Kérdezz párkapcsolatról, nemiségről, szexualitásról! | Önmegvalósítás.hu

Kérdezz párkapcsolatról, nemiségről, szexualitásról!

2008. szeptember 12. péntek, 18:54 | Huszti Sándor -...

Ha bármilyen kérdésed adódik a párkapcsolat, nemiség vagy a szexualitás témájában, nyugodtan tedd fel, igyekszünk megválaszolni!

naphold képe
Apakép
2008. november 23. vasárnap, 10:10 | naphold   Előzmény

Ha nem karmikus, vagyis előző életből hozott megoldandó feldat, akkor általában az apával való nagyon rossz, esetleg félelmetes kapcsolatból ered a homoszexualitás. Nagyon nehéz visszafordítani - akár még nagyon sok pszichológiai kezeléssel is - de nem reménytelen.
Eta

gyöngyház képe
Másság
2009. március 17. kedd, 13:07 | gyöngyház   Előzmény

Nem kell visszafordítani szerintem. Nem bűn, nem betegség. Csak ebben a kultúrkörben nem elfogadott. Ennyi. Van, aki már így születik. Mindenkiben természetesen benne van a kétpólusúság. Van, akiben erősebben.
Szerintem kb. annyira fontos, kit kíván valaki, mint hogy az eperlevest vagy a töltött káposztát szereti jobban.... :-)))
Számomra kicsinyes az ezen való agyalás.

Aki viszont szenved a tudattól, hogy meleg, vagy leszbikus, mindenképp próbálja feloldani a gátakat. De ne elfolytással! Napholdnak igaza van: fel kell tárni az okot és kezelni. Ha van ok. De az okot csak az keresi szerintem, akit bánt. És csak azt bántja, akinek nem természetes ez az állapot. Akkor viszont biztos, hogy valami bántó tüske, ami miatt nem... És akkor keres okot.
Nemtom, mennyire voltam érthető. :-)))))))

fehercsongor képe
Akarom , vagy mégsem ?
2008. október 05. vasárnap, 1:12 | fehercsongor

Kedves Sándor !
Mi lehet az oka , hogy a tudatom ormán fennen lobog a zászló , amiről lángoló betűkkel ragyog , hogy én társkapcsolatban akarok élni , meg akarok nősülni ,és ezért amikor a boldog nyugalmi időszakaim véget érnek , és újra elkap a szerelembe iránti szerelmi láz , és felbuzdulva ezen elkezdek párt keresni .... nos a vége mindig az lesz , hogy nem jön össze az oly vágyott frigy . Pedig olyankor az összes érzelmi , gondolati energiám feléje száll . Kisöpröm vele a képből ? Volt már úgy , hogy legszerelmesebb magamnak tettem orvul keresztbe , " öntudatlanul " tövig mártva a kést imádottam legfájóbb ( lelki ) pontjába .
Miért van az , hogy a feleségemmel való kapcsolatomból eredően remek szeretőnek tartom magam , de ha kicsit távolabbról nézem a tényleges cselekedeteimet , akkor inkább egy félimpotens lusta disznó képe bontakozik ki . Magányos időszakaimban pedig kényelmesebb két perc alatt lerendezni magam , aztán pedig foglalkozni a számomra izgalmasabb dolgokkal ? De hisz ez olyan , mint ha imádkozáskor csak a test borul le , és a száj gépiesen mormol , míg közben az érzelmek és a gondolatok messze máshol járnak .
Üdvözlettel : felacso

