Tudatosodás | Önmegvalósítás.hu

Tudatosodás

Szerintem is fontos a tudatosság,tudatosodás,öntudatra ébredés,felébredés.Tudom,hogy itt mindenki másképp fogja fel a dolgokat,ez azért lehet mert mindenki más és nem mindenki olvasott ember- meg állatkísérletekről.Ezáltal hátrányban van,mert csak a saját vagy ismerősei tapasztalataira tud hagyatkozni.
De mindegy ,most inkább tágítsuk a tudatunkat.Utazás egy egzotikus országba is lehet tudattágító,mert utána más szemmel nézed az itthoni dolgokat.

Na tehát abból indulok ki,hogy az ember az maga az agya.Ez benne van egy testben.A test meg benne van egy világban,környezetben.Az agy látás,hallás stb útján van kapcsolatban a világgal és a testtel is.Ezt nem lehet cáfolni,mert ha most megvakulnál és megsüketülnél, be lennél zárva a testedbe,megszakadna a kapcsolatod a világgal(tapi maradna).Sőt ha valaki így születik,annak nincs semmi elképzelése a világról.Csak a tapi,esetleg ölelés ami azért még érzelmeket biztos keltene.Ez egy gondolkodás nélküli lét ,ahol csak érzések,érzelmek vannak a nagy semmiben.Mi persze kapcsolatban vagyunk a külvilággal.Látjuk,halljuk, érezzük és a benne lévő többi embert is,akik érzelmeket indítanak be bennünk.Van amelyiket szeretjük,van amelyik bosszant,untat stb.Van amelyiket ismerjük rég,de sok van akit nem.
Felfoghatjuk úgy is,hogy az egész csak egy virtuális világ,ahol ÉN létezem ,de a környezet a többi emberrel nem léteznek,csupán szereplői az ÉN életemnek,"filmemnek",mátrixomnak.
Ha csak ennyi lenne az egész ,biztos nem idegeskednél miattuk.Tehát ez egy jó kis önámítás ,mert ezzel a felfogással könnyebben lepergeted magadról a kudarcokat,kellemetlen élményeket.Minek izgulni,úgyse léteznek igazából.Ki tudná megmondani,hogy nem ez az igazság?
És ha ezt az önámítást használod,ez arra pont jó,hogy lazábban tudd venni az életet.Ki tudj szakadni a világból.Ne akarj megfelelni mindenáron.Minek?Hisz nem is léteznek.
Ekkor már sokkal őszintébben,elfogulatlanabbul tudod szemlélni magadat.Az érzéseidet amiket "ők" váltottak ki belőled.EZ az igazi befelé fordulás.

És ha ez csak egy virtuális valóság,miért ne lehetne benne sors,karma,bevonzás,isten,végső cél,stb?
És van-e valódi világ e mögött a látszat világ mögött?Vagy csak ez van?
Ez a felfogás azt sugallja,hogy minden az ember miatt van,sőt ÉN miattam.De lehet,hogy semmivel sem vagyunk fontosabbak a világban egy hangyabolynál ,és csak mi tartjuk magunkat a csúcsnak.

Beküldte: | 2010. nov. 22. hétfő - 15:18

Hozzászólások

106 hozzászólás
Ademon képe
"Szerintem ő csak azt szeretné nekünk bebizonyítani,hogy minden
2010. november 22. hétfő, 23:44 | Ademon   Előzmény

"Szerintem ő csak azt szeretné nekünk bebizonyítani,hogy minden levezethető az anyagból,és így is megérthető az ember,meg a világ."

És ez így is van, valóban lehetséges lehet, hogy mindent levezessünk az anyagból. Itt pusztán a kérdés megint az, hogy mit tekintünk anyagnak.

A vak és a süket téma kimaradt.pedig nagyon érdekes. Sajnos az
2010. november 22. hétfő, 22:30 | Éva.   Előzmény

A vak és a süket téma kimaradt.pedig nagyon érdekes.
Sajnos az sem úgy van,bocsáss meg nekem.
Én járok egy ideje egy teljesen vak masszőrhöz,aki fél óráig dögönyöz.És közben végig beszélgetünk.És mindent tud.Direkt faggatom.Magam sem hittem,de ugyanúgy beszél velem ,mint bárki más.Mindenről.
Megint csak sokkal összetettebb a probléma.A személyes és a kollektív tudattalanból is rengeted dolog ,,láthatóvá'' válik,hiszen ő csak most vak.Egyszerűen mindent tud a világról,az emberekről,dolgozik,a város másik végéről jár munkába.Egyedül él,vakon mindent elvégez ellátja magát...szóval ez jóval több ,mint a ,,tapi''.
Nem vettem észre,hogy bármit is ne tudna ,amit egy ,,látó''tudhat.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hát ezt meg honnan veszed Éva?
2010. november 22. hétfő, 23:12 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Hát ezt meg honnan veszed Éva??:
"Hogy lennék én csak az agyam,én egy létező vagyok,sokkal magasabb kiterjedésekkel,ami bőven több mint ami az anyagi részem.
Azért ,mert csak az látszik? Sokkal ,sokkal több vagyok!
"

Ez egy költői kérdés volt részemről, tudom hogy honnan veszed: Saját tapasztalatod, élményed alapján állítod, próbálod megértetni ezzel a "gyepes agyú Alfával".
De mi van akkor, ha azért nem érti meg, mert neki még közel ilyen élménye sem volt Önmagáról? Ha Ő Önmagát eddig csak úgy érzékelte, mint gondolatok, érzelmek halmazát egy testben. Akkor ugyan mi alapján kellene Nektek higgyen?
Azért, mert Nektek volt már tapasztalásotok? És ha csak hallucináltok mind? Ugyan honnan tudhatná, hogy nem csak elszállt őrültek társasága van itt?

