Idegesség-népbetegség. Ki tudja orvosolni? | Önmegvalósítás.hu

Idegesség-népbetegség. Ki tudja orvosolni?

2009. február 25. szerda, 22:59 | bronzon75

idegesseg_nepbetegseg.png

Ki nem érezte már át az idegesség, ingerültség rezgése által bekövetkezett változásokat? Sokféle idegességet ismerünk, ezek közül a legnépszerűbbek talán a családban kialakult, munkahelyi, pénzhiány(esetleg a hirtelen többlet), vizsga, megfelelni akarás, Mónika-show, Híradások által gerjesztettek.
Tulajdonképpen elgondolkodott már valaki, valójában mi is ez az érzés, és miért van szükség rá? Milyen betegséget gerjeszt a szervezetben?

Biztos leélt már valaki 100 évet úgy, hogy átidegeskedte az életét, más 45 évesen rákos lesz tőle.
Melyik típusba tartozol? Csak robbanékony vagy, és hamar békélsz, esetleg hosszú távon látod vendégül az idegességet? - lassú víz partot mos... Legyőzted már az érzést? És gondolod, nem vág vissza?? Kb. tizedmásodpercek vannak a döntésre és győzelemre.

Marhára szeretném tudni, tudtok-e valami gyors ellenszert rá. A hangyaszedést ismerem, nem vált be. Egytől 100-ig sem szeretek számolni, mert elalszom tőle.Vegyek nagy levegőt?? Már rég szétdurrantam volna, mert két idegesség között nincs időm kifújni. Kösz, nem dohányzom.Azt is tudom, hogy legyek gyorsan tudatos, akkor megoldódik.De ha előbb kapok infarktust??

Jó lenne Sanyi, ha kitalálnál egy gyors, apró megoldást, ami picit segít.Bevallom, nem tudom, az idegesség szerepel-e valamelyik sirály csomagban, meditációban kíváncsi lennék, kinél mit hoz ki vagy fel. Hiszen ha belegondoltok, a pillanat elég hozzá, hogy robbanj.Jó lenne közben üressé válni. Akkor tudnám, hogy ez nem is az enyém.

Szíesen venném az ötleteket. Ha nem vagy ideges.....

Bronzon

Kedves Bronzon! Bár nem vagyok Sanyi, és jóval kevesebb
2009. február 26. csütörtök, 11:41 | Bochecha

Kedves Bronzon!

Bár nem vagyok Sanyi, és jóval kevesebb tapasztalatom van, mint Neki, de remélem, nem leszel ideges, ha válaszolok Neked. :)

Komolyra fordítva, eléggé robbanékony természet voltam/ na jó, még most is előfordul... :) /, ami nekem nagyon sokat segített, az a rendszeres meditáció. Szerintem tök mindegy, hogy milyen technikát használsz, a lényeg a rendszeresség. Minél többet időzöl a középpontodban, annál közelebb vagy a harmóniához, aminek következtében egyre kevésbé bosszantanak fel külső dolgok.

Amit még hatásosnak gondolok, az az, hogy ha érzem, hogy feszült lettem valamitől, végiggondolom, hogy az adott dolog miért is zavar? Ettől általában elmúlik...

Remélem, valamennyit tudtam segíteni!

Kellemes, stresszmentes napokat! :)

Ayasofia képe
Idegesít az idegesség
2009. március 01. vasárnap, 23:11 | Ayasofia

Kedves Bronzon!

Én sem vagyok Sanyi,de engedj meg nekem néhány szót,mivel én is szoktam ideges lenni. Idegesség=népbetegség,ez igaznak bizonyulhatna,de itt vagy te, itt vannak a többiek és én is,mindannyian azért,hogy megpróbáljunk higgadtak maradni másokkal szemben,miközben mi ugyanúgy bele-bele esünk 1-1 "idegrohamba",hullámvölgybe.Nem lennének "völgyek,"nem lennének hegyek sem,milyen sík lenne és unalmas minden.Idegesítő gondollat nem?Gondoltál már arra,hogy amint azt a homeopaták vallják,hasonlót a hasonló gyógyít? Ez persze visszafelé is igaz. Nos, az idegesség csupán egy megemelkedett lelki és szellemi állapot. Ezt az állapotot normális,azaz alaphelyzetbe hozni nem könnyű,de érdemes kipróbálni. Kérdezd meg magad mitől lettél ideges,mikor és mióta tart. Ha meg vannak a válaszok rájössz,hogy inkább a "probléma" megoldására kell koncentrálnod.Ez segíthet...vagy kezdj el idegeskedni azon,hogy ideges vagy. Amint századszor fordul meg a fejedben pillanatok alatt,hogy idegesít az idegességem,a saját agyamra megyek,stb,s ezt hangosan is kimondod többször,egyszer csak azt veszed észre,hogy már elmúlt.Miért?Mert az agy képes kifárasztani magát annyira,hogy már gondolkodni sem lesz ereje,nemhogy idegeskedni.Most jöhet a relaxáció.Az okot szüntesd meg,ne az okozatra figyelj!A nagyon okos és megvilágosodott tanítók szerint pedig semmilyen érzést nem szabad magunkban tartani,jöjjön ki aminek kint van a helye.Üvölts,ha azt érzed arra van szükséged,légy egy kicsit holisztikusabb.
Ha ez sem segít akkor a hangyaszedegetéshez ne felejtsünk el box kesztyűt húzni:)))
Üdv:Luna

Lazulás
2009. március 04. szerda, 13:04 | Névtelen (útkereső)

Én is a Nagy Idegeskedők családjába tartozom, vagy talán már csak tartoztam. A sok gyakorláson kívül tudom neked ajánlani Gyurkó Zsolt honlapjáról a la cart rendszerben letölthető ralax anyagot, nekem sokat segített.