A bennünk élő gyermek, a belső gyermek | Önmegvalósítás.hu

A bennünk élő gyermek, a belső gyermek

Hozzászólások

4 hozzászólás
idézet
2009. július 07. kedd, 20:40 | csaesz

"Számtalan dolog történhet azzal a csodaváró kisgyermekkel, akik életünk elején vagyunk. Megtörhet a gyönyörű kezdet, kételkedővé, szomorúvá, félénkké, szorongóvá válhatunk. Ha felnőttként sérült belső gyermekünk van, nem hagy bennünket megnyugodni a szeretetigény. A hajdani kínok hatására mondunk oda nem illő dolgokat, cselekszünk célszerűtlenül, vallunk kudarcot egyes helyzetekben, és olyan érzéseket viselünk el, melyeknek a jelenhez semmi közük, mert a túléléssel és a védekezéssel vagyunk elfoglalva.

Legtöbben nem vagyunk tudatában alkotó erőnknek, mert beledermedtünk a gyermek megfagyott gyászába. Ha meggyógyítjuk és megvédelmezzük őt, mi magunk adjuk meg neki azt a feltétel nélküli elfogadást, amire vágyik.

Belső csodagyermekünk kinyílásra ösztökél minket. Több és teljesebb életre szólongat. Benne gyökerezik teremtő erőnk. Azt mondja, hogy az élet növekedés, és hogy embernek lenni lenyűgöző."

"Engedjük meg, hogy egy kicsit kezébe vegye életünk irányítását. Ez a gyermek tudja, hogy minden nap más, mint a többi. Had érezze újból, hogy szeretjük!
Tegyünk kedvére akkor is, ha mások szemében ostobaságnak tűnik.

Ha meghalljuk a lelkünkben lakozó gyermek szavát, újra csillogni fog a szemünk.

Ha nem veszítjük el a kapcsolatot ezzel a gyermekkel, az élettel se veszítjük el."

www.azeletsoja.hu
www.belsogyermek.hu

naphold képe
Szép volt!
2009. július 08. szerda, 9:27 | naphold   Előzmény

Szép volt! Köszönöm!
Eta

Megértettem
2009. július 13. hétfő, 17:48 | gernis

Szia Etatám!

Köszönöm! Most értettem meg igazán....
Tudod, fontos számomra, hogy támaszkodni tudjak másokra, szükségem van másokra,hogy érezhessem saját létezésemet. Leginkább természetesen amíg kisgyermek voltam az anyámra volt szükségem, Érzelmi igényeim olyan nagyok, hogy a lelkem soha nem telik be vele. Nincs meg bennem az a képesség, hogy a szeretetet megtartsam. Minden,amit kapok,az adott pillanatban táplál, és a következőben már el is tűnik. Így mindig a következő "etetést" várom anélkül, hogy lelki éhségem csillapodna. A leggyakoribb transzterápiából származó belső kép ilyen esetekben,egy apró kisgyermek képe,amely még szinte embrionális állapotban található,és amely megváltásra vár....
2008 októberében azt írtad nekem, Erre csak én vagy képes, senki más. "Más" max. az irányt mutathatja számomra, amerre el kéne indulnom, s hogy ezeket csak magamnak adhatom.
S ezen kívül, a már megszületett gyermek Énemnek, a bennem élő kisfiúnak mire van szüksége és részletesen le is írtad hogyan és mit kell tennem.....
És hogy ha majd elfogadom, amit kapok, és átadom magam neki, akkor elmúlik a félelmem "kettesben" lenni önmagammal.
Szóval megmutattad már párszor az irányt.... Ezt, ezeket már sokszor leírtad nekem....
Most visszacsengtek, ahogy olvastam a blogbejegyzésedet..... és a hozzászólást....
És most összeállt a kép.... Jobb később, mint soha. :)

Geregelyed

naphold képe
Büszke vagyok rád
2009. július 13. hétfő, 20:02 | naphold   Előzmény

Gratula!
Innen már csak egy lépés, hogy végre elindulj az utadon és ne toporogj tovább - hihi!
Pussz, Etatád