Próbáljatok meg egy teljesen materialista gondolkodású, tapasztalatú ember fejével gondolkodni! Ha sikerül, akkor Ti is hihetetlennek, elszálltnak, egzaktnak fogjátok látni mindazt, amiben most hisztek, amit most állítotok.

Az, hogy AO ide jön erre az oldalra és kérdez, témát indít, azt jelzi, hogy nyitott, keresi az igazságot, de nem fog bedőlni egy hitbe csak azért, mert Ti Ősöreg ezóemberek állítjátok Neki a tutit!
És ez jó! Mert azt jelzi, hogy gondolkodik, kételkedik de nem fanatikusan. Keresi az igazat és közben mindenre nyitott, amit be tudsz neki bizonyítani, amit meg tud tapasztalni.

Amivel Ti már túljutottatok ezen szinten, az a tapasztalásaitok és az azokra épülő megértés. Miért nem ebben segítitek, ahelyett, hogy lekezelitek?
Segítsétek abban, hogy hogyan teheti meg az első lépéseket  világképe kitágítása felé tapasztalatok által!

Nem elméletekkel, mert azzal nem fog megdőlni semmi sem, hiszen épp annyira igazak, mint amennyire nem. - ezt már Ő is tudja.

A tapasztalás az Úr, nem a hit.

Sanyi ezt most miért nekem mondod? Alfa a szívem csücske,úgy
2010. november 22. hétfő, 23:42 | Éva.   Előzmény

Sanyi ezt most miért nekem mondod?
Alfa a szívem csücske,úgy bánok vele ,mint a hímes tojással.
Ebben a blogban is végig próbálom őt elfogadtatni,mert épp hogy értem ,mit akar nekünk mondani.

Én nem tudok materialista alapokból kiindulni,mert már Istenhittel születtem,tehát csak azt tudom neki mondani,ahogy én látom a világot.
Egyébként ő is elméletekkel magyarázza a világát,akkor én mit mondjak?,hogy meditáljon,keresse belül Istent?És akkor majd tapasztal valamit?
Ez szerintem ,majd a sokadik tanácsom lesz neki,mert most ezen még nevet.

Csatlakoztam Erikához az ,,itt és most'' megéléséhez.Azt akár azonnal elkezdheti megtapasztalni...
Spirinek is azt írtam,hogy találjunk ki valami olyasmit ,ahol már más tapasztalása lesz.

Én legalább úgy mellette vagyok Alfának ,ahogy Te ,és segíteni szeretném.
De nem bánnám,ha Te ajánlanál neki valamit olyat,ahol olyan tapasztalásai lennének,hogy kitágulhatna a világképe.

Láthatod,hogy mindenkiben ott van a jóindulat.Hány blogon keresztül?
Nem tudtunk segíteni. Segíts Te! És ne azt ba@ogasd ,aki a legjobban vele van.Ezt még ő is tudja:)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Semmi baj!
2010. november 23. kedd, 0:07 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nem ..szogatásnak szántam és nem csak Neked írtam, hanem mindenkinek, aki türelmetlen AO-val szemben. Van, aki hevesebben adja elő, van, ki kevésbé, és azt éreztem a hozzászólásodból, hogy benned is van némi türelmetlenség, ezért ide írtam(, ahogyan írhattam volna máshova is). Semmi baj!

A lényeg, hogy gondoljátok át, hogyan lehet valakinek megmutatni azt a világot, amelyet Ti tapasztaltok? Ráadásul egy olyan embernek kell ezt megmutatni, aki mutat is erre az újdonságra, változásra hajlandóságot. Legyetek kreatívak!
Egy kis tanítás!

Persze nem kötelező, akinek nincs hozzá kedve, az nyugodtan pihenjen a háttérben, mert azzal biztosan nem segít, ha kikelve magából lehordja AO-t, hogy milyen alacsony szinten jár még!

Valamikor ott is kell járni, ahol most járunk, hiába ezt később alacsonynak fogjuk tartani. A tudatlanság, vagy tapasztalatlanság nem bűn. Az sem bűn, ha valaki tudatlansága miatt ragaszkodik a tévedéseihez. És az sem bűn, ha türelmetlenek vagytok, mert nem értitek: Hooogy neeemmm ééértiiii???
Mind voltunk így. - vagy nem emlékeztek már rá?

Szóval Éva, kreatívan! Biztos menni fog!
Mire tanít ez a feladvány?

