Új tárhelyen az Azonnal.hu szerverén | Önmegvalósítás.hu

Új tárhelyen az Azonnal.hu szerverén

szerver_hosting.jpg

Az Önmegvalósítás.hu mellett, még több más kisebb weboldalt is üzemeltetek, a működésüket felügyelem. Az összesen 8 weboldal karbantartása sok időmet elveszi, de az anyagi fenntartásuk is rendkívül sokba került ...eddig!
A múltkoriban egy ismerősömmel beszélgettem, akinek van egy hasonló látogatottságú weboldala, mint az Önmegvalósítás.hu. Ő javasolta, hogy a meglehetősen költséges szerver hosting helyett, miért nem megyek át az Ő tárhely szolgáltatójához, az Azonnal KFT-hez?
/ Szerver hosting azt jelenti, hogy van egy saját szerverem, amelyiket egy szerver parkban helyezek el, hogy ott kapcsolódjon rá a nagy sávszélességű internet hálózatra. Ezért az elhelyezésért természetesen fizetni kell, általában a polchelyet és az internet csatlakozást, ami nem olcsó mulatság, nekem havonta 34.000.- forintomba került! /

Pár napig érleltem magamban a gondolatot, hogy miért is lenne jó nekem az új tárhely, és miért volt jó a régi szerver hoszting, milyen előnyöm és hátrányom származna abból, ha váltok. Arra jutottam, hogy ha a szolgáltatás minősége nem romlik, akkor a kisebb költségek miatt akár megérhetné tárhely szolgáltatót váltanom. Nem maradt más hátra, mint hogy átböngésszem az azonnal.hu weboldalát, és ott tájékozódjak a részletekről.

Meglepődtem!

Ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtják, kevesebb mint tized annyiért. Itt mindössze 25 ezer forintért megkaphatok mindent, amiért eddig évente 408.000.- forintot fizettem.
A számomra legmegfelelőbb csomagnak az A+ 3000 látszott, amelyik a következőket tartalmazza:

  • 3 GB tárterület,
  • Webmail szolgáltatás, POP3, IMAP, SMTP szolgáltatás,
  • FTP feltöltés,
  • napi adatmentés,
  • domain regisztráció, DNS szolgáltatás,
  • PHP, CGI futtatás, MySQL adatbázis,
  • csatlakozás a magyar internet gerinchálózathoz 1000 MBit sebességgel,
  • 99.9% rendelkezés állás és még
  • pénz visszafizetési garancia is, ha 90 napon belül valamiért meggondolnám magam!

Ez maga, a tárhely szolgáltatás kánaánja! - gondoltam, már csak egy akadálya lehet a megvalósításnak, hogy a weboldalam hatalmas levelezését vajon szívesen fogadják-e?
Naponta több száz MINI tanfolyam email, plusz a heti 15
ezer hírlevél, nem kis mennyiség, sok tárhely szolgáltatót már ez is elriasztana!

Felhívtam hát az azonnal.hu telefonos ügyfélszolgálatát, ahol a
telefonba egy nagyon kedves és barátságos női hang fogadott. Elmondtam Neki az
elképzeléseimet, igényeimet és a levelezési problémámat is. Mondta, hogy ezt meg
kell beszélje a kollégákkal, ezért pár perc múlva majd visszahív.
A nevükhöz híven (Azonnal KFT.) tényleg nagyon gyorsan visszahívott a hölgy, és azt mondta,
hogy nem látják akadályát annak, hogy ezentúl náluk működhessen tovább a
weboldalam, és a levelezést is könnyen kezelik majd!

Nosza, ettől jobb hír sem kellett, ugráltam otthon örömömben, hiszen a saját szerver fenntartása rendkívül sok plusz munkát és költséget jelentett, amitől az azonnal.hu most megszabadított.

Weboldal költöztetés

Meg is egyeztünk, hogy a napokban nekikezdünk a weboldalak átköltöztetésének.
Lelkileg és technikailag is felkészültem a költöztetésre, hiszen ez egy igen kényes munka. Ha valamit elszúrunk, akkor akár órákra is elszállhatnak a weboldalak, ugyanis egy új szerveren rengeteg dolgot kell beállítani ahhoz, hogy egy komoly weboldal hibátlanul működjön!
Ez az azonnal.hu rendszergazdáinak volt a feladata, akik nagyszerűen meg is oldották a feladatot, és az első oldal átköltöztetése során felmerülő hibákat tényleg azonnal kijavították. Közben végig azt éreztem, hogy igazi profikkal van dolgom, nagyon elégedett voltam a munkájukkal!

A második, harmadik, és a többi weboldal átköltöztetése így már percekbe került csak, kimaradás, fennakadás alig jelentkezett.

