlékszem az álmaimra ha nem is teljesen de foszlányokban igen.Söt sokszor még irányitom az álmaimat.Nem tudom hogy hogy csinálom de van ugy hogy befolyásolom az álmaimban szereplö embereket hogy mit mondjanak vagy mit csináljanak vagy egyáltalán hogy kik legyenek az álmaimban.Meg magamat is tudom befolyásolni.Meg sokszor amikor nem én irányitom az álmaimat akkor tudom hogy ez csak egy álom és nem a valoság.Ezért például amikor rosszat álmodok nem félek mer tudom hogy csak álmodom.Ami meg még elöfordul velem hogy felébresztem magam az álmombol.Ez igy hülyén hangzik de igy van.Ha fel akarok ébredni akkor fel is fogok.Tudom hogy ki vagyok hogy mit csinálok és hogy csak álmodom.

álomkeresés
2008. október 23. csütörtök, 21:43 | Kockabagoly (útkereső)

Hm... egy időben (olyan 4 éve) elég sokat álmodtam (visszatérő álmok, többnyire pontosan emlékeztem arra, amit láttam/éreztem, sok-sok deja vu, etc) és mert mindíg érdekeltek a metafizikai megtapasztalások, hát úgy döntöttem, h kihasználom a dolgot.
Elkezdtem feljegyezni, kategorizálni az álmaimat. Kb. 2 hónapig csináltam. Hát... érdekes dolgok történtek. Nos. Kb akkor, mikor már akkor aludtam el/keltem fel amikor akartam (kis akaraterő-fejlesztés meg egy kis előkészület kérdése...) Elkezdtem "magamhoz térni' álmomban. Teljesen tudatomnál voltam, és bármit meg tudtam tenni - és nem utolsósorban teljesült a fent említett 5-6-os kitétel is.

Az igazat megvallva abbahagytam a dolgot. Az álmok szent dolgok, és ha tényleg üzenettel bírnak, akkor hagyni kell, hogy kiteljesedjen az emberben. Nem szabad mindent kontroll alatt tartani. Nem beszélve arról, hogy amit az ember nem közvetlenül lefekvés után álmodik, annak semmi tényleges jelentése nincsen - és ebben egyetért az összes archaikus álomfejtő. Ez volt az egyik ok.
A másik: egy kicsit meg is rémültem az esetleges következményektől, de ez már más téma.

Nos... még szerettem volna egy egyszerű tanácsot leírni azoknak, akik gyors sikereket szeretnének elérni. Tudom, hogy egy kicsit profán, de próbálj meg hason elaludni úgy, hogy az egyik kezedet a fejed alá teszed. Én eleinte mindíg így garantáltam, h belekerüljek abba a bizonyos félálomszerű állapotba. :P De a végén már ez sem kellett.

És még egy dolog. Bár abbahagytam, de azóta is akkor alszok el és kelek fel, amikor csak akarok. Ha másért nem is, de ezért mindenképpen megéri kipróbálni.

tudatos álmodás következményei
2010. október 30. szombat, 20:54 | Ryller (útkereső)   Előzmény

Hello - Kockabagoly!

Olvastam a hozzászólásodat, és feltűnt, hogy nem írtál a következményekről, de ez nagyon érdekelne. Mit értesz az alatt, hogy A másik: egy kicsit meg is rémültem az esetleges következményektől, de ez már más téma."

Mostanában próbálkoznék ezzel az egésszel... Megköszönném, hogy írnál nekem!