Sanyi, Alfa szeretné nekünk bebizonyítani,hogy a pszichológia
2010. november 23. kedd, 0:33 | Éva.   Előzmény

Sanyi, Alfa szeretné nekünk bebizonyítani,hogy a pszichológia /mint tudomány?/ teljes mértékben meg tudja magyarázni az embert./ingerek,érzések,hormonok,stb/
Én is ,meg úgy látom mások is,eddig csak olyan dolgot tudtunk mondani neki,ami ugye nem ,,kézzel'' fogható,
nem tudományos laboratórium,.hanem ,,lelki alkímia'',tehát nem megyünk vele semmire,mert azonnal elutasítja..
Láthatod,hogy a legjobb szándék ellenére is patt helyzet állt elő.
Itt már max. Te segíthetsz.Légy kreatív! :) Én sajnos gondolkodó típus vagyok:)
És nem viszem el a balhét,mert nem bántottam Alfát!

spiritosaurus képe
Sanyi, pont az a baj, hogy én személy szerint a hajlandóságot ne
2010. november 23. kedd, 2:01 | spiritosaurus   Előzmény

Sanyi,

pont az a baj, hogy én személy szerint a hajlandóságot nem látom rajta. Nálam a hajlandóság mindig akkor van, amikor 2-3 hétre hanyagolom az oldalt és kimegyek a "nagybetűs" életbe. Olyankor nemhogy ide, de egyáltalán internet közelébe sem ülök. Alfa viszont megállás nélkül indítja itt az ilyen-olyan blogokat, és pont őt érzem olyannak, aki lekicsinyli a mi "szintünket". (Bár én abban sem vagyok biztos, hogy akármelyikőnk magasabb szinten jár, pusztán csak pont a másik póluson vagyunk, mint ő. De egyébként meg egy és ugyanaz mindannyiunk hozzáállása az ilyen szituációkhoz: "Na majd én most megmutatom")

Ha nem tartaná magasabbrendű filozofálásnak a sajátját, akkor nem dobálná fel ide az irományait, amik mind ugyanarról szólnak, csak más köntösben. Vagy ez pont azt jelentené, hogy igazából kisebbrendűségi érzések motiválják? Ki tudja...

Minden esetre ha érdekelné, amit mi mondunk, akkor hagyna magának némi időt szerintem, hogy hátha megtapasztal valamit, de egyáltalán nem ezt teszi. Amint az egyik blogjába már nem ír senki, fogja és ír mégegy teljesen ugyanolyat, hogy ott vitázzon tovább. Aztán ha valaki neadjisten már kiborul, akkor húde indulatosak vagyunk, és nem lehet velünk még vitázni sem...
De lehet, csak egy témában egynél többször nem szeretünk vitázni, mert egy idő után unalmas...

Ez az egyik. A másik, hogy ő el sem tudja képzelni azt, hogy nem azért nem adok neki igazat, mert lila ködben élek, hanem mert több tucat pszichológiai könyvet olvastam el, és egyikben se láttam többet féligazságoknál... Éppen ezért nem is ragadtam le a pszichológiánál. Elismerem, mint tudományt, jó dolog tud lenni, ha mást akar az ember boncolgatni. Hiába mondja Alfa, hogy a pszichológia az önismeret, érdekes eddig egy olyan dolgot nem olvastam tőle, hogy "figyeljetek már tegnap mire jöttem rá magammal kapcsolatban". Mindig csak a bizonyítékok, meg a tények, amit felmegyek a google-re és 5 perc alatt megtalálok valamelyik tudományos oldalon... Márpedig a valóság biztos nem a google-ön van fent... De ő tudja.

És végül hogy próbálkozzam ezzel a kreativitás dologgal is:

Alfa, kérlek magyarázd el nekem az anyagból kiindulva, hogy mi az INTUÍCIÓ? Hagy találjam ki: elmebaj... a psziché hibás működése... Najó nem, tényleg érdekel a válaszod :)

Soha ne akarj más lenni, mint aki vagy

Nagyon jó a kérdés.Intuíció,egyfelől,a ,,bejövő inger'',hogy
2010. november 23. kedd, 16:28 | Éva.   Előzmény

Nagyon jó a kérdés.Intuíció,egyfelől,a ,,bejövő inger'',hogy szakszerű legyek:)
És azzal egészíteném ki, tud e valamit mondani a tudomány az INTUITÍV MEGÉRTÉSRŐL?
Vagyis ennek a bejövő ingernek a feldolgozásáról,birtokolásáról.
Merthogy ugye mi az ,hogy intuitív ,,észlelés'' a tudomány szerint,erre lennék én is kíváncsi?

Domoszlai Katalin képe
Én ezelőtt hét
2010. november 23. kedd, 7:04 | Domoszlai Katalin   Előzmény

évvel még materialista voltam. Az Élet belekényszerített egy olyan helyzetbe, ami minden síkon teljes megrekedést eredményezett. Munkahely, kapcsolatok, anyagi helyzet, mondhatni ami működött abból semmit sem akartam megtartani, amit szerettem volna azt lehetetlen volt elérnem az akkori tudással.

Egyetlen megoldás adódott, nyitni a spirituális sík és az önismeret felé.

Ha Alfa Omega tényleg szeretne valamit megismerni ebből a világból, a legkönnyebben befogadható része szerintem és ami tényleges tapasztalást nyújt az a finom energiák érzékelése.

