A Mátrix fogjai vagyunk? | Önmegvalósítás.hu

A Mátrix fogjai vagyunk?

fehercsongor egyik bejegyzése sarkallt erre a blogra, szívesen beszélgetnék Veletek arról a gondolatkörről, miszerint az ember, csak más lények rabszolgája, bábja, de nem veszi ezt észre, mert a Mátrix fogságából nem tud szabadulni az elméje!

"Honnét tudod, hogy nem az érzelmeink, gondolataink számítanak csemegének tartóinknak?"

Melyik sci-fi műben olvastál erről? Volt ugyanis serdülő koromban egy időszak, amikor a sci-fi iránti rajongásom odáig fajult, hogy én is sci-fi novellákat akartam írni!

Az egyik történetem pont erről szólt volna, hogy megtudja egy ember, hogy az emberiséget egy sokkal fejlettebb faj csak azért tart, mert a gondolataink és az érzelmeink jelentik számukra a táplálékot.
Innentől kezdve azonban menekülés az élete, mert tudja, hogy tudják, hogy tudja!

A sok csavar után azonban rájön arra, hogy csak úgy menekülhet ebből a rabságból és üldöztetésből, ha megszünteti a gondolatait, felszámolja az érzelmeit. Ő tulajdonképpen így jut el a megvilágosodáshoz, de onnantól Őt már nem is érzékelik ezek a fejlettebb lények, így számukra láthatatlanul létezhet.
Átérezvén a szabadság ízét, el is kezdi megszervezni, hogy az egész emberiséget felébressze érzelmi - gondolati rabszolgaságából!

Beküldte: | 2009. máj.. 03. vasárnap - 23:20

Hozzászólások

3 hozzászólás
Matrix: Kanál
2009. május 04. hétfő, 10:00 | wpeti (útkereső)

A kedvenc részem.

GLinDorph képe
Tőlem is ellopták a Mátrix ötletét :-)
2009. május 04. hétfő, 13:15 | GLinDorph

Érdekes. Én is megírtam ano a fejemben a Mátrix film elött úgy 10 éve egy történetet. A Tiéd Sanyi fantáziadúsabb, jobban eltér a Mátrixtól. Az enyém majdnem ugyanaz volt. Le is döbbentem amikor láttam a filmet.

Az én hősöm egy fantasy világban élt. Sárkányok, varázslók, hős lovagok, gyönyörű hercegnők. Szuimpla fantasy regénynek indult a story. A főhős, egy varázslótanonc volt, aki egyre ügyesebben tudta irányítani a valóságát, a közös valóságukat. Vagyis mágus lett. Ezt tulajdonképpen a gondolataival tette. Aztán túlszárnyalva a mesterét, egyre előrébb haladt a tudás ösvényén. Míg eklnem kezde érzékelni, hogy amit ők megélnek az nem valóság és épp ezért tud ő benne mágusként tevékenykedni, mert a mágus felülkerekedve az illúzión, ő maga formálja azt.

Aztán a megvilágosodása útján egyszer csak teljesen felébred. És akkor kinyitva a szemét egy asztalon találja magát, bedrótozva és egy számítógéphez kapcsolva. Lekapcsolja magát a gépről és felfedezi a valóságot. Egy csomóan vannak mindenfelé barlang szentélyekbe bedrótozva, a számítógépre kötve, mesterségesen táplála. egyetlen szabad ember sincs. A föld csodállatos, gyönyörű vadon. Megtudja, írásokból, képekből, stb, hogy annó a föld elkezdett elpusztulni és az emberi életre élvezhetetlenné vált. A gazdag emberek ilyen mesterséges világokba drótozták be magukat és ótt éltek tovább virtuálisan. Ők még tudták, hogy belülrű tudják programozni a valóságukat és végül is ők is alakították ki az adott fantasy világot olyanná amilyen. De a tudás lassan feledésbe merült, mert egy bekötött valóságos emberi élet alatt rengeteg belső virtuális életet éltek meg, mert bent minden fel volt gyorsítva. Meghalltak bent és újból születtek folyamatosan. De az új születések után eévesztették a tudást. Csak egy titkos elitt kezében maradta meg a valóság tudása. Ezt ők elrejtették a többiek elől, mert így tudtak felettük uralkodni, őrizték a hatalmukat.

Ekkor úgy dönt visszamegy és elmondja ezt a többieknek is. ( Ő is tudja közvetlenül erővel nem lehet lekapcsolni senkit, mert bele hallna. ) Szóval visszamegy és asszimilálódva a fantasy világhoz, mintegy aféle messiás kezd működni, mind több embertnek beszélve, jelképesen az igazságról, úgy ahogy az neki megérthető. Közben igyexik leleplezni a Tudókat. Ők persze el akarják pusztítani, hisz az ő egész alkotott világuk létét veszélyeztetik a felébredések. Pedig már tudják, hogy a föld közben újra alkotta magát és gyönyörű paradicsom lett. Erről a kis messiásunk mesél is az embereknek milyen gyönyörű a másik oldal az igazi valóság. És sorban ébrednek az emberek a segítségével.

Szóval ez volt az alaphelyzet, amiből még sok konfliktust, akciót, akalndot lehetett volna építeni. A befejezés még megvolt, azaz elkezdenek kint élni a valóságba kiszabadulva. Minden szép és jó, míg egyszercsak észreveszi, hogy olyan hasonló furcsaságok történnek vele, mint bent mágusként, azaz a kinti világot is tudja irányítani. Ekkor í történet nyitvahagyja a kérdést, de sejtetve, hogy bizony van még egy nagyobb valóság, és amit akkor az igazi valóságban megélnek, az is csak egy illúzió. Itt vetítve ki az igazságot a mi valóságunk illúzió voltára és egy nagyobb igazság, valóság létezésére. Valamit kérdés, hány "igazi valóság" létezik, egyre igazibb és valóságosabb, holott mind ilúzió. Hány valóságréteg, vagy ha úgytetszik illúzióréteg van. , stb, stb, stb

Szerintem klasz regényl lett volna .... a mátrix elöt .. utána már csak koppintásnak tünt volna :-)

GLinDorph
http://ecsk.hu

de hiszen
2009. május 04. hétfő, 23:24 | hajni19840203 (útkereső)

de hiszen ez történik most velünk nemde? az elme rabjai vagyunk. (a formával való pszichológiai azonosulás átélői)

itt egy érdekes kis leírás a "szerverszobánkról"

http://www.kozsditamas.eoldal.hu/cikkek/jegyzetek---hirek---szellemi-koz...