Test és a spiritualitás | Önmegvalósítás.hu

Test és a spiritualitás

2010. február 26. péntek, 11:48 | Látogató

Jelen esetemben fogfájással küzdök és igyekszem megfejteni, hogy mi lehet az oka(amihez már kaptam támpontokat..köszönöm!) és mindenki más azzal elintézni, hogy menj fogorvoshoz. Na, DE valamiért még úgy gondolom, hogy nem kell(ene) elmennem, mert azzal, hogy meggyökérkezelik a fogam, akkor ugrott egy (sor) tanítás, tanulás... Jó, előbb utóbb úgy is el kell mennem..."nincs mese"!

Ebből kiindulva gondolkodtam, hogy elmulasztunk egy egy ilyen leckét, vagy "megcsonkítjuk" magunkat, akkor spirituális szemmel nézve mi a helyzet? Felvesszük újra ezt a témát egy köv életben? Vagy megkapjuk máshonnan? Hülye kérdés, de lehet valaki megvilágosodott úgy, hogy az alap testi állapotából hiányoznak dolgok v beleavatkoztak kívülről(orvos) és ezáltal kevesebb lett az alapállapotához képest?

Van valami köze a testi "hibáknak"(orvosi dolgok) a spirituális fejlődéshez, felemelkedéshez? Vissza fog? Vagy ez az útnak a része? Mi van a műtétekkel?

PL: Te hogy állsz a fogászatos dolgokkal? Valahol olvastam róla, hogy a gyökérkezelés és foghúzás az "agresszió kasztrálása"...

Volt már valamilyen műtéted? Hogy hatott a fejlődésedre?


Neked milyen ilyen jellegű élményed/tapasztalatod van?
2010. február 26. péntek, 11:51 | Szabó Peti (útkereső)

Neked milyen ilyen jellegű élményed/tapasztalatod van?

Fogak
2010. február 26. péntek, 13:20 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Te is kaptál már jótanácsot ahogy hallom fog ügyben. Nos nekem katasztrófálisak a fogaim. Nem tudom gyerek koromban mit kellett volna ebből tanulnom, mert hogy olyan régre vezethető vissza. Sok gyökérkezelt fogam is van és lesz is még, mert mikor fejlődtem, akkor nem kaptam meg minden tápanyagot ahhoz, hogy jó fogaim legyenek. Hogy miért nem kaptam meg, ez jó kérdés, mostanában amúy is ezzel a témával foglalkozom. Tehát nem olyan biztos, hogy egyenesen neki kell esni az egresszió kérdésének. Nekem sokkal inkább az volt a tapasztalatom az utóbbi időben, hogy ennél ezek a dolgok áttételesebbek. Lehet, hogy minél többet vársz, annál jobban kínoztatod magad, pl. Ki helyett vezekelsz, miért büntetteted magad..... stb.

Üdv!
Hédi

Sanyit kérdeztem ezzel kapcsolatosan, és ide másolom a levelet,
2010. február 26. péntek, 14:05 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Sanyit kérdeztem ezzel kapcsolatosan, és ide másolom a levelet, remélem nem gond:

"Nekem a fogfájás az agresszióval, életösztönnel, élni akarással, valaki bántásával kapcsolatos lelki problémáimat szokta jelenteni.
Na, most ebből szedd ki, mi lehet nálad?!"

Igazából a kérdés, nem csak a fogakra vonatkozott elsősorban, hanem úgy mindenre... csak mert úgy érzem, hogy a gyökérkezeléssel kivesznek egy darabot belőlem és nem kellene még...
Amúgy, az életösztönös összefüggés nálam még helytálló is, az meg a napfonat csakra zavarára vezethető nálam vissza...
Amúgy meg, min fog, mint a szilárd anyag, az meg, mint a csont is az gyökércsakrás téma..

Érdekes, hogy írtad ezt az áttételes dolgot, mert anno ideiglenes töméssel becsinálták azt a fogam, de a szembe lévő is lyukas (volt akkor is) és autómatikusan átvette a jelző szerepet!!! Gondolom, ha valami gond van előbb-utóbb figyelmeztetnek... így vagy úgy.

Fogromlást, Tepperwein szerint (is) leginkább a szervezet túlsavasodásával magyarázza... Asszem, lehet nem pontos a dolog, de a fogaknak a nyál az elsődleges védő réteg és ha túl savas, akkor megtámadja és elemészti!

Továbbá, az is eszembe jutott, hogy ha ennek nem találom meg a gyökerét magamban, akkor mi lenne mondjuk egy rákkal? :)))

fogak
2010. február 26. péntek, 14:57 | DK (útkereső)   Előzmény

Rágódás rossz döntéseken. A legkeményebb anyag a testünkben, gyökereivel kapaszkodik, és az étel-élet felaprításával, emésztésével foglalkozik. Keresnék egy blokkot meditációban, a gyökereidnél. Apai vagy anyai ág, lyuk a fogakon, sebezhetőség, stabilitás elvesztése.