Én az átkok, rontások és egyéb asztrál nyalánkságokkal kezdtem, de nekem ebben a leszületésben női agyam van.

kulcsmondat
2010. november 23. kedd, 10:22 | csaesz   Előzmény

Számomra a blogbejegyzés kulcsmondata ez:

"nem mindenki olvasott ember- meg állatkísérletekről.Ezáltal hátrányban van,mert csak a saját vagy ismerősei tapasztalataira tud hagyatkozni."

Ezekszerint Alfa nem úgy gondolja, hogy a saját tapasztalás lenne az Úr. Számomra ez a mondat pont azt bizonyítja, hogy nála a hit az úr. Csak ő nem valamiféle vallásban szeretne hinni, hanem a tudományban.
Az, hogy itt győzköd minket az oldalon, számomra azt jeleníti meg, hogy inog a hite, de még szeretne hinni, mert az számára a biztonságos talaj. Még nem akarja elengedni eddigi kapaszkodóját, és egy számára új út, a saját tapasztalás irányába elindulni.

Domoszlai Katalin képe
Teljesen
2010. november 23. kedd, 10:30 | Domoszlai Katalin   Előzmény

egyetértek. A szinkronicitás szerint a győzködő az ellengyőzködővel akad össze, vége hossza nincs.

A tanító a mestert mindig megtalálja, ha valóban nyitott és befogadó a tudásra.

Éva, Do Kati
2010. november 23. kedd, 15:43 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

emlékeztek még az agyas videóra? Tudjátok a dokinő meg az agyvérzés. Linkeljétek be Alfának, szerintem érdekelné

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
előfordulhat, hogy csak magunknak képzeljük el a világot
2010. november 22. hétfő, 22:37 | Huszti Sándor -...

Kedves AO!

Olvastam a témaindítódat, és azt gondolom, hogy igen, előfordulhat, hogy csak magunknak képzeljük el a világot, magunkat tesszük benne fontossá, magunknak keltjük a lelki zavarokat. Éppen úgy, ahogyan álmunkban is küzdünk az általunk megálmodott rémisztő mumusok ellen, aztán a felébredésünkkel semmivé foszlik minden rémület.

Ha valaki képes ezt az álom-létet felfogni és ez által szabadabbnak érezni magát, akkor az egy könnyű út a megszabadulás felé. Hajrá!
Miért választana nehéz önismereti utat magának az, aki könnyebben is megtalálja a felszabadulást saját terhei alól?!

Próbáld ki és aztán meséld el, hogy képes voltál-e elengedni terheket, beidegződéseket, félelmeket, hamis vágyakat a Mátrix-szemlélet hatására!
Kíváncsian várom a tapasztalataidat!

helló Sanyi.Megállapítottam,hogy tényleg nem véletlen,hogy te
2010. november 23. kedd, 12:53 | alfa omega   Előzmény

helló Sanyi.Megállapítottam,hogy tényleg nem véletlen,hogy te vagy itt a tanító,a többiek irományait elnézve.De gyorsan hozzáteszem,azért van rangsor köztük is.
Van aki totál nem képes elképzelni másmilyen felfogást ,de van aki azért igen.Meg van aki próbálkozik,de van aki azt sem.
Persze erről nem tehet senki,hogy nincs benne kíváncsiság,vagy hogy az agyában nehezebben terjednek az ingerületek.Van aki meg bármit el tud képzelni,elgondolni és késztetést is érez rá,pörög az agya.

De az,hogy valaki egy születése óta teljesen vak és teljesen süket embert beszélni meg gondolkodni képesnek tartson(mármint a világ dolgairól),az maga a tökéletes idiotizmus.Ezt muszáj kijelenteni.

De eszembe jutott egy lényeges dolog:Az agyban az ingerületek neuronról neuronra ,neurotranszmitterekkel terjednek(dopamin,szerotonin,noradrenalin,acetilkolin).
Bizonyos drogok(LSD,stb) hatására, ezek működésében zavar keletkezik,vagy csak másképp működnek.Ilyenkor a betépett pali mindenfélét átélhet,hallucinál,fura dolgokat érez ,tapasztal.
Az elmebetegség is hasonló.

De mi van akkor,ha valakinek a neurotranszmitterei csak egy kicsit működnek másként mint ahogy kéne?
És ráadásul drog nélkül.
Gyanítom,az ilyen ember még kapcsolatban van a külvilág valóságával,de már kicsit meg van nyílva a téveszmék és a fura tapasztalatok felé.
Két világ határán vannak,normálisak,de "tapasztalnak" bizonyos dolgokat,amik amúgy ártalmatlanok(sőt,a végén még hasznosnak is bizonyulhatnak akármilyen szempontból)
Én a határ eme oldalán vagyok,hogy ez jó-e vagy rossz?Lehet hogy irigyellek titeket.
De ezt végiggondolva,tényleg nincs értelme tovább győzködnünk egymást.

,,Van aki totál nem képes elképzelni másmilyen felfogást ,de van
2010. november 23. kedd, 13:47 | Éva.   Előzmény

,,Van aki totál nem képes elképzelni másmilyen felfogást ,de van aki azért igen.Meg van aki próbálkozik,de van aki azt sem.
Persze erről nem tehet senki,hogy nincs benne kíváncsiság''

Csakhogy végre megértsük már egymást:)
Mindenki érti ,miről beszélsz.Mi is jártunk iskolába,ugyanezt tanultuk.De pont azért mert kíváncsiság volt bennünk,tovább kutakodtunk.És amit találtunk még az meghaladta azt amiről most Te beszélsz itt nekünk.
Itt pusztán erről van szó,nem arról ,hogy bárki is képtelen lenne megérteni a Te érvelésedet.
Ha egyszer ennél többet is észrevettünk,felfogtunk a világból,akkor azt miért tagadnánk meg?

