Szimbólum meditáció | Önmegvalósítás.hu

Szimbólum meditáció

A szimbólumok univerzumunk formába - alakzatba öntött esszenciái, hordozzák a világ egy-egy szeletének információját. A szimbólum egy tömörített információ állomány, ami tartalmazza a lényeget, a velejét egy dolognak.
Mint amikor egy ember leírja a teljes életét, abból minden élményét egy életrajzi műbe, majd abból megfogalmazza élete mottóját. Pl: "Aki harcol, az csak veszíthet!"

A szimbólumok megismerése és használata ezért egy hihetetlenül koncentrált művelet a világgal, annak fizikai és szellemi régióival. Csak nagy fokú óvatosság, megfontoltság, bölcsesség és jó szándék mellett érdemes használni, mert a rosszul végzett szimbólum mágia hatalmas pusztításokra is képes lehet!

Ezért azt javaslom, hogy ha a szimbólumok használatával akarsz foglalkozni, akkor először jól ismerd meg azok működését és csak utána alkalmazd a tudásodat kellő óvatossággal!

Szimbólum meditáció

A szimbólumok megismerésének sok féle módszere van, a szimbólum meditáció egy középhaladó szintnek számít.

Merülj meditatív állapotba, majd gondolj arra, hogy minden szimbólum a Világ egyik szeletét szimbolizálja. Képzeld is el, hogy ott van előtted a Világ azon szelete, és a bejárat, a kapu nem más mint maga a szimbólum!

Ha belépsz a szimbólum kapun keresztül abba a világrészbe, akkor olyan dolgokkal fogsz találkozni, olyan érzések és gondolatok jönnek majd fel benned, amelyek mind-mind arról a világrészről szólnak.
Ha megfogalmaztad ezeket a kereteket, akkor lépj be a kapun és add át magad a szimbólum világának! 

Érdemes egy-egy szimbólumra többször is meditálni, mert ahogy egy filmet is újra nézve újabb részleteket fedezünk fel, úgy az adott szimbólumra újra meditálva egyre mélyebben ismered meg az esszenciáját!

Beküldte: | 2008. szep. 07. vasárnap - 09:54

Hozzászólások

1 comment posted
veszélyek
2009. február 14. szombat, 0:47 | jag uarete (útkereső)

azért az, csak úgy viszonylag veszélytelen, hogyha az ember a tudatosságát szinte minden életterületére kiterjesztette, vagy nincs rá ez befolyással?
egyáltalán mik a veszélyek, mert veszély és veszély között is nagy különbség van. sok felesleges veszélyérzet viszont csak gátolja az embert.