Görbe tükör | Önmegvalósítás.hu

Görbe tükör

2015. december 07. hétfő, 22:16 | Nicsu01

Nem tudom ti mit gondoltok róla, de azt gondolom minden emberrel akivel találkozom, valamilyen kapcsolatot alakítok ki, minden egyes esetben egy tükörkép. Kigúnyolnak a munkahelyemen, piszkosul fáj megalázó látni hogy kb. 5-en röhögnek a viccnek szánt beszóláson tőlem 1-2 méterre egész műszak alatt. Valószínű hogy megérdemelten kapom vissza, mert fáj, valahol valamikor én is megtettem. Kolléganőm első munkanaptól kezdve, felfújt hólyag képpel tanít be a munkára és mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb kirúgjanak, vagy áthelyezzenek ( áthelyezésem megtörtént 2 hét után). Segített rajtam egy férfi a legváratlanabb helyzetben és azóta napi 3-4 órás telefonos értekezletben kell elmagyaráznom, hogy a lelki problémájára nem az a megoldás ha totál részegre issza magát és közben drogozik is. Az meg végképp nem hogy cipőfűzővel akarja felakasztani magát, csak foglalkozzon már vele valaki, vagy ha másképp nem megy tonnányi hazugságot gyárt. A következő hölgyemény aki azt hiszi, hogy attól lesz boldog, hogy megvásárolja egy férfi szeretetét pénzért ( az Úr börtönben csücsül, a hölgy pedig fizeti a hiteleit, az Úr családjának küld pénzt), de amikor azt hiszi a hölgyemény, hogy senki sem látja lehullik a lepel a hölgy arcáról és végtelen szomorúság, és sötét gonoszság sugárzik. A következő 2 hölgy más más formában ugyan, de azért hogy biztonságban legyen, együtt él vagy házas egy férfival hogy anyagi biztonságot kapjon. Ezért bármit elvisel, kifelé mosolyog, miközben a maszkja recseg ropog. A következő kolléganő :D abban élvezkedik, hogy pletykál bárkiről bármit. És sorolhatnék még sok példát. Azért veszem ezt észre mert ugyanígy megtettem én is életem során, és ez a szembesítés? Vagy egyszerűen csak unatkozom, és a saját problémáimat fedem el azzal, hogy megfigyelek másokat.

Oneness képe
Görbe tükör?
2015. december 13. vasárnap, 21:04 | Oneness

Kíváncsi lennék Nicsu01, hogy miért azt a címet adtad, hogy görbe tükör ?

Szerintem a tükör mindig "önmagunkról" mutat képet, de azt el tudom képzelni, hogy mi rosszul látjuk benne magunkat, görbén :o) Amit a tükörben látunk, az mindig segítség nekünk, hogy épp hol is tartunk "önmagunkkal".

Nekem is volt olyan időszak az életemben, amikor megtettem olyan dolgokat, amelyeket ma már képtelen lennék megtenni. Változom, alakulom.... Aztán az vettem észre, hogy idegesítenek és nem tudom megérteni azokat az embereket, akik megtesznek olyan dolgokat, amiket én már nem tudnék megtenni, de régen megtettem. Mindig emlékeztettem magamat, hogy én hogyan is voltam rá képes. Akkori tudatosságommal meg tudtam tenni, mostani tudatosságommal már nem tudnám megtenni, úgyhogy kezdtem elfogadni és megérteni a többiket. Ők még meg tudják tenni....anno én is megtudtam. Mondjuk úgy megértem őket és elfogadom, hogy ők olyanok, amilyenek, hisz valaha én is olyan voltam.....majd ők is változnak.

Neked kell rájönnöd, hogy a tükör mit akar neked mutatni....
Lehet, hogy meg kell bocsátonod önmagadnak, mert valaha Te is képes voltál arra, amire most ők képesek....
Lehet, hogy el kell fogadnod őket olyannak amilyenek és meglátni bennük az Istenit....és rajtuk kereszül önmagadat szeretni.....
Lehet, hogy valahol még vannak az életedben olyan területek, ahol még úgyanúgy viselkedsz, mint ők .....

A tükör megfejtése mindig önmagunk megfejtésében rejlik.....