Én is...
2008. október 08. szerda, 9:28 | kereso   Előzmény

Egy cipőben járunk kedves Csongor, ezért kíváncsian várom én is a Sanyi válaszát.
Szerintem valahol ott lehet a gond amit írtál is, hogy a szerelembe vagyunk szerelmesek. Az érzés hiányzik és nem a másik ember. Egy kapcsolat felébreszti a békés időszakunkban oly szépen nyugvó egonkat és az kellemetlen, még akkor is, ha szeretjük a másikat. Ezért szerintem belülről szabotáljuk a kapcsolatot. Főleg ha utána (nálam így szokott lenni) olyan boldogság tölt el, hogy újra egyedűl vagyok, a béke és harmonia olyan hulláma önt el, hogy úgy érzem soha nem kell senki. Aztán eltelik 2-3 hónap és megmozdul bennem valami. Valamilyen hiány lép fel és úgy ahogy írtad szerelmes leszek a szerelembe. Vágyom rá, keresem. Azt figyeltem meg, hogy olyan férfiak felé irányul ez a vágy, akit ha akarnék sem tudnék megszerezni, és ez szerintem egy védelmi mechanizmus, hogy nehogy túl közel kerüljön bárki is hozzám. Ez kívülről nézve szomorú. Nem tudom a megoldást. Annyira jó egyedűl, olyan csodálatos a csend annyira más világ van odakint...
Sanyi, mi a megoldás?

tűzjáró képe
valahogy így vagyok én is
2010. szeptember 10. péntek, 14:10 | tűzjáró   Előzmény

Valahogy így vagyok én is.
Hogy hatalmas lendülettel belevágok egy kapcsolatba, a másik még nem kész erre és úgy ahogy van megölöm a kapcsolatot, majd vádaskodom valós vagy vélt hibákról és utána belátom, hogy ő nem is fér az életembe vagy nem fér bele a világomba és jobb egyedül.? De vajon jobb egyedül vagy csak menekülünk önmagunk elől, a küzdés elől és választjuk a de szerencsétlen vagyok én címet, mert jobb homokba dugni a fejem vagy csak még nem vagyok kész és még nem ő az igazi? Rengeteg a kérdés nagy a lendület előre és még nagyobb hátra. Vagy csak túl rég élek egyedül és jobban féltem azt amim van, mert az egyfajta biztonság, mert a bizonytalanságból már elég??É s mim is van???Házam, munkám, gyermekem, de hiányzik valami a társ, de miért nem fér bele az életembe??
szeretném ha megírnátok a véleményetek.
Üdv: Kriszti

SZABÓ GABRIELLA képe
Szerintem a szex nem kor, hanem vérmérséklet függő
2008. október 24. péntek, 21:27 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Szerintem a szex nem kor, hanem vérmérséklet függő. Persze az orvostudomány magyarázza az idő múlásával a hormonok működésével, szervezet kopásával.
De én azt tapasztalom, elbeszélések, ismerősök elmondásából, ha az emberek aktívak, aktívak a szexualitásban még hatvanon túl is.
Bizony találkozom párokkal akiknél a szexuális aktivitás nem egyforma.
Tapasztalataim szerint a nők többsége lemond róla idősebb korban, ha a párja nem aktív ezen a téren. A férfiak pedig kifelé tekintenek a kapcsolatból. Házon kívül keresik az örömöket.
Ennek sokféle oka lehet.
Szex örömeiről, jótékony hatásáról nem kellene lemondani, hiszen energetikailag is nagyon pozitív hatásai vannak.
Tisztít, gyógyít és energetizál.
Na de nem magyarázom túl a dolgot, jó és kész.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
nem mindenki élvezi a szexet, mert a partnere nem elég művelt
2008. október 29. szerda, 23:08 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Jó annak, aki jól csinálja! Sajnos nem mindenki élvezi a szexet, mert a partnere nem elég művelt.

Pont most mutattam Anyukámnak az egyik Igazság kérdései-nek az eredményét, hogy a válaszolók több mint harmadát rendszeresen nem elégíti ki a partnere. Gondolom nem elfelejti, hanem nem tudja! És ez akkora hiányosság, mintha egy feleség nem szeretné a férjét. Milyen kapcsolat az ilyen??

Sok Nő panaszkodik, hogy a partnere szexuális teljesítménye a minősíthetetlen szintet sem éri el. Talán ideje lenne megtanítani a férfiakat szexelni!?
Nyitok is egy fórum témát ehhez! Jól szexelnek a férfiak?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
a legfőbb cél a teljesség elérése
2008. október 28. kedd, 9:13 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Miért ne! Lehet hogy neki nem tudja a férje megadni mindazt amire szüksége van, de azért elég fontos ahhoz, hogy ne hagyja el!

