Börtön vagy újraszületés? | Önmegvalósítás.hu

Börtön vagy újraszületés?

2009. december 24. csütörtök, 10:48 | Huszti Sándor -...

Álmomban felmerült a kérdés, hogy ha egy nagy bűnt követnék el, amiért több évtizednyi börtönre ítélnének, de választhatnám az újraszületést is, akkor vajon melyiket választanám?
Ugyanez a kérdésem feléd is. Te melyiket választanád?

Az a poén, hogy napok óta filózom egy börtönös íráson én is
2009. december 24. csütörtök, 13:29 | Szabó Péter - szabox (útkereső)

Az a poén, hogy napok óta filózom egy börtönös íráson én is :) Nálam a szabadság elvesztése, értéke lett volna a központi kérdése.

No, hogy a kérdéshez is hozzászóljak, én az újraszületést, mert milyen jogon ítél el egy másik ember egy koszos, dohos zárkába év10edekig? Megfosztva egy sor élménytől... Bár, ha egy spiri májsztró lenne a cellatársam, akkor már mindjárt másképp fest a helyzet. Ezzel a + kis opcióval, ha lehet így kombinálni, akkor tanulnék tőle és utána választanám az újjászületést. De ha csak úgy lehet, hogy vagy ez vagy az, akkor újjászületés-t választanám. :)

Borton vagy ujjaszuletes
2009. december 31. csütörtök, 12:21 | PeterEdit   Előzmény

Nos az a velemenyem ,hogy az ok es az okozat torvenyet ,senki nem kerulheti ki.Az ujjaszuletest meg nem valasztjuk ki mi ,mert a tokeletessegtol nagyon messze vagyunk ,es meg sokat kell tapasztalatokbol tanulnunk ,hogy jobba valjunk.Tehat az ujjaszuletest sokka nem fogjuk kikerulni.

Szia Edit
2009. december 31. csütörtök, 14:42 | kobold   Előzmény

Tényleg messze vagyunk még a tökéletestől. Az újra-születés munkálataiban, előkészítésében csak saját magunk szerepelünk. Aztán a karma urai is hozzátesznek tán pár dolgot, nehogy csak a jó legyen a megszületés után. Mert akkor nincs sok értelme. Amúgy sem, legalábbis így megvilágítva. Kicsit átgondolva, az életünk során, --"meg sokat kell tapasztalatokbol tanulnunk ,hogy jobba valjunk"- nagyon félrevezető, és betanult szemlélet..... Csak kicsit kell használni a buksit, és rájön az ember, h semmi értelme így.....
Ne akarjuk a puttonyt rendbe rakni, mert sokáig tart, és utána jön az előző életes, aztán a családi, nemzeti, Föld ...stb cuccok. Nincs vége. A múltból jelenbe hozni cuccot, nagyon horror is lehet. Párhuzamos létes dolog.... stb. A világ, és a Föld is ennél sokkar gyorsabban fejlődik, mintsem megmukkanni lehetne. Segítséget kérhetünk erre, ezekre a dolgokra. Jelen van, és MOST. És Szeretet, (amennyire itt lehet a 3D világban majmolni, tegyük....)

Ebből köv,... h boldog új évet(ket) neked, és mindenkinek, és bölcsességet...

SziaSzia Kobold

Jogos. Az egyszerű ember tényleg nem választhatja ki saját
2009. december 31. csütörtök, 17:07 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Jogos. Az egyszerű ember tényleg nem választhatja ki saját maga,hogy újjászületik-e vagy sem.
De nem csak emberek léteznek a világon,akár elfogadjuk,akár nem.

Ami biztos
2009. december 31. csütörtök, 12:43 | csaesz   Előzmény

Én inkább a biztos rosszat (börtön) választanám, mint a bizonytalan rosszat...ki tudja, az új életemben miképpen kell majd megbűnhődnöm az elkövetett dolgomért?
Vagy: ha nagyon májsztró vagyok, akkor börtön helyett meditációban levonnám a tetteimből a tanulságokat, jól megbocsátanék magamnak mindent...és akkor lehet, hogy újjászületve nem is kéne bűnhődnöm?
De most tényleg: csak akkor van karma, ha azt az én bűntudatommal bevonzom, vagy akkor is, ha az áldozatok haragszanak rám?

