Szennyezett Terület | Önmegvalósítás.hu

Szennyezett Terület

Hozzászólások

45 hozzászólás
Csizike képe
Mi is az a FÁJDALOMTEST?
2010. január 17. vasárnap, 16:37 | Csizike

Mi is az a FÁJDALOMTEST? És mi köze van Hozzád, az Életedhez?
Hogyan befolyásolja az Életedet, az Érzéseidet, a Szituációkat, amikbe kerülsz, Életed Eseményeit?

Most következzék néhány szösszenet Eckhart Tolle tollából a FÁJDALOMTEST-ről kiindulásipontnak, csakhogy ha még soha nem hallottál róla, akkor is kapjál róla fogalmat, hogy miről is van itt MOST szó:

"Amíg nem tudsz hozzáférni a MOST Erejéhez, addig minden Érzelmi Fájdalmad, amit csak átélsz, részben tovább él benned. Egybeolvad a múltban fölgyülemlett, már benned lévő Fájdalommal, s betelepszik elmédbe és testedbe.
Ez természetesen a gyermekként elszenvedett Fájdalmaidra is vonatkozik, amiket annak a világnak a tudattalansága okozott, amelybe beleszülettél.

Ez a fölgyülemlett Fájdalom Negatív Energiamező, amely elfoglalja testedet és elmédet.
Ha ezt láthatatlan, ám Teljes Jogú Lénynek tekinted, akkor meglehetősen közel jársz az igazsághoz.
Ez az úgynevezett Érzelmi Fájdalomtest.

Két létformája van: szunnyadó és aktív.

A Fájdalomtest egy-egy ember élettartamának akár 90%¬ában is szunnyadó formában, „kikapcsolt" állapotban lehet, míg egy mélységesen boldogtalan embernél az idő akár 100%-ában is aktív, „bekapcsolt" formában.

Egyes emberek szinte kizárólag a Fájdalomtestükön keresztül élik életüket, míg mások csak bizonyos helyzetekben pl. szerelmi kapcsolataikban, továbbá múltbeli veszteséggel vagy elhagyással, illetve testi vagy érzelmi bántalmazással összefüggő helyzetekben tapasztalják azt meg.

A Fájdalomtest aktiválódását bármi kiválthatja, különösen, ha az esemény összecseng a múltban már átélt Fájdalommintáddal.
Ha készen áll arra, hogy szunnyadó állapotából fölébredjen, akkor meg egy gondolat, vagy akár egy hozzád közel álló ember ártatlan megjegyzése is képes aktiválni.

Némely Fájdalomtest kellemetlen, de viszonylag ártalmatlan, hasonlóan egy gyerekhez, aki nem hagyja abba a nyafogást.
Mások gonosz, romboló szörnyetegek, igazi démonok.
Akadnak fizikailag erőszakos Fájdalomtestek, és még több az érzelmileg erőszakos.
Vannak olyanok is, amelyek a körülötted lévő vagy a hozzád közel álló embereket támadják meg, mások esetleg házigazdájukat, tehát Téged, Magadat.
Utóbbi esetben az életeddel kapcsolatos gondolataid és érzéseid mélységesen negatívvá és önrombolóvá válnak. Gyakran így jönnek létre betegségek és balesetek.
Akadnak olyan Fájdalomtestek is, amelyek gazdájukat öngyilkosságba kergetik.

Azt hiszed, ismersz valakit, és hirtelen szembetalálkozol az ö, számodra idegen, kellemetlen Fájdalomtestével. Nos, sokkoló megrázkódtatás ér...

Fontosabb azonban önmagadban megfigyelni ezt a jelenséget, mint másokban!

Figyeld meg magadban a Boldogtalanság legcsekélyebb jelét is, bármilyen formában nyilvánuljon is az meg, mert az Fájdalomtested ébredéséről árulkodhat!

Ez megjelenhet ingerültség, türelmetlenség, komor hangulat, sérteni vágyás, harag, düh, depresszió, a kapcsolatodban némi dráma iránti vágy stb. formájában.

Kapd el Fájdalomtestedet szunnyadó állapotából való fölébredése pillanatában!

A Fájdalomtest életben akar maradni, mint Minden Létező Lény, és csak úgy képes erre, ha rávesz, hogy tudattalanul azonosult vele!!!

Akkor aztán fölkelhet, átveheti fölötted a hatalmat, „Ő lesz Te", és Rajtad keresztül élheti világát.

Csak Rajtad keresztül szerezheti meg „táplálékát".

(Csak Rajtad keresztül, azaz Tőled juthat ENERGIÁHOZ!!! ami általában Neked MINDIG Valamilyen Kellemetlen Élménnyel és Érzéssel jár: Düh, Harag, Bánat, Szomorúság, Elkeseredettség, Kiábrándultság, Kilátástalanság, Depresszió, Félelem, Féltékenység, Irigység, stb-stb... Minden ami Rossz és Fáj. Ilyen Érzéseket próbál Benned kelteni és gerjeszteni... mert Ő ekkor jut ERŐHÖZ, ENERGIÁHOZ, TÁPLÁLÉKHOZ Önmaga létezéséhez. Számára a Te Fájdalmad okoz örömet. Részben ez a Mazochizmusod oka is, amiért néha önsorsrontó vagy Magaddal szemben, és amiért néha úgy viselkedsz, mintha direkt szívatni akarnád Magadat és direkt rosszat akarnál Magadnak. Ezeknek a Jelenségeknek mind-mind a Fájdalomtested áll a Hátterében...
Ezért is kell a TUDATOSSÁGOD és hogy eztán erre már ODAFIGYELJ, ÉSZREVEDD és TUDATÁBAN LÉGY...
TUDD, HOGY EZ NEM TE VAGY... és nem kell Vele azonosulnod, és a "kedvében járnod" és "örömet okoznod Neki", mert ezzel Magadnak ártasz, magadat szívatod és Önmagadat Szabotálod.

