Száj szárazság lelki háttere | Önmegvalósítás.hu

Száj szárazság lelki háttere

2015. március 08. vasárnap, 6:55 | Boldog Szilvia

Sziasztok! Két hónapja száraz a szám belső nyálkahártyája. Van, hogy az egész, van, hogy egy-egy kisebb rész, de a nyelvem általában mindig. Nagyon rossz elviselni. A-vitamint írt fel az orvos, talán kicsit enyhültek a tünetek. Kíváncsi lennék a lelki hátterére, illetve a hatásos kezelésére. Kérem, segítsetek. Üdvözlettel: Szilvi

Domoszlai Katalin képe
Lelki ok
2015. március 17. kedd, 9:00 | Domoszlai Katalin

Amikor belekerülünk egy élethelyzetbe, az érzéseink egy részét elfojtjuk.

A betegség azt jelenti, hogy a testünk segítségével át kell élnünk azt, amit elhárítottunk. Feloldani a lelki okot úgy lehet, ha felhozzuk a tudatalattiból azokat az érzéseket, amiket elfojtottunk és feldolgozzuk őket. Ezzel visszavesszük magát a feladatot.

A betegség elmúlik, ha szükségünk van életmód változtatásra, táplálkozásban, folyadék bevitelben stb rátalálunk, ráérzünk arra, ami segít.

Konkrétan a szájszárazság mire utalhat?

A nyálmirigyek működése blokkolt. Ez belső probléma, a folyadék hiány a szájban arra utal, nem tudod szeretni azokat a funkciókat, amiket elsősorban a nyelveddel csinálsz. Mert a múltban történtek dolgok, amik feldolgozatlanok.

Mire használod a nyelvedet?

Beszédre.
Csókolózásra.
Akár csúfolódásra a nyelv kiöltésével :-)
Az étel, ami maga az Élet, feldolgozásának az első lépése a szájban történik, lenyelhetővé, emészthetővé rágjuk a táplálékot, a nyállal puhítjuk, oldjuk.

Hogy pontosan, nálad mi történt az egyéni élmény.

A feldolgozatlan érzések felszínre hozása más és más technika, attól függően, melyik életkorban szerezted a tapasztalatod.

Kora gyerekkori életesemények átdolgozására a Belső Gyermek terápia és a Szimbólum terápia a leghatásosabb.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/