Az igazság értéke | Önmegvalósítás.hu

Az igazság értéke

Hozzászólások

21 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Íme egy videó Az igazság ára műsorból, amelyben Renáta
2008. szeptember 25. csütörtök, 2:59 | Huszti Sándor -...

Íme egy videó Az igazság ára műsorból, amelyben Renáta döbbenetes válaszait is újra hallhatjuk:

- Szilikon mellei vannak? - Igen.
- Szeretkezett már egyszerre több férfival? - Igen.
- Kötözték már ki szex közben? - Igen.
- Fizettek Önnek valaha szexért? - Nem. - A válasz HAMIS!

Na ettől kibukott Renáta és az egész családja.

Inyó képe
Ufff, ez ütős volt!
2008. szeptember 25. csütörtök, 8:22 | Inyó   Előzmény

Szegény kislány, még nem tudta, első játékosként, hogy mit is vállal! Keményre sikeredett!

 

Kiváncsi lennék, engem is ki tudnának ütni? Most azt gondolom, nem, de lehet, nagyot tévedek!:-)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Biztosan van Neked is olyan témád, ami kiütne! Gondolj arra,
2008. szeptember 25. csütörtök, 11:46 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Biztosan van Neked is olyan témád, ami kiütne! Gondolj arra, milyen rémes jövőképekre nem akarsz gondolni, vagy miről szólnak a rémálmaid!

A műsor legütősebb kérdései vagy a szégyellt múltját feszegetik a versenyzőnek, vagy olyan választás elé állítják, ami kínos, ha igazat mond. Te mely választásaidat nem vállalnád fel, ha ott ülne a jelenlegi és a születési családod?

SZABÓ GABRIELLA képe
Nem értem a felháborodást
2008. szeptember 25. csütörtök, 19:28 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Nem értem a felháborodást, mert nem kötelező a TV műsorban szerepelni.
Aki ezt bevállalja, vessen magára.
Én a szereplést nem vállalnám be.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Jó embernek tartod magad?
2008. szeptember 26. péntek, 14:19 | Huszti Sándor -...

"A videón látható Lauren Cleri nevű hölgy 100 000 dollárért bevallotta, hogy ő bizony leginkább az ex-csávójával élne (nemi életet), 200 000 dollárért azt is beismerte, hogy két éve csalja - a stúdióban ekkorra már teljesen elképedt ábrázattal bámuló férjét. Majd következett a végső akadály: "Jó embernek tartod magad?" Az igenlő válaszról azonban kiderült, hogy hazugság, így a csaj egy fillért nem nyert, és valószínűleg még a férje is ki fogja hajítani." - Comment:com

naphold képe
Szép, szép, de valóban mi az igazság?
2008. szeptember 28. vasárnap, 17:40 | naphold

Nem láttam a TV-műsort, ettől függetlenül e témában én is folyton érdekelt vagyok. Régen én is csodálkoztam, hogy én, aki mindig (még a fájdalmas dolgokban is) igazat mondok, miért kapok folyton hazugságot?

Nagyon szépen fogalmaztál, akár egy újság címlapján is megjelenhetne, de...

MI AZ IGAZSÁG???
Vegyük például egy "préda állat" igazságát a szavannán, vagy mittudomén, hogy hol. Ő azt modja, hogy "joga van a vízhez, élethez". Igenám, de az oroszlánnak meg joga van ahhoz, hogy ne haljon éhen, és nyilván a víz közelében fog vadászni, mert ott sok a "préda". Nos?

A hazugságról: amikor hazudnak nekünk, akkor valamiben túl erősek (kevéssé vagy egyáltalán nem elfogadóak) vagyunk, mégpedig abban, amiben a másik hazudik nekünk. Ha képesek vagyunk elfogadni a másikat a cselekedeteivel, mondókájával együtt, akkor azt gondolja magában, hogy minek fektessek erőt a hazugságba, hisz az igazságért sem bűntet. Ez magával hozza azt, hogy nem fog hazudni.

Nnna, nehogy azt hidd, hogy én különb vagyok másnál, azért írtam le ezeket. Inkább gondolkodj el rajta - én folyamatosan ezt teszem, és időnként én is kibukok a hazugságokon, aztán egy jót röhögök magamon, és azt mondom: "Eta, már megint túl erőszakos voltál!"

Bocsi, de úúúgy kikívánkozott belólem - hihi! Úgy látszik, megint dolgom van vele - de majd megoldom!
Eta

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Igazságosság, igazság, a karma és a tanítás
2008. október 03. péntek, 9:08 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Vegyük például egy "préda állat" igazságát a szavannán" - ez a példa nem az igazságról szól, hanem a jogról, az élethez való jogról, vagy ahogy Te is értelmezed, az igazságosságról. De az igazságosság és az igazság két különböző dolog!

1. Az igazság egy másik fogalom, ami azt jelenti, hogy megpróbáljuk gondolatokba és szavakba önteni a tapasztalatainkat és ha ezt pontosan tesszük, akkor megtaláltuk az igazat.