Világos? ;-)

Minden élmény hizlalja, amely saját Energiafajtájával rezonál, bármi, ami valamilyen formában további Fájdalmat hoz létre: a Harag, a Destruktivitás, a Gyűlölet, a Gyász, az Érzelmi Dráma, az Erőszak, sőt, még a Betegség is.

(A Fájdalomtested is úgy van Veled és az Életedben előidézett és történő Eseményekkel, mint az az ember a kocsmában, aki hírtelen be akar rúgni:
- Mindegy, hogy mi az, csak ártson!
Csak ez jelen esetben Neked árt. A Te Életednek.
A Te Életedbe okoz galibákat, és a Te Életedben okoz Fájdalmat, Szenvedést, Szomorúságot, Romlást és Pusztulást.
Te pedig Épülni és "Építeni" akarsz.
Boldogan és Egészségesen szeretnél Élni a Te Saját Életedben, Elégedetten, Sikeresen, Szeretetben, Szerető Barátok és Család Társaságában... Klassz Élményeket Átélve. ;-)

Eluralkodása esetén a Fájdalomtest tehát olyan helyzeteket hoz létre az Életedben, amelyek saját Energiafrekvenciáját tükrözik vissza, hogy ezekből a helyzetekből táplálkozhasson.

A Fájdalom kizárólag Fájdalomból táplálkozhat.

A Fájdalom nem táplálkozhat Örömből. Számára az emészthetetlen.

Ha egyszer a Fájdalomtest átvette fölötted a hatalmat, akkor egyre több Fájdalomra vágysz.
(Vagyis Függővé leszel... Ezután már ezt a Függőségedet is fel kell ismerned, és meg kell szüntetned TUDATOSSÁGGAL... ha JÓT AKARSZ MAGADNAK. ;-)))

Áldozattá vagy elkövetővé válsz.

Fájdalmat akarsz okozni, vagy Fájdalmat akarsz elszenvedni, vagy egyszerre mindkettőt.

Valójában nincs nagy különbség a kettő között.
Természetesen nem vagy ennek tudatában, és vehemensen bizonygatod, hogy Te nem akarsz Fájdalmat.
De nézd csak meg közelebbről, és rá fogsz jönni, hogy gondolkodásod és viselkedésed valójában épp arra irányul, hogy fenntartsa a Fájdalmat, magad és mások számára!

Ha valóban tudatában lennél ennek, akkor ez a viselkedésminta szertefoszlana, hiszen esztelenség Fájdalmat kívánni, márpedig akarattal, tudatosan senki sem esztelen.

A Fájdalomtest, amely az Ego vetette Sötét Árnyék, valójában retteg Tudatod Fényétől.
Azt akarja, hogy ne láss át a szitáján.
Életben maradása ugyanis azon múlik, hogy tudattalanul azonosulsz vele, s hogy ugyancsak tudattalanul félsz szembenézni a Benned Élő Félelemmel.
Ha azonban nem nézel szembe vele, ha nem irányítod Tudatosságod Fényét a Fájdalomba, akkor arra kényszerülsz, hogy újra és újra átéld azt.

A Fájdalomtest veszélyes szörnyetegnek tűnhet számodra, amelyre rá sem bírsz nézni, ám biztosíthatlak róla, hogy valójában csak egy Jelentéktelen Fantom Ő, Aki képtelen Jelenléted Erejével megbirkózni.

Egyes spirituális tanítások azt állítják, hogy Minden Fájdalom végső soron Illúzió.
Így igaz.
A kérdés az, hogy igaz-e ez számodra is?
A puszta Hit még nem teszi igazzá.

Akarsz-e Fájdalomban élni életed végéig, miközben továbbra is azt mondogatod, hogy az Illúzió? Megszabadít-e ez Téged a Fájdalomtól?

Amivel mi ITT foglalkozunk, az az, hogy miként tudod realizálni ezt az Igazságot, vagyis megvalósítani azt az Életedben.

A Fájdalomtest tehát nem akarja, hogy közvetlenül megfigyeld, és létének lényegét leleplezd.

Abban a pillanatban, amikor megfigyeled, amikor Energiamezejét önmagadban megérzed, és figyelmedet beleviszed, a Vele való azonosulás megszakad.
Ekkor egy Magasabb Tudatosság lép be a képbe, amit én JELENLÉTNEK nevezek.
Ekkor már a Fájdalomtest Megfigyelője avagy Szemtanúja vagy.
Ez viszont azzal jár, hogy Ő többé már nem tud Téged használni, azt tettetve, hogy azonos Veled, és többé már nem képes Rajtad keresztül újratöltődni.

Ekkor találtad meg saját, Legbelső Erődet.

Ekkor jutottál hozzá a MOST Erejéhez."

Forrás: www.uj-vilag.hu (Eckhart Tolle Szimpatizánsok Lapja)

Olvasmányok / A fájdalomtest föloldása

Szeretettel Neked:

Csizike ;-)

u.erika képe
Bla-bla-bla..!;)
2010. január 17. vasárnap, 18:18 | u.erika   Előzmény

A fájdalomtest egyik alternativ módszer arra hogy hazudhass önmagadnak!

Hazudsz!S ráfogod hogy nem is Te vagy a hunyó hanem a fájdalomtest!De a fájdalomtest is egy hazugság amit csak Te alkottál!Odahazudod a fájdalomtestet,vigye el ö a balhét!;)

Ez az egész olyan,mint ha az elgombásodott körmöt körömlakkal kipingálod.Végül is ez is egy megoldás...

