Párválasztásnál mi a legfontosabb számodra? | Önmegvalósítás.hu

Párválasztásnál mi a legfontosabb számodra?


Beküldte: | 2009. szep. 07. hétfő - 13:00

Hozzászólások

12 hozzászólás
Biztos ez?
2009. szeptember 07. hétfő, 22:39 | atirisatuk

Vajon mennyire válaszolunk őszintén? vagy nem jók a választási pontok - mert ugye soha nem 1 valami miatt választunk. És mennyire gondoljuk azt a szavazat leadásakor, hogy az első 2 opció azért ciki lenne. De ki meritek jelenteni, hogy ez nem játszott - játszik szerepet a párválasztásotokban?
Én 20 éve - kamaszként a lelki világa miatt választottam a szerelmem - olyannyira, hogy más előnyt nem nagyon tudnék mellé sorakoztatni, de 4-5 év múlva elhagytam. Talán még nem tudtam értékelni elsőként az életemben. Majd jött 15 év és a listáról ott volt minden, meg talán még egy ilyen lista. És most újra itt van az életemben Ő, a nagy Ő. vajon megtanultam a leckét, most fogom értékelni? Hátborzongatóan karmikus a kapcsolatunk és egyszerre alakult az életünk egymás felé újra. Hogy mi ezzel a sors célja? Csak egy újabb lecke? Vagy most már tényleg tudom majd értékelni tisztán a lelkiségét, a személyiségét? Figyelmen kívül hagyva minden egyebet?

Lelkiség
2009. szeptember 08. kedd, 14:31 | csaesz   Előzmény

A saját életutam tanulsága az, hogy nekem sem elég csupán a lelkiség, a személyiség.

Lánykoromban arra a következtetésre jutottam, hogy ez a fontos egy életre szóló kapcsolathoz. De a való élet megcáfolt... hosszú távon nagyon is hiányzott a szexuális vonzerő a kapcsolatunkból, legalábbis a magam részéről. Nem működött nélküle, egy lelki jó barátom mellett éltem évekig, végül neki fájt jobban, hogy nem több egy barátnál. Igaza volt.

Akkor rámentem a szexuális vonzerőre, be is vonzottam egy olyan pasit, akire borzasztóan búgtam. Vele meg a őszinte kommunikáció, a biztonság, a melegség hiányzott...

Ezekután arra a következtetésre jutottam, hogy csak olyanokkal állok szóba, akik vonzanak szexuálisan, viszont csak olyan férfi mellett maradok hosszabb távon, akivel lelkileg is összerezgünk.

Ehhez meg idő kell!
2009. szeptember 08. kedd, 15:12 | atirisatuk   Előzmény

Csaesz, mintha csak az én életemről írtál volna! Az elhagyás oka, és a többi is, mind mind hasonlóan alakult, majd jött minden más. Legutóbb a teljes lelki sivárság és szeretlenség. Nem tudom, nem ezért értékelem-e megint annyira Őt, akitől minden lelkit megkaptam, és nagyon egyre mozog az agyunk a lelkünk. De mi van ha előbb-utóbb megint megunom??? vagy a szex vinne másfelé? Megtanultam ezt annyira értékelni, hogy nem mondom, mint 20 évesen : Mennem kell!

És persze nem akarok neki még egyszer akkora fájdalmat okozni, mint akkor! de akkor bele se menjek?
Néha úgy érzem, hogy elsőre megkaptam őt, de akkor nem érdemeltem meg. De ha most megtanultam a leckét, és megküzdök érte, akkor visszakaphatom őt, hisz életemben nem volt kívüle ilyen lelki társam.

Most épp válás után 2 gyerekkel mászok ki a gödörből - ő már előre fél, csak addig leszek mellette, míg nem jön az életemben egy újabb szerelem.

Na hát ez az, amit csak az idő fog eldönteni. És meri-e velem vállalni újra a kockázatot.

Hisz lelkeket nem láncolhatunk magunkhoz - el kell engednünk egymást - hogy szabadon térhessünk vissza újra.

Szia Kedves Szobatárs!
2009. szeptember 08. kedd, 17:11 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

"És persze nem akarok neki még egyszer akkora fájdalmat okozni, mint akkor!" Írod. Miért? Tanult azóta? Ha igen akkor nem megy bele, ha tudja előre fájni fog, vagy tán pont ezért. Ebből kell tanulnia.
Ha mind a ketten már úgy mentek bele a nem-tudom-hogy -kapcsolatba akkor mi lesz igy ebből?
Mind a kettőtöknek le kellene ülni magával, feldolgoznia a múltotokat. Az eredmény magától fog jönni. Láttam már rá példát, hogy ilyen kitérőre volt szükség ahhoz, hogy két lélek pont jókor találjon végleg egymásra. Már több mint 20 éve vanna azóta együtt!

Puszi
Hédi

Szevasz Szobatárs, jól látod!
2009. szeptember 08. kedd, 23:03 | atirisatuk   Előzmény

És ezt meg is beszéltük vele, ő így is áll hozzá. És igazad is van, akkor meg miért érzem az én felelősségemnek? Az ő életének egyik nagy tanulnivalója a kötődés-elengedés. Én voltam a mindene. Most épp a fiát kell elengednie - válás nála is.
Én most az általad is említett feldolgozásnál tartok, döbbenetes dolgok kerülnek elém nap nap után, és kissé olyan érzésem van, mint ahogy írtad - kellett a kitérő.....
De jelenleg Itt és Most van - a többi meg majd idővel kiderül.
Nem mellesleg életem egyik legnagyobb tanítója volt akkor, és már tudom, most is az.