Krisz

Már kiskoromban...
2008. november 02. vasárnap, 19:16 | Szily3 (útkereső)

Ez nagyon furcsa. Tehát én már álmodtam tudatosan?
Kiskoromban, úgy 8 évesen (most 15 vagyok) folyton arra "ébredtem", hogy amit magam körül látok az nem a valóság. Egyszerűen észrevettem, és ettől tudatra ébredtem. Furcsa dolgokat is műveltem. Pédául irányítottam az álmom, mintha csatornát váltanék. Ritkán, ha nagyon koncentráltam, még a körülményeken, szereplőkön is változtatni tudtam. És a tudatra ébredés pillanatától mindent belülről éltem át, míg addig "külső nézetben" szemlélődtem.
Érdekes, hogy egyszer szándékosan kiugrottam a harmadik emeleti lakásunk ablakán, és ettől felébredtem.
Sajnos, ezen élményeket mindig negatívan éltem meg, úgy éreztem magam, mintha csapdában lennék, és nem tudnék szabadulni. Számtalanszor éltem át "ál-ébredést". Ezek mindig megrémítettek.
Az egésznek egy szörnyű álom vetett véget. Rajzfimbeli figurák lepték el álmom, és ettől ébredtem tudatomra. Ezután rengeteget kellemetlenkedtek, majd, mikor már szorongtam az egész szörnyű üldözéssé fajult, mintha démonaim próbáltak volna gúnyt űzni belőlem. Menekültem és minden erőmmel fel akartam ébredni. Egy Babar-szerű elefánt, csúf maskarába öltözve két utat kínált nekem: ha jó ajtót választok, felébredek, ha rosszat, egy másik helyre kerülök (ezekre a részletekre már nem emlékszem pontosan*). Természetesen rossz ajtóra mutattam, és mindenféle furcsaság tört elő belőle.
Végül annyira megrémültem, hogy az éjszaka közepén, a sötétben hirtelen felültem - ilyen filmszerű "felülés" azóta se fordult elő.
Ez az álom olyan szintű félelmet váltott ki bennem, hogy ezután hetekig már magától az elalvástól is rettegtem. Esküszöm, ha arra az álomra gondoltam, minden félelmem összegyűlt bennem. Rettegve néztem az órára, hogy "mennyi van még lefekvésig?".
Ezután véget ért az éber álom sorozat, és egy most olvasott cikk késztetett, hogy komolyabban utánanézzek a dolgoknak. Biztos, hogy ki fogom próbálni!
*Ez az álom furcsamód még ma is szokatlanul élénken él bennem.

szia ha rám halgacc álmodni fogsz mégpedig ugyahogyan soha .este
2009. augusztus 30. vasárnap, 14:18 | pejot71 (útkereső)   Előzmény

szia ha rám halgacc álmodni fogsz mégpedig ugyahogyan soha .este ha lefekszel monddell kétsze háromszor hangosan (ma felébredek álmomban tudom hogy feébredek álmomban) asztán mársemmi dolgod csa aludj de mostjön a proba tétel hogy tucc e ugy ahogyan kell aludni ,
mert ugykell aludni hogy negondolkodj.
és ez az amitnemfogsztudni megtenni tuti ha!!! csak nem ugyalszol hogy elalvásnál halgazsd a hangod
amivel lélegzel ez a hang altasson el és másnap megérted miről irtam

hasonló eset
2008. november 26. szerda, 19:07 | Keress

Én se nagyon sokat álmodom,de nekem is egyszer volt egy forcsa eset egy sakktáblán,és ilyen furcsa lények üldöztek, és versenyeztünk a lényekkel.Amikor felébredtem csupa verejték voltam,és ilyedt.
Ezt mégegyszer nem élném át az biztos.
Igaz hogy csak az 1. napja próbálom,de már álmodtam is. (nem ezt!)

Zero képe
Tudatos álmodás? Jól hangzik...
2009. március 26. csütörtök, 22:01 | Zero

Ez az egész tudatos álmodás nagyon érdekel... Először úgy találtam rá, hogy arra kerestem egy módszert, hogy hogyan tudnék jobban emlékezni az álmaimra. Kicsit később rákerestem wikipedian és rájöttem, hogy megér egy próbát... ezután látva a http://dreammoods.com fórumán a hozzászólásukat arra jutottam, hogy muszáj kipróbálni... minden jó angoltudású embernek ajánlom a fórumot! nagyon érdekes témák vannak a tudatos álmodásról... Ma próbálkozok először... de a próbálkozást akkor sem adom fel ha több próbálkozásra sem sikerül... erről jut eszembe... régebben voltak olyan álmaim amiben tudtam irányítani a cselekedeteimet és egy két más dolgot, de csak minimálisan... például átéltem egy nagyon életszerű repülési élményt is... másnap egy kis történetet írtam az álom miatt... elképesztő ereje van az álmainknak... ha vki elsajátítja a tudatos álmodást akkor sztem sohasem tud beleunni... legalábbis ha mindent irányíthat az álmában...