Szia !
2009. december 31. csütörtök, 15:39 | kobold   Előzmény

Nagyon sokat lehet beszélni róla, h mi tartozik ide, és mi nem. Mivel Ok-Okozat, ezért nem a bűntudat vonzza be. Ha az áldozatok haragszanak rám, az az ő bajuk, az nem lesz karma, max átok.
Ban olyan is, h pl lelővők vkit, de nem tartozik karmikus bűnnek, mert ez volt a dolgom. Egész élete során ehez a befejezés felé fog tartani az útja.... Ha ! Közben nem hoz más döntést, és én is mentesülök a földi börtöntől, ha lelőném. És még sok variáció.
Nem minden karma, és karmikus. Most divatos az előző élet, megnézése. Ami persze jó kis mesedélután, mert csak a gyakorlott esetét vizsgálva a cc 20. után lesz hasznos, és akkor is csak talán. Addig az elme képzeleg. A másik nagy hiba, amikor vki nem tudja, látja, stb a történést, és gőze sincs a betegségről, amivel meggyógyíthatná a pacienst, akkor rávágja, h karmikus. Ez a tudáshiány, és a nagyzolás, meg a többi, ahelyett, h megmondaná az igazat, nem tudja. De nem meri felvállalni. Mostanság ez sem megy legtöbbünknek. MIndenki más a hibás. Nem baj, jövünk még párszor, ha lesz még Föld....

SziaSzia Kobold és b.u.é.k.

Reinkarnációs tanfolyam, mer' egyszer élünk! :)
2009. december 31. csütörtök, 18:41 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Szia Kobold!

Elgondolkodtam ezen, amit mondtál, hogy ez az előző életbeli dolgokat mennyire nem éri meg piszkálni meg felesleges. És valóban! Amikor még nadiztam, akkor megakartam csinálni az utaztatós részt, de aztán letettem róla, mert jobb azt nem piszkálni "erővel". Karmától "féltem" egy időben, eolvastam egy két "irodalmat" a témáról aztán rájöttem, hogy csodálatos és teszi a dolgát, azaz elénk hozza a megoldandó feladatot(vágy, szituáció, személyek) és ez már jó, van oszt' kész...

Boldog új évet Neked is!

Szia Péter!
2010. január 01. péntek, 18:45 | kobold   Előzmény

Sok érdekes van a könyvekben. De az igazi valóság, amit szinte ésszel "megfogni" nem lehet, olyan nincs. Rengeteg mese, és körítés, mad 1 jó meglátás. "Nincs új a nap alatt, csak a régi új köntösben"-szoktam mondani. Ezek már nem így bannak a könyvesboltok polcain... Emlékszem, kb 8 éve volt a kiképzésünk, cc 1 évig. Ott aztán volt minden. Persze a szabad akaratunkból, saját kinyilatkoztatásunkra. Ráadásul csajszi karmaoldást csinált. Nem könyves dolgot. Talán a felszínt súrolta az oldás, de a földi síkon, szinte rögtön halál volt neki. 90 nap volt. Ez volt az utsó, amikor ilyet kért,... de amit tanítunk, segítünk, az saját tapasztalaton kell alapulni. Nem könyveket mondogatunk, :-) ..... Az a másik tapasztalata... Ráadásul, azt mondták a "fentiek", h különösen mi felejtsük el a karmaoldás kérést.... Ez éppen most volt pár hete. Volt feladat is.....
Mint mondtam, nem a reikit, pránát használom, de lehet, az is beletéved. Minap taknyos lettem. Nem a betegség, mert azt nem éreztem. Talán tisztulsás.. Na paciens lábhoz, munka van, mondtam magamnak...! Megsütögettem magam, mint már régen csináltam. Nem volt meleg a kezem. Ez baj ! akkor mi lett? Meg volt a buksim, és rájöttem, h a hatás más lett ! Belülről éreztem a meleget. Mint ahogy a mikró melegít. Belülről kifelé.... Amúgy, válasz a kérdésedre, amit a bulin tettél fel nekem. Aztán, ha másképp dolgozom, akkor valamit érezni. meleg rug, harap, akármi. Ha nem érezni semmit, akkor a magasabb "szinteken" megy a munka, aminek közvetlenül nincs fizikai érzete.... Volt ott egy csajszi, akinek a nevére nem emlékszem, azt mondta, nagy biztonsággal, h ilyen van a nadiban. Megnyugtathatnám, h ismerem azt a dolgot, de az nem az volt. A nadis rész hatásában, és módszerében is más. Ez sokkal brutálisabb, de mégis finom megnyilvánulás.....

Majd, ha ráérsz, beszélgetünk személyesen, vagy privizünk. Nem szeretek pötyögni, nagyon félre-érthető, mert sűrűn írom, ami hibás fordítás eredményezhet...

