agocs teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

agocs teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Tetszett a tanmese is,
2013. jún. 26. szerda 13:51
/Hála/

nagyjából le is vontam, amit mondott nekem, léptem majdnem volna tovább, de valamiért elkezdtem beleolvasni a kommentekbe is (pedig általában nem szoktam, idő hiányában). Na, ezek voltak aztán az igazi tanító gyöngyszemek, nem a téma indító mese! :) Mókás volt látni kinek mit tükrözött vissza, miket hozott fel :)
Én a magam részéről már le sem írom, hogy én hogy látom, szerencsére mire a végére értem a hozzászólásoknak találtam egyet, ami majdnem egy az egyben egyezik a saját meglátásommal a témáról. (Oneness billentyűzetéből.)
Köszi nektek, ez jó volt! :)

Érdekes téma
2012. nov. 21. szerda 19:00
/Ki akar örökké élni? - Halhatatlanság Leonard Orr szerint/

Hogy ki szeretne halhatatlan lenni, és ki nem, az szerintem nagyban függ attól, hogy az illető milyen életet él, milyen környezetben, és hogy ő maga hogyan áll az élethez. Akinek az egész élete kínszenvedés, az nyilván nem nagyon igyekszik azon, hogy azt meghosszabbítsa. (Az most egy más kérdés, hogy ha úgy élne, hogy az hozzájáruljon egy hosszú élethez, akkor is olyan szenvedéssel teli lenne-e.) Most eszembe jutott hirtelen a Hegylakó sztorija, aki szegény pára annyi asszonyt és szerettet temetett már el, hogy az sem lehet egy egyszerű dolog. Vagy tán ebbe is "bele lehet rázódni"? :) Hát, nem hiszem. Erről meg most az jutott eszembe, hogy nyáron együtt utaztam vonaton egy igen bészedes idős úrral, aki mesélte, hogy az ő nagynénje 108 évig élt (igen, itthon), vagy még él, már nem emlékszem, és 3x házasodott, utoljára 102 évesen, de szerencsétlen őt is eltemette 1-2 éven belül. Mikor aztán ezek után később viccesen megkérdezte a rokonság, hogy "Mikor lesz a következő lagzi mama?", szomorúan annyit mondott:
"Soha. Több férjet nem temetek el."
Szóval, tudja a fene. Én személy szerint sosem gondoltam, hogy lenne értelme végtelenségig élni ebben a testben. Egy idő után szerintem marhára unnám. Persze unatkozni csak az elme tud, ha ne adj' isten közben véletlen megvilágosodnék, talán máshogy tekintenék a kérdésre. De hogy hogy...? Talán egyszer megtudom :)

Erről eszembe jutott egy könyv
2012. szep. 06. csütörtök 18:47
/Honnan jön a szabadság?/

Oshonak van egy pici kis zsebkönyve, aminek a címe: "Bármit választhatsz, úgyis a poklot választod"
Ugyanezt a témát feszegeti: amikor döntünk, amikor valami mellett (vagy ellen) letesszük a "voksunkat", máris nagy bajban vagyunk keverjük magunkat... :)

Érdekes kérdés ez a pontosság
2012. aug. 25. szombat 19:53
/Pontosság és következetesség/

Életem előző szakaszában nagyon sokat adtam a pontosságra, mindig, mindenhova pontosan érkeztem. Erre büszke is voltam, emlékszem. Persze többnyire várnom kellett. Ami sokszor megerőltetőbb ahogy észrevettem a legtöbb embernek, mint a pontosság. Nekem szerencsére ez is ment :) A türelem nem a mai ember leggyakoribb erényei közé tartozik.
Mostanában már inkább rangsorolom az eseményeket aszerint, hogy azok mennyire igénylik valójában a pontosságot, vagy az adott időponthoz való ragaszkodást.

Egy ilyen táborban pl. én sem ragaszkodnék percre pontosan a kezdésekhez. Ez sokakat biztosan frusztrálna. Remek alkalom: gyakoroljon türelmet! :) Egy ilyen táborban (igaz, sajnos én pont nem tudtam ott lenni), azt gondolom, minél kevésbé köti az embert az idő fogalma, annál kevésbé stresszeli magát, és főleg annál kevésbé tekint folyamatosan előre.
Egyszer próbálja ki aki teheti: eltölteni egy hétvégét (vagy amennyit csak tud) úgy, hogy elrakja az órákat a környezetéből. Ez valsz otthon nem fog összejönni - körbepakoltuk magunkat órákkal, melyek tökéletes eszközök arra, hogy folyamatosan a jövőbe vigyenek minket. Én mikor kipróbáltam, először fura volt. Folyton tudni akartam mennyi idő van. Belső késztetést éreztem erre. Pedig nem volt napi ütemtervem. Nem volt jelentősége az időnek. Mégis gyakran eszembe jutott: Vajon mennyi lehet az idő? Van már 6? Nincs még ideje feküdni? Vagy enni? Vagy akárminek. Aztán elmúlt. És az érzés... hmmmm :) Talán a felszabadító a jó szó. Rádöbbeni mit is jelent az "idő rabságában élni", szerintem fontos élmény.