Bocsi Csizike!

Üdv!:Erika

Tolle megfogalmazásában lévő Fájdalomtest, szerintem! Mert
2010. január 17. vasárnap, 18:31 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Tolle megfogalmazásában lévő Fájdalomtest, szerintem, az egy összefoglaló név! Külön aura-réteg és tsa Bt, mint fájdalom test nem igazán létezik!

Ecának, pedig igazat adok, hogy sok a blabla és jó mire hárítani.... Egy darabig lehet Tolle mögé bújni, de egyszer úgy is el kellene kezdeni élni, hogy eljuthassunk kb Tollei szintekre! :) Szerintem!

Csizike képe
Félreértés-hegyek ;-)
2010. január 17. vasárnap, 18:59 | Csizike   Előzmény

Érdekes, hogy az Emberek képesek mindent félreérteni...

Hát ez van...

Ilyen az Élet.

Mit lehet ezzel kezdeni?

Semmit.

El kell fogadni.

És menni tovább... ;-)))

Csizike ;-)

űegyetértésem
2010. január 17. vasárnap, 21:40 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Egyetértek veletek Péter és Erika! Ez egy Tolle "fordítás". Tollét ebben a kérdésben én is másként értelmezem, de lehet, hogy másnak más. Ettől még senki nem értett félre senkit, csupán megvalósítjuk a mondást, hogy a térkép és a terület sosem azonos.
Az még ettől igaz, hogy szerintem sem foglalkozott ezzel a témával senki ilyen kristály tisztán, mint Tolle.
Üdv!

Hédi

Csizike képe
Isten hozott!
2010. január 19. kedd, 1:32 | Csizike   Előzmény

Isten hozott!

A "Csizike-Jelző-Készüléked" pittyegett és idevonzott, hogy újra lecsaphassál rám???

;-)))

Te Ragadozó!!!!! ;-)))))))))

Csizike képe
Öntsünk Tiszta Vizet a Pohárba
2010. január 17. vasárnap, 22:28 | Csizike   Előzmény

Szia Kedves Péter!

Öntsünk Tiszta Vizet a Pohárba és nevezzük a nevén a gyereket:

Tehát akkor Szerinted én

1. Eckhart Tolle mögé bújok?

2. És nem élek?

Erre gondoltál?

Erre akartál célozni nem is olyan burkoltan?

Egyébként az előző válaszom végére még azt is odaírtam, hogy szerintem itt most ne kezdjünk el egymással játszmázni, mert az is a Fájdalomtest Játéka, és az is csak Őt táplálná... de ez valamiért lemaradt...

És ne a Másikra Figyeljünk, ne a Másikat "Kritizáljuk", hanem magunkra figyeljünk oda.

Hogy nekünk mit mondanak azok a Szavak és az az Üzenet, és hogy mond-e egyáltalán valamit.

Ha nem, akkor nyílván nem nekünk íródott...

Csizike ;-)

Okés! Akkor nem is reagálok semmit! És akkor fájdalom test is
2010. január 17. vasárnap, 22:38 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Okés! Akkor nem is reagálok semmit! És akkor fájdalom test is jól lakott( :D ) és a káposzta is megmaradt! Mert, mint tudjuk a vén fájdalom test is megnyalja a sót! :) :)

"Erre akartál célozni nem is olyan burkoltan?" --->ühüm! :)

Csizike képe
Mellesleg - Gyöngyök
2010. január 17. vasárnap, 22:56 | Csizike   Előzmény

Mellesleg én ennek a blognak a létrehozatalába, és a Fájdalomtestről szóló Eckhart Tolle Tanítás leírásába kb. 4 ór időt és Energiát fektettem bele... azért, hogy azok, Akiknek ez Segítség lehet (mert szerintem Az, Óriási Mértékű), és még nem hallottak esetleg róla itt megtalálják...

A Szívem Melegéből és a Szívem Melegével írtam...

Ez olyan, mint amikor egy Édesanya vagy egy Nagymama a Szíve Minden Melegségével és a Szíve Összes Szeretetével süt a gyerekeinek, vagy az unokáinak egy Nagy Tepszi Finom Süteményt...
És várva várja Őket vele...

És azok, amikor megjönnek, lehurrogják azt a Süteményt...

Pedig Ő bele adott Apait-Anyait- Beletette a Szívét a Lelkét...

Persze mindannyian mások vagyunk, más-más ízléssel...
És így teljesen természetes hogy más-más Süteményt szeretünk, más-más Süteménynek örülünk, és más-más Süteményt Tartunk Ízletesnek...

Abban az adott Pillanatban.

Merthogy az Ízlésünk és a Vágyaink is Pillanatnyiak...
Minden Pillanatban változik.
Minden Pillanatban más és más...

Az első "kritikákból" és válasz reakciókból egy picit úgy látszott számomra, mintha "disznók elé szórtam volna gyöngyöt" hogy egy Bibliai idézettel éljek.
(És ezzel a hasonlattal most nem akarok megbántani senkit sem...)

De végül is én odaadtam ezt a Számomra Felbecsülhetetlen Értékű Ajándékot... és aki Értékeli Értékeli, aki nem, nem...
Ez már mindenkinek a Maga Személyes Ügye...

Ti nem láttátok meg azt a Végtelen Értéket és Felismerést, és így a Lehetőséget sem, amit én igen, és amit ez számomra jelent.

Ez persze önmagában véve még nem baj, és nem jelent semmit.

Hiszen mindannyian emberek vagyunk.

És kinek a pap, kinek a papné, és így tovább...