SziaSzia Kobold

...a hatás más lett!... jéé, tényleg
2010. október 31. vasárnap, 9:55 | Z (útkereső)   Előzmény

„...Nem volt meleg a kezem. Ez baj ! akkor mi lett? Meg volt a buksim, és rájöttem, h a hatás más lett ! Belülről éreztem a meleget. Mint ahogy a mikró melegít. Belülről kifelé.... ” - jé, tényleg. Én teljesen pánikba estem ettől a jelenségtől, hogy mivanmá', miért nem működik úgy, mint máskor, közben meg belülről majdnem szétégetett. És nem tünt fel, csak most, hogy ezt olvastam. Hát tényleg! KösziKöszi Kobold. :)

Szia Péter!
2010. január 01. péntek, 18:52 | kobold   Előzmény

Kimaradt...!!

Nem ismerem a nadis utazós részt. De a szellemgyógyászat részt igen, ami nagyon harmat. Nem is használom. Igaz, az egész nadi sem fogott meg nagyon. Kinőttem....
A előző életes -karmikus- talán hasonló- résznél van egy tapasztalat, ami azt jelzi, h a rengeteg esetből, még csak2-3 !! volt olyan, amikor kellett az előző élet, még akkor sem, ha ílyen ügyben jött valaki...... A többi divat, és pénz....

Egyet értek veled
SziaSzia Kobold

hermess képe
H: Karma
2010. január 01. péntek, 20:31 | hermess   Előzmény

Szia Kobold és BUÉK!

Nem vitatkozni akarok, mert ebben a kérdésben kár is lenne kötni a karmát a karóhoz, azonban különböző álláspontok vannak. És csak a Jóisten, vagy a Karma Urai tudják az igazságot... (nofene, az előbb azt sikerült leírnom, hogy Jósiten, Jóisten helyett, üzenet?:)))

A neoezoterikus oroszok azt mondják, hogy ha nem is a bűntudat az oka a karmának, de igenis a bűntudat átérzése, vagyis az elkövetett tett tudatosulása hozza elő, nyilvánítja meg a látens karmát... Még tovább menve, a kívülről gerjesztett hamis bűntudat is átmehet olyan "álkarmikus" programba, ami ha a tudatalattiból működik, már tök mindegy hogy igazi vagy sem, a hatását tekintve semmiben nem különbözik a valóditól.

Manapság ezt nagy előszeretettel alkalmazzák az állampolgárok és fogyasztók manipulálásában. Itt akkor hol keressük az okot? Az, hogy manipulálható vagyok? Ezért lesz enyém a következmény? Vagy ha valaki hamisan manipulált, és ez a kiváltó ok, akkor övé lesz a következmény? Esetleg mindkettőnké, különböző ok-okozati vonalakat indítva?

És ha valakiben még nem tudatosult, hogy amit tesz, azzal másnak kárt okoz, meddig maradhat büntetlen, meddig garázdálkodhat? Azon kívül, más lesz a visszahatás a fizikai síkon és megint más az érzelmi-gondolati síkon, ahol az előre megfontolt, számításból elkövetett tett "szándéka", vagy a hirtelen felindulás, netán tudatlan jószándék, mint indíték keletkezett... Kérdések. kérdések - amiket számtalan módon lehet magyarázni és belemagyarázni. Szerintem nem érdemes belemenni.

De beszéljünk a klasszikus példádról, ha végrehajtó leszek valaki a lelövésében, és ezzel csak az "ő karmáját" teljesítem be, annak is van feltehetően oka az én oldalamon is... Csupán az a kérdés, hogy honnan számítjuk a láncolatot - a tyúktól, avagy a tojástól...:)

Van olyan azonban az ősi írásokban is, hogy csoportkarma... Ilyenbe bele lehet csúszni és otthagyni pl. a fogunkat legrosszabb esetben, mert egyik "tervezés" sem tökéletes, bár nem lett volna ilyen sors előírva nekünk. Ezt általában jóváírják később valamilyen könnyítésben, ahogyan én tudom.

Szia Hermess !
2010. január 01. péntek, 23:43 | kobold   Előzmény

2. bekezdés:ezt a részt így érzem. Amikor az ember rájön a hibáira, az nem a karmikus cucc, nem vonz be semmit. Az a megteremtem magamnak azt, amit gondolok. Olyan, mint amikor kérd, és megadatik, vagy az agykontroll. Kívülről gerjesztett is ugyanez. Vki azt mondja, h hivás vagyok...én elhiszem,...vádolom magamat,... és várom ezért a büntetésem. Amit megteremtek magamnak.... semmi karma nincs itt. sztem.

