Párválasztásnál mi a legfontosabb számodra? | Önmegvalósítás.hu

Párválasztásnál mi a legfontosabb számodra?


Beküldte: | 2009. szep. 07. hétfő - 13:00

Hozzászólások

12 hozzászólás
Biztos ez?
2009. szeptember 07. hétfő, 22:39 | atirisatuk

Vajon mennyire válaszolunk őszintén? vagy nem jók a választási pontok - mert ugye soha nem 1 valami miatt választunk. És mennyire gondoljuk azt a szavazat leadásakor, hogy az első 2 opció azért ciki lenne. De ki meritek jelenteni, hogy ez nem játszott - játszik szerepet a párválasztásotokban?
Én 20 éve - kamaszként a lelki világa miatt választottam a szerelmem - olyannyira, hogy más előnyt nem nagyon tudnék mellé sorakoztatni, de 4-5 év múlva elhagytam. Talán még nem tudtam értékelni elsőként az életemben. Majd jött 15 év és a listáról ott volt minden, meg talán még egy ilyen lista. És most újra itt van az életemben Ő, a nagy Ő. vajon megtanultam a leckét, most fogom értékelni? Hátborzongatóan karmikus a kapcsolatunk és egyszerre alakult az életünk egymás felé újra. Hogy mi ezzel a sors célja? Csak egy újabb lecke? Vagy most már tényleg tudom majd értékelni tisztán a lelkiségét, a személyiségét? Figyelmen kívül hagyva minden egyebet?

Lelkiség
2009. szeptember 08. kedd, 14:31 | csaesz   Előzmény

A saját életutam tanulsága az, hogy nekem sem elég csupán a lelkiség, a személyiség.

Lánykoromban arra a következtetésre jutottam, hogy ez a fontos egy életre szóló kapcsolathoz. De a való élet megcáfolt... hosszú távon nagyon is hiányzott a szexuális vonzerő a kapcsolatunkból, legalábbis a magam részéről. Nem működött nélküle, egy lelki jó barátom mellett éltem évekig, végül neki fájt jobban, hogy nem több egy barátnál. Igaza volt.

Akkor rámentem a szexuális vonzerőre, be is vonzottam egy olyan pasit, akire borzasztóan búgtam. Vele meg a őszinte kommunikáció, a biztonság, a melegség hiányzott...

Ezekután arra a következtetésre jutottam, hogy csak olyanokkal állok szóba, akik vonzanak szexuálisan, viszont csak olyan férfi mellett maradok hosszabb távon, akivel lelkileg is összerezgünk.

Ehhez meg idő kell!
2009. szeptember 08. kedd, 15:12 | atirisatuk   Előzmény

Csaesz, mintha csak az én életemről írtál volna! Az elhagyás oka, és a többi is, mind mind hasonlóan alakult, majd jött minden más. Legutóbb a teljes lelki sivárság és szeretlenség. Nem tudom, nem ezért értékelem-e megint annyira Őt, akitől minden lelkit megkaptam, és nagyon egyre mozog az agyunk a lelkünk. De mi van ha előbb-utóbb megint megunom??? vagy a szex vinne másfelé? Megtanultam ezt annyira értékelni, hogy nem mondom, mint 20 évesen : Mennem kell!

És persze nem akarok neki még egyszer akkora fájdalmat okozni, mint akkor! de akkor bele se menjek?
Néha úgy érzem, hogy elsőre megkaptam őt, de akkor nem érdemeltem meg. De ha most megtanultam a leckét, és megküzdök érte, akkor visszakaphatom őt, hisz életemben nem volt kívüle ilyen lelki társam.

Most épp válás után 2 gyerekkel mászok ki a gödörből - ő már előre fél, csak addig leszek mellette, míg nem jön az életemben egy újabb szerelem.

Na hát ez az, amit csak az idő fog eldönteni. És meri-e velem vállalni újra a kockázatot.

Hisz lelkeket nem láncolhatunk magunkhoz - el kell engednünk egymást - hogy szabadon térhessünk vissza újra.

Szevasz Szobatárs, jól látod!
2009. szeptember 08. kedd, 23:03 | atirisatuk   Előzmény

És ezt meg is beszéltük vele, ő így is áll hozzá. És igazad is van, akkor meg miért érzem az én felelősségemnek? Az ő életének egyik nagy tanulnivalója a kötődés-elengedés. Én voltam a mindene. Most épp a fiát kell elengednie - válás nála is.
Én most az általad is említett feldolgozásnál tartok, döbbenetes dolgok kerülnek elém nap nap után, és kissé olyan érzésem van, mint ahogy írtad - kellett a kitérő.....
De jelenleg Itt és Most van - a többi meg majd idővel kiderül.
Nem mellesleg életem egyik legnagyobb tanítója volt akkor, és már tudom, most is az.

Köszönöm Neked őszintén
Puszi, Rita

fehercsongor képe
Mindezek összhangja , és ennek a bennem kiváltott visszhangja .
2009. szeptember 08. kedd, 20:54 | fehercsongor

Mindezek összhangja , és ennek a bennem kiváltott visszhangja . A pillanat varázsa , amelyben Ő és Én - egymáshoz és a környezetünkhöz símulva - öntudatlan lelki balettot járunk . Később ez egy örök emlék , amire visszagondolva megfiatalodnak az arcvonások , könnyebben elsímulnak a nézeteltérések , és felderül a lelkünk . A vágy ritka kincs : ez a szív igenje . A választást megindokolni ráér ( később is , aggkori merengésben ) . Üdvözlettel : felacso

Egység
2009. szeptember 09. szerda, 10:17 | pajkos

Számomra (és ezt keresem) az egység és egyensúlyban élés a legfontosabb. Vagyis ha lelkünk "alapban" kapcsolódik, akkor egységben legyen önmagával a párom, mert akkor hasonlóságunk és különbözőségünk a szívárványt jelenti (tudjátok, a szivárvaány kapocs Isten és a másik felé)

Szerintetek van ilyen?

Magus68 képe
Hogyan ismerjük meg a másik személyiségét?
2009. október 10. szombat, 12:10 | Magus68

Szerintem a partnert elsősorban az irántunk tanúsított magatartása alapján választjuk. Mert lehet hogy mással kedves, figyelmes elragadó, de ha én nem azt kapom tőle, vajon vonzó-e számomra? Pillanatnyilag lehet, de hosszú távon nem lesz működőképes a kapcsolat. Nagyon kevés az olyan szellemi szinten lévő lélek, aki feltétel nélkül el tudja fogadni a másikat.

Jó példa erre a hűség hűtlenség. Javaslom annak a 70 %-nak nézzen egy kicsit magába, és közelítse meg ebből az irányból is a témát.