Létezik Istennel való párbeszéd?? | Önmegvalósítás.hu

Létezik Istennel való párbeszéd??

2009. január 06. kedd, 22:36 | bronzon75

Szerintetek létez(het)ik az a "képesség",hogy közvetlenül Istennel beszélgetünk?És ha igen,mi a garancia arra,hogy Ő az?Én személy szerint meg szoktam próbálni,igaz,nem vagyok még túl jó ezotéria területén,úgyis mondhatnám,kezdő.De a sok könyv...mindenki tud mindent,csak én nem??Honnan szedik azokat az infokat,melyekről könyveket írnak??Vagy csak népámítás,mert mindent el lehet adni??Persze én is szeretném hallani a Jóistent,de be van dugva a fülem egyelőre,tisztításán dolgozom.
Tom


Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Isten ott van a szívedben.
2009. január 07. szerda, 23:01 | Huszti Sándor -...

Én tudok beszélgetni Istennel - legalábbis azt hiszem  : )
Kezdetben először magammal beszélgettem, alapvetően a saját dolgaimra voltam kíváncsi és igyekeztem a tudatom mélyebb rétegeivel kapcsolatba kerülni.

Amikor ez már ment, akkor ismerőseim, rokonaim tudatával (ezt tévesen tudatalattinak szokták mondani) kommunikáltam - hasonlóan az Agykontroll: Szubjektív kommunikáció gyakorlatához.

Következő lépésként olyan lelkekkel "beszélgettem", akik pillanatnyilag nincsenek fizikai testben, de tudatosabbak Nálam: Szellemi Vezetők, elhunyt spirituális Mesterek, angyalok, stb.
Tőlük lelki gyakorlatokat kértem, tanácsokat a spirituális továbbfejlődésemhez.

Ezen a nyomvonalon értem meg rá, hogy megtaláltam Istent és azóta állandó a jelenléte. Nem kell hinnem benne, mert tudom Őt, itt van bennem.

Azt hiszem nem a kommunikáció a nehéz Istennel, hanem mire megtalálod Őt! Sokan azt hiszik, hogy Istennel beszélgetnek, de ha nincs nyitva az ember szíve Isten felé, akkor legfeljebb szellemekkel, vagy a saját elméjével beszélget.

Ezért ha Istent keresed, azt javaslom nyisd meg a szívedet, amennyire csak tudod és még annál is jobban, mert a Te szívedben is ott él, nem kell hozzá zarándokútra menned!
A szívnyitás legjobb módja pedig az, ha szereted magadat, szeretsz mindenkit, mindent elfogadsz annak, ami!

Isteni párbeszéd
2009. január 08. csütörtök, 12:18 | csillamcica   Előzmény

Teljesen igazad van, én a bibliát is szoktam forgatni de még sajnos nem találkoztam vele, pedig már nagyon szeretnék. Az utolsó mondatod nagyon nehéz .

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Valóban nehéz az elfogadás
2009. január 09. péntek, 13:58 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Valóban nehéz az elfogadás, éppen ezért kerülik el az emberek és inkább próbálják megoldani a problémáikat küzdelemmel, magyarázkodással és hazugságokkal.

De ha valaki egyszer elsajátítja a technikáját, onnantól nincs semmi, amin fennakadna az életben!

Hogyan nyissuk meg szívünket?
2009. január 12. hétfő, 23:54 | Tündérke (útkereső)   Előzmény

Vagy inkább kérdezhetném, hogyan tartsam nyitva? Egy zenében, egy kutya szemében, egy kisgyermek mozdulataiban, egy filmben megtalálom "Istent", vagyis azt az állapotot, amikor" úgy vagyok, ahogy köll" (idézet Müller Pétertől).De mindez néhány pillanatig tart, és elvonatkoztatott a hétköznapi élettől. És a szívemben rejlő kincs, amikor gyakorlópályára kerülök, azonnal visszavonul. Nagy feladattal láttam el magam erre az életre, vállaltam egy rakás gyereket, meg egy iszonyú nehéz férjet, annak ellenére, hogy ez természetemnek teljesen ellentmondott, és itt vagyok velük, és nem tudok teljes szívvel, türelemmel feléjük fordulni. Vagyis ideáim nem tudom megvalósítani. Mert a szívem zárva. Legalábbis sokszor. Hiányzik belőlem az életöröm. Már húsz éve hívogat "Isten", mindenféle formában, hátha végre az egyiket be tudom fogadni, de a kitartás hiánya és a félelem, hogy hátha mégse ez a jó út nekem, megakadályoz, hogy komoly lépést tegyek önmagam felé. Nos, mi az a "technika," amellyel nyitva tarthatom a szívemet?
Azt hiszem , ezzel az alapvető problémával nem én küzdök egyedül. Az elme mindig meg akarja magyarázni, hogy a szív mit miért ne tegyen...