Cluster web kiszolgáló rendszer

Az első napokban észrevettük, hogy viszonylag többször volt elérhetetlen a szerver, ugyanis az Önmegvalósítás.hu-nak annyi adatbázis lekérése volt a levelezéssel együtt, hogy azt nem mindig bírta el az új szerver. Ezért már szólni is akartam a rendszergazdáknak, amikor jött az üzenet, hogy kérés nélkül átrakták az oldalaimat egy újabb, gyorsabb szerverre, amelyik már biztosan megbirkózik a nagyobb terheléssel! Köszönöm!
Azóta csak egyszer-kétszer volt lefagyás, az is többnyire az én hibámból, amikor a háttérben valami nagyobb tesztet végeztem.

A weboldalak szépen üzemelnek, hála a Cluster alapú terheléselosztásnak, amely kapacitáshiány esetén is gondoskodik a szünetmentes szolgáltatásról.Ha egy weboldalon hirtelen megnő a nézettség, több adatlekérést produkál, akkor ez a rendszer automatikusan több erőforrást irányít oda és megbirkózik a terhelés növekedéssel. Régen ilyenkor 10-20 percekre is lefagyott a weboldalam, most csak egy pár másodperces lassulást tapasztalunk és nem vesznek el az adatok sem! Örülök.

Egyéni vagy céges honlapok

De az Azonnal.hu nem csak ilyen nagy forgalmú weboldalaknak kínál tárhely szolgáltatást, hanem az egyszemélyes bemutatkozó honlapoknak, cégek, vállalkozások weboldalainak is. Például az évi 5000 ft-os A 300-as csomagjuk tökéletesen megfelel egy egyéni vagy céges bemutatkozó honlapnak, amelyen megmutathatod, hogy mivel foglalkozol, mit is kínálsz a nagyvilágnak.

Először egy domain név keresés a 467 domain végződésből, majd a kiválasztott domain regisztrációjával már el is indíthatod a saját honlapod megvalósítását. Ha valamiben elakadsz, akkor pedig bátran hívhatod az Ügyfélszolgálatot, szívesen és szakértelemmel segítenek megoldani minden problémádat!

Beküldte: | 2010. febr. 19. péntek - 08:32

Hozzászólások

5 hozzászólás
agocs képe
Grat!
2010. február 19. péntek, 19:07 | agocs

Ez azért nem kis spórolás!
Én 2 hónap alatt 2x költöztem új tárhelyre, bár nekem nincs hírlevélrendszer szerencsére, úgyhogy könnyebb volt. Azért el lehet vele babrálni...

Sajnálom is, hogy nem előbb találtam rájuk!
2010. február 19. péntek, 20:53 | admin-onmegvalositas   Előzmény

Sajnálom is, hogy nem előbb találtam rájuk! Már két év óta fizettem azt a 400-at. Elmehettem volna belőle nyaralni, háromszor is!

Szerver
2010. február 20. szombat, 9:39 | Miklósnz (útkereső)

Szia Sanyi!
Gratulálok!
Jobb-e, és ha igen, miért, magyar szerveren lenni, mint amerikain? Az én oldalaim a bluehostnál vannak $7-ért havonta. Korlátlan, Fantastico, Easy script stb. Tényleg nem tudom, mirt jobb, ha a szerver helyben van?
Kösz.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Látod, ezt nem tudom.
2010. február 24. szerda, 10:26 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Látod, ezt nem tudom. Nem volt célom, hogy kifejezetten hazai szerveren legyek.

Mindenesetre az nagy segítség nekem, hogy ha bármit állítani kellett a szerveren, hogy simán fussanak az oldalaim, akkor ezt 2 perc alatt meg tudtam beszélni skype-on a rendszergazdákkal.

Persze ha olyan oldalaid vannak, amelyek nem macerásak, akkor egy jól beállított szerver és az online support is elég lehet?! ...nem tudom.

Talán van, akinek van tapasztalata ez ügyben?

Két előny
2010. február 24. szerda, 10:44 | Bert   Előzmény

Igazából két előnyt tudok kapásból mondani:

1) Magyarul lehet kommunikálni a rendszergazdákkal, ráadásul az Azonnal-nál akár skypeon is közvetlen azokkal akik a módosításokat el is végezhetik, nem csak "ticket"-eket lehet csinálni.

2) Magyar szolgáltatónál - általában - nincsen forgalmi korlát, tehát nincs gond ha pl. videókat kell közzétenni vagy letölthető nagyobb fileokat... külföldön ez könnyen gond lehet, ráadásul lehetséges hogy sokkal lassabb az elérése Magyarországról!

+1) Nem szeretem a nagy szolgáltató cégeket, ahol az ügyfél egy a millióból... ha tetszik neki ami van akkor fizessen, ha nem, akkor cuccoljon... de ez magán vélemény.