2. Ha véletlen tévedünk a világ leírásában, azt tévedésnek hívjuk.

3. Ha pedig szándékosan ferdítjük el a leírást / megfogalmazást, az a hazugság!

Igazság mindig csak egy van, nincs több lehetőség! Nem lehet egyszerre igaz az egyik állítás, és a vele ellentétes másik állítás is!
Ha mégis úgy tűnik, hogy több igazság is jelen van, akkor az egy igazságon kívül a többi biztosan tévedés, vagy szépen megférnek egymás mellett ezek az állítások.

Az igazságosság viszont egy nagyon szubjektív vélemény, ezért is vitáznak rajta annyit az emberek. Az egyik nézőpontból ennek adnánk igazat (jogot), a másikból a másiknak. De ez a fajta igazat / jogot adás mindig a saját világszemléletünk, erkölcsi megítélésünk, hagyományaink alapján születik meg, ezért lehet olyan különböző.

Ha valaki átlátná a világ teljes működését, mind fizikai, mind lelki szinten, akkor Ő képes lenne megmondani, hogy kinek, mihez van joga, vagy egy vitában kinek van igaza.
De mi átlag emberek csak a saját elképzelésünkhöz és törvényeinkhez tudunk viszonyítani, sokszor nem vesszük észre a hazugságot sem, ezért lehet annyiféle a véleményünk az igazságosságról.

Ha valakit nagyon érdekel, hogy milyen lehet tudni mindennek a helyét, látni az igazat és ez alapján igazságosan dönteni, akkor képzelje el, hogy a világegyetemben a törvények annyira határozottak, hogy folyamatosan rendet tartanak és minden pont úgy igazságos, ahogy éppen van!
Mindenki pont annyit kap, amennyit érdemel, azt tudja elkerülni, amit el kell a tovább fejlődése érdekében és arra van lehetősége, amivel dolga is van, másra viszont nincs!

/  Pfúú, ez még nekem is erős tanítás lett!!   : o   /

Így aztán, az igazat látónak nem kell semmiben sem másképpen döntenie, mint ahogy a dolgok éppen vannak, mert tudja, hogy az igazságosságot a rendszer fenntartja magának, azt nem neki kell kiosztania. Ezért Ő csak ül békében, nem szól bele semmibe sem, és a dolgok így is a legnagyobb rendben haladnak.

Mi "emberek" azért zizegünk annyit, mert nincs meg a belátásunk, a belelátásunk a rendszerbe, annak működésébe, ezért nem is értjük azt, és nem hiszünk az igazságos működésében. Azt hisszük, hogy elromlott és nekünk kell kijavítanunk a hibát, nekünk kell igazságossá tenni a világot.
Pedig csak meg kellene értenünk, hogy az igazságosságot a karma törvénye folyamatosan biztosítja, de azért nem súlyt le azon nyomban a vétkezőkre, mert a tanítás törvényével szövetkezve időt hagy a bűnösöknek, hogy saját maguk is belássák és megbánják a tévedéseiket!

fehercsongor képe
A prédahasonlat kicsiholt pár kérdést : 1 . Miből gondolod ,
2008. október 05. vasárnap, 0:33 | fehercsongor   Előzmény

A prédahasonlat kicsiholt pár kérdést :
1 . Miből gondolod , hogy a halálod nem az elejtésed ?
2 . Honnét tudod , hogy a betegséged , leépülésed előtte nem az űzés , becserkészés ?
3 . és lehet , hogy te vagy a vadász is egyben ? Üdvözlettel : felacso
U . i . : Nem tudom mi az igazság . A legutolsó változat amit a fogalom értelmezéseként megkaptam : azt mondta , hogy az igazság az , hogy mindenkiben egy isteni szikra ragyog . / átdereng , pislákol ? / Ebből azt szűrtem ki , hogy a bennem rejlő isteninek ( amíg eggyé nem válok vele ) egyszerre vagyok börtön és lehetőség , és amíg ez be nem teljesül , addig százszorosan szenvedek . De ez túl elvont .
Saját megközelítésben annyit érzek , hogy az igazság valahol a valóságra vonatkozik ,egy arról alkotott helyes , vagy kevésbé pontos kép . Ha a valóságot tudattól függetlennek akarjuk tapasztalni , akkor keresni fogjuk azt az egyetlen képet , amely ezt fedi . Ha viszont mi teremtjük , akkor csak a teremtés , mint lehetőség tűnik a tudattól függetlennek , megváltozhatatlannak , valósnak , vagyis igazságnak .
Visszatérve a prédahasonlathoz : A prédaállat nem prédalétként éli az életét . A pusztulás egy módját kínálja neki a ragadozó . Valamelyik képzeletdús regényben olvastam , hogy Marsot " uraló " idegenekre hárult az az isteni feladat is , hogy érintésükkel a halálba segítsék az ezért eléjük járuló gyógyíthatatlan betegeket . Másrészt az oroszlánnak a saját táplálkozási módjával kapcsolatban nincs szabad akarata , és így az emberi léttel együtt járó szabad akarat erkölcsi választási kényszerei nem kérhetőek számon rajta .

