Hogyan legyen stresszmentes, boldog Karácsonyod? | Önmegvalósítás.hu

Hogyan legyen stresszmentes, boldog Karácsonyod?

Lassan végére érünk az ezévi karácsonyi őrületnek, mindenki megvette az ajándékokat és kezdünk ráhangolódni az ünnep valóban jó részére.
Van, akinek öröm az ajándékozás, másoknak hatalmas feszültség, hogy mit vegyen, jót vegyen, jusson mindenkinek...
Szerencsére egyre többen mondanak le a vásárlási láz adta idegeskedésről és beszélik meg szeretteikkel, hogy nem kell a rengeteg boltban vásárolt cucc, inkább magunkat, szeretetteli jelenlétünket adjuk egymásnak!

De a szeretet ünnepe nem csak a vásárlás miatt okozhat stresszt, vannak, akik magától az ünnepi együttléttől is irtóznak, mert ilyenkor kell találkozni azokkal a rokonokkal, akiket egész évben kerülnek vagy akikhez fájó (gyerekkori) emlékek kapcsolódnak. 
Valahogy kezelni kell az ilyen helyzetet is!

Az még sincs jól, hogy évről-évre stresszt okoz a legszebb ünnep!

A legjobb az lett volna, ha már hónapokkal ezelőtt elkezded feldolgozni az emlékeket, fájdalmakat, félelmeket. Ha ezt nem tetted meg, vagy nem elég hatékony technikát választottál, akkor most bizony már tele vagy stresszel!
Mit lehet még ilyenkor tenni?

Tűzoltásra még jó lehet egy egyszerű, de néha nagyon hatásos gyakorlat.
Ezzel a 10 perces imaginációs gyakorlattal még megmentheted a karácsonyi hangulatodat, de akár a legjobbat is kihozhatod belőle!
Én sokszor alkalmaztam ezt a gyakorlatot, amikor egy találkozó sikerét befolyásolni akartam.
A lényeg, hogy nem határozzuk meg előre, mit és hogyan teszünk, mondunk, viselkedünk majd, csak azt tervezzük meg, hogy a végén mindenki elégedett lesz és boldog! Hagyjuk az utat, hogy alakuljon magától, de aszerint, amilyen végeredményt mi szeretnénk!

Nézzük a Karácsonyodat befolyásoló gyakorlatot:

Ülj vagy feküdj le egy kényelmes helyzetben. Szánj pár percet az ellazulásra, ráhangolódásra!
Amikor kellően ellazultál és képes vagy magadra figyelni, akkor képzeld el, hogy az időben előreszaladsz!
Látod az órákat rohanni, látod a Karácsonyi készülődést, az estét, a napokat és megállsz azon a napon, abban az órában, ami Neked a karácsonyi ünnepek végét jelenti.

Itt megállva, képzeld el, hogy úgy érkeztél ebbe a pillanatba, hogy szuper jól érzed magad, elégedett, boldog és felszabadult vagy. Minden jól sikerült, mindenki elégedett, de leginkább Te elégedett vagy az idei Karácsonyoddal.
Érezd bele jó mélyen magad ebbe az érzésbe, majd a legmélyén egyszerűen döntsd el, hogy ez így lesz!
Dönts úgy, mintha a saját életed és sorsod ura, Istene lennél!

Amikor eldöntötted, akkor nyugtázd elégedetten, hogy összejött és térj vissza a jelenbe, onnan pedig az éber tudatállapotba.

Meglátod, ez az egyszerű gyakorlat hatalmas változást hozhat a következő napok élményeibe!
Lehet, hogy másként történnek az események, az is lehet, hogy minden ugyanúgy zajlik, mint eddig, de Te, egészen biztosan másként éled meg az élményeket!

Ezzel a kis ajándékkal kívánok Neked szeretettel teli, boldog Karácsonyt!
Huszti Sanyi

Beküldte: | 2016. dec. 23. péntek - 16:41

Hozzászólások

0 hozzászólás