Velem rendszeresen előfordul, hogy álmodom és az irányításom
2009. április 03. péntek, 22:23 | Dávid (útkereső)   Előzmény

Velem rendszeresen előfordul, hogy álmodom és az irányításom alatt vannak a dolgok, odamegyek ahova szeretnék, de fantasztikus dolgokat nem teszek, talán mert nem próbálok. Olykor tárgyakkal álmodom amiket megfogok, és eldöntöm, hogy áthozom őket a valóságba, ilyenkor matatni szoktam az ágyamon, hogy sikerült-e. Persze soha sem sikerül, de megpróbálom újra és újra. Aztán általában felébredek. Az egész olyan varázslatos és egyben kellemes érzés.
Gyakran álmodom nagyon fura dolgokat. Ezen a héten azt álmodtam, hogy egy nő beesik a metrósínekre és megpróbálom kihúzni, szorítja a kezem és próbálom felhúzni a peronra de nem megy, aztán megjelenik a metró két lámpája, és elengedi a kezem. Ilyet még nem álmodtam soha. Ekkor felriadtam, aztán délután olvastam hogy egy nő beesett a Ferenciek terén a metró alá, szerencsére túlélte. A Cozma gyilkosság éjszakáján azt álmodtam, hogy egy külföldi férfit megölnek éjjel az utcán késsel.
Mielőtt bárki mondana erre valamit, hogy biztos kamuzok, vagy bármi, elég szkeptikus vagyok az ilyen dolgokkal kapcsolatban, nem hiszek a spirituális dolgokban, csak egy bizonyos szintig. Nekem ezek a kanál hajlítgatós dolgok és társai hihetetlenek, és gondolom van egyszerű tudományos válasz rá, akárcsak az álmaimra is.

kardoklovagja2 képe
Tudatos alom.
2009. április 04. szombat, 11:20 | kardoklovagja2   Előzmény

Most kepzeld el.Ha bizzol magadban rendesen,meg masban isHegyeket mozgatnal.Szerinted szukseg van itt meg tudomanyos magyarazatra?

jaguar képe
Ghost Hound
2009. július 22. szerda, 22:52 | jaguar

- az imént bukkantam erre a 2007-es anime-sorozatra. Álmok, testelhagyás, súlyosság. Innen letölthető amúgy magyar felirattal:
http://animeaddicts.hu/download.php?filelist.1.3040

helló
2009. augusztus 26. szerda, 19:50 | Névtelen (útkereső)

Köszi a leírást kipróbálom

A tudatos álmodás megtanulható
2009. szeptember 04. péntek, 1:34 | Névtelen (útkereső)

Ahhoz, hogy álmunkban felismerhessük, hogy valóban álmodunk, álomtesztet kell napközben végezni. Ébrenlétben nem kell folyton arra gondolni, hogy ez biztos álom. A valóságtudatunkhoz nem jó hozzányúlni, ez nem egészséges gondolat.

Viszont az álomteszt olyan, hogy egyszerűen elvégzed, akkor is, ha tudod, hogy ébren vagy, csak néhány rutinmozdulat. És mivel rutin, álomban is elő fog jönni. Megdöbbentően látványos az álomteszt egy álomban.

