Megakadás? Help! | Önmegvalósítás.hu

Megakadás? Help!

Kedves Önmegvalósítók!

Azért írok nektek, mert kérdésem van hozzátok "spirituális fejlődéssel" kapcsolatban. Egy ideje körülbelül fél éve foglalkozom mélyebben a meditációval, spiritualitással behatóbban. Ez annyit tesz, hogy napi szinten szoktam meditálni. Az elmúlt egy két hétben hanyagoltam, mert semmi időm nem volt, annyira összejött minden. Nos, érdekes módon vasárnap a kórházban kötöttem ki, valószínű túlhajszoltság miatt. A vizsgálatok szerint semmi bajom nincs, mindent megvizsgáltak.
Eddig a meditáció feltöltött, ment az, hogy nem gondolok semmire, és valósággal éreztem az energiaáramlást. Úgy érzem, hogy az egom vagy valami most eluralkodik rajtam, és nem engedi, hogy meditálni tudjak. Mindig eszembe jut valami, kevésbé vagyok kitartó, és zavart vagyok ez ügyben, nem értem hova veszett ez a dolog így hirtelen. Úgy érzem, a szív csakrámnál valami el van tömődve és nem megy az áramlás (szúró nyomó érzés a mellkas tájékán) felgyülemlenek tisztátalan érzések, gyűlölet és hasonlók, amiket az utóbbi időben jól fel tudtam oldani szeretet és vagy szívmegnyitás meditációval. Valósággal úgy érzem most is, miközben ezeket a sorokat írom, mintha én ketten lennék, egy oldalam, aki ezt fel akarja oldani, és egy, aki küzd az életbenmaradásért, aki kárörvend, aki egy kicsit gonosz is. Honnan jön ez a sok rémes érzés, és hogyan szerezhetem vissza a meditációmat?

Kérlek írjatok, kíváncsi vagyok, mi történik, és hogy tapasztalt e már más hasonlókat?

Szeretettel,
Judit

Beküldte: | 2009. szep. 22. kedd - 21:18

Hozzászólások

4 hozzászólás
egyensúly
2009. szeptember 23. szerda, 15:16 | pajkos

Megbomlott az egyensúlyod. Ne görcsölj, hogy meditálj, mert most nem erre van szükséged.

Előszőr testileg kell tenned, ami lelkedre is kihat. Pihenj, ne csak alvással (az ilyenkor nem megy) kirándulj, ússz, sportolj, mozogj, halgass zenét, nézz szép képeket, menj társaságba ahol csak nézz halgass, és élvezd a jelent, hogy keringéseid, testi energiáid elkezdjenek rendesen keringeni.

Amíg zakatolnak a gondolataid nem tudsz meditálni, ezért nálam bevált módot írok le Neked.

Megmosom arcom jéghideg vízzel, koncentrálok érzéseimre (hideg-de jó, simítás, ráncok feszülések eltűnése feletti öröm). Utána lefekszem, becsukom szemem, megsimítom arcom, fejbőröm, és hallgatom légzésem, emelyet lalassítok, ettől kicsit ellazulsz, de ilyenkor szoktak bedübörögni a gondolatok. No ezeket beleteszem egy képzeletbeli dobozba, amibe a később elintézőket tesze. Innen nem engedem ki, ha kinyílik, akkor megint beteszem. Így létezem egy kicsit, időt nem nézem.

Étkezésedre figyelj, egyél sok karfiolt, brokkolit (szívnek kitűnő)

Élvezd hogy ettől a pillanattól kezdve gyógyulsz és ne feledj HÁLÁT adni Teremtődnek, hogy a gyógyulást is megdja.

Vágj bele valami energetikai dologba, pl PRÁNANADI vagy Reiki. :
2009. szeptember 23. szerda, 22:17 | Szabó Péter - szabox (útkereső)

Vágj bele valami energetikai dologba, pl PRÁNANADI vagy Reiki. :) Azontúl, h kapsz egy nagy eszközt a kezedbe, amivel nem csak magadon tudsz segíteni, a beavatások okán megemelkedik a rezgészinted és kiegyensúlyozottabb leszel és szépen lassan eltűnnek a fentebb felsorolt dolgok(alacsony rezgésű érzések) az életetedből.... Tudom miről beszélek, én magam is nadizok és sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, jobban helyrekerültem,stb..(önbizalom ++, önértékelés ++) Elején kételkedtem, hogy őő meg izééé, de be kellett látnom, h NAGYON sokat segít nekem a módszer... Szóval, ajánlni tudom csak...

Ha Reikizni szeretnél, akkor arról nem tudok mit mondani... :)

Amúgy meg, hogy kórházba kötöttél ki az már elég komoly jel, h vegyél vissza, vagy válts életmódot, munkát(?) esetleg...

LEONA képe
Szia Péter! Igen, lehet, hogy amit írtál jót tenne.
2009. szeptember 23. szerda, 22:33 | LEONA   Előzmény

Szia Péter!

Igen, lehet, hogy amit írtál jót tenne. Táncművészetire járok és életem nagy része a táncról szól, de tény, hogy túlpörögtem és túl sokat vállaltam. Ennyit nem lett volna szabad!!! De amúgy nem tudom érted e, fizikálisan még bírtam is volna, szerintem mentálisan pörögtem túl, és túlstresszeltem magam fölöslegesen. Elkezdtem megkapni a lehetőségeket és meg mindent akartam, talán mohó voltam, talán túlvállaltm magam. Talán nem értékeltem azt, amim van...

Köszi a segítő hozzászólásodat!
Lehet, hogy belevágok a nadiba v reikibe.

Köszönettel,
Judit

fircsi képe
Aludjunk ébren...
2009. szeptember 24. csütörtök, 15:23 | fircsi   Előzmény

Szia!
Szerintem egy dolog lenne most fontos számodra.
Hagyd a dolgokat futni. Azt is ami rossz vagy akár lehúz.
Most az elfogadás állapota az első lépés.
Engedd meg a gondolatoknak is az áramlást és meglátod elcsitul a zuhatag, és egyszer csak csermellyé szelídül, amit könnyű szerrel kezelhetsz.
Fontos hogy tudd és észrevedd, a gondolatoknak teremtőereje van. Meg kell szelídíteni őket és minden rendben lesz.
Ennek az idő intervallumnak el kell telnie, és próbálj meg bízni magadban.
Nem is annyira nehéz.
Minden a boldogságodat szolgálja, és ha hiszed ha nem ez akkor is az élet törvénye.
Törődj bele.
Sok sikert és fel a fejjel!!!!

Szeretettel: Fircsi