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A tudatosítás módszere
2009. január 13. kedd, 14:14 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Jó a kérdésed, mert valóban nem a megnyitás a nehezebb, hanem a nyitva tartás!

Ennek az eléréséhez tudnod kell, hogy a szíved eredetileg nyitva volt, de a téged ért bántások, fájdalmak hatására inkább bezárult. Így azok a tudattartalmak tartják zárva, amelyeket Te magad nem tudtál feldolgozni javarészt ebben az életedben, kisebbik részt az előző életeidben.

Ha ezeket feltárod magadban és megtalálod rájuk a megfelelő választ, megoldást, akkor eltűnnek és immár nem lesznek akadályai, a szíved folyamatos nyitva tartásának.
Ez az elmélet.

A gyakorlathoz tudnod kell a hatékony tudatosítás technikákat, amellyel a feltárt emlékek, fájdalmak és lelki sérülések valóban helyre tehetőek, feldolgozhatóak. Ennek a tudatosításnak része lesz a szívnyitás, elfogadás, elengedés és az eggyé válás technikája is, valamint a tudatos megismerés és az őszinteség fokozása.
Részletesen itt írok róla: A tudatosítás módszere

Engedd szabadon a szíved...
2012. december 23. vasárnap, 0:14 | Eri (útkereső)   Előzmény

A magam útján: a poklot jártam, hogy újra megtaláljam a saját szívemet. Amikor ráleltem, magamhoz öleltem. Úgy öleltem, hogy az szinte fájt, mert attól tartottam, ha meglazítom a szorításomat, kicsúszik a kezeim közül és ismét elveszítem szem elől.

... és a szívem szólt: "Engedj, mert szorításodban megfulladok, láncos karjaid között szabad levegő és napfény nélkül elsorvadok, ráncokba bújtatom magam előled. Megfeketedem. Megbénulok. Elveszítesz..."

Én ijedtemben, hogy tényleg elveszítem, kitártam a karjaimat, kinyitottam az összes "kaput" és "ablakot" és szabadon engedtem. Azóta nem hagyott magamra és azóta boldog a mellkasomban.. és én is. Minden nap.

Isten es a sziv
2009. január 08. csütörtök, 21:13 | palma49   Előzmény

Boldog 2009-t nektek es tovabbi sok sikert! Nagyon igaz, hogy isten ott van a szivunkben. Igen, en is naponta beszelgetek istennel, mar nagyon reg, talan, amiota csak emlekezni tudok.es ez rengeteg oromot es erot ad. Talan ki sem birtam volna nelkule. Az is igaz, hogy ott van es barmikor elovehetem,elohivhatom es meg varni sem kell,mert Ő mindig keznel van, es ez nagyon jo.

De nagyon szepen irod, hogy nem kellzarandokutra menni. Isten mindig keznel van, en is ajanlom mindenkinek, hiszen nalanal igazabb baratot ugysem talal sehol az ember. Szerintem, ha tiszta szivvel beszelunk istenhez, minden aldasat rank szorja, csak ugy, mint a nap.

Kívanom, hogy ez a 2009-es ev, minel tobb embertarsunknal nyissa meg a sziveket, hogy be tudjak
fogadni istent es ez altal a jot, a szepet, es a szeretet eltoltse az egesz vilagot. Kellemes szivnyitast es szep befogadast mindenkinek.
palma49

