Hol táborozzunk idén nyáron? | Önmegvalósítás.hu

Hol táborozzunk idén nyáron?

Sok éves hagyomány már, hogy nyáron Szentbékkállán, a Káli medence szívében található faluban táborozunk. Azonban bármennyire is varázslatos a környezet, és megfelelő a szálláshely, ennyi év után mégiscsak kezdjük megunni, szükségünk van a változásra, a megújulásra!

Éppen ezért, a múlt hétvégén elmentünk egy táborhely kereső kirándulásra és találtunk is két lehetséges táborhelyet. Mindkettő egy erdei tisztásra épült Erdeiiskola, amit alapvetően diákok oktatására, elszállásolására terveztek, de felnőttek is meg szoktak szállni a nyári hónapokban.

Az egyik az erdő mélyén tele felemelő energiákkal, virágok, fák, madárcsicsergés és belső nyugalom vár reánk. A másik szintén az erdőben, a Tihanyi-félsziget csendesebbik oldalán, közel a levenduláshoz és a sajkodi strandhoz. Olyan csodálatos a környezetük és megnyugtató a hatásuk, hogy legszívesebben máris odaköltöznék! : )

Azonban van egy hátrányuk az eddigi szentbékkállai szálláshelyünkkel szemben:
A szálláshely minősége, a szobák mérete, a fürdőszobák elosztása mégiscsak a diákszállásokra jellemző, vagyis egy-két fokkal alacsonyabb színvonalú, mint amihez eddig szoktunk! Egy kicsit kevesebb a hely a szobákban, több emberrel kell osztozkodnunk a fürdőszobán, emiatt szűkösebbnek, puritánabbnak érezhetjük, de ha nem a szállásért megyünk, hanem a jó programért, baráti hangulatért, akkor azt a diákszállás jelleg hamar előhozza majd. Az épületek, a berendezés gyerekkori táborozásaink hangulatát idézi, amitől könnyen felszabadul a belső gyermekünk, kinyílunk és természetessé válunk.

Tehát érvek vannak előnyére és hátrányára is.
Nekem annyira tetszettek, hogy a hátrányaikkal együtt is bevállalom, azonban szeretném kikérni a Ti véleményeteket is:

Hol táborozzunk idén nyáron?

Beküldte: | 2012. máj.. 25. péntek - 17:20

Hozzászólások

4 hozzászólás
fehercsongor képe
Ha megyek,akkor
2012. május 26. szombat, 13:23 | fehercsongor

nekem az erdő mélye rokonszenvesebb.Málnás van a közelben?Brumm...Üdvözlettel :felacso

tábor
2012. május 26. szombat, 20:03 | vadmacska

...én az erdőt választanám :o)

agocs képe
Az erdei iskola
2012. május 30. szerda, 21:59 | agocs

fantasztikus helyen van, én már voltam ott kétszer pár napos táborban. (A link egyébként nem működik, ez elvileg jó: http://www.bakonyerdo.hu/index.php/erdei-iskolak/balaton-felvideki-erdei...)
Bár a tihanyit nem ismerem, ezt tudom, hogy jól el van dugva egy erdőbe, csend van, békesség, és gyönyörű természet. Én látatlanban is ezt választanám :)
A szállással nekem egyetlen problémám az emeletes gyerekágyak hossza volt :D Még átlósan sem tudtam kinyújtózva aludni :) De ennél nagyobb bajom se volt.

Én jó ideje nem jártam az oldalon, hol lehet erről a táborról még olvasni infókat? Mikor lesz, kiknek lesz, stb? Köszi!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Vannak hosszabb ágyak is, holnap feltöltöm a programot
2012. május 30. szerda, 23:50 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Köszi az új linket, mondták, hogy a napokban megújul a weboldaluk. Tényleg szebb lett az oldal, csak ezen még nincsenek fent a képek a szobákról.

Mi úgy kapjuk a szállást, hogy nem kötelező használnunk az emeletes felső ágyakat, akkor is egyet fizetünk, ha csak az alsót használjuk. Valamint van több szoba is, ahol egyszintes, 2 méteres ágyak vannak, abban kényelmesen elférnek az olyan magas emberek is, mint mi vagyunk.

Ma egyeztettem időpontot, holnap töltöm fel a tábor programot, minden adattal együtt.

Már látom, nagyon jó lesz ez a tábor! Tartunk erdei meditációkat is fákkal, földdel, az erdő szellemével, stb.
Utoljára a Mecsekben voltunk ilyen szép erdei környezetben. Ott például volt egy olyan erdőjárásunk, hogy igazi ENT-eket találtunk az erdő mélyén! Tudom, hihetetlenül hangzik, de aki ott volt, az bizonyíthatja!
Olyan helyen jártunk, ahol egészen más energiák voltak, mintha egy külön világba léptünk volna és a terület mélyén ott volt kb. 8 fő ENT. ...mert ugye nem darab!
Fantasztikus volt átölelni, kapcsolatba kerülni ezekkel a tudatosabb lényekkel! Szívnyitó, felemelő, felejthetetlen élményt adott.