Nyilván való, hogy én ezt azoknak írtam és tettem közzé, elérhetővé, akik felfedezik Benne az Értéket.

Akiknek ez Segítség, és Megoldás a Problémájukra.

Legyen az Párkapcsolati, Családon-belüli, Munkatársak közötti, vagy akár internetes bloggerek és chatelők közötti... mint ez itt most... ;-)

Van egy olyan érzésem, hogy idővel rá fogsz jönni ezeknek a soroknak az Igazságára.
(Persze ha nem, az sem baj... Hiszen mások vagyunk...
Mindenkinek megvan a Maga Útja... a Maga Igazságai és Értékei...)

És akkor majd mindent Kristály Tisztán megértesz.

És rájössz arra, hogy Eckhart Tolle Tanításai micsoda nagy Kincsek, Értékek és Segítségek Neked is, a Te Számodra is, a Te Életehez is.

Egyedülálló Lehetőség.

Te még nem fedezted Őt fel Önmagad Számára... de Lehet, hogy még fel fogod...

Majd meglátod...

Szia!

Csizike ;-)

Aditi képe
Nagyon bírlak Csizike, és odáig vagyok a pozitivitásodtól, és
2010. január 18. hétfő, 1:07 | Aditi   Előzmény

Nagyon bírlak Csizike, és odáig vagyok a pozitivitásodtól, és tök jó hogy vannak még, akik ezt a nyelvet beszélik. Kicsit hosszú, de hát magam sem panaszkodhatok.

(Nem tudnád egy kicsit Karmatörlőt is "megtéríteni?" :)

Csak azt mondom ne add fel, mert jól csinálod!

És nálam is Tolle az a szellemi tanítók közül, aki az egóm kezelésében a legjobban bevált, és szinte azonnal el tudtam kezdeni hasznosítani. Még az elején járok, de eddig ez a leghatékonyabb.

Mindenkinek szívből ajánlom!

Csak így tovább!

Namaszte

u.erika képe
Szia Aditi!
2010. január 18. hétfő, 8:32 | u.erika   Előzmény

Bocs,de már nem tudom megállni hogy ne rondísak bele a kis rózsaszínü csodavilágodba amiben fogva tartod magad!

Egyébként igaza van Karmatörlönek abban amiket Neked írt a másik blogban!Hogy öt mi zavarja és mi nem az az ö dolga,és nem szeretnék belemenni.

De!Nem lehet nem észrevenni hogy amit Te csinálsz magaddal az valóban gyilkosság!Elszörnyülködve látom,hogy lassu és fájdalmas halált válsztottál magadnak!

Persze ha nem akarsz fejlödni az a Te döntésed!De nem kell másokat is beszórni a gyilkos rózsaszínü porfelhöddel!Aditi Te reménytelen eset vagy!De ez sem baj hisz mindig vannak reménytelen esetek,akik gyógyithatatlan fertözö betegségben szenvednek!De aki ebben az állapotban van,ha már ömaga meggyógyulni nem képes,akkor legalább igyekszik megóvni magától a többieket.

Aditi!Amikor megjelentél az oldalon,hatalmas energialeszívással kezdted!Nagy ,,sikert"arattál,hiszen mindenki veled foglalkozott!;)A Sanyi még blogot is nyitott Neked!Akkor még csak segítséget kértél.A sajnálat energiából vetted az erödet.

Most visszajöttél gyilkolni!Visszajöttél,a betegséged végsö stádiumában hogy magaddal vidd akit még el tudsz csábítani!Hogy ne kelljen egyedül meghalnod!

A müvész,nem csak a rózsaszín mesevilágból nyerhet ihletet!Ezek a müvészek,a rózsaszín ködfelhöben elpusztulnak!Fizikailag megbetegednek.Depresszio,függöség,öngyilkosság,elmebaj.De nem baj,ez sem hiszen a betegséget,és a betegeket is el kell fogadnunk szeretettel.

Aditi!Egyébként a máj és epe=keserüség Visszanyeled,és elnyomod a keserüséget!(nem könyvböl olvastam) ;)

Megkérlek Téged szeretettel,szenvedj ha akarsz,de kíméld meg a környezeted önmagadtól.Tudom hogy így hamarabb meghalsz,de nem tudlak sajnálni,hisz ez is a Te döntésed!

Szeretettel:Erika

Csizike képe
Fú... Ez Nagyon Dúrva Volt...
2010. január 19. kedd, 1:54 | Csizike   Előzmény

Fú... Ez Nagyon Dúrva Volt...

Hogy tudsz így írni?

És hozzá szólni egy Emberhez?

Egy ilyen Szép és Csinos, Törékeny Nőhöz?

Ilyen Keményen és Érzéketlenül?

Ne haragudj, ez nem volt méltó szerintem sem Hozzád...

Aditihez pedig még csak véletlenül sem.

Aditi nem mérgez.

És dr. Csernus is azt vallja, hogy:

"Nincsenek Reménytelen Esetek."

És én is ezt hiszem...

Csizike ;-)

Aditi képe
Kösz Csizike! Drága vagy. Nálam is így van ez. Tudod, a remény
2010. január 20. szerda, 0:36 | Aditi   Előzmény

Kösz Csizike!

Drága vagy.

Nálam is így van ez. Tudod, a remény az, ami utoljára hal meg.... :)

(Vicc volt.. Már nem merek ilyeneket sem írni, mert hordástul ugranak nekem... :)

Namaszte

Aditi képe
Tudni más, mint megélni.
2010. január 20. szerda, 0:31 | Aditi   Előzmény

Nem rondítottál bele.

És örülök, h a másik írás kapcsán sikerült jobban belémlátnod.

Azért elég hirtelen fordulat volt... :) jó kis tanítás, mi? nem az enyém. Az Életé.