Egyoldalú kommunikáció
2009. január 10. szombat, 14:34 | zsuzsanya   Előzmény

Amióta behatóbban foglalkozom az önmegvalósítás kérdésével, azóta kezdtem el keresgélni a kapcsolatot a teremtővel. Bár nem vagyok keresztény, de hiszek egy magasabb hatalom létében. Olvastam a bibliai történeteket, megismertem a buddhizmus, iszlám, még a napistenhit tanait is, alapjaiban hasonló erkölcsi tanításokkal. Mivel nem nagyon szimpatikus egy fenn trónoló haragvó, nem megfelelő viselkedés esetén mindenféle büntetést kilátásba helyező Isten képe, nem is tudtam befogadni egyiket sem. Talán a taoizmus az, amivel legjobban megértem isten mibenlétét.
A lényeg, hogy a tanfolyamokon, melyeken eddig részt vettem, mindenhol Jézus segítségét kellett (volna) odaképzelnem, egy életcél meditációt pedig templomban. Mivel mereven elzárkóztam minden ilyen dologtól, mily meglepő, nem is sikerült soha kapcsolatba lépnem vele.
Mostanában már én is beszélek hozzá, elfogadtam az angyalokat is, bár kissé egyoldalú a "párbeszéd". Az is bezavart eddig, hogy egyesek szerint odafenn, mások szerint mi magunkban található Isten.
Ennek már nincs jelentősége. Számomra könnyebb, ha egyszerűen kihagyom a vallást az egészből.
Nyitott szívvel várom, hogy egyszer majd a választ én is meghallom.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hol van Isten?
2009. január 10. szombat, 19:42 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Egyes vallások ugyan önző hatalmi érdekből megpróbálják kisajátítani Istent és a Vele való kommunikációt, de hidd el, a vallásokon keresztüli megtapasztalás sokkal nehezebb, mintha Te keresed őszintén a Teremtőt.

Ezen, évszázadok óta tartó lélekelnyomó manipuláció hatása az, hogy sokan Hozzád hasonlóan gondolkodnak az Abszolútról: "Bár nem vagyok keresztény, de hiszek egy magasabb hatalom létében."
Nem a keresztények kiváltsága a hit, vagy Isten tudása, és a templomba járás sem szükséges hozzá. Egyedül Te kellesz, a szíved megnyitása és az igaz keresés, kutakodás Isten után!

A keresztények megpróbálják Jézust oly mértékben Isten mellé társítani, hogy nélküle el se tudjuk képzelni az Urat, ezzel is egyedivé téve vallásukat, megkülönböztetve a többi hitrendszertől.
Ahogy tájékozódtál a többi vallásról, láthattad, hogy nekik is meg vannak a maguk szentjei, megváltói és csodatevői, de ők nem próbálják elnyomni a többi hitet, nem helyezik a sajátjukat a többi fölé ilyen erőszakosan.
Ez csak a furmányos és kapzsi európaiaknak jutott eszébe és sikeresen meg is valósították a vallásháborúik során.

Odafent vagy magunkban keressük Isten?

A lent-fent szemléletmódra azért volt szükség a vallások kezdete óta, mert a spirituális tapasztalatokkal nem rendelkező embereknek könnyebb volt így elmagyarázni Isten létét és helyét.
Viszont aki tapasztalta már Istent, az tudja, hogy egyetlen helyet sem tudna megnevezni, ahol ott van Isten, inkább mondaná azt, hogy mindenütt ott van, de érzi, hogy ez a válasz is sántít valamiért.

Az az ideológia, amely szerint a szívünkben vagy magunkban kell keresni, pedig ugyanúgy leegyszerűsíti Isten helyének megfogalmazását. Valójában a szívünk a saját lelkünk lakhelye és ha eljutunk magunkba, akkor kapcsolatba tudunk kerülni az Abszolúttal is. Ezért a szív az egy kapu, egy eszköz Isten felé, ezért szokták tévesen vagy leegyszerűsítve azt mondani, hogy ott van a szívünkben.

Csúnya példa, de olyan ez, mint amikor otthon vagy és átkiabálsz a szomszéd szobába, hogy gyertek gyermekeim ott van a tévében Halász Judit!
Természetesen a művésznő nincs ott, a tévé csak egy kapu, hogy megtapasztalhasd Őt tértől és időtől függetlenül.

Ezért ha a szíved nincs nyitva és úgy szeretnéd megtapasztalni Istent, az olyan, mintha úgy akarnád megnézni az esti mesét, hogy nem kapcsolod be a tévét!
A szívünk az az érzékszervünk, amellyel láthatjuk, hallhatjuk Istent és minden dolgok valódi természetét is.

