Joó Violetta teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Joó Violetta teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
kedves Erika
2011. aug. 01. hétfő 12:08
/Testvérvárás és testvér-féltékenység/

Szerintem jól sült el az ígéret! Másrészt feltételezem nem úgy neveltek téged, ahogyan ma nevelik a gyermekeket.

Köszönöm!
2011. máj.. 13. péntek 16:22
/A gyermekhoroszkópokról, valamint az indigó, kristály és szivárvány-gyermekekről (Kozma Szilárd)/

Köszönöm, pontosabban köszönjük a visszajelzést! És nagyon szívesen!

Viola

értelmezés
2011. ápr. 11. hétfő 14:12
/A jóga hiányossága, avagy a kereszténység és a hinduizmus lényegi különbözősége/

De én sem azt mondtam, hogy Jézus mondja, kedves vicces ember. Szóval a labda ismét Önnél, majd dobja vissza... Tovább értetlenkedve.
"Egyébként nem biztos, hogy kell tudni írni és olvasni, főként pedig zavaros gondolatokat értelmezni ahhoz, hogy az ember teljes életet éljen, lásd a természeti népeket.'
Lásd, hogy mekkora tévedés ez:
"Rousseau szentimentalizmusa következtében feltételezték, hogy a primitívek ősállapotban, kezdeti ártatlanságban élnek, és a múlt század érzelgése a civilizálatlanságból ideált csinált. A gondolat különösen a művészetben jelentékenyen káros volt. Tudjuk, hogy a primitívek nem ősi ártatlanságban, hanem igen régi civilizációk visszakorcsosult állapotában élnek, éppen ezért a létnek az európainál nem kevésbé korrupt, hanem még sokkal korruptabb fokán. Egyébként a primitívek, ha valamit, az eredendő bűnről való tudatukat a civilizációból, amelyről leszakadtak, magukkal hozták, és nincs olyan törpe törzs, amelynek arról tudomása ne lenne.” (Korszenvedélyek utólagos igazolása)

"A többet tudni nem mindig azt jelenti, hogy végigmenni a mások esetleg rossz útjain, aztán onnét tovább..." - egyetértek, ellenkezőjét sosem állítottam.

"A biciklis történet egyszerű, és szerintem egyértelmű hasonlat, akinek van füle a hallásra, megérti.
Lehet, hogy Ön nem tud biciklizni? :)" - briliánsan logikátlanul kapcsolódik a kérdés az előtte levő mondathoz. De hát, amint mondta nem kell mások zavaros gondolatait értelmezni, ahhoz, hogy az ember teljes életet éljen, így én is nyugodtan alszok attól függetlenül, hogy a témához semmilyen lényegi ponton nem kapcsolódik, hogy tudok-e biciklizni.

felismerés - boldogság
2011. ápr. 11. hétfő 14:10
/A jóga hiányossága, avagy a kereszténység és a hinduizmus lényegi különbözősége/

A felismerés már is boldogság, és egyre tartósabb boldogsághoz vezet. Ez a spirituális ember célja is. Az "egos"-é is ez csak egyéni és téves elképzelései vannak a boldogságról.

kauzális
2011. ápr. 09. szombat 08:05
/A Szeretet törvénye/

mit?

asztrológia
2011. ápr. 09. szombat 08:04
/A Szeretet törvénye/

Az kauzális asztrológia feltétlen kötődik a keresztény "doktrínákhoz", "csupán" a Jézusi tanítások, mint metafizikai igazságok ugyanúgy a kauzális asztrológia alapjait képezik, mint más forrásból származó, de a keresztény metafizikával nem ellentmondó (mivel szintén valódi) metafizika.
A bulvár asztrológia, számomra nem asztrológia... És azzal nem is kívánok foglalkozni. De az aztán tényleg nem kötődik a keresztényi metafizikához! :D DE ha Ön majd előbb ráér olvasni és tájékozódni, akkor lesz esély folytatni az eszmecserét. Feltéve, hogy ráérek és épp lesz kedvem a 100. és 200. steril okoskodásban felvetett problémákat megmagyarázni.

párkapcsolat
2011. ápr. 08. péntek 14:30
/A jóga hiányossága, avagy a kereszténység és a hinduizmus lényegi különbözősége/

Ön, mint párkapcsolat nélküli szédelgő, igen tévesen informált vagy szándékosan ferdít. Eddigi jellemét megismerve mindkettő.

így van!
2011. ápr. 08. péntek 14:26
/A jóga hiányossága, avagy a kereszténység és a hinduizmus lényegi különbözősége/

:D így van. Azzal a kis hibával, hogy jógázni nem is érdemes, erről pedig van Szilárdnak gyakorlati tanácsa. A jógának viszont azért nincs családdal kapcsolatos gyakorlati tanácsa, mert a jóga-guruk szerint családot alapítani nem érdemes. Az alapállásuk hibás.

rendszer
2011. ápr. 08. péntek 13:59
/A Szeretet törvénye/

Jézus szerint egy Isten van. Egy valóság egy igazság. Minden ami ezeket vizsgálja egymással jól összefér és sehogyan sem tud belőle káosz keletkezni. A keresztény metafizikát ütköztetni az asztrológiával, ami mellesleg metafizikára épül... Elég nagy önkényesség. Pontosan olyan, mintha a a metafizikát nem ismernénk el, hiszen a metafizika a szellem, a lélek, az érzelmek és az anyagi sík összefüggéseit vizsgálja. Furcsa lenne, ha valaki ilyen alapon a pszichoszomatikus betegségeket kétségbe vonná, mert hogy a fizika-biológia ne keveredjen a pszichológiával. Az egység megteremtése a cél, nem pedig külön-külön igaznak vélt, de együtt káoszt alkotó rendszerek megalkotása.
Jézus egy-egy nagy metafizikai igazságot megfogalmazó mondata remekül értelmezhető külön-külön is, ha az értelmezés helyes. Másrészt ha valamit egészben ért az ember, annak feltétele, hogy a részleteket is jól értse. Ezért a részletek értelmezése helytálló, sőt, szükséges.

gondolkodás
2011. ápr. 08. péntek 12:17
/A Szeretet törvénye/

Talán írja valahol, hogy bármit gondolkodás nélkül elfogadj? Szerintem nem. Szóval nem dogmatikus. Hogy szerinted igaz vagy sem, ami itt egyértelműen le van írva az más kérdés...
Egyébként: "Az eszmefuttatás a szeretetről cseppet sem dogmatikus. Hiszen nem kell bemagolni állami intézményekben, és lehet benne kételkedni. Dogmatikus akkor lenne, ha tilos lenne benne kételkedni, vagy épp kitiltással fenyegetnék azokat, akik abban merészelnek hinni."