Ha ez a többieket sem zavarja, akkor maradhat a legfőbb cél a teljesség elérése.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Én évekig éltem poligám természetem szerint, és már kezdtem
2008. október 29. szerda, 21:04 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Én évekig éltem poligám természetem szerint, és már kezdtem azt hinni, hogy így telik el az egész életem! De igyekeztem mindent és mindenkit megélni, befogadni, tudatosítani és ennek az lett az eredménye, hogy már egy éve is van, hogy nem tapasztalom ezirányú késztetésemet.

Ráfoghatnám ezt a páromra is, hogy Ő annyi mindent megad Nekem, hogy nem szenvedek semmiben sem hiányt, de azt gondolom, hogy pontosan azért van ilyen párom, mert már nem hiszem azt, hogy egy partner nem adhatja meg a teljességet!

Ugyan, ha régen kérdeztek volna erről, akkor is azt mondtam volna, hogy hiszek a tökéletes kapcsolatban, a tökéletes partnerben, de azért az elmúlt 3 évben elég sok kételyemet kellett feloldanom, hogy mindez meg is valósuljon!

Vagyis szerintem mindannyian vágyunk az EGY kapcsolatra, de a sok kudarc (életek óta elszenvedett) miatt belül nem hiszünk benne, és amíg nem hiszünk, addig nem tudunk és nem is érdemeljük meg!
Ezen emlékek és kételyek feloldásával és a belső tökéletes partner felfedezésével lehet bevonzani a külső életben is mindig is vágyott EGYETLENT!

Ez ugyan még nem a Lélekpár, de elég jó ahhoz, hogy boldogok legyünk!  ; )

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szerintem nem mond ellent kettőnk tapasztalata
2008. október 29. szerda, 23:28 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem nem mond ellent kettőnk tapasztalata. A bevonzott, vagy a mellettünk levő partnerünk mindig minket tükröz, így ha változunk, akkor Ő is változik, vagy jöhet egy újabb!

Én csupán ennek a folyamatnak a tudatos felhasználását tanítom, hogy ha elégedetlen valaki a jelenlegi helyzetével, akkor hogyan tudja bevonzani azt, akire vágyik és nem azt, akit egyelőre megérdemelne. Ehhez tudatos önismereti munkára, sok elengedésre és új dolgok felfedezésére van szükség, amin nyilván Te is végig mentél ez alatt az egy év alatt!

Teljesen megváltozni - még ha képletesen is gondoltad, akkor is nagy teljesítmény! Örülök, hogy kibírta a családod, ez róluk is vall!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Jobban örülök az itt megjelenő - akár Névtelenül beküldött - kér
2008. október 30. csütörtök, 9:06 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Jobban örülök az itt megjelenő - akár Névtelenül beküldött - kérdéseknek, hiszen azokból a többiek is tanulhatnak!

De ha még az is kompromittálna valakit, akkor írj emailt, csak kérlek, röviden fogalmazd meg a kérdésedet, mert a hosszú emailektől írtózom!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Van aki azt vallja, hogy a szexet a gyereknemzésre "találta ki a
2010. június 27. vasárnap, 9:22 | Huszti Sándor -...

Van aki azt vallja, hogy a szexet a gyereknemzésre "találta ki" az Isten, nem örömszerzésre, ezért erre nem is lenne szabad használni!
Lehet, hogy a kéjes élvezetek hajszolása már önmagában is "bűn"?

Ti mit gondoltok erről?

szeges képe
Lehet hogy arra...
2010. június 27. vasárnap, 9:39 | szeges   Előzmény

Lehet, hogy arra találta ki, de inkább hiszem azt, hogy ajándékba kaptuk Tőle a lehetőséget...:)

Amíg nem tudhatjuk biztosra, addig azért csak használom, ha nem is hajszolom az örömszerzésnek ezt a lehetőségét is.