Ezért nem ítélek.

Nem mondom, hogy nincs több dolgom, és most már hátradőlhetek.

Nem mondom, hogy nincsenek ott azok a bizonyos kitisztítandó programok.

Csak tudomásul veszem, hogy itt tartok. Ennyi és ilyen tudok lenni most. Éppen. És adok magamnak létjogosultságot.

Így is. (Ez egyébként egy másik, borzasztó bűntudat oldása. Kollektív.)

Szóval, örülök. :)

És a szenvedőt, a tudatlant, az önmagát nem látót nem sajnálni kell. És nem is kiokosítani. Szeretni. Ráérezni, mi kell neki. Mi az, ami segít megnyitni egy kaput, és átölelni önmagában azt a részt, amely nem volt szeretve. Ez nem szembesítés. És nem is analizálás. Szeretet. Nem az elme munkája. Az intuícióé, a szívé.

A tagadás ego.

Az igen az élet.

Én is ezt teszem. Igyekszem a nem-jeimet igenekké formálni. Segítek másoknak, akikhez éppen passzol az energetikám.

Lehet h kezdetleges, de működik. És ezzel magamon is segítek.

A szeretet oda-vissza áramlik.

Még sokszor nagyon rosszul esik ha nem szeretnek. De már kezdem tanulni kezelni önmagamban, hogy ilyenkor ne ordítsak az energiáért. A csecsemőkori énhasadás nagyon durva energia-hiányt szül. Állandó hárítást és szeretet-követelést.

Tudom, de tudni más, mint megélni.

Bocsáss meg nekem, amikor botladozva táncolok az Élet színpadán. Mert elkezdtem táncolni, és ez az , ami igazán számít.

Sok sikert!

Namaszte

Csizike képe
Nézz szét alaposabban, és értsd meg. ;-)
2010. január 17. vasárnap, 18:51 | Csizike   Előzmény

Ha utánanézel a dolognak és jobban átlátod az Egészet, szerintem majd Te is rájössz, és megérted, hogy mi is itt a Lényeg és miről is szól ez az egész... és akkor esetleg rájöhetsz még arra is, hogy ez mégsem hazugság.

Itt senki nem hazudik senkinek.

Az önbecsapás-öngól...

Nyerni szeretnél, vagy veszíteni Önmagad ellen?

Van egy újabb, bővebb, tartalmasabb írás itt ez alatt, olvasd csak el...

Itt már egy fokkal világosabb...

;-)))

Csizike ;-)

u.erika képe
Szia Csizike!
2010. január 17. vasárnap, 19:02 | u.erika   Előzmény

Ez nekem szól?Tükrös Barbinak?;)

Csizike képe
Igen.
2010. január 17. vasárnap, 19:16 | Csizike   Előzmény

Igen.

Bár ami választ a Tiéd után kaptam, ahhoz is passzol... ;-)

Csizike ;-)

u.erika képe
Szia Csizike!Ùjra itt vagyok!;)
2010. január 17. vasárnap, 22:51 | u.erika   Előzmény

Tudod igazad van! Jó uton haladsz,csak a fájdalomtest ami fölösleges ami lelassítja Benned a folyamatokat!(na tessék már megint rímelek) ;)

A fájdalomtest csak egy kitérö,ami nem fogja megkönnyíteni számodra azt a lelki fájdalmat,ami egy egy felismerés olykor nélkülözhetetlen velejárója!

Tudod,a felismeréshez nem kell Tolle!Tolle és a többiek,azoknak valók akik a felismerés elött szeretnének még dagonyázni a kellemesen meleg trutyiban.Erre jók a könyvek,a harsogó ,,megvilágosodott" tanítók.Az én utam is a lápon át vezetett!Benne is maradtam egy keveset..!;)Aztán jött a Karmatörlö,és kirángatott onnan...Ezért nagyon hálás vagyok Neki,és a Sanyinak!

Csízike!Nagyon szép hogy keresel,és ha még ott lennék a ,,lápon" hinnék Neked!De van a felismerésnek egy sokkal egyszerübb módja is ha önmagadba nézel!Èn speciel matekoztam...;)

Nagyon jó érzés a felismerés!
Mindent egyszerre tudni fogsz és kész!
Olyan képességek jönnek elötérbe,amiket azelött lefoglalt a jövöd réme!
Egyszerre leszel bölcs és nyugodt,hisz akkor már tudod hogy félelemre soha nincsen okod!
Csízike!Dobd a könyveid a sarokba,és gyere!Az út már ki van taposva!

Vers Csízikének!;)

Persze semmiképpen nem az a szándékom hogy bárkit lebeszéljek az olvasásról,hiszen én is azt csinálom.Csak létezik egy sokkal egyszerübb út,ami befelé vezet,és a legrövidebb út mindíg az egyenes!;)

Üdv!:Erika

Csizike képe
A Legrövidebb Út Szerinted
2010. január 17. vasárnap, 23:01 | Csizike   Előzmény

Szia!

Okés.
Figyelek Rád.

Légy szíves írd le ide nekem azt, (még egyszer összefoglalva és esetleg ki is egészítve), hogy Szerinted és Neked mi az a bizonyos Egy, Egyszerű és Legrövidebb Út, amit Te már megtaláltál magadnak és amin Te már jársz.

Köszönöm szépen előre is.

Egy Eckhart Tolle Szimpatizáns (akkor is! ;-)

Csizike ;-)

ÉLJ. Betűk helyett ÉLJ. Bocs, hogy én írok, Era helyett.
2010. január 17. vasárnap, 23:07 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

ÉLJ.

Betűk helyett ÉLJ.