A vak emberről én írtam,bár süketségről szó sem volt.
Feltétlenül szükségét érezted ,hogy leidiótázz? Ettől most megkérdőjelezhetetlen lett az igazságod?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Önkritika és tapasztalat
2010. november 23. kedd, 21:11 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szervusz!

Először egy kicsit rólad, veled kapcsolatban írnék:

Csodálkozva olvasom, hogy miután analizálod a fórumozók nyitottságát a másfajta gondolkodás felé, utána totál leidiótázod azokat, akik azt gondolják, hogy egy siketvak is képes lehet gondolkodni, kommunikálni. Ez azért elég meredek kijelentés, pláne annak fényében, hogy nincs igazad. Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen baklövés után, vajon eszedbe jut-e az, hogy Te vagy a totál idióta, vagy pedig könnyedén átugrod ezt a végkövetkeztetést?

Mindez azért fontos, mert ha egy ilyen helyzetben felismered és beismered, hogy tévedtél, akkor van benned annyi kritikai érzék, ami a fejlődéshez, változáshoz kell. Ha pedig nincsen, akkor kár vitázni Veled, bármivel is érvelni, úgysem leszel hajlandó belátni, hogy valamiben is tévedhetsz.

Aki nem hajlandó belátni a saját tévedéseit, az nem is azért vitázik, hogy általa eljusson egy újabb megértéshez, felismeréshez, hanem azért, mert be akarja bizonyítani, hogy Ő jobban tud, neki van igaza, Ő a nagyobb, ügyesebb, stb. Ezek a bizonyítási kényszerek az ego ön-érték hiányosságaiból fakadnak és semmilyen intellektuális győzelem nem fogja megszüntetni azokat, örök kielégülésre áhítoznak (HM).
Megoldás lehet erre az érték hiányok belső feltárása és megszüntetése.

Remélem, Te nem ezért vitázol és van elég kritikai képességed, őszinteséged magad felé is!

 

Válaszom a kérdésedre a határ másik oldalán állókról:

A drogok okozta érzékelési "zavarokról" vagy az elmebetegek észleléseiről azt gondolom, hogy mind a két csoportnak lehetnek igaz, pontos észlelései, meg tévképzetei, kitalációi is. Vannak olyan tudatállapotok, amelyekben képesek vagyunk azt az információt is érzékelni, amelyikről "normálisan" nem lehetne tudnunk. Ezt úgy magyarázza a parapszichológia, hogy minden információ itt van a térben, csak képessé kell válni ezek érzékelésére.

De hiába van itt az információ, ha nem érzékeljük azokat, akkor olyanok vagyunk, mint aki színvak, és nem hiszi el, hogy a világ színes!
Aki siketvak ezen síkokra, az nem hiszi el a létüket, aki pedig érzékeli, az nem érti, miért olyan hihetetlen ez a materialistáknak?!

Én materialista gondolkodásúnak lettem nevelve, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Aztán kalandos életesemények során elkezdtem meditációt és para-képességeket gyakorolni, de csak onnantól hittem ezek hatásaiban, amikor már sokadjára tapasztaltam meg az eredményeit.

Pontosan ma sem tudom, miért érzek meg dolgokat, miért látok bele emberekbe, dolgokba, múltba, jövőbe és mi ennek a tudományosan is helytálló oka-magyarázata, de ennek megértését meghagyom Paulinyi Tamásra, én pedig használom, amit tudok. Megérzéseimmel segítek, ahol tudok, használom a saját tovább fejlődésemre.

Azonban a  Más-világ kitágulása közben volt pár olyan élményem, amikor pár órára "visszaestem" a materialista világlátásba és újra csak azt láttam, ami a két szememmel lehetséges. Csodálkozva és megvetéssel gondoltam azokra, akik olyan marhaságokban hisznek, mint szellemek, Isten, spirituális út, ezotéria, stb. Sajnáltam Őket, mert szegények annyira eltévedtek, gyengék és buták, hogy ilyen pótszerekre van szükségük ahhoz, hogy legalább egy kicsit jobban érezzék magukat az életben. Becsapják magukat, belemenekülnek az illúzióikba, ahelyett, hogy élnék a normális életet, abban keresve a megoldást lelki problémáikra.

Aztán ahogy pár óra múlva elmúlt a matéria-szemlélet, visszatért a belső látásom, a lelki gondolkodásom, és láttam, hogy bizony a materialistáknak sok dologban igazuk van!
Egyrészt, miért hinnének az ezoterikusoknak, ha egyszer nekik soha sem voltak lelki, spirituális élményeik? Senki nem tudta eddig bebizonyítani nekik a másik világ létét, eseményeit, így teljesen jogos a kételkedésük.
Másrészt, valóban sok ezoterikus csak divatból követi eme tanokat, vagy pedig ebbe menekül élete keserűsége, fájdalmai elől. Ennyi erővel lehetne keresztény, vagy UFO hívő is, hiszen tapasztalata Istenről sincs, és idegen lényekkel sem találkozott eddig soha.