"Isten veled - mondta a róka. - Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."  
gyöngyház képe
Szerintem sincs szükség...
2009. január 14. szerda, 16:08 | gyöngyház   Előzmény

Nincs szükség papokra, egyházra, dogmatikus vallásra. Ők zártak be ilyen csúnyán minket, téptek el Istentől, vagy a SzeretetEnergiától, a hatalomért, pénzért.
Persze ahogy az ember, az emberiség sem véletlenül megy arra, amerre. De ahogy a jóslás is csak azt mutatja meg mi felé mész, de nem kötelező arra menned, az emberi történelem és előrejelzések ugyanezt a célt kéne szolgálják. De ha a történelmet is mocskosul összekavarták, meghamisították!! Sőt, a világ egyik legszentebb könyve is hataloméhes papok olcsó játéka lett.... :-(( Most találják meg sorban az ilyen-olyan tekercseket, kinyilatkoztatásokat, hitvallásokat, ősi iratokat, amelyeket egykoron bölcs, védő kezek rejtettek el a barbár, magukat "kereszténynek" meg "vallásosnak" mondó szemétládák elől.
Hoppá! Bocs ha durva voltam, de lehet valami a múltamban, mert erre a témára mindig ugrom! :-)

Igen van. Csak nagyon kell hinni benne.
2009. január 14. szerda, 17:22 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Igen van. Csak nagyon kell hinni benne.

Mint ahogyan azt Jézus is mondta: Menj be a legbelső szobádba. E
2009. január 14. szerda, 17:56 | Névtelen (útkereső)

Mint ahogyan azt Jézus is mondta:

Menj be a legbelső szobádba.
Ez azt jelenti, hogy elcsendesedsz. Szóban, tettben gondolatban és csak vagy.
Teljesen ki kell zárnod az elmédből a külvilág zaját (Érzelmek, gondolatok, félelmek, angyalok, emberek, tv, rádió, ... stb stb stb.), ugyanis Isten hangja nem túl hangos. Halkan csendben szól hozzád.
Ki kell nyitnod a füled. A belső füled. Ezt legkönnyebben úgy teheted meg, ha figyeled a semmit, csendet.
A szívedet is ki kell tárnod, Igen.
Úgy kell szeretned, még a legkisebb porszemet is a földön, mintha az lenne neked a legkedvesebb.
És beszélgess atyáddal, minthacsak földi atyádhoz szólnál. Szeretettel, tisztelettel, mégis közvetlen módon.
Mindig meghallgatja szavad, és mindig válaszol is, csak a "füled" még nincs nyitva.

Akinek van füle hallja.

Napszikra Stúdió Bp. képe
Minden bizonnyal...
2009. január 20. kedd, 22:51 | Napszikra Stúdió Bp.

... akár hitből, akár tapasztalatból is... - mindkettő ugyanoda visz, ha az ember kinyitja a lelkét, szemét, fülét... - én gyakran a madarakon keresztül is hallom... - csak ülök, nézem a pirinyó kis csodáit, hallgatom cifra kis érzékeny dalaikat, és mire elrepülnek, összeállnak bennem a válaszok... - Isten tudja, hogy csinálja.. - de ha a hit hallásból van, köszönöm neki, hogy - bár az igékre gondolt - kit-kit, a maga közegében, így is képes megszólítani :O)) - elég profi - szerintem...

( - ha megatalálod néhány saját, bensőséges közegedet - talán neked is abban fog megszólalni...- a sajátodban...- vagy már meg is tette, csak nem tudtad, hogy Ő volt az...)

Jó utat!

Pildikó

?
2009. február 02. hétfő, 15:53 | Névtelen (útkereső)

Mindenki hülye aki hisz abban, hogy tud istennel beszélgetni, aki meg tud, annak jaánlani tudok egy nagyon jó dokit+gumiszobát!

gyöngyház képe
Nem értem.
2009. február 02. hétfő, 16:31 | gyöngyház   Előzmény

Te mit keresel itt akkor? És ilyenkor hol a Sanyi???!!

gyöngyháznak
2009. február 02. hétfő, 16:59 | ratvaidori (útkereső)   Előzmény

Megnősült a szűkszavú cowboy, és viszi haza lován az ő gyönyörű kis feleségét. Egyszer csak a ló megbotlik, s erre megszólal a cowboy:
- Egy...
Mennek tovább, de a ló újra megbotlik. Megszólal a hallgatag cowboy:
- Kettő...
A ló harmadszor is megbotlik. A hallgatag cowboy leszáll, előveszi a coltját, s agyonlövi a lovat. Fiatal felesége sikoltozni kezd:
- Nem szégyelled magad, ilyen kegyetlen vagy? Egy ilyen apróságért agyonlőni ezt a szép állatot, ez kegyetlenség...
A hallgatag cowboy megszólal:
- Egy...

