Te hogyan kezeled a félelmeidet? | Önmegvalósítás.hu

Te hogyan kezeled a félelmeidet?

2015. március 10. kedd, 13:40 | Huszti Sándor -...

A félelem mindannyiunk életében jelen van, de vannak, akik jobban tudják kezelni (elnyomni vagy feloldani), míg másokat egyenesen megbénít a rettegés. Valahol helye van a félelemnek is, hiszen a közelgő veszélyre hívja fel a figyelmet - ami sokszor nem is közeleg, csak azt képzeljük -, viszont amikor már irreális félelmeid vannak, esetleg állandósult szorongásokkal, pánikrohammal küzdesz, akkor nagyon szeretnéd kikapcsolni a félelem központodat!

  • Vajon hogyan lehetne kevesebb félelemmel élni?
  • Képesek vagyunk hatékonyan kezelni a félelmeinket? Hogyan?
  • Vannak olyan félelmek, amelyek soha nem szűnnek meg? Mint például a halálfélelem?

Írd meg Te hogyan látod, mi a tapasztalatod?!

Helyszín:

Soter Ezoterikus klub és Teaház
Dessewffy u. 53.
Budapest 1066
Magyarország
47° 30' 25.7796" N, 19° 3' 35.5932" E

Nincs semmiféle veszély...
2015. március 23. hétfő, 14:25 | Gayai

amire felhívhatná a figyelmet.Úgy kezelem ho szembenézek velük.A veszély érzete is félelemből fakad.történések vannak,élet van...

pelgrim képe
Félelmek
2016. április 19. kedd, 17:37 | pelgrim

A félelmet kihívásnak tekintem, nem hagyom, hogy folytonos rettegéssé fajuljon. Az én világom túl kicsi ahhoz, hogy a félelem megférjen mellettem, vagy én tűnök el vagy a félelem szűnik meg. Vannak néha aggodalmaim is, azok az idő múlásával vagy megszűnnek, vagy úgy alakulnak, hgy végül elfogadom az elkerülhetetlent. Több alkalommal tapasztaltam azt is, hogy félelmem vagy aggodalmam alaptalan volt.
Ez természetesen nem jelenti azt hogy vakmerő lennék, nem keresem a veszélylt, inkább kerülöm, és előfordul az is, hogy néha megrémülök, de ha olyan helyzetbe kerülök hogy nincs más kiút, akkor szembenszállok vele.
Szerintem nincs olyan félelem ami nem szünik meg, még a halálfélelem se. Volt alkalmam nagyon közel kerülni a halálhoz, félelemre azonban nem emlékszem, pedig jól tudtam, hogy ha nem jön hamarosan segítség, akkor bizony most meghalok. Természetesen nem tudom előre, hogy hogyan fogom átélni ha ismét egy ilyen alkalom adódik, de ha lehet, inkább kíváncsisággal, érdeklődéssel közelítem.