Szóval az ezoterikus - spirituális tömegekben bőven lehet találni olyanokat, akik hiteltelenek, akik alapján azt gondolhatja a tudomány vagy a szkeptikus gondolkodású ember, hogy mindez csak kitaláció. De vannak olyanok is, akiknek valódi tapasztalatai vannak és azt pozitívan be tudták építeni az életükbe.

Igazán meggyőző érv csak az lenne, ha egy materialista ember is elkezdene "másként" érzékelni, és az alapján másként gondolkodni a dolgokról. Az érzékelés adta tapasztalatok bármely szkeptikust meggyőznének, hiszen Önmaga bőrén át tapasztalná meg a nagyobb világot.
Persze itt nem az LSD okozta tévképzetekre gondolok, hanem amikor olyat tapasztalsz, ami után kénytelen vagy belátni, hogy többről van itt szó, másként működnek a dolgok, mint ahogyan azt a tudósok látják.

Egyébként nézhetnénk úgy is, hogy mindegy, kinek van igaza, a lényeg az, hogy jól érezd magad a saját világodban! Ha ezt az állapotot életed végéig fenn tudod tartani, akkor sikerült szépet álmodnod, nem de?! : )

Hát, alfa omega, ennél szebb vallomást aligha rittyenthettél
2010. november 22. hétfő, 23:52 | Karmatörlő (útkereső)

Hát, alfa omega, ennél szebb vallomást aligha rittyenthettél volna arról, hogy halovány szellemtésed sincs, hogy mi a valóságod.
Szép kutatómunka áll még előtted.
Sok sikert!
:)

Szerintem nem azt kellene itt bizonygatni, hogy kinek nincs foga
2010. november 23. kedd, 0:05 | KatiPotter   Előzmény

Szerintem nem azt kellene itt bizonygatni, hogy kinek nincs fogalma és mennyire a saját valóságáról. Ennek alapján szinte mindenkire lehetne írni, hogy erről vagy arról nincs fogalma. Alfa tapasztalatokat szeretne, mert ez alapján tud hinni, és nem hisz el csak úgy akármit, mert azt mondták, és szerintem ezzel jár jól. Mert ha megtapasztal még több mindent, az tényleg igazi lesz, és nem betanult valami. Nem hiszem, hogy ő attól, mert így közelít meg dolgokat, "halovány szellemtése" nem lenne a valóságáról, én úgy látom, hogy tőle is lehet ám tanulni!
Egyébként mindannyiunk előtt áll még kutatómunka, mindig van mit tanulni... Kérdés, hogy mi az, ami valóban szükséges lehet ebből? És hogy muszáj feltétlen "mindent" tudni a boldog élethez vagy hogy jól érezze magát valaki adott helyzetben, pillanatban? Mert szerintem nem. Minden tapasztalat, bölcsesség jön a maga idejében, főleg, ha kitartóan keressük.

Igen, Katipotter,
2010. november 23. kedd, 8:21 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

sokan vannak, akinek halvány szellemtése sincs önmagáról. Ez így van.
Hozzátenném, ha netalántán troli lett volna a dns-em hatodik szekvenciájának az ötödik receptorán, akkor az IQ görbém 95%-os szignifikanciaszint mellett háromszor olyan paraszolvencia lenne, mintha gyökketővel mosnám a szélvédőm.

:)

Nem, Karmatörlő
2010. november 23. kedd, 13:29 | KatiPotter   Előzmény

Nem értek egyet. Nekem dns-em x-edik szekvenciájának a z-edik bázispárja kódolja, hogy minden élőlényben ott van az a szép és belső fény, bölcsesség. :D És azért hagy ne döntsd már el, hogy valaki mennyit tud önmagáról vagy akármiről. :) Vagy hát el is döntheted, de az a személyes véleményed. :)

Ja, ja, Katipotter
2010. november 23. kedd, 15:47 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

az x-edik szekvencia a lózungellenállási együtthatóval párhuzamosan gravitál. A z-edik bázispár kondícióját a c szekvenciák modulált szinuszhullámai kioltják, amennyiben a p, l és aac, aab, valamint osb fellengzősségi hajlandósága engedelmeskedik az euklédeszi geometria szabályainak, és amennyiben kvadrátba kerül a Vénusz és a Mars holonfényszögi máguspitypulájával. Minden más esetben logaritmikusan belesimul az alacsony hákettőótartalmú elsavanyásodási folyamatba, amit csak a kangenizáció révén lehet visszafordítani, ha Schrődinger macskája is úgy akarja.
:)

te nagyon tudsz fölényeskedni,de a saját felfogásodról nem tudok
2010. november 23. kedd, 15:54 | alfa omega   Előzmény

te nagyon tudsz fölényeskedni,de a saját felfogásodról nem tudok semmit.
a jópofizás helyett mutass valami tudást inkább,mert még nem sikerült

Szia alfa omega!
2010. november 23. kedd, 17:49 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Bár tudom, hogy nem egészen szájbarágósan csináltam, mindössze ugyanazt a módszertant követtem, amit a bevezetődben csináltál. Összekutyultam a legkülönfélébb területekről a hívószavakat, megfűszereztem némi egyéni látásmóddal.
Nem ismersz rá saját módszertanodra?
Pedig nagyon igyekeztem. Még a szóhasználatodat is felcsippentettem, sőt szerintem elég ütős a "halovány szellemtés" kifejezés, ami teljesen új, direkt neked kitalált nyelvi leleményem. (Kedvencem és ihletőm Dolák-Saly és a Monthy Python.)