Bocs, hogy én írok, Era helyett.

Csizi, szeretlek ;)

Csizike képe
Nem kell feltalálni a Spanyol-viaszt... Az már fel van... ;-)
2010. január 19. kedd, 2:47 | Csizike   Előzmény

És miből gondolod, hogy nekem a Betűk nem az ÉLET, az Önmegvalósítás része?

Hiszen látod?

Itt van az Önmegvalósítás és a Betűk...

Csizike ;-)

Csizike, paprikás kedvedben vagy? Ezt még tőled nem szoktam meg
2010. január 19. kedd, 7:32 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Csizike, paprikás kedvedben vagy?

Ezt még tőled nem szoktam meg :).

Igen, a betűk. Nagyon jó dolgokat írsz be, elgondolkodtatóak. Magamból kiindulva írtam Neked. Amíg a lázas kutatásban voltam, egy dolog nem volt meg: a megélés. Nem volt rá időm. Sőt, elfelejtettem mi az élet. Még és még kellett a tudás, habzsoltam a könyveket óriási hévvel. Nagyon jó dolog ez. Csak maradjon meg periodikus formában. Egyszer jöjjön az infógyűjtés, egyszer szünet, feldolgozás, magammal Eggyé-forrasztása a dolgoknak. Majd újból a kutatás izgalma. És akkor már oké lesz.

Addig is köszi, hogy megosztod ezeket velünk. Csak súgom: Élj is, tanulj a hibámból :)

Isten Pá, Csizi :)

Csizike..Most olvastam végig, mi is folyik itt. Fájt olvasnom a
2010. január 19. kedd, 7:57 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Csizike..

Most olvastam végig, mi is folyik itt. Fájt olvasnom a hozzászólásokat. Ebben benne van a tiéd is. De legalább megértem a hangnemedet is. Csak arra kérlek, ne feled, nem mindenki bánt, ha hozzádszól.

Kérlek, nyugodj meg, még Te sem ütheted meg ezt a hangsúlyt senkivel. Végigrohantál mindenkin, önmagadból kifakadva. Miért jó ez?

Ebből érzem, még csak betűk vannak. Nem baj ez, sőt, majd alakul. Csak olvasd végig, miket is írtál itt. (És talán a Hédivel kialakult harcokra is megleled a választ. )Nagy hullámzások, egyszer isteni szeretet szól belőled, egyszer meg egetrengető dühöd.

Nem baj, alakul mindenki a maga útján. Mindenki a másik jellemét tükrözi, ez igaz rád is, rám is.

Most búcsúzom, megfogadom a tanácsod. Azt hiszem én is önmagamba nézek, és megfogadom azt a tanácsot is, amit én adtam neked. Tudod, ;) élni.

Itt az idő magamon is dolgozni. Remélem, megtalálod, a fájdalmad forrását.
Kérdezd meg magadtól csendben, mikor egyedül vagy: mi fáj? mi dühít? hogyan bánnak veled? hogyan bánok én másokkal? mit tehetek, hogy megoldódjon? Tudom, meglesz a válasz, már ott toporog a szived ajtaján.
Sok erőt és kitartást kívánok mindenkinek,

Ég veletek :)

u.erika képe
Az út röviden..
2010. január 17. vasárnap, 23:59 | u.erika   Előzmény

Sajnos,nem voltál köztünk...
Az ugy kezdödött,hogy a karmatörlö uton-utfélen belémállt...
Ez már kezdett elviselhetetlen lenni a számomra,és már fontolgattam azt is hogy hagyom a f...be az egész oldalt,és nem idegesítem többé magam ilyen hülyével mint a Karmatörlö.(Bocsi Karmatörlö!)
Szóval irtó mérges voltam,és közben a Sanyi cd-jét hallgattam.Az alapján kezdtem el matekozni magamban!ìgy:Mérges vagyok-->miért vagyok mérges?-->fáj hogy hazugságot állitanak rólam,és még számon is kérik azt a hazugságot amihez tényleg semmi közöm-->mi is az a hazugság?=hogy gyenge nö vagyok!-->mi a bajom a gyenge növel?=hogy kizárom magamból,és azt gondolom hogy ez nem én vagyok!=S akkor már leesett! Hogy nem ez volt az elsö eset hogy folyton a gyenge nöt akarták meglátni bennem!S pontosan azért,mert kizártam magamból,és a gyenge nö folyamatosan az ajtómnál kopogott!

Nem kellett változtatnom a viselkedésemen,csak magamban kellett elfgadnom a gyenge nö összes jellemzöjét,és csoda történt!Egyszerre megszünt a féltékenység irányomba,és engem sem zavar ha látom hogy egy másik nö gyenge!Megláttam hogy az okát hogy miért határoltam el magam ettöl a minöségtöl!Egy bazi nagy fallal,amit mindíg bontogatok azóta is!

Tudod Csizike,azóta csak ezt a módszert használom,mégpedig a tükröt!Ami engem zavar,az bennem is van.Azért érzem zavarónak,mert beleütközik az elvárásaimba!Ha nincsenek elárásaim,akkor nem tud semmi beleütköni=nem tudok csalódni!Most már tudatosan figyelem a tükröt!Mi az ami zavar engem!?Ha találok ilyet,megvizsgálom saját magamban.

S mindez nem évek,és hónapok!Hogy milyen gyorsan jön egy felismerés,az attól függ hogy mennyire vagy elszánt,és bátor!Hiszen mindíg fájó oka van egy egy falnak!S azt csak akkor láthatod meg amikor hajlandó vagy szembenézni azzal amiért az a fal ott van!

