gondolatok | Önmegvalósítás.hu

gondolatok

Felismertem önmagammal kapcsolatban valami fontosat és még nem tudom mit kezdek ezzel a felismeréssel.
Rájöttem, hogy évek óta csak önmagam lelki és érzelmi problémáival foglalkozom, csak erről szeretek beszélni, ez foglalkoztat.
Természetesen jelen vannak az életemben más tevékenységek (munka melletti tanulás, némi sport, kisebb hobbi), de mindent elnyom az önmagam problémáin történő „agyalás”.

A gondolatok és az elme működésével foglalkozom, de nem a megszokott hagyományos módon Mert minden fordítva van. A megszokások pedig folyamatosan ismétlődő élethelyzeteket produkálnak, pont olyanokat, amin változtatni szeretnénk.

„Amikor nagyon szenvedünk mindent és mindenkit meg akarunk változtatni, csak a látásmódunkat nem”.

szeretet.jpg

Azon gondolkodom napok óta, milyen mértékben van bennem a bizalom és a bizalmatlanság.
A mérték attól is függ, hogy kiről, miről van szó. Milyen dologgal, élethelyzettel, vagy, hogy kiről, gondolkodom, gyermekről, barátról, munkatársról, idegenről, vagy a kedvesemről.

Van olyan helyzet amiben, akivel teljes a bizalmam, már szinte a naivságig. Sajnos olyan is van, mikor alaptalanul bizalmatlan vagyok.
De mivel megtanultam, hogy hallgassak a megérzéseimre, bizony nehezen engedem el a bizalmatlanságot még akkor is, ha az adott pillanatban alaptalannak tűnik.

fehercsongor egyik bejegyzése sarkallt erre a blogra, szívesen beszélgetnék Veletek arról a gondolatkörről, miszerint az ember, csak más lények rabszolgája, bábja, de nem veszi ezt észre, mert a Mátrix fogságából nem tud szabadulni az elméje!

"Honnét tudod, hogy nem az érzelmeink, gondolataink számítanak csemegének tartóinknak?"

eperfa.jpg

homályos gondolat mozog bennem, napok óta. különösen, amikor a hozzászólásokat olvasom az oldalon. az önismereti út, a különböző spirituális elindulások oly sokszor válnak nagyonis ellenőrizetlen vágyak, földhöz ragadt indulatok eszközeivé. érzelmekkel fűtött látszat ismeretek, mint megokolások, mint a valódi motivációt torzító prizmák.

Mindenki cipeli a maga keresztjét! - szól a mondás, vagyis mindenkinek van legalább egy olyan kiemelkedő problémája, amely megnehezíti az életét, a többi mind e köré rendeződik, sőt sokszor kiderül, hogy egy tőről fakadnak! Neked vajon melyik életterületeden jelentkezik ez a probléma?
0000103104.jpg

Miért nem tudok következetes lenni? Vagy inkább hűséges.
Mikor elhatároztam, hogy ezzel a pasival már csak baráti beszélgetést folytatok, és tessék, már megint az ágyban kötöttünk ki. Nem értem magam.
Mikor Daniért vagyok oda, akkor miért kellett Árpival ágyba bújni.

astrologia2.jpg

Saját játékszabályaid szerint élsz.
A számodra fontos szabályokból fog állni az életed.
A fontos szabály nem biztos, hogy pozítiv.

Saját határainkat a teljesületlen vágyainkon keresztül ismerhetjük meg.
A teljesületlen vágyakat nem a kioltásukkal kell csökkenteni.
Teljesületlen vágy: - megfontolással magam fölé helyezett korlátok
- a határokat az ego építette.
Nem lebontani kellene, hanem az egot is kiterjeszteni.

Csak az a jelenség provokál, ami akar tőled valamit. A többi üzenet.

Tartalom átvétel