5. bek.: Vegyünk 2 lehetőséget. Első, előző életben ő lőtt le, most én is vissza neki a tapasztalás... A karmikus dolgaink egymással lezárva. Második eset, ha most a feladatom, h lelőjem, és nincs karma nekem, mert ez a dolgom. Nem tudja senki lelőni, ha nincs a fegyver másik végén ehy vállalkozó egyén. Talán két légy egy csapásra, mert nekem más okból a börtön fizikálisan a cél, és így tuti lesz...

A manipulálás, legalábbis a tv, rádió, könyvek, újság, mind fizikai eredetű dolog. Sajna a cél az, h átverje az ember a másikat. Klf módon, trükkel. Aljas dolog. De talán most vissza is kapja, legalábbis úton van a "válasz". Itt is vannak energetikai mintázatok, karma-csírák, amik aktivizálódnak.....
A karma, az nem teljesen ilyen dolgokon mozog. Én úgy fogalmazom néha, h "az élet hajtórugója". Természeti törvény, és nem a természetben élők törvénye. Jó példa rá talán a házi-sárkány. Amióta elválásom elindult, folyamatosan valamilyen negatív cselekedettel támad. Fizikai síkon pereket indít ellenem, spirit síkon mágusokat, boszikat dolgoztat, h a környezetem, anyukám dobjuk fel a bakancsot. Persze neki is van hozott képessége, és született képessége... Még mindig jól van, és ármánykodik tovább. Holott a karma törvénye hat rá is. mert ezek már oda tartoznak. DE !!! Azt nem lehet tudni, mikor, és hányszorosan jön vissza a bumeráng. Lehet, a köv életében, vagy azután.... Egy üzenet az biztos volt. A dolgom véget ért vele. A szeretetet nem sikerült megtanítani vele a válás közepette sem, ezért a segítők teret adtak annak, h leválasszák rólam a negatív dolgai nagy részét. Hááát, így mellé böktem lány-koromban. De már tudom, kit sikerült elvennem. Sajna, vagy szerencsére? ennyi a boszik, mágusok tudása. Nem akarom elkopogni, de idáig sikerült levenni, megszüntetni mindet. Kivétel azt, ami lelökött a motorról. Az durva volt, és érdekes.

A csoport karma előtt még ott van a sajátunk, a családi, a csoport, a nemzet, a Földé, .. Universum karma.... Talán jobb is, ha nem kérünk karma-mentesítést, mert ahogy írod, beleeshetünk a 0 larmába, és az univerzim karma lesz a mienk. Ez = a halállal, mert fizikai testben ez megoldani, de még ránézni sem tudunk. Na jó, idáig sem jutunk el... Elég, ha van már olyan vizenjáró, aki Gabriel megtestesülése... Itt tartunk. Akkor? Még saját magával sem vala tisztában....

Húú, de elszaladtam...! sokat írtam, talán nem is minden érthető....

Más.... Mikor is találkozunk? Még tavaly beszéltünk.. :-)

SziaSzia Kobold

jaguar képe
mindennek megvan az előnye és hátránya, bőven lenne időm
2009. december 24. csütörtök, 16:18 | jaguar

mindennek megvan az előnye és hátránya, bőven lenne időm olvasásra és meditációra :)

fehercsongor képe
világunkban a bűnért bűnhődés jár , és valószínűleg a
2009. december 24. csütörtök, 23:51 | fehercsongor

világunkban a bűnért bűnhődés jár , és valószínűleg a lelkiismeretfurdalásom miatt a börtönt választanám
de fölkészülnék a bűnhődésre : megtanulnám valamelyik cigány nyelvjárást és vinnék bőségesen vazelint
vagy pedig ha sikerülne kibulizni egy magánzárkát akkor a kiszabott idő leteltével gyakorlott meditálóként ölelne keblére a társadalom üdvözlettel : felacso

választás
2009. december 31. csütörtök, 12:36 | aamate (útkereső)

Én a börtönt választanám. Persze felmerül a kérdés bennem: szabadság-e az, amiben most élek...

A fizikai síkon emberi törvények ellen vétettem. Emberi büntetést is kell választanom.
Valószínű, hogy először harcolnom kéne, amiben fizikailag "is" elbuknék, hisz nem vagyok az a mázsás kopasz fajta, akibe nem kötnek azonnal bele.
Ha túlélném az első hónapokat... évek múlva eljutnék oda is, hogy egy 6-12 személyes cellában meditálok...

Ott valóban ráérnék azon gondolkodni, hogy milyen karmát egyenlítettem ki vagy hoztam létre. Hogy miért kell kilépnem a társadalom "normáiból", az átlagos emberi életből...

Ha esetleg megvilágosodnék ott benn, már nem léteznének "falak".

Máté