De Tolle-t is olvasgathatod közben!Csak ne tölle várd hogy elvezet a megvilágosodáshoz!A kezdö lépésekben segithet,de a titkaidat amiket önmagad elöl is elrejtettél csak te fejtheted meg!

Sajnos csak ennyit tehettem,a Te döntésed hogy olvasgatsz és elméleteket gyártasz vagy szembe nézel önmagaddal.Ha belenézegetsz a kb egy hónapi hozzásszólásaimba,akkor megérted min mentem keresztül!Nem mondom hogy könnyü volt,de megérte.Csak az a felismerés bosszant hogy jártam a köröket,és a megoldás végig ott volt az orrom elött!

Erika Szeretettel!

Csizike ürügyén
2010. január 18. hétfő, 11:23 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Erika és Péter
Ti nem voltatok még a blogon amikor én már megvivtam hatalmas csatámat Csizikével. Nem birtam, nem is akartam birni azt a hatalmas mennyiségű információt beengedni amit itt összeírt. Igaz tiszta szeretetből, de teljesen egyetértek azokkal akik azt írják, hogy inkább élnie kellene. Csak, hogy erre mindig lesz kibúvó, hogy nem tuhatjuk hogy ő mit csinál és biz isten él. Él! Amikor békülékenyen felajánlottam igyunk meg egy teát, hogy rendezzük már, hogy ki is él meg és mit, akkor többszörös huzakodás után sem lett erre ideje. Ergo,szerintem tényleg nem éli, csak írja. De ez az ő útja.
Era! Szerintem azzal, hogy így kifakadsz ellene semmi jót nem teszel magaddal. Kijön belőled valami, amit fel kellene dolgozni, Csizike arra valóban jó volt, hogy ezt kihozza belőled. Meglásd egyébként az lesz a vége, amit korábban nekem jóval kevesebb hevességgel (de tán tőbb élcelődéssel) sikerült elérnem, le fog szemetesezni, gyarlózni, és még megannyi más szépséggel fog illetni. Ezt tapasztalatból tudom. Sebaj, biztos lesz amit neked jelenteni fog, csak készülj fel rá.

Üdv!
Hédi

u.erika képe
Szia Hédi!...Szia Csizike!
2010. január 18. hétfő, 14:22 | u.erika   Előzmény

Köszönöm az észrevételt!
Igen!Nem lehet mindenkit megmenteni!Csízikével kapcsolatban azt éreztem hogy keres,és ebben szerettem volna a segítséget nyujtani.De valóban azt is észre kell venni ha ö még nem érzi hogy készen áll rá,és maradni szeretne még a sötét erdöben...!

Viszont,akinél hajlandóságot fogok érzékelni a jövöben bárhol arra hogy csatlakozzon,én mindíg fel fogom ajánlani a segítségemet.Èn is külsö beavatkozás árán indultam el,és ha az nem lett volna akkor azt gondolom hogy a meleg és büdös trutyi amiben dagonyázok az kellemes!

Csizike!Nem tekintelek vitapartnernek,ha ez volt a szándékod!Ha öszinte szándékkal szeretnél elindulni a fejlödésben akkor szívesen segítek,de csak privátban!Ha ugy érzed nem én vagyok erre a megfelelö ember akkor feljtsd el az egészet!

Szép napot mindenkinek!Szeretettel:Erika

hajni840203 képe
létezik-e jó és rossz út
2010. január 18. hétfő, 22:45 | hajni840203   Előzmény

ritkán járok erre, és legtöbbször nincs mit mondanom... Csizike és közted lévő párbeszéd az ÚT-ról hatására felmerült bennem egy kérdés "létezik-e jó és rossz út" ...válasz is jött: "csak AZ ÚT van" kinek ilyen, kinek olyan. mindenki mester és senki sem az. ne aggódj Csizike miatt, ő érzi merre kell mennie ahogyan te is. a végén mindenki oda jut el ahová kell.
szeretettel

Csizike képe
Megmenteni?
2010. január 19. kedd, 3:10 | Csizike   Előzmény

"Nem lehet mindenkit megmenteni!"

Sziasztok Kedves Lányok!

Remélem eszetekbe sem jut, hogy engem meg kellene mentenie bárkinek is...

Majd ezt én megoldom... ;-)

Azért vagyok itt. ;-)

Csizike ;-)

u.erika képe
Kedves Csizike!
2010. január 19. kedd, 7:53 | u.erika   Előzmény

Miért érzed azt hogy bárkinek is szándékában áll megmenteni Téged?
Azt írtam ha kéred segítek....Ennyi!

Miért akarnálak megmenteni,hiszen nem is vagy bajban!:)
Csak éppen megálltál a haladásban egy kis idöre,hogy csodálkozz az új tájon ami most tárult a szemed elé.Ha már betelsz a táj szépségével ugyis tovább fogsz majd menni,hogy egy ujabb csodás látványban gyönyörködhesd ki magad.;)Mindanyian ezt tesszük.Èn is.Beleestem én is abba a hibába hogy annyira elvarázsolt az új táj szépsége,hogy ostoba módon mindenkivel meg szerettem volna osztani!:)Pedig egy táj szépségét egymagában is tudja az ember élvezni!Vagy elmeséli azoknak akik már jártak ott!De lehetséges az is hogy vár rám ott valaki,és örül nekem.,,Végre!Megérkeztél!"

