Sors, életút, karma | Önmegvalósítás.hu

Sors, életút, karma

2008. október 09. csütörtök, 13:53 | Huszti Sándor -...

Sors, életút, karma és ezek szövedékéről kérdezett egy kedves levélíró. Megosztom Veletek a levelét és egyúttal kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is!

"Van egy témám, amin már hetek óta gondolkodok, és nem értem. Én úgy értelmeztem az olvasottakat, hogy minden embernek van egy saját útja, és aminek meg kell történnie, az meg is fog történni, és a belső megérzésekre kell hallgatni. Ha az ember a saját útján jár, akkor kiegyensúlyozott. Nem értem, hogy aki lop, és börtönbe kerül, akkor az nem a saját útja, vagy az lett neki megírva? Mi van akkor, ha az ember letér a saját útjáról, és nem is találja meg, holott neki előre meg van írva a sorsa.

Elkezdtem figyelni a környezetemet, és észrevettem, hogy aki jogtalanul jutott nagy vagyonhoz, azzal elbánik a sors. Elveszi tőle az egészségét, nem találja a párját stb. Tehát lehet, hogy nem bünteti meg érte senki, de a sors elintézi."

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ne irigykedjünk a becstelenekre, nyomorúságos büntetés vár rájuk
2008. október 09. csütörtök, 14:49 | Huszti Sándor -...

Külön válaszolnék a felvetett kérdéseidre:

1. "Nem értem, hogy aki lop, és börtönbe kerül, akkor az nem a saját útja, vagy az lett neki megírva?"

Van akinek az az életútja, hogy lopjon, csaljon, neki azt kell tökéletesen megvalósítania, tudatosítania, - ez elől nem is menekülhetne el!

Van, aki nem akarja/tudja járni az útját, eltéved és ezért kezd el lopni, csalni. Számára ez a tévedés, ezért is bünteti olyan komolyan a tettét mindkét törvény: a földi és a karma törvénye is.

2. "Mi van akkor, ha az ember letér a saját útjáról, és nem is találja meg, holott neki előre meg van írva a sorsa."

A sorsunkat nem tudjuk elkerülni, az annyira kötelez.
Viszont az életutunkról letérhetünk és előfordulhat, hogy vissza sem találunk rá! Ez probléma, mert az életutunk bejárásával, az élményeink tudatosításával fejlődhetnénk igazából lelkileg!
Ezért érdemes keresnünk és megvalósítanunk azt az élettervet, amit a lelkünk kitalált a leszületése előtt.

3. "...aki jogtalanul jutott nagy vagyonhoz, azzal elbánik a sors."

Igen, ezt én is így tapasztaltam! Azt javaslom, hogy ne sorsnak hívjuk,
hanem karmának azt az intelligenciát, amely a visszahatásokat adja a
tetteinkre, szándékainkra!
Ha hosszútávon nézzük egy ember életét, akkor láthatjuk, hogy a csalással, hazugsággal szerzett előnyökért mindig megfizet a galád, de nem mindig azt veszi el tőle a karmikus visszahatás, amit lopott, hanem valami olyat, ami számára sokkal fontosabb!

Ezért nem érdemes irigykednünk a becstelenekre, elég nyomorúságos büntetés vár rájuk!

Valódi büntetés
2008. október 13. hétfő, 22:27 | Névtelen (útkereső)

Az igazi gond, ha valaki nem csinálja meg A leckét. Addig lop és csal amig fel nem ismeri az oda vezető Útját. Ha nem, jön a Monopoly: menj vissza az első mezőbe.

A Sors , mint Anyaink gondoskodo keze
2008. október 13. hétfő, 23:58 | Julie 11 (útkereső)

Nincs miert haragudnunk azokra, Akik lopnak, csalnak..., szoval nem a becsuletes uton jarnak, hisz nem tudjak, mit cselekednek.
A sors nem bunteti ezeket az embereket, de megmutatja Nekik, mit tettek. Megha buntetesnek tunik is, mindez az Ok erdekukben tortenik, hogy megtapasztaljak: nem jo uton jarnak.

cica62 képe
Miért lop?
2008. október 14. kedd, 7:31 | cica62

Mert ha valakinek az anyagiak elvesztését kell megélnie,vagyis megtanulni az anyag nélküli biztonságot,akkor kell valaki .hogy tőle ,becsapja stb....
Gondolom ezt odafent már lebeszélték ,mielőtt leszülettek.
A Karma az egy megoldandó feladat a sors az élet út csak lehetőség ,mint az út jelző táblák ,hogy a táblánál merre fordulunk ,melyik utat választjuk???Ez rajtunk múlik ez a szabad akarat.

Én igy gondolom...ha tévedtem ,bocsi...