:-)))))

gyöngyház képe
dórinak
2009. február 02. hétfő, 17:12 | gyöngyház   Előzmény

:-))
Jóvanna. Csak nem értettem, mért kell.

Istennel párbeszéd kulcs
2009. szeptember 21. hétfő, 15:23 | pajkos

Életemben én is nagyon akartam, emberi módon kapcsolatban lenni Vele, ami bezárt előttem mindent ezért. Aztán nem akartam, mert kudarc volt, el is könyveltem hogy dédó vagyok, és pokolra jutok, CSAK Istenben hittem ezután. Ekkor Ő kezdett szólongatni, én ellenáltam. Majd, ha öreg leszek és ráérek Istennel kapcsolatomat helyre tenni volt a válaszom ezekre. No, ahogy Móriczka elképzelte! Kopogott halkan, szinte minden nap, szerető embereken keresztül. Már szégyelltem, hogy visszautasítom. Kész röhej volt, utólag így látom.

Sok megpróbáltatásomban nem értettem Őt, görcsöltem, könyörögtem válaszért, amiben azt akartam hallani, ami számomra megnyugtató, nem az Igazságot.

Aztán egyik reggelre feladtam, nem mehet így tovább, hogy görcsöljek, mert ennél lejjebb már nem érezhettem magam. Ekkor átadtam magam Neki (Egy DÖNTÉS VOLT CSUPÁN) átölelt és azóta élvezem társaságát. Önti rám kegyelmét, amit ezer felé szétszórok. Hihetetlen csodákban élek, nincsenek rossz dolgok, csak felfedezések, elfedezések, építkezések örömök. Olyan gondolatokat csepegtet rajtam keresztül, hogy alig kapok levegőt. Először régi énem (mondanátok egom) még most is bekopog, lehidalok a kétségbeesésbe egy pillanatra, (de ez egyre ritkább) de utána kiröhögöm, és mosolyogva mondom Neki, No akkor Újabb titok fellebbentését kapom? Nosz alíg várom, és köszönöm.

Párbeszédünk nyelve különleges, nem emberi szavak ezek az esetek zömében, ezer csatornán folyik, ami végtelenségét tükrözi. (Sokszor gondolat, egy mély érzés, egy csodás mosoly más arcán)

Mint olvassátok, nem tettem semmit, elfogadtam csupán, és kegyelmét nem utasítom vissza.

Hiszem, hogy mindenkivel kapcsolatot keres, és ha hiszed szeretetét, DÖNTESZ és ezt nem vonod vissza, kopogtat csendben, észrevétlenül, de lehet Nálad berobbanva.

Mindenkinek szükslge szerint, Tehát amit leírtam az egy tapasztalás Neked, hogy létezik és hidd meg fogod kapni, ha döntesz és nem akarsz, görcsölsz.

(Nem vagyok bolond, és naív sem, bár lehet nem érthető amit leírtam mindenki számára)

Szeretettel!

Beszélgetés Istennel
2009. szeptember 21. hétfő, 20:06 | Kassay Noémi   Előzmény

Hát persze, hogy nem vagy bolond.
Annyi érdekes dologgal találkoztam már itt, de egyről sem gondoltam, hogy hülyeség.
Én is próbálkoztam már hasonló beszélgetéssel, bár én megijedtem tőle.
A Hang üzeneteket olvasgattam, ahol Feri bácsi is leírja, hogy hogyan beszélget ő Istennel, majd behunytam a szemem, és megpróbáltam én is.
Működött, csak nem akartam elhinni.

MEGPRÓBÁLOM ÚJRA!!!

Noa

Szólit, ne Te kezdeményezz!
2009. szeptember 24. csütörtök, 12:45 | pajkos   Előzmény

Ne görcsölj, Isten mindenkit szólít, és sokszor utólag jössz rá. Kérd, hogy jelezze neked, hogy most Ő szól hozzád, és eztán mindíg tudni fogod, hogy most egy érzéssel, gondolattal. máson keresztül Ő az. Ja és tanulj meg elcsendesedni, mert lehet a nagy zaj "elnyomja hangját!

Szeretettel