Most én is egy ujabb,számomra még ismeretlen táj felefedezése euforikus hatása alatt állok.Olyan mint egy finom csoki,amit meg akarok osztani mindenkivel,mert azt gondolom hogy másoknak is ugyanazt az élvezetet nyujtja amit nekem.Ez az újabb felismerésem!;)

A másik hozzászólásodra reagálva Adtivel kapcsolatban.Tudod Csizike,egy energiavámpir ,egy gyilkos gyakran egy törékeny,és érzékeny nöként jelenik meg.Ilyen formát választ azért mert a törékeny és ártalmatlannak tünö külsöt is arra használja amit képvisel.Sajnálat energiából él.Ha valaki huzamosabb ideig ezen a minöségen él,rászokik a sajnálat energiára.Függövé válik töle.S ennek következtében már nem képes más energiákkal táplálkozni!Senki nincs töle biztonságban aki vak,és él benne egy szemernyi emberi érzés!!!

Szép napot!Erika

Csizike képe
Kedves Hédi, Te aztán nem változol (előnyödre ;-)
2010. január 19. kedd, 3:06 | Csizike   Előzmény

Kedves Hédi!

Te aztán nem változol... (előnyödre... ;-)

Pedig lehetne...még hová fejlődni...

A Vég a Végtelen... ;-)

Hoztad a régi "jó" (???) formádat...

Nem tudtad meghazudtolni önmagadat...

Kibújt a Kis Ördög a "Zsákból"...

Már alig várta, hogy Ismét Színre Léphessen, és Kibújhasson végre...

Hát ha Neked ez így jó...

Akkor Egész-ségedre...

Ilyen vagy.

Mikor alakítod meg az Anti-Csizike Fan Klubot?

Valamiért nagyon a bögyödben lehetek... hogy nem hagysz ki egyetlen egy kínálkozó lehetőséget sem..., és ha valahol még nincs is ott, akkor is csinálsz egy-egy ziccer-helyzetet...

Miért ilyen fontos ez, és miért ér ez meg ennyit Neked? ;-)

Mi hasznod van belőle?

Valamiért Elégtételt kell venned rajtam, vagy csak úgy alapból űzöl sportot ebből a Játszmázásból?

Érdekes, hogy milyenek az Emberek...

Képesek még a Legszentebb Helyeket és a Legszebb Dolgokat is megmérgezni... és teli spriccelni a Negativitásukkal...

Megjelölni, hogy "Itt jártam.", mint a pisilő kutyák...

Mi lenne, ha egyszer egy Önismereti, Önmegvalósítási és TUDATOSSÁG Oldalon Valaki Végre Már POZITÍV is lenne???

Olyan nehéz ez Gyerekek?

Akkor mit kerestek itt???

Teljesen fölösleges időtöltés itt minden percetek...

Ha semmi haszna és eredménye...

Csak az ablakon dobáljátok ki azt a drága sok értékes időtöket...

Elfecsérelitek...

Mikor annyi Szép és Értelmes, Értékes Dolog van Itt, ezen a Csodálatos Bolygón...

Kár a Légkörét Szennyezni...

(A Negatív Gondolatokkal is...)

Ezt a sok szemenszedett hazugságot és hülyeséget tálalod másoknak igazságként...???

Jaj, Istenem!

Hédike!

Mikor javulsz már meg végre?

;-)

Ám legyen. ;-)

Ha Neked erre van szükséged. ;-)

Csináld csak.

A Lelked rajta. ;-)

Mindenkinek jogában áll eldöntenie, hogy kinek és mit hisz el... ;-)

És egy Tolle idézet a Végére az Új Föld című legújabb Csodálatos könyvéből, ami ide is vág egy kicsit:

"AZ EGO IGÉNYE A FÖLÉNY ÉRZÉSÉRE

Az egónak számos finom és könnyen észrevétlenül maradó formája létezik, amit megfigyelhetsz másokban és – ami még fontosabb – magadban. Emlékezz: amint a benned lévő egónak a tudatára ébredsz, te már az egón túli tudatosság vagy, a mélyebb „én”. A hamis fölismerése már a valódi előemelkedése.
Például: éppen el akarod mondani valakinek a hírt, hogy mi történt: „Képzeld! Még nem hallottad? Elmondom!” Ha elég éber, ha elég jelenlevő vagy, észlelni tudod magadban a hír közlése előtti futólagos elégedettségérzést, még akkor is, ha rossz hírről van szó. Ez annak a ténynek a következménye, hogy rövid ideig – az ego szemszögéből nézve – fölénybe kerültél a másikkal szemben. Abban a pillanatban ugyanis még többet tudsz, mint a beszélgetőpartnered. Az érzett elégedettséged az egóé, és abból származik, hogy egód éntudata erősebb, mint a másik személyé. Még akkor is, ha az illető az államelnök vagy a pápa, abban a pillanatban fölényben érzed magadat, mert többet tudsz nála.

Sokan részben ezért megrögzött pletykások. Továbbá: a pletyka gyakran tartalmaz másokra vonatkozó, rosszmájú kritikát és véleményt, ami szintén erősíti az egót az abban kimondatlanul megbúvó, ám csak képzelt erkölcsi fölény révén, ami ott található, valahányszor negatív véleményt mondasz egy másik emberről.

Ha valakinek többje van, ha valaki többet tud vagy többre képes, mint én, az ego fenyegetettséget érez, mert a „kevesebb” érzete csökkenti az elképzelt, a másik emberhez viszonyított éntudatát. Ezért ekkor azzal próbálja meg önmagát helyreállítani, hogy valamilyen módon kisebbíti, kritizálja vagy elbagatellizálja a másik személy tulajdonának, tudatának vagy képességének az értékét. Vagy az ego stratégiát vált, és ahelyett, hogy versengene a másik emberrel, úgy erősíti magát, hogy társul az illetőhöz, ha az mások szemében fontos személy."

Vagyis: ha valakiről lesújtó véleményt mondasz, azt tulajdonképpen burkoltan irigyled?

Akkor nekem nagyon jó lehet... ;-)))

Csizike ;-)