Te hogyan tanulsz? | Önmegvalósítás.hu

Te hogyan tanulsz?

2013. szeptember 26. csütörtök, 14:55 | Huszti Sándor -...

Többféle módon tanítottam önismeretet az elmúlt tizenöt évben: Tartottam klubbokat, egyéni tanácsadást, előadásokat, 1 napos tréningeket és tanfolyamokat, 2-3 éves iskolákat és táborokat.
Mindegyikben más a tanulásra szánt idő mennyisége, máshol tartanak a résztvevők, másra van szükségük.

Mindezekből a leghatékonyabbnak a 2 éves iskolákat tartottam, mert ott az alapoktól indultunk, így biztosan mindenkiben helyére kerültek azok a dolgok, amelyekre később a haladó tudást és gyakorlatokat akartuk fel építeni.
Ezzel szemben az egy napos tanfolyamokon vagy pár órás találkozásoknál a hiányosságok mindig megnehezítették az aktuális anyag befogadhatóságát, elsajátítását és így a tovább haladás is sokszor elmaradt.

Hogy miért nem a 2 éves iskolákat tartom akkor?
Egyrészt azért, mert sokszor én is engedtem a "piac csábításának", olyan programot tartottam, amire igény mutatkozott.
Másrészt azért, mert volt idő, amikor nem akartam elköteleződni egy program mellett, úgy éreztem ezzel a szabadságomon esik csorba.

Mára ezek elmúltak vagy sokkal kevésbé befolyásolnak, ezért is hirdettem meg újra egy szándékaim szerint 10-20 alkalmas Önismereti tanfolyamot.

Azonban kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is, hogy Nektek hogyan jobb tanulni?
Úgy, ha az alapoktól tanulod a módszert vagy ha bármikor bekapcsolódhatsz és majd úgyis kiveszed belőle azt, ami éppen érdekel?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Elfogadás: az elkülönülés felszámolása
2014. február 20. csütörtök, 10:23 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Csak most kezdem kapizsgálni a lényeget, hogy az egész az elkülönülés felszámolására való."
Pont így tanítom. :)

Elfogadás: az elkülönülés felszámolása.
Szeretet: szívbéli kiáradás, amikor már nincs elkülönülés.

mind jó
2013. szeptember 27. péntek, 14:48 | linus12

Valójában a legjobb a személyre szabott oktatás. Ami sajnos lehetetlen.
Ettől eltekintve, szerintem fölösleges hezitálni. Minden tanfolyam, minden összejövetel vagy tábor jó. Mindenkinek másképp, de ha lehet választani, az emberek megtalálják azt, ami az ő igényeiket kielégíti.
Megmondom őszintén, engem egy sima előadás nem feltétlenül köt le. Jobban szeretem, ha beleszólhatok, kérdezhetek, ha beszélgetünk, és lehet véleményt nyilvánítani. Én abból tanulok legtöbbet.

Mindennek van valami értelme...
2013. szeptember 28. szombat, 15:22 | Éva.

Persze... Az is sokat számít,ha az ember belecsöppen egy tanításba,elmegy egy napos tréningre,mert sokszor egy mondat is csodákat tehet és elindulhat az illető a változás útján.

Ennek ellenére szerintem igazából a komoly munka hozhat komoly eredményeket.
Ehhez pedig szükség van az alapokra,és a folyamatosságra egy módszernél,és bizonyos ideig a vezetésre is. Amíg az ember olyan előmenetelre nem tesz szert a módszerben,tanításban,gyakorlásban,hogy esetleg önállóan tudja csinálni azt.
De még akkor is szerintem időnként ajánlatos a kontroll a tanítótól,segítőtől,terapeutától.

Domoszlai Katalin képe
Szerintem nagyon fontos az alapok elsajátítása
2013. szeptember 28. szombat, 17:53 | Domoszlai Katalin

annyi könnyítést adnék a jelentkezőknek, hogy ha valami probléma miatt egy alkalomra nem tudnak eljutni, megvásárolhassák gyorsan az adott hanganyagot és pótolhassák a lemaradást.

Én anno az alapok elsajátítása nélkül rögtön haladó anyagokat vettem a Sirály csomagokból, amivel el is akadtam rendesen :-) Szerencsémre - vagy az utam eleve ezt a tanítást kellett adja - a Sanyi akkor rendszeresen tartott klubokat Pesten és átsegített az elakadáson. Aztán szépen elkezdtem az elejéről az egészet :-)

Bár hosszúnak tűnhet első hallásra ez a két év, viszont a megalapozott tudásra, mint stabil alapra a legoptimálisabb ütemű fejlődés épülhet fel.

Még egy nagyon fontos előnye van a hosszabb tanfolyamnak, a rendszeres találkozásoknak a tanfolyam keretein belül, lehetőséget adnak ugyanis, hogy kérdéseket tegyetek fel személyes problémákra, bármilyen elakadásra vonatkozóan, amire ha a Sanyi azonnal választ ad, hónapok, évek zsákutcái kerülhetők ki.

Mindegyik jó lehet...
2014. március 05. szerda, 0:56 | kobold

Én is gondolkoztam már ezen. Ha nincs alap, akkor inog, de ha van alap, akkor mindenki ugyan azt a nyelvet beszéli és ismeri a használt fogalmakhoz tartozó elméletet is. Lehet összekötésekre is hivatkozni, ami igazzá teszi az egész építményt... Ha van alap, akkor meg túl hosszú. Sokan kiszóródnak. Vannak, akik megtalálják az igazit, pár előadás után, amivel foglalkozni akarnak.... Sokan mondják, h pl a szellemgyógyászatnál majd bekapcsolódik. De még az aurát sem ismeri. Vagy. Mágusképzőbe megy, de a működés lehetőségeivel, árny és veszélyes részéről fogalma sincs... Szerintem fogni kell mindenki kezét, beszélgetni kell vele kicsit és javaslatot kellene adni a tanulásra, mit hogyan miért azt, és rábízni, mit választ. De igazából, teljesen ki is törölhetném az egész irományomat, mert mindenre van valamilyen ellenpélda és megoldás is. Ezért gondolom azt, h okosat tutit nem lehet kitalálni...
Az tetszett, Amikor azt írta Sanyi, h a lehetséges igény miatt elcsábult... Ez nagyon jó, bár nem idéztem pontosa. Igen, el kell adni magunkat az ördögnek, de csak kicsit. :-) Én is így vagyok vele.
Kobold

Feliratkozás Hírlevélre