Álomteszt
Itt találsz bővebb információt, és az álomtesztek leírását. Érdemes kipróbálni, működik.
A tudatos álmodás megtanulható

Látom nem vagyok egyedul..
2010. március 26. péntek, 23:25 | Booogie (útkereső)   Előzmény

Nekem négy éve van részem éber álomban, beszéltem másoknak errol,de teljesen hulyének néztek,ugy,hogy nem is foglalkoztam vele bovebben.Mivel az elso álmok nagyon ilyesztoek voltak..
Azt megfigyeltem,hogy ha napkozben sunyokálok egy kicsit és tudom,hogy pár ora mulva felkell kelnem,akkor szinte mindig belecsoppenek az éberálomba..A legelso eset a kollégiumban ért,tudtam,hogy fekszem az ágyon,háton,olemben a kezem,alatta a matek konyv..hallottam még a rádiot is..egyszer csak láttam,az egyik kezemmel megfogtam a másikat,pontosan a mutatoujjamat és eltortem, vagyis letortem a helyérol,nagyon megijedtem,fájdalmat nem éreztem,de fel akartam kelni,csak nem tudtam megmozdulni...aztán nagy nehezen felébredtem hallottam a zenét,még mindig ugyanaz a szám szolt,ziháltam,de hálistennek az ujjam a helyén volt..ezután még brutálisabbak kovezkeztek,amit annak tudtam be ,hogy a családban sok haláleset tortént akkoriban..azota már kordában tudom tartani az éber álmaimat,befolyásolom a cselekményt s igyekszem ugy alakítani,hogy kellemes és érdekes élmény legyen..
viszont sohasem probáltam meg elotte tréningezni,tudatosan befolyásolni az elmém..nekem elég napkozben picit besunynom és máris belecsoppenek egy másik világba..

Nálam magától jelentkezett ez -az első alkalommal
2010. március 30. kedd, 18:39 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nálam magától jelentkezett ez -az első alkalommal megdöbbentőként ható- "álom", érzés. De nem úgy ahogy sokan leírják, álmodnak valamit és abban a cselekményben azt tesznek amit akarnak. Az első eset: reggeli visszaalvás után egyszercsak kihajoltam magamból, de a testem nem hagytam el. Ezt követően máskor minden nehézség nélkül huss felemelkedtem de olyan sebességgel, hogy meg kellet kapaszkodnom és volt olyan is, hogy emiatt felébredtem. Volt olyan is hogy csak lebegtem 10 centire az ágytól, azaz félig magamban voltam. :D Időnként nagyon nehezen kerülök ki magamból, erőlködni kell mintha tojásból bújnék ki, máskor meg ellenállás nélkül kikelek magamból :D
Mindig a szobámból indulok, de eddig csak kb. 200 métert tudtam megtenni, utána felébredek. A körülöttem lévő tárgyak hihetetlen életszerűek, a legapróbb részletekig. Kipróbáltam csodatevő dolgokat is, pl átmentem a falon, zárt ajtón, vagy csak éppen átnéztem rajtuk. Mindahányszor miután áthaladtam mintha elemreimre estem volna szét, fura érzés, kis időbe telt mire újból egynek éreztem magam. Nem kellemes, mégis többször kipróbáltam.

Most hogy írtad gyorsan utánanéztem. Tényleg nyitott
2010. március 30. kedd, 20:20 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Most hogy írtad gyorsan utánanéztem. Tényleg nyitott szívcsakráról írnak, ez is kell hozzá. S valóban egy fura kitörést szoktam érezni a szívnél, nem fájdalom, de nagyon fura.
Sokszor a régi szobabútorokat látom, de mondom magamnak, ezek már nincsennek. :)
Megpróbáltam már az ég felé is törni, de azonnal felébredtem. Ezek szerint lassítani kell, még a végén a Marson ébredek. :D Amúgy nagyon kellemes ez az állapot. Amit még megfigyeltem, hogy a fények fátyolosak, olyan mintha gyenge köd lenne, de mégis áttetsző és fényes minden.
Akkor már csak 1 mester kellene :) aki tovább visz.

További infók
2010. április 23. péntek, 22:06 | Zápor (útkereső)   Előzmény

Szia!

Mestert nem tudom, találsz -e, de aktívan próbálkozókat igen:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004321&la=67792802

http://tudatosalom.blog.hu/

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Tudatos álom elérésének módszerei
2010. április 24. szombat, 0:06 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A blogban nagyon jó a bevált módszerek listája. Ismét kedvet kaptam hozzá, köszönöm Zápor!