Inyó képe
Hol van a 2. rész?
2008. október 11. szombat, 10:09 | Inyó

Az igazság kérdései 2. rész??? Nem találom. Tud valaki segíteni?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kijavítottam a hibát, most már működik a link! Köszönöm,
2008. október 12. vasárnap, 16:14 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Kijavítottam a hibát, most már működik a link!

Köszönöm, hogy szóltál!

course képe
Igazság ára!
2009. május 18. hétfő, 8:17 | course

Én a családomban történő igazságmondásról szeretnék írni egy pár sort.
Párom mindig kimondja az igazságot,még a a legközelebbi családtagoknak is (testvérek).Mára eljutottunk odáig,hogy mindenki elfordul tőlünk.A szülőkön és a nagyszülőkön kívül senki nem beszél velünk,mert párom meri megmondani az igazat és az "esetleg fáj".Ami a legérdekesebb az az,hogy a testvérek és az unokatestvérek összefogtak ,hogy a szülőket és a nagyszülőket is ellenünk fordítsák,azért hogy senki ne beszéljen velünk a családból.Lassan már látogatóba sem mehetünk,mert "állítólag" semmi közünk oda.
Ahhoz,hogy béke legyen egy családban hazudozni kell?
Érdemes megmondani az igazat ilyen áron?

curse

Szeretet
2009. május 18. hétfő, 8:37 | csaesz   Előzmény

Két dolgot tanultam meg ezzel kapcsolatban eddig. Ha szeretettel, a másik megértésével, elfogadásával mondod ki az igazságot, akkor azért nem haragszik meg senki. Ha csak úgy odabököd okoskodva, felsőbbrendűen, akkor jön az ajtócsapkodás. A másik ember ha nem érzi a hangodban a jóindulatot, szeretetet, nemigen fogja elfogadni a véleményedet, még akkor sem, ha tényleg neked van igazad. Támadásnak veszi az igazságot, és önkéntelenül elzárkózik előle.

A másik, amit nemrég megtanultam, az a hit. Hogy csak akkor tud győzni az igazságod, ha teljes mértékben hiszel önmagadban, és a szeretet erejében. Ezen még én is dolgozom éppen...

course képe
Köszi
2009. május 18. hétfő, 9:30 | course   Előzmény

Köszönöm a tanácsod csaesz!
Sajnos nálunk ez nemigen működik,mert álszentek még egymással is,mindenki "jópofizik" a másik szemébe a hátuk mögött meg kibeszélik egymást.Az az érdekes,hogy nekünk panaszkodnak a szülők és a nagyszülők a problémákról,de a többieknek nem mondják meg,csak az én párom és így ő "húzza a rövidebbet".
Abban igazad van,hogy tényleg nem szeretettel és megértéssel mondja meg,hanem odavágja,de ezt felindultságában teszi.Teljesen tanácstalannak érzem magam,próbáltam már páromat rávezetni arra,hogy ne legyen ennyire szókimondó,de...
Elgondolkodom azon amit írtál és megpróbálom kihozni a helyzetből amit lehet.

course képe
Találó és elgondolkodtató amit írtál.Sok igazság van
2009. május 18. hétfő, 16:43 | course   Előzmény

Találó és elgondolkodtató amit írtál.Sok igazság van benne.
Igazából nem az a baj,hogy szeretjük vagy nem szeretjük egymást,hanem az értékrendbeli és gondolkodásbeli különbségek.Van akinek a pénz, a luxus számít mindenáron, míg a másiknak a család és a gyerek.Azért mert valakinek több van még nem kell a másikat semmibe venni és átgázolni rajta.Ne érts félre nem vagyunk irígyek rájuk,mert annyi nekünk is van amennyiből normálisan meg lehet élni.Csak az bántó ahogyan viselkednek,és lenézik a másikat.Talán ez az ami zavar minket és párom talán azért mondja meg az igazat.
Mindenképp átbeszéljük párommal,hogy mit is tegyünk,mert a szülők és a nagyszülők szeretetét nem szeretnénk elveszíteni.A többiekkel meg majd lesz valahogy...
Köszi!
course

course képe
Köszi!
2009. május 19. kedd, 13:26 | course   Előzmény

Sokat segítettél,rávilágítottál fontos dolgokra.
Talán az egyetlen megoldás,ha "elfelejtjük" őket,csak az a szomorú,hogy ennek testvérek között kell megtörténnie.Igazából nem lesz ez sem a tökéletes megoldás,mert egy kis idő elteltével megint fog történni valami ami újra indítja az egészet.Sajnos ez már 10 éve zajlik,és ezalatt az idő alatt megtapasztaltunk szinte mindent velük kapcsolatban.
Sajnos az igazmondás az egyetlen "fegyver" velük szemben,mert átgázolnak mindenkin csakhogy nekik jó legyen,na és persze ezt később mind le is tagadják.....
Mégegyszer köszönöm a tanácsaidat,tényleg sokat segítettél!

course

Feliratkozás Hírlevélre