Boldogulás Spanyolföldön | Önmegvalósítás.hu

Boldogulás Spanyolföldön

Másfél hét után van személyazonosító számom és rezidens vagyok Spanyolföldön, vízen, levegőben - egy újabb csoda - és ami a legfontosabb, hogy már nem kapok frászt, amikor hozzám szólnak. Aki ismer, az tudja, hogy ez a leggyengébb láncszemem.

Mivel van helyismeretem, útbaigazítom a külföldieket, tájékoztatom őket a buszjáratokról és közben próbalok kapcsolatot teremteni a spanyolokkal, ami nyelvismeret nélkül egy kicsit érdekesnek tűnhet, de már csípőbőll tudom a köszönéseket és már hamarabb jön a nyelvemre a gracias a thank you helyett, és megértem/használom a de nada kifejezést, ami azt jelenti, hogy szívesen.

Szerintem a spanyol nyelv, illetve emberek tudják a földön egy perc alatt a legtöbb szót kimondani. Ebből a szóáradatból próbálok elcsípni egy-egy nemzetközi kifejezést vagy valamit, ami hasonlít az angol megfelelőjére.

Hát, valahogy így. :)


Beküldte: | 2008. aug. 01. péntek - 16:42

Hozzászólások

1 comment posted
Szia Dóri!Nagyon megörültem Neked
2008. október 14. kedd, 9:53 | Margo DRC

Szeretettel üdvözöllek,és örülök hogy Rád bukkantam hol is?...persze ,hogy a Huszti Sanyi weboldalán.A leveledből itélve jól vagy/a kicsit szomorkás Lány/.Remélem és kivánom is ,hogy jólmenjenek a dolgaid...Szeretettel gondolok Rád:Üdv:Korsósné Margó