De egyébként miért talált volna ki nekünk Isten unalmas Életet?

Soha nem adtam a gyermekeimnek olyan játékot, amivel aztán nem engedtem volna Őket játszani.

Nem hiszem, hogy Isten rosszabb lenne nálam. :D

bodza képe
Miért, hajszolni kell? :) Ja, én nő vagyok... Minden párkapcsola
2010. június 27. vasárnap, 10:11 | bodza   Előzmény

Miért, hajszolni kell? :)

Ja, én nő vagyok...

Minden párkapcsolat elején nagy hangsúly van a testiségen. Van, amelyik kapcsolatról kiderül, nem működik, nem az igazi...

Nekem szerencsém van, megkaptam életem legcsodásabb ajándékát: a lelki páromat. Első látásra szerelem volt, sokáig nem kerültünk össze, de mindegyikőnk tudta, hogy ez be fog következni. Két gyönyörű közös gyermekünk van, telik-múlik az idő, a testiség ha nem is annyira hangsúlyos már, de azért működik és csodálatos.

Azon viszont Izi írásai után mélyen elgondolkodtam, hogy tulajdonképpen mi is szépen ellennénk már nélküle. Sokszor elég egy ölelés, mosoly, simogatás, puszi, közös nevetés - mi EGY-ek vagyunk.

Aki hajszolja a kéjes élvezeteket - ahogy nagyanyám mondaná: élvhajhász - az bizony belülről nagyon üres. Hiány(oka)t pótol(na) ezzel, na de mi van tovább, ha beüt a ménkő?

"Bűn"-e? Mindaddig, amíg társkapcsolatban követi el, és ezzel a társát lealacsonyítja, megalázza, sárba tiporja, fájdalmat okoz neki, addig bűn. Akkor is bűn, ha éppen aktuális élvezeti "tárgyának" hazudozik, majd "elegánsan" továbblép. Tökmindegy, hogy férfi vagy nő.

szeges képe
Jajj Bodza...
2010. június 27. vasárnap, 10:23 | szeges   Előzmény

"Azon viszont Izi írásai után mélyen elgondolkodtam, hogy tulajdonképpen mi is szépen ellennénk már nélküle. Sokszor elég egy ölelés, mosoly, simogatás, puszi, közös nevetés - mi EGY-ek vagyunk. "

Megmondta már a Nagypapa is, hogy megárt Neked a sok gondolkozás...:D:D

Pedig nem az a baj szerintem, hanem hogy gyakran odacsapsz és csak utána gondolkozol...:D

Nehogy félreérts, mielőtt végigpofoznál a fórumon, gondolj arra amit úgyis tudsz, hogy ezt az észrevételt csupán szeretetből írtam.:)

bodza képe
Én meg csak viccoltam...:)
2010. június 27. vasárnap, 10:29 | bodza   Előzmény

Én meg csak viccoltam...:)

szeges képe
De én nem...:-)))
2010. június 27. vasárnap, 10:36 | szeges   Előzmény

De én nem...:-)))

kicsit több infót...
2010. szeptember 04. szombat, 2:23 | Szabó_Péter   Előzmény

kicsit több infót...

fiú/lány? kor? stb... stb... ez kicsit komplexebb, hogy igennel vagy nemmel lehessen rávalszolni, viszont ha korábban nem volt gond és ha lány vagy és ha nem érzel valamit jól érzelmileg vagy valami, akkor igen, normális... viszont, ha továbbra sincs, akkor elgondolkodtató, hogy így óhajtod folytatni vagy inkább olyannal, akivel a tapétát is leszaggatod... :D

Viszont, ha tudsz/lehet beszélni a pároddal erről, akkor érdemes, mert később csak rakódik, rakódik és bumm, így lesz a csokapik... vagyis borul a szar. Magaddal tolsz ki, ha nem oldod meg valahogy ezt valamilyen úton módon/megoldással... :(

Feliratkozás Hírlevélre