becsületesség | Önmegvalósítás.hu

becsületesség

home-taping-is-killing-musi.jpg

Kultúralopás, avagy a szerző jogok meggyalázása?

Elolvastam egy régebbi fórumtémát: Mi számít lopásnak? címmel. Már korábban foglakosztat ez a téma, de nem akartam a hozzá szólni (mert a weblapon ez már lerágott csont).
Mivel sok kérdés merült fel még így is bennem, úgy döntöttem, hogy nyitok egy új topikot, részben folytatása az előzőnek, részben kiélezve, két konkrét témára, a letöltésre, és az antikvár kereskedésre. Örülnék, ha a következő pontokhoz hozzászólnátok, és új szempontokat is feltárnátok.

Egy önkormányzati hivatalnok pénzt fogad el, hogy szemet hunyjon egy szabálytalanság felett. Az orvos és a nővérek akkor figyelnek oda tisztességgel a Nagymamámra, ha megkapták a zsebpénzüket. A vasutas jegyellenőr addig csűri-csavarja a bírságolást, amíg végül az Ő zsebébe vándorol a pár száz forint.
Ezek csak az elmúlt pár hét korrupciós történetei, amelyekkel személyesen, vagy elmesélés útján találkoztam.

pszichologus_pszichoterapia.jpg

Egy pszichológus - pszichiáter barátom mesélte a múltkor, hogy egyes orvosok mennyire kihasználják a betegeiket és az egészségügyi rendszert, mert olyan elnyújtott terápiákat alkalmaznak, amelyek célja nem a beteg meggyógyítása, hanem hogy minél több pénzt markolhassanak fel a TB-től. A több száz ülésből álló, évekig tartó pszichoterápiás kezelésektől, vagy a nyugtatók adagolásából álló pszichiátriai kezelésektől még egy beteg

Céginformációk

Főszerkesztő:
Huszti Sándor


Weboldal és Webáruház üzemeltető:
 
Név: Önmegvalósítás Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 8200 Veszprém, Ádám Iván utca 23. 2. em. 1.
Adószám: 12112256-1-09
Közösségi adószám: HU12112256
Cégjegyzékszám: 19 09 519787
Statisztikai számjel:12112256-4791-113-09
Fő tevékenység: 4791'08 Csomagküldő, internetes kiskereskedelem
Ügyvezető: Bordiné Gazsó Anikó

A tiszta tudatosság felé vezető úton a második lépés az őszinteség elsajátítása.
Bár sokan azt hiszik magukról, hogy ők mindig őszinték, mégis mélyebben megvizsgálva a kérdést kiderülhet, hogy az ember csak a saját magának felállított őszinteségi szintet teljesíti, ami még igen messze lehet a tökéletes őszinteségtől!

Tartalom átvétel