Köszönöm Neked őszintén
Puszi, Rita

Nem volt nehéz
2009. szeptember 08. kedd, 15:15 | Névtelen (útkereső)

Valahányszor olyannal "álltam össze" ahol az indok nem az utolsó volt, napok, max hetek alatt eltaszitottam magamtól. Persze több olyan is volt köztük, ahol az egyedet megismervén rá kellett jönnöm, hogy vagy elfejlődtünk egymás mellett, vagy nagyon nem ismertem rá a személyiségére. Aztán ott vannak akiket én rontottam el, mert nagyon szeretni akartam. Eredményül mindig nagyon hosszú 7-8 éves kapcsolataim voltak megtűzdelve egy-két nagyon minivel. Egy volt köztük aki egész jól nézett ki a többire azt mondta volna a nagyanyám, hogy az ördögnél egy fokkal tán szebb. Gazdag egy se volt köztük. Egy valaki volt akit a vonzereje miatt pecáztam ki és pont amiatt már bele se szerettem. Végül is igy van ez jól, hiszen azt a személyiséget vonzom be akitől éppen tanulnom kell valamit. Azt viszont tették egytől egyig :)

Jó párválasztást mindenkinek!

Hédi

fehercsongor képe
Mindezek összhangja , és ennek a bennem kiváltott visszhangja .
2009. szeptember 08. kedd, 20:54 | fehercsongor

Mindezek összhangja , és ennek a bennem kiváltott visszhangja . A pillanat varázsa , amelyben Ő és Én - egymáshoz és a környezetünkhöz símulva - öntudatlan lelki balettot járunk . Később ez egy örök emlék , amire visszagondolva megfiatalodnak az arcvonások , könnyebben elsímulnak a nézeteltérések , és felderül a lelkünk . A vágy ritka kincs : ez a szív igenje . A választást megindokolni ráér ( később is , aggkori merengésben ) . Üdvözlettel : felacso

Egység
2009. szeptember 09. szerda, 10:17 | pajkos

Számomra (és ezt keresem) az egység és egyensúlyban élés a legfontosabb. Vagyis ha lelkünk "alapban" kapcsolódik, akkor egységben legyen önmagával a párom, mert akkor hasonlóságunk és különbözőségünk a szívárványt jelenti (tudjátok, a szivárvaány kapocs Isten és a másik felé)

Szerintetek van ilyen?

Magus68 képe
Hogyan ismerjük meg a másik személyiségét?
2009. október 10. szombat, 12:10 | Magus68

Szerintem a partnert elsősorban az irántunk tanúsított magatartása alapján választjuk. Mert lehet hogy mással kedves, figyelmes elragadó, de ha én nem azt kapom tőle, vajon vonzó-e számomra? Pillanatnyilag lehet, de hosszú távon nem lesz működőképes a kapcsolat. Nagyon kevés az olyan szellemi szinten lévő lélek, aki feltétel nélkül el tudja fogadni a másikat.

Jó példa erre a hűség hűtlenség. Javaslom annak a 70 %-nak nézzen egy kicsit magába, és közelítse meg ebből az irányból is a témát.

mért csak egyet lehet bejelölni?? A magam részéről a
2009. október 11. vasárnap, 9:40 | Névtelen (útkereső)

mért csak egyet lehet bejelölni?? A magam részéről a vonzereje-szexualitása (testi vonal) + személyisége-lelki világa (szellemi vonal) párosra voksolnék. a kettő szerintem nem zárja ki egymást.. de azért ne legyek má túl igényes :-)

Vélemény
2009. október 11. vasárnap, 9:59 | Garfield (útkereső)

Sziasztok!
Nekem az a véleményem,hogy mindezek összetartozó dolgok,egyik sem hiányozhat egy jó kapcsolatból!
Hiába mondjuk azt,hogy nem érdekel a külső,nem érdekel,hogy milyen anyagi háttérel rendelkezik a másik,ha igazán magunkba nézünk igen is nagyon fontosak!Ugyanúgy kellenek mint a lelki összetartozás a szexualitás és a felém nyújtott viselkedés is.

Idealista korszakomban úgy gondoltam, olyan társ lesz az igazi
2009. október 11. vasárnap, 18:36 | Kati64 (útkereső)

Idealista korszakomban úgy gondoltam, olyan társ lesz az igazi nekem, akivel a hármas harmónia megteremthető, testi, lelki, szellemi. Most már tudom, azt vonzzuk be, akin keresztül a legtöbbet tanulhatunk. Ha visszagondolok futó kapcsolatokra, akkor olyan embereket vonzottam be, amire az adott időszakban legjobban fókuszáltam, pl. telefonos társkeresőn egy csőszerelő hívott fel, amikor elakadtam a megvásárolt hintaágy összeszerelésével. Ha valaki nagyon el van akadva a párkapcsolati nehézségekkel, nem feltétlenül ebben a sorrendben, de ez a három, amiben hiszek, hogy működik: első tudatalatti blokkok oldása, belső gyermek gyógyítása meditációval, a Sanyi sokszor beszélt róla, a rögzült gyermekkori minták elengedése, oldása, második Hellinger terápia, harmadik SZI kommunikáció, tudatos teremtés.