Visszatérve az eredeti kérdésre: szerintem a pontosság és a rugalmasság jól kiegészítik egymást. Igyekszem ötvözni a kettőt.

Az erdei iskola
2012. máj.. 30. szerda 21:59
/Hol táborozzunk idén nyáron?/

fantasztikus helyen van, én már voltam ott kétszer pár napos táborban. (A link egyébként nem működik, ez elvileg jó: http://www.bakonyerdo.hu/index.php/erdei-iskolak/balaton-felvideki-erdei...)
Bár a tihanyit nem ismerem, ezt tudom, hogy jól el van dugva egy erdőbe, csend van, békesség, és gyönyörű természet. Én látatlanban is ezt választanám :)
A szállással nekem egyetlen problémám az emeletes gyerekágyak hossza volt :D Még átlósan sem tudtam kinyújtózva aludni :) De ennél nagyobb bajom se volt.

Én jó ideje nem jártam az oldalon, hol lehet erről a táborról még olvasni infókat? Mikor lesz, kiknek lesz, stb? Köszi!

Tapasztalat
2010. márc. 01. hétfő 22:43
/Energiaérzékelés tanfolyam (vélemények) /

Sziasztok!

Nekem nagyon bejött a tanfolyam (igaz a jelentkezésemmel volt némi keveredés, de erről nem tehet senki, végül nem volt gond ebből), az elmélet jól összeszedett, jól felépített volt, jó volt így egyben hallani az eddig több helyről összeszedett részleteket. A gyakorlatok is jók voltak, kis izomláz befigyelt, de nem baj :) (Visszajöttek a régi Tai Chi-s emlékek :) Estére teljesen feltöltődtem, sőt azóta is úgy érzem tele vagyok energiával. Ajánlom bátran mindenkinek! ;)

Grat!
2010. febr. 19. péntek 19:07
/Új tárhelyen az Azonnal.hu szerverén/

Ez azért nem kis spórolás!
Én 2 hónap alatt 2x költöztem új tárhelyre, bár nekem nincs hírlevélrendszer szerencsére, úgyhogy könnyebb volt. Azért el lehet vele babrálni...

Ötlet
2010. jan. 08. péntek 23:20
/Internetfüggőség/

Egyébként van egy jó ötletem a hatalmas felszabaduló szabadidődhöz :)
Önismereti tanfolyást nem tervezel mostanság? ;)

Én is..
2010. jan. 08. péntek 23:17
/Internetfüggőség/

Én is netfüggő vagyok, sőt, nemrég ismertem fel, hogy közösségi háló függő is. Írtam is erről egy rövidkét, miután ráeszméltem. (http://agocska.posterous.com/beszippantottak-a-kozossegi-halozatok)
De nem pánikolok. Úgy látom te sem. :) Ha már felismertem ezt magadban, mint ahogyan én is, az már jó. Szerintem. Haladunk az önismerettel. Hogy most ezzel, vagy épp más segédeszközzel, az már részlet kérdés :D

Nem lesz Illúziók film :(
2009. nov. 18. szerda 19:04
/Illúziók/

Pont meg is kaptam az információt a rendezőtől, és sajnos nem jó hír. Idézem:

"Múlt héten Los Angelesben a producer találkozott az Illúziók amerikai jogtulajdonosával, és tárgyaltak a film
lehetséges utóéletéről. Nos, az a helyzet, hogy a filmünk túl jól sikerült, és így nem fogadható el egy "rajongói filmként", amit kedvtelésből forgatott egy amatőr stáb kevés pénzből (pedig így van).

Vagyis a film léte ütközik a majdani amerikai Illúziók adaptációval, amely sztárrendezővel, sztárszínészekkel, nagy költségvetéssel, stb. készül majd el állítólag jövőre. Ezért a filmünk nem kerülhet a közeljövőben semmilyen forgalmazásba még Magyarországon belül sem."

Na ez elég szomorú... Azért jó lenne, ha véletlen kijutna a film a dobozából valahogy :)