Túl komolyan veszed magad. Meg engem is. Pedig nem kéne.
Mondjuk látszik a bevezetőn, hogy most nagyon talajt veszítettél, éppen ezért egy időre hanyagolni kéne az elméletet és belevetni magad az anyagi világ örömeibe, ahogy már többen javasolták. De mivel be vagy kattanva, inkább semmi ilyesmivel nem jöttem, élcelődtem, de még nevetned sem sikerült rajta.
Hát ez van. Lemondok a stand up comedy-s ambícióimról.

Ezen az oldalon a saját nézőpontomat már sokszor megosztottam, hogy nem olvastad, az nem rajtam múlt, sőt nem is sértődöm meg rajta.

:)

elolvasnám szívesen de nem vagy regisztrálva és így nehéz
2010. november 23. kedd, 18:01 | alfa omega   Előzmény

elolvasnám szívesen de nem vagy regisztrálva és így nehéz megtalálni(azért mondd már el mégis légyszi,vagy mutasd meg)
De miből gondolod,hogy én nem élek a külvilágban?
ti is mindig itt vagytok a neten,ha már itt tartunk

Igazán megtisztelő az érdeklődésed, alfa omega,
2010. november 23. kedd, 18:12 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

s amennyiben nem duma, meg fogod találni, ami érdekes számodra.
Nem hinném, hogy villognom kellene neked, nem vagyok se jelző lámpa, sem szemafor, de neonhal sem, továbbá útjelző tábla és reklámfelirat sem. A többiek már éppen eleget segítettek neked, amit tudtam, már mindent elmondtam neked.

Rajtad a sor, hogy villans egyet a saját fejedben, hogy tisztán láss.

:)

Hát ez az a Schrödinger macskája! Ott világosan kiderül a
2010. november 23. kedd, 16:16 | Éva.   Előzmény

Hát ez az a Schrödinger macskája!
Ott világosan kiderül a kvantumos bizonytalanság /nem lehet tudni mi történt,hiába ért oda az az alfa részecske,vagy nem ,akkor derül ki az ,,igazság'',mikor a megfigyelő megnézi./
Tehát MINDEN A MEGFIGYELŐTÖL FÜGG. /bizonyos értelemben/
Milyen jó lenne ,ha ezt nem felejtenénk el mert nagyrészt értelmét veszítenék ezek az értelmetlen viták.
És az a röhej,hogy ezt még Schrödinger sem értette először,akkor nekünk hogy róható fel?:D

Aditi képe
Az önámításod előnyei és csapdái...
2010. november 23. kedd, 0:32 | Aditi

Szia alfa omega!

"Felfoghatjuk úgy is,hogy az egész csak egy virtuális világ,ahol ÉN létezem ,de a környezet a többi emberrel nem léteznek,csupán szereplői az ÉN életemnek,"filmemnek",mátrixomnak."

Igazad van és nincs igazad. :)

Nálam ez egy lépcsőfok volt, és valóban, sokat segített a terheimen való könnyítésen. Segített megszabadulni bizonyos ál-félelmeimtől, bűntudat-csinálásaimtól, illúzióim egy részétől.

De aztán szembesültem azzal, hogy bár eddig sohasem láttam a világot olyannak, amilyen, hirtelen felderengett....

Nem lehet legyőzni (és szerintem nem is kell) az elme természetes ellenállását az elmélettel szemben, hogy a belső világunkon kívül semmi sem valóságos.

Ez elmebetegséghez vezet. Találkoztam olyan skizofrénnel, aki egy "guru" mellett lett skizo. Ettől, szerintem. Hogy erőltette megmagyarázni az elméjének egy elmélet alapján hogy más a világ, mint amilyennek tapasztalja.

Otthagytam ezt az utat amikor én is majdnem megkattantam.

Elkezdtem elfogadni magam és a világot olyannak amilyen, és amilyennek éppen érzékelem.

Feloldódott a depresszióm, a zavartságom, a feszültségem.

Most ott tartok, hogy megértettem: van egy belső részem, amely képes szemlélni mindent, amit átélek. Képes elfogadni, de nem lemondással, hanem olyan módon, hogy megtalálhatom a helyem adott szituációban akkor is, ha nem minden szempontból tűnik elsőre az elképzeléseimnek megfelelőnek.

Hagyom hogy történjenek a dolgok, teszek magamért, és cselekszem, amikor arra van szükség, és minden átélésem figyelem.

Rájöttem, hogy az esszencia, ami megmarad az átélések kapcsán, nem ítélet, nem igazság, hogy ez most jó vagy rossz. nem is igazán fontos, hogy maga az átélés jó vagy rossz. De örök érvényű belső tanulságokat hordoz.

Átélés nélkül nincs esszencia. Figyelem és az esszencia megszerzése nélkül nincs értelme az átélésnek.

Ráébredtem, hogy a " valós" belső világ, ahogy te nevezed és az átéléseim egyek. Egyszerre történnek több szinten. Nem lehet, és nem tesz jót hosszútávon elválasztani a kettőt.

Ezt jelenti a teljességünkkel élni.

Merni belevetni magunkat a tapasztalatokba, és nem az előítéleteinkre, a tanult sémáinkra és gátló félelmeinkre hallgatva elfojtani őket. És közben "befele" figyelni. Megszerezni az esszenciát, a valóságról.

Szerintem nem az a lényeg, mi illúzió és mi nem. Hanem az, hogy hol vannak a hangsúlyok.

Namaszte

Sziasztok! Feltételezem mindenki tudja,hogy semmi nem születik
2010. november 23. kedd, 10:28 | zoeya

Sziasztok!

Feltételezem mindenki tudja,hogy semmi nem születik véletlenül....Talán ez a blog sem..
Játszunk el a gondolattal,hátha nekünk is szól és mutatni akar valamit..Mert "legyalulni"
mindenkit könnyü,de értelmet keresni benne,az az igazi munka.Ha nem az a célom,hogy megsemísitsem,
hanem vizsgálom és gondolkodom,már jó úton járok.
Csak egy tipp a részemről mint lehetséges tanítás:Megértés-a másik helyébe képzelem magam és ezáltal értelmet nyernek a cselekedetei ami által képes leszek ELFOGADNI olyannak amilyen...

A legjobb tanítás is elvész,ha nincs aki meghalgassa.

Zoeya

kancsokanna képe
neuroplaszticitás
2010. november 23. kedd, 11:03 | kancsokanna   Előzmény

...én már rájöttem mirefel tükör :)...és miért akar agyra menni...:)))

bármely gondolatnak, cselekedetnek, elképzelésnek az agyban lenyomata is van, hozzárendelhető egy ingerelhető idegpálya, stb., egy idegpályán végig kell mennie az illető ingernek-nevezem ezt dekódolásra szánt energiacsomagnak-hogy a központi agyban verbalizálodni tudjon???, akkor is, ha az ezotérikus vevő kíván lenni a nem neuronokban tárolt információk felfogására, interpretálására, tudatosulására, stb. annak az idegi sémáját ki kell edzeni az agyban.

Bármilyen gondolatnak ismétlése, azonos a begyakorlással, ami által, a hozzá rendelt idegpálya megerősödik, és vagy gyorsabban sül ki...ha elégszel ismétlődött a gondolat, szinte azonnal kisül...a szokásból a tudatalattiba becsúszott s automatikusan működő reflex lesz...gondolj a szorzótáblára amit jól bevágsz.

Vagyis az az ezotérikus sugallat, az nem véletlenszerű, hanem akkor és csakis akkor tudatosulhat ha már a neki megfelelő idegpálya elő van készítve :)

azért nem becsülném le az agyam, amiért vegetatív módon üzemel azért melózik

AnnA

materialistán szólva
2010. november 23. kedd, 10:34 | Ramina

Számomra, minden oké a te világlátásoddal Alfa. Nem zavar...én is csontmaterialista voltam...biológus. Tanitási ambicióm meg most nincs.

Viszont az zavar, hogy a materialista tényeket és érveket is olykor elferdited.....
Most is ezt tetted.

A szakmám az olyan emberekkel való munka, akik vakok.Születetten, látóként később megvakulva, siketvakon stb.Gyerekek, felnőttek, öregek.
Aki csak vak, annak ott marad a hallás, tapintás, szaglás, testérzékelés..szél..stb és az értelmi képességeit ez nem befolyásolja, mint ahogy az érzelmi lényét sem.Olyan karakter, mint bárki más. Az, hogy gondolkodik evidens. Ugyanúgy van a világról képe,véleménye, mint neked csak más csatornákat használ az infó szerzéshez.

Aki siketvak, az is gondolkodik, interakcióban lép a világgal, a világ meg vele. Ott leszűkül persze a csatornák mennyisége, hiszen még a hallás is kiesik, de még ez sem befolyásolja a gondolati intellektust, sem az érzelmeket.

Megint más, ha valaki még ezeken kivül értelmi fogyatékos is. Ők azok az emberek, akik halmozott képesség kieséssel élnek, de még nekik is van a csökkent intellektusuk mellett, teljes érzelmi arzenáljuk.

Mikor egy emberrel kölcsönhatásba lép az emberi környezete, akkor az ember emberré fog fejlődni. Mégha érzékszervi fogyatékai vannak akkor is. Gondolkodásra,érzelmei átélésére tökéletesen képes lesz.
Ám ha magára maradva nő föl egy emberi lény, akinek nincs emberi kontaktusa, akkor nem igazán lesz teljes emberré, még ha az érzékszervei épek is. Lásd, farkasok közt felnőtt kisfiú stb

Ha többet akarsz tudni erről, nézz utána Helen Kellernek.
Ő egy 19 hónapos korában siketvakká vált nő, aki tökéletesen megtanult kommunikálni a világgal, kiváló intellektusát, forradalmi nézeteit Amerikát járva hirdette, nem is beszélve a könyveiről. Korának egyik nagy gondolkodója , humanista reformistája volt, aki többek között ,küldetésének tartotta a siketvakok és az érzékszervi fogyatékkal élők emberi státuszba emelését.Méltán világhirű.