A leggyengébb láncszem | Önmegvalósítás.hu

A leggyengébb láncszem

Sokszor kérdeznek arról a spirituális útkeresők, hogy vajon mit gyakoroljanak, fejlesszenek Önmagukban ahhoz, hogy az életükben mielőbb rendet tegyenek, harmóniát teremtsenek?
Ha a belső működésünket, mint egy egész rendszert tekintjük, akkor láthatjuk, hogy minden mindennel összefügg, számos olyan működésünk van, amelyik más működéseinktől függ, ezért egyik vagy másik elhanyagolása az egész rendszert gyengítheti.

Például hiába jó valakinek a gondolkodása, a felfogó és kombinációs képessége, haaz értékrendje nincs a helyén vagy a vágyaiban van kuszaság, akkor végülis hibás döntéseket fog hozni.
Vagy ha az elfogadás, befogadás képessége gyenge, akkor bár látja, hogy mi felé változik az élete, a változásokat mégsem tudja elfogadni, integrálni az életébe.

Ezért a legjobb az, ha minden képességünk közel ugyanolyan jól működik, mert így tudjuk a legoptimálisabb működést elérni!
A képességeink nem működnek egyformán jól, ezért meg kell keresnünk közülük azokat, amelyek jóval gyengébbek a többitől, és ezek fejlesztésére külön figyelmet kell fordítani.

Te vajon tudod-e, hogy mely képességeid működnek gyengébben a többihez képest?

Ennek kiderítése egy nagyon egyszerű módszert ajánlok:

  1. Gondolkodj el azon, hogy az utóbbi években hol szenvedtél el kudarcot az életedben, mely dolgokat éltél meg veszteségként?! Írd fel ezeket egymás alá egy papírlapra!
  2. Most egyesével gondold át ezeket és tedd fel a kérdést magadban, vajon milyen saját képességhiányom vezetett ehhez a kudarcomhoz? A válaszokat jegyezd le!
  3. Amikor mindegyik kudarcodat kielemezted, akkor gyűjtsd ki azokat a képességeket, amelyek többször is szerepelnek az elemzésben, vagy sok hozzájuk hasonló van még ott!
  4. A kiválogatott hiányos képességeidet most rakd fontossági sorrendbe, vagyis hogy melyikre lenne a legnagyobb szükséged!

Ugye milyen egyszerű?!
De nem elég ezt itt elolvasnod, hanem tényleg CSINÁLD MEG! MOST!!!
... kérlek, addig ne is olvasd tovább!

Megoldás

Most már van egy listád azokról a képességekről, amelyeket tudatosan fejlesztened kell ahhoz, hogy gyökeres változást érhess el az életedben. Nem elég tudnod ezekről a képességekről, tényleg fejlesztened kell azokat, különben megrekedsz a jelenlegi szinteden, nem tudsz tovább fejlődni.

Jellemző az emberre, hogy ami nem megy neki, abban kudarcot szenved, és a kudarcot nem szereti tapasztalni, ezért inkább nem foglalkozik az egész témával! Persze, ettől nem fog benne semmi sem tudatosodni és ezért legközelebb ismét kudarcot fog szenvedni, ami elől menekülve még mélyebbre temeti majd a problémáját. Ez egy ördögi kör és csak a totális összeomlással lesz vége!
Ugye ezt nem akarod Te sem?!

Ha el akarod kerülni a teljes összeomlást, akkor el kell kezdened tudatosan fejleszteni azokat a képességeidet, amelyeket már felismertél az előző tesztből.
De hogyan fejleszthetőek a képességek?

Képességfejlesztés

A képesség nem más, mint egy cselekvés, művelet, külső vagy belső lelki tett tudása, tudatos és profi használata. Egy tudásról van szó, tehát az tanulható, lehet tudatosan fejleszteni.

Lássuk akkor, hogy mely képességek tudatos fejlesztésére kínálok eszközöket:


Most így hirtelenjében ennyi jutott eszembe, de ha van olyan képesség, amit fejlesztened kellene, de itt nem szerepel, akkor azt írd meg hozzászólásba és megbeszéljük, hogy hogyan tudok benne segíteni!

Beküldte: | 2009. márc. 11. szerda - 06:11

Hozzászólások

2 hozzászólás
Letoltes
2009. március 12. csütörtök, 9:51 | melek

Sanyi!
Nagyon tetszik az iras, de szeretnem a hanganyagot letolteni!
Van erre lehetoseg?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ezek az 5-6 perces részletek egyelőre csak a weboldalon keresztü
2009. március 12. csütörtök, 11:40 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ezek az 5-6 perces részletek egyelőre csak a weboldalon keresztül hallgathatóak meg, de majd lehet, hogy megcsinálom nekik